Zrušenie svadby kvôli koronavírusu?
Baby, myslite že budem musieť zrušiť svoju svadbu kvôli koronavirusu? Som z toho zúfalá. :( Mame ju naplánovanú na 23.5. nedá mi to spávať tato situácia.
@diiidi netráp sa, úplne ťa chápem, tiež pracujem v cestovnom ruchu a bojím sa čo bude...taktiež sme mali zabookovanu dovolenku, na ktorú som si šetrila dlhú dobu a prvý krát som mala aj letieť a pozri sa ako to dopadlo...tiež mám z toho nervy...budúcnosť je neistá, toto všetko bude mať katastrofálne následky..
@paslucotuj ano, v něčem máš pravdu, nadruhou stranu nám čína může jít příkladem, protože tam se nařídila karanténa, zákaz vycházek, nošení roušek atd a lidé to bez keců dodržovali. ne jako my tady, kde se každý chválil na fbc dovolenou v itálii, přestože se tam coronavirus šířil jak lavina a bylo doporučováno tam nejezdit,.
....porušováním karantény, však já jsem nesmrtelný, a ještě měli někteří jedinci tu drzost to hulákat na celé kolo, že jsou v karanténě a lezou mezi lidi,
..... a na lidi s rouškami se dívali někteří jak na zločince.
my, lidé, kteří nežereme netopýry a hygienu máme podle tebe na vyšší urovni než ti tebou zatracovaní čínani, jsme selhali v tom nejzákladnějším, nejsme schopni poslouchat a omezit se na svém pohodlí.
v tomhle jsme my , civilizovaní evropané, proti číně sto let za opicemi!!!!! ....
takže vina je na nás všech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ten koronavirus se šíří ted hlavně kvůli nám, hygienicky zdatným netopýry nepožírajícím ale sobeckým a neposlušným evropanům
Zoberte sa o dvoch svedkoch v povodnom termine.
Obrucky budu spravne. Ked sa vsetko ukludni, tak urobte veselicu. K oznamkam prilozte papierik z tlaciarne so zmenou terminu s nejakym vtipnym popisom, zatial vymyslite. Skusit sa dohodnut s ludmi u ktorých mate zalohy o zmene terminu na neskor.
@ljzozv ale ak má niekto vysnívanú rozprávkovú svadbu tak myslím, že sa s týmto neuspokojí, treba sa o tom v rodine rozprávať už teraz, že je takáto možnosť, že svadba sa celá presunie na iný termín, podľa mňa v tejto situácii to každý pochopí
@dankovicova ja to beriem tak, ze ma uz dost veci s uvedenim konkretneho terminu.
Tak by som to asi osobne tak ponala.
Urobit z toho prednost.
Zobrat sa a obrucky by mali spravny datum a potom poprosit nejakeho knaza, nech da opatovne nejake pozehnanie? (ak teda chcu svadbu v kostole, aby ich pred vsetkymi akoby znova oddal.
A na veselici by som dala velky trasparent s datumom spravnej svadby, ze fldnes mame.svojnden a tento datum mame my tu dnes, vratili sme sa v case.
Budu mat.na co spominat 😊
@oli18 ta vasa superstranka na ktoru nas odkazujete je zaradena do zoznamu konspiracnych stranok, overujte si svoje zdroje a neverte nezmyslom a hlavne ich nesirte - nech sa paci -> https://www.konspiratori.sk/zoznam-stranok.php
Aj my sme davnejsie prekladali svadbu, normalne sme sa dohodli so vsetkymi kde sme platili zalohu, ze svadba sa len preklada, a ked budeme mat novy termin ze sa ozveme a potom budeme riesit, ci maju vtedy volno alebo ako. Nikto nerobil problem.
A tento rok ma 5.6. svadbu brat, tak tiez cakame ze co.
@diiidi Ja mam tiež svadbu 23.maj. Všetko už vybavené 200 hostí by malo byt ale situácia je taka ze si to môžem rovno vyhodiť z hlavy
@erienka stojí za vypočutie si 😉
https://www.etrend.sk/ekonomika/krcmery-koronav...
baby caute,mrzi ma to ,ale zasa kaslat na datum na pozvankach aj na obruckach.budete raz svojim detom a vnucatam hovorit o tom ,a datum vam to bude pripominat.viem ,ze ste zufale.smutne a nahnevane,ale pri najhorsom posuniete termin ,co zasa nie je az taka tragedia.A mozno si to o to viac uzijete.Ja by som este pockala a v aprili riesila ,ci posunut ,alebo nechat.Myslim si ,ze v maji sa vratime k beznemu zivotu ,ale ze nejake vacsie akcie budu zakazane.
Mila autorka, kedze toto nie je zivot ohrozujuci stav a v republike je momentalne stav ako vo vojne...urcite by som to presunula. Pozri...poviem to sprosto a na rovinu...ked si ta tvoj partner nemohol a nechcel vziat davno predtym ako si otehotnela... ja osobne by som mala chrobaka v hlave...proti comu sa istil. Toto nie jd len kriza zdravotna...ale kriza hodnôt...nuti nas zamysliet...co davame na prve miesto v zivote. Navyse...cisto prakticky...ak strati pracu...tebe je vyhodnejsie byt sama s dietatom.ako vydata vzhladom na nejake prispevky...nie? Neber to ako rypanie...mam dalejo viac rokov a preziteho...a ver...ze o 20 rokov budes na toto pozerat inak...
Kamaratka mala planovanu svadbu 6.6. radsej nu zrusili..zalohy sa daju presunut podla mna
@diiidi ja by som to vyriešila svadbou na úrade a presunula všetko na neskôr. Zálohy ti potom neprepadnú. A normálne by ste si potom dali svadbu v kostole (ak ju tak plánujete). Problémom ale mozu byt doklady. Tie treba vybavovať na úradoch, ktoré sú viac menej pouzatvarane :( Jednoducho to tak vyšlo, čo narobis.
@diiidi pokial bude mimoriadna situacia pretrvavat, nebudu povolene ziadne stretnutia, nebudu v riadnom rezime fungovat ziadne podniky a otazne je ci v riadnom rezume budu fungovat urady/kostoly (sobase nehovoriac, nakolko prognozy su rozne, ale chvilu potrva, kym sa to dostane do "normalu" a ci sa virus nevrati v 2 hej etape ako v niekt.krajinach...v tomto niekomu bude stacit sobas v uzskom kruhu (ak bude umozneny) a oslava dodatocne, niekto ju odlozi komplet, predpokladam, ze ani samotne urady a ich predstavitelia/knazi/restauracie nemaju jasno, co bude....
@nikiki29 za posledne dni som riesila vela nielen pracovnych problemov,sposobenych touto situaciou a ver tomu,ze som sa nestretla s clovekom,ktory by nechapal situaciu a nesnazil sa najst kompromis. A ked nie,tak snad nebudem oplakavat peniaze,ked mi hrozi,ze ohrozim clenov rodiny. Rodina je najviac,peniaze boli aj budu. Aj mne padli plany,ale prajem si len jedine,aby sme sa.co najskor vratili do normalu,ked sa nemusim bat objat a priblizit sa k svojim blizkym. Toto ma tazi,mozem s prepacenim okakat,ze mi odislo par sto eur,keby aj tisic. Zivot blizkych ma vacsiu cenu
@marca12 ja som ani náznakom nechcela povedať, že peniaze sú dôležitejšie ako zdravie. Samozrejme, že aj ja by som chcela aby bolo všetko za nami a všetci v poriadku. Len som tým myslela, že to nie je nikoho povinnosť len ľudskosť a dobrá vôľa.
Na ‘mojej svadbe’ už písali nejaké baby, že im zálohy za šaty nevrátia 🤷🏻♀️ my máme v zálohách spolu skoro 2000 a keby môžem, teraz by som ich fakt radšej minula na syna 🤦🏻♀️
@nikiki29 prepac,myslela som to vseobecne,nie konkretne na teba. Aj ja som sa nad vela vecami vdaka tejto situacii zamyslela. Napriektomu,ze som si myslela ako si vazim svojich blizkych a myslela som,ze mam spravne hodnoty. Teraz vidim,ze sa mam este co ucit a este viac si vazit,co nam bolo ponukane,ake sme mali moznosti.

@taskataska nebud na nu taka zla, vieme vsetci o nakazenych a mrtvych, ale ked sa chce tiez chranit, aj rodinu, tak sa pyta co ma robit.