Zrušenie svadby kvôli koronavírusu?
Baby, myslite že budem musieť zrušiť svoju svadbu kvôli koronavirusu? Som z toho zúfalá. :( Mame ju naplánovanú na 23.5. nedá mi to spávať tato situácia.
@paslucotuj bohužiaľ, súhlasím. Mám na to presne ten istý názor. Je to tzv. “verejne tajomstvo”
@paslucotuj toto si videla...jebnuty narod
https://m.topky.sk/cl/11/1869277/KORONAVIRUS-So...
V máji u po viruse nebude ani chýru ani slychu
@diiidi podľa mňa netreba to vnímať tak negatívne, ja si naozaj myslím že koncom apríla to bude kludnejsie. Teraz 2tyzdne budú hrozivé hlavne na čísla, lebo tie budú pribúdať, ale po tých 12 až 20dnoch sa to začne ukludnovat. A na konci apríla už budeme konečne počuť aj pozitívne správy o prepustení vyliečených. Dúfam a verím že to tak bude. Len nech sme všetci zodpovední, nosíme rúška, držíme karanténu a dostane sa to pod kontrolu. Zatiaľ by som určite nerušila. Verím že si svoje áno poviete tak ako ste si to predstavovali.
@taskataska milá “dáma” ak vás tak môžem nazvať. Možno som to prehnala s nejakou svojou reakciu, možno som tu nemala určite veci písať, samozrejme si uvedomujem čo sa vo vsete deje ale každý si chce aspoň trocha pokial je to možné žiť v tom svojim živote aký mal a čo si v ňom plánoval predtým, aby sa z tohoto všetkého čo sa deje nezbláznili. Ja už vypínam radio aj televízor lebo sa už na to nemôžem pozerať!!! Potom len prenášam zlu náladu na svoje dieťa, ale každý si raz za čas zaslúži mat zlý deň, ked si môže poplakať a ponadávať si, a vy má tu urážate?!! Ak nieste v rovnakej situácii ako ja tak sa pakujte z tejto konverzácie a neurážajte má tu!!
Jejda tvoja reakcia ze nenavidis činanov som myslela ze si 19r slečinka zamerana na seba a svoju svadbu. No ty mas 26r a uz si aj mama, Ved to su tiez ludia. Sa trochu ukludni . Hlavne ze ti nikto neumrel koli korone. Svadba sa posunie alebo urobi bez hosti. Si mysliš ze si jedina komu tato pandemia zneprijemnila život? Len Bud rada kym su vsetci koho milujes zdravi!
@diiidi ja by som čakala, ak bude situácia zlá, zobrať sa pri dvoch svedkoch a osloviť aj zariadenie kde máte rezervácie, myslím že v tejto situácii by mohli byť ludský a nechať si zálohy, ale dohodnúť sa, že jednoducho dané služby využijete ked sa situácia upokojí. A potom by som urobila hostinu a všetko pre ludí.
Máj, jún, idú svadby ako na bežiacom páse, takže nie si sama kto má také problémy a bohužial nič nemá nepomôže, hoci niekedy má človek pocit že je v zlom sne, každá máme komplikácie a obavy v živote kvôli tomu všetkému, Tiež sa v noci alebo ráno budím s úzkostným pocitom že či sa mi fakt to len snívalo alebo je realita čo žijeme, ale hnev, obviňovanie nám nepomôže bohužial
@miadi Áno už to teraz ľutujem čo som napísala. Ale ked sa na teba všetko sype zo dňa na deň sa to zmení život, nevravím už ani o svadbe, keď ti snúbenec príde o prácu - pretože keho firma, ktorá je odkázaná na cestovný ruch pravdepodobne skrachuje a už teraz je doma na neplatenom voľne, hypotéka na krku , tak proste v takej vypätej chvíli cez slzy hľadáš vyniká. Je mi to ľúto ak som tu mnohé baby pohoršila ale každý mame raz zlý deň. Nabudúce sa už budem viac kontrolovať :(
@diiidi nerozumiem na co sa pytas ked odpovedas si sana tym ze si nevies predstacit svadbu presunut ...
Treba sa zamysliet nad globalnou situaciou a potom uvidis ze to co bolo platne pred mesiacom uz nie je platne dnes. Sme akokeby vo vojne. O dva mesiace mozno karantena nebude prisna a mozno bude priesnejaka ale velku svadbu robit nebude mozne a ak hej necakaj ze ludia na nu budu chciet prist po tomto vsetkom. Zanecha to silne emocie v ludoch
Zvaz si to. Ak mas uz deti, urobte si svadbu len pre vas. Peniazky pouzijete inde. Myslim ze ekonomicka kriza zasiahne kazdeho. Zalohy urcite vratia. Datum na obruckach vobec neries, hlavne je ze to meno je tam spravne ... hostia to pochopia a podla mna sa aj mnohi potesia ak sa zrusi svadba...
Ak to bol tvoj zivotny sen chapem ze je to tazke ale su dolezitejsie veci ...
@marsmykkok bude to tak najlepšie ako vravíte. Počkám do apríla ako to u nás bude vyzerať a potom obvolavam. Snúbenec pravdepodobne príde o prace ešte aj toto k tomu čiže možno nakoniec ani nebude na vyber. Najradšej by som niekde vypadla od tých problémov no ani nieje kde.
@diiidi Ahoj, my mame svadbu 06.06 a zatiaľ nerušíme nič, počkáme do konca apríla - začiatku mája a potom sa rozhodneme čo ďalej, z našej strany nechceme nič rušiť kedže už mám veľa veci zaplatených, vybavených ale na druhej strane je zdravie prvoradé. Uvidíme, treba čakať a hlavne myslieť pozitívne!🙂
@panelacikova ale tak klid, děvčata, vždyt se tady jen potřebovala vyvztekat a vyžalovat, a na to tady ty stránky jsou. někdo nadává jen v duchu a stačí mu to, a ona se tady z toho vypsala. není třeba ji hned osočovat a nadávat. sami vidíte, že už ji ten prvotní vztek přechází a píše jinak. a ruku na srdce, která z nás by na jejím místě taky tak nenadávala, kdyby měla svatbu před sebou a nevěděla, co bude zítra. já bych možná šla i střílet.
@diiidi ..děvče, klíííd. jestli jsi věřící, modli se,jestli ne, tak začni,prootže věřit, že se vše co nejdřív uklidní a v dobré obrátí, by něl každý bez ohledu víry. je dobře, že jsi ten stres ze sebe tady dostala. není dobře ho v sobě dusit, to si jen víc ublížíš. a sama na sobě vidíš, že další tvoje příspěvky jsou už psané s nohami opět na zemi a racionálně. neomlouvej se za svůj vztek, protože ten máme každý a možná bychom reagovali některé z nás i hůř. není dobré ted přemýšlet, co a jak bude, psát si ty nejhorší katastrofické scénáře. je čas prostě jen čekat a naučit se přijmout, co přijde, protože tohle sama asi neovlivníš.myslím tím celkově, samozřejmě, že nošením roušky a dodržováním hygieny jsi jedním ze střípků do skládačky pro uzdravení...pokud máte vše nachystané, tak se vemte jen sami dva a tu veselici udělejte dodatečně. ono na datu hostiny nezáleží. v dnešní době kamer a přímých přenosů můžou být všichni s vámi i jen přes sít. a pak to oslavíte dodatečně. ...držím vám pěstičky a nejne kvůli tvojí svatbě si přeji, at je co nejdříve už zase vše jak dřív. i když ono to už nikdy nebude tak jak před tím. každá krize by měla lidi změnit a poučit
Tazko povedat, ja by som na tvojom mieste este s tym pockala, kedze svadba je celkom daleko. Uvidis na konci marca aka bude situacia
Súhlasím s @panelacikova
Vôbec nemyslím v zlom, ale tu je naozaj iba jedna otázka, ktorú si musíš sama (so snúbencom) zodpovedať. Čo je pre vás dôležitejšie: byť manželmi čím skôr alebo mať veľkú hostinu. Chápem, že je to blbá situácia, my sme mali svadbu minulý rok. No ja by som zvolila svadbu s dvomi svedkami a rodičmi, to snáď bude možné. Hostinu podľa toho, aká bude situácia, ale ak by to nevyšlo, záloha tak či tak prepadne.
ked tvoj snubenec skrachuje, tak by ste mali zacat setrit peniazmi, nie ich minat na velku zranicu.
@taskataska zato ty si empaticka az nad mieru, ze? Nadavat niekomu na zaklade par prispevkov do pich je uuplne ok, ze? Nedoslo ti, ze niekto si sice moze povzdychnut aj takymto sposobom a pritom mu osud nakazenych ani pozostalych ukradnuty vobec nie je?
Neznasam extremy..
@nikiki29 to bude zrejme zalezat od objednanych dodavatelov.. Na druhej strane vratenie zaloh pre dodavatela znamena pri hromadnom ruseni svadieb vyplatenie niekolko stovak eur pri nulovom prijme. a to nehovorim, ze odvody platit treba.. Velmi neprijemna situacia na oboch stranach..
@beronsche áno na oboch stranách a myslím si, že by to mali obe strany nejako vyriešiť a nájsť kompromis. Ja by som napríklad nechcela naspäť hotovosť od nikoho, ale keby vyjdu v ústrety a napríklad prehodia termín bezplatne alebo pri zrušení dovolia zálohu minúť na menšiu oslavu ako "kredit" v reštaurácii by bolo super... no vždy je to o ochote či im bude menší "zálohový" príjem dosť alebo sú nenažranci. Lebo takúto situáciu v zmluve nemáme 😕 no uvidíme... ak sa to zruší všetci budú v strate a niektoré veci už jednoducho nevieme vrátiť, zmeniť
@emimirlen
z novín: "Model štátnych analytikov z Inštitútu zdravotnej politiky podľa premiéra Pellegriniho ukazuje, že podiel nakazených na Slovensku by sa mohol hýbať „hlboko pod hranicou 40 percent“ celej populácie.
Inštitút zdravotnej politiky pripravil model, ako by mal stúpať počet nakazených na Slovensku aj vzhľadom na prijaté opatrenia. Analýza podľa premiéra ukazuje, že výrazný nárast príde na 60. deň od prvého nakazeného, čo je na prelome apríla a mája. Takto výrazne by mali čísla rásť 15 až 20 dní, 80. deň by mal počet začať klesať – teda niekedy v druhej polovici mája."
@paslucotuj jasne v Cine virus prepukol to je fakt, ale zase sa nehrajme na to, ze aj nasi ludia su zodpovedni a my ako krajina pripravena, lebo nie sme....ludia zatajuju ze boli v Taliansku, premavaju sa kade tade akoby sa nechumelilo, hygienicke navyky a ochrana seba a druhych je pre mnohych nepodstatna, a ludia ktori prenajimaju byty na SK by ti vedeli rozpravat v akych podmienkach si ziju a hoveju Slovacikovia, cinske trhovisko je suvix...
@diiidi ja by som bola tiez smutna a sklamana, podla mna to je normalma reakcia na zrusenu svadbu. Ja by som teda asi zrusila. A cim skor, tym lepsie. Mozno sa dohodnes s dodavatelmi, ze len zmenis termin a zaloha neprepadne, teraz by sa mozno zlutovali. Ked sa na to pozriem inak, ja ako host by som neprisla. Ved na svadbe nepoznas celu druhu stranu hosti, bala by som sa, ze tam bude nejaky nezodpovedny prenasac.
Akoze bez ohladu na financie a to co by sme chceli.. v juni to nevidim ruzovo a bavime sa o tom, ze to dame o dvoch svedkoch.
LEBO! nahnat dokopy 80 ludi, rodinu a priatelov, mladsich aj starych, z roznych kutov Slovenska a Ceska.. ja by som si to na zodpovednost urcite nezobrala, nech uz by bola v tom case situacia akokolvek "v pohode"
Ako moja mamicka vravi - ked nejde o zivot, ide o hovno.. a presne tak to je
Ja by som to zrušila. Ako ono to počká a podľa mňa sa to teraz aj žiada, nie že to trocha prejde a zas sa budeme jak ovce všetci zgrupovávať

@diiidi Nerozumiem tomu hysterčeniu z tvojej strany. Chceš sa vydať preto, že toho muža miluješ alebo preto, lebo potrebuješ byť stredobodom pozornosti? Ak to prvé, tak to máš ihneď zodpovedané a radilo ti to tu už niekoľko ľudí. Vezmite sa za prítomnosti svedkov a hostinu samotnú, ak na nej trváš, preložte na koniec leta alebo na jeseň... No a ak to druhé, tak kto chce kam, pomôžme mu tam a chudák chlap 🙂
@taskataska tvrdé, ale pravdivé. ospravedlňujúcou okolnosťou by mohol byť vek, netuším, koľko má nastávajúca nevesta rokov, ak tak do cca 22, tak sa to dá ešte pochopiť 🙂