Zrušenie svadby
S partnerom sme spolu 5 rokov . Mám syna s prvého manželstva a teraz mame spolu 2 ročnú dcérku . Cca za mesiac mame mat svadbu . Partner je teraz pracovne preč . Vznikla hádka ( často sa hádame pre blbosti ) svadbu sme plánovali spolu . Už je všetko vybavené . Počas hádky partner povedal že chce zrušiť svadbu . Že môžeme ostať spolu , ale nie ako manželia . A teraz neviem ako ďalej . Nemám kam ísť . Rodičov už nemám . Ostať už pre mna stratilo význam . Čakám na operáciu . Financie na nájom nemám . Vlastne okrem deti nemám už nič . Neviem ako stoho von . Najradšej by som utiekla ale kam ?
@streem no tak začni hladať prácu pre seba, jasle alebo školku pre dieťa, jemu zatiaľ nič nehovor, uvidíš, ked príde ako sa bude tváriť, možno sa to nejak utrasie ešte medzi vami, možno aj nie, tak musíš byť pripravená na obe varianty
A z čoho pramenia tie hádky??? Sú skrz malichernosti či riešite naozaj veľmi ťažké životné situácie???
@streem moze byt akakolvek hadka, ale aby sa mi niekto vyhrážal zrušením svadby/rozvodom je trosku cez čiaru... chce zrušiť svadbu, tak nech ju zrusi. Bodka. Pises ze je mimo, tak co?
Zacni na sebe pracovať, setrit si po troške a sama mu zacapnes dvere pred nosom...
Ja osobne by som si ho ani nebrala za takejto situácie.
V podstate je jedno ci budete manzelia alebo nie, zijes v toxickom vstahu a nemas kam ist...
@lienka.7 nie je typ zeny ktora zavrie tie dvere.
. Skor bude 3.otec 3.dieta. lebo nemat nič je luxus v dnesnej dobe...
@kamatopo naozaj blbosti že neuprace po sebe , že keď vari nechá bombu v kuchyni , že je na mobile a pozerá videa ako sa vyrába niečo z dreva atd . Že keď je preč ták sa neopyta ako sa mame alebo nemá čas po práci zavolať .proste sa úplne akoby usadil a spolieha na mna že všetko porobim ja.
A áno vydierať ma zrušením svadby mi príde už moc .
A teda neviem ako sa správať keď príde domov . Neviem sa pretvarovať a spávať snim v jednej posteli . Ako písali niektoré dala som mu dieta chcel rodinu ja som sa na svadbu vtedy necítila ani som to nejako neriešila . Zažila som ťažký rozvoz a manipulátora . Škôlka berie deti až od 3 rokov a prácu mám ako živnostník a potrebujem financie na rozbehnutie , ktoré ja nemám . Jasle tu nemáme . S ex máme striedavku a synovi sa musím venovať aby zvládal skolu lebo ex to je jedno . Ísť pracovať do fabriky na dve tri sme neviem ako by som dala . Kto by bol s deťmi ?Nájsť nájomný byt a čo don dám ? Nemám vybavenie a ani na nájomné .
Vlastne som zasa v srackach ako s byvalim ( ale ten bol iný level ).
Nechápem tu zmenu jeho chovania lebo sme to spolu všetko vybavili kopu peňazí zaplatili .
@zemiakovysalat bola som sama po rozvede 7 rokov so synom . Chodili na dovolenky , kúpila si auto bola som samostatná žena . Rozviedla som sa keď syn mál 2 roky vyhodil má snim na ulicu po rozvode .takze som ten tip ktorá vie povedať dosť . Len teraz s dvomi deťmi bez peňazí sa bojím . Je ťažšia doba ako pred 7 rokmi .Ex súdne všetko vyhral lebo mal na to svoje praktiky . Po 20ti rokoch som odišla s igelitkou a dvojročným dieťaťom . Nie otec c 3 ani dieta 3 nebude už nemám vek na ďalšie dieta 😀🙈 a po dalsiej skúsenosti ani chlap, ktorého by som si pustila do domácnosti ak nejakú budem mat .
@zemiakovysalat nieje zlý to nehovorím . Práve že je pracovitý postara sa nakúpi , chodíme na výlety aj o môjho syna sa postara kúpi čo treba . A preto som stoho nijaká že zrazu ide rušiť svadbu .
@zemiakovysalat a to čo som písala vyzsie bolo o ex . Nie o terajšom priateľovi . Na marod toho že niesom ten typ čo zavrie dvere a spolieham vo všetkom na chlapa
@streem a myalis ze toto bude stastne manželstvo ? Ked zjavne ma narcisticke spravanie uz teraz?
@zemiakovysalat ale ja nehovorím že chcem už svadbu ja len neviem aký zvoliť spôsob života s ním …
@zmrzlinka2021 spolu žijú 5 rokov. Ak sú zapísaný na úrade, že spolu žijú v spoločnej domácnosti ako druh a družka, viac ako rok, má na všetko nárok.
@streem ak si mu povedala, že si chcela poliať ráno,,, to už z jeho strany bola žiarivosť, že si preišla domov až večer. Ak by trval na tom, že svadbu nechce,, povedz mu, že za takých okolností ani ty. Nech rozmýšla on... Ak sa dá, niečo si šetri. Ver že budeš mať dobrú prácu, z ktorej odložíš, a ak sa on nezmení, že by ste nežili v harmonii,, isto si nájdeš dobrého chlapa- muža, ktorý si ťa bude vážiť takú, aká si
@isis234
V nasom pravnom poriadku neexistuje "druh a druzka", ani som nepocula, zeby to realne niekto chodil zapisovat si na urad. Vsak prave preto ludia nechcu manzelstvo, aby nemuseli byt oficialne nijako spajany s priatelom a hocikedy sa rozist.
A kedze maju dieta - dieta dedi, nie ona. Ona by dedila s jeho rodicmi, len keby nemali ziadne dieta.
Ale dedicstvo je mozno v ich pripade vecou toho co bude o dalsich 40-50 rokov. Dovtedy on sa jej moze "bezbolestne" hocikedy zbavit.
@zmrzlinka2021 ved to je tá divočina... žiť len tak,,,, so sťarosťami... kam to spejeme??
@isis234 áno sme zapísaný . Mame všetci trvalý pobyt u neho . Ale právnom systéme ako družka nemám žiadne právo na jeho majetok . Len dcéra . Ak by otec násej dcéry zomrel , dedí dcéra a ja budem spravovať jej majetok do jej dospelosti . Toto viem , o majetok som sa súdila s ex 6 rokov .
A nie si len urazená že použil nevhodné slová?,, Zrušiť svadbu,, tak to by urazilo aj mňa. A ak by som chcela naozaj ublížiť tak by som to povedala aj ja. Vieš z tvojho opisu situácie mi skôr príde že si už z dvoch detí unavená. Ty potrebuješ ísť do roboty a byť zas v obehu. Takto doma len rozmýšľaš že si nesamostatna čo sa týka eur a všetko ide len do hádok.
@janickacrazy asi si už zvykli na to, mne sa to aj páči takto si okoreniť vzťah 🤣 neviem, ale v tomto pripade mi to pripadá také žensky milé 😋

@simca06022011 presne tak sa cítim slúžka opatrovateľ a madrac