Zvažujeme návrat na Slovensko
Ešte donedávna som bola jednou z tých, ktorá by sa na Slovensko nevrátila ani za nič. Manžel je Čech, žijeme v ČR. Plánujeme dieťa a veru neviem či zostať tu v Česku alebo sa vrátiť na Slovensko. Jedinú výhodu Slovenska vidím v tom, že tam mám celú rodinu. Tu v Česku sme sami - manžel sa so svojou rodinou už roky rokúce nestýka. Takisto som zvyknutá, že v Česku všetko funguje, digitalizácia je super, nemusím na úrady a všetko vybavím online. Pre dieťa ale vidím výhody skôr v Česku ako na Slovensku.
Zas tu sme sami, tak neviem. Prácu máme obyčajnú obaja, žiadnu extra kvalifikovanú.
@sara07 urobili ste názor podla seba. Teda podľa vás sme spravili naše rozhodnutie zle. Teraz mi napíš a povedz,prečo si myslíš, ze tvoje písanie je správne? Nemyslíš si,ze každý ma iný život, iné priority, iné životné situácie? Vidím,že je veľmi ťažko akceptovať druhého nazor. Tu na MK by som sa urcite týmto ja nariadila, ale riesite mna a moju rodinu. Pritom ani jedna ste nenapísala mne alebo mužovi, že ci nam to vyhovuje,ze ci sa necíti ako ,,chudák,, uz ked to tu bolo písané. Su to len vaše teórie a ,,ja viem,,
@mamelka veď ti Sara píše, že ak to vám vyhovuje, tak ok.
Tebe vyhovuje, iným nie, o to, kto má pravdu, tu vôbec nejde.
Tiež si nemyslím že ide o tak silné emócie ako nenávisť, ani, že ťa ľudia buď milujú alebo nenávidia.
Si aktívna na soc.sieti, púšťas si dobrovoľne ľudí do svojho súkromia, nemôžeš byť prekvapena, ze ta teda občas niekto spomenie.
Keď o niekom píšem, tak ho aspoň označím, s dovolením @mamelka
@anonym_autor ma uplne fasicnuje tento prispevok , napiše anonym 😂😂 no klušeme pekne do kuta za to že sme si dovoli pisat pod nickom
lutujem že som sem vôbec niečo napisala, ale chápem nenapísali sme ti sem čo si chcela , klušeme druhy raz do kuta 😂😂
Ak plánujete viac detí, aj keby len dve, a rodina by vám vedela s nimi pomôcť, to by som tiež zohľadnila, je super mať niekoho blízko. Ja som aj zato rada, že som pri rodičoch, nebudú žiť večne.
@mamelka ja osobne som ta tu do diskusie nevytiahla,
ja som si spočitala reálne čisla za a proti sk verzus cz
respektivne život v cz menšie mesto verzsu rovnaké mest sk
ja tiež nerozumiem ako niekto stona že nema na prahu byt, no to nemám ani ja , reálne nemám a ani nebudem mat a porovnavat ceny bytov praha veruzs hlohovec 😂😂 snad nie je ani pravda
k tebe...
opakujem tvoj život, tvoja volba ja by som takto nežila a ano v nemecku som sa napr necitila dobre ani na vylete ,
je rozdiel sa vratit z nemecka a z česka sem
opakujem tvoj život tvoje rozhodnutie, ja by som takto nechcela žit a nepodriadila by som čast života opravou domu , ja ho nežijem , žijem iny nič viac nič menej
ak je vám fajn tak super, nemusiš byt hned utočná a hned vztahovat a byt negativna
nemusi mat každy 1 v škole a nemusí s tebou každy suhlasit a tlapkat ta po pleci
ked vytiahneš na net svoje sukromie musíš ratat so všetkým ,to je tvoje rozhodnutie
tvoja volba
skus čitat a nie hned sa točit za pochodu
a uprimne takto sa vytačat v podstate pre blbost , ok ty vieš v akom si rozpoložení
@sara07 ja nie som vytocena, taktiez píšem ako aj vy. Úplne bez emócií, nervacenia a rozhorcenia. Reagovala som hlavne na anonyma ktorý označil môjho muža za ,,chudáka,, ja som na tvoje komentáre a ostatné ani nereagovala.
A ano, kazdy musí sam rozhodnúť. Niekomu Nemecko vyhovuje, je tu pár uzivatieliek,ktore žijú v Nemecku.
A tiez som zástanca toho,ze sa musí kazdy rozhodnut podla seba. A hlavne si uvedomiť, že aj keď sa niekto presťahuje kvoli tomu,ze ma niekde rodinu, tak to neznamená, ze ta rodina bude pomáhať.
@mamelka veď ti Sara píše, že ak to vám vyhovuje, tak ok.
Tebe vyhovuje, iným nie, o to, kto má pravdu, tu vôbec nejde.
Tiež si nemyslím že ide o tak silné emócie ako nenávisť, ani, že ťa ľudia buď milujú alebo nenávidia.
Si aktívna na soc.sieti, púšťas si dobrovoľne ľudí do svojho súkromia, nemôžeš byť prekvapena, ze ta teda občas niekto spomenie.
@beronsche ja súhlasím. Myslím ze tým by sme to mali ukončiť lebo sa zasa rozprúdi téma na úplne iné.
A teda autorka by toto mala hlavne riešiť s manželom, lebo zatiaľ ked sa Anička presťahuje a je šťastná, tak Zuzka ktorá sa presťahovala chce ist naspäť.
@sara07 ja nie som vytocena, taktiez píšem ako aj vy. Úplne bez emócií, nervacenia a rozhorcenia. Reagovala som hlavne na anonyma ktorý označil môjho muža za ,,chudáka,, ja som na tvoje komentáre a ostatné ani nereagovala.
A ano, kazdy musí sam rozhodnúť. Niekomu Nemecko vyhovuje, je tu pár uzivatieliek,ktore žijú v Nemecku.
A tiez som zástanca toho,ze sa musí kazdy rozhodnut podla seba. A hlavne si uvedomiť, že aj keď sa niekto presťahuje kvoli tomu,ze ma niekde rodinu, tak to neznamená, ze ta rodina bude pomáhať.
@mamelka ked myslíšm , ano máš totalne vo všetkom absolutnu pravdu .. a tym to ukončujem lebo je to zbytočne ale totálne proste
@anonym_1e7d95 to vážne toto niekto môže napísať o matke 4 detí? videla si jej videá ako robí všetko spoločne s manželom? však nemá služobníctvo, ktoré sa je postará o 4 deti a domáce zvieratá + záhradku a keď najmladšie pôjde do škôlky určite nebude sedieť doma, nechápem tvoj komentár ani trošku
@balerina2025 pisala som vyssie jablkovejstrudle nie tebe...
@mamelka ze nechapem preco by ta ludia mali nenavidiet. mozno len ludia zavidia. to je taka typicka slovenska vlastnost
@anonym_autor ma uplne fasicnuje tento prispevok , napiše anonym 😂😂 no klušeme pekne do kuta za to že sme si dovoli pisat pod nickom
lutujem že som sem vôbec niečo napisala, ale chápem nenapísali sme ti sem čo si chcela , klušeme druhy raz do kuta 😂😂
@sara07 Ja som to adresovala tej, ktorá začala kydať na mamelku.
@anonym_autor idem si precitat celu diskusiu ale na tvojom mieste, by som ostala v CR, ved SR je hned vedla. sem sa nevracaj, lebo naozaj nas nic dobre necaka :(
ale dodam, ak ta ma samota ubijat, tak choddte spat. nic nie je horsie ako zit v smutku a depresii.
spis si plusy a minusy, a uvidis.
niekedy ani nejde len o peniaze, ale o to byt stastny a to dokazeme aj s menej penazi.
len situacia na svk je zla. neviem aka je v cechach
@mamelka Prepáč, ja som si vôbec neuvedomila, že ak ťa tu spomeniem (nick som si nepamätala), že sa začneš riešiť a ešte aj takto.. ale mala som na to zrejme myslieť.. len som práve teba myslela ako pozitívny príklad, a teba tu poznajú, že sú ľudia, ktorí sa vrátili.. 🫤 ešte raz sa ospravedlňujem
Ako som písala, tak hlavne mi chýba rodina. A to, že vlastne bývanie je pre nás tu nedosiahnuteľné (Praha) a nechcem vychovávať dieťa v prenájme. Prácu nemáme odbornú, takže super výplaty tiež nemáme, finančne by sme na tom boli na Slovensku lepšie + vlastné bývanie + rodina.
@anonym_autor ale podla tohoto , asi by si sa mala vratit. tebe ta rodina asi velmi chyba.
Mne sa strašne ľúbi ako každý autorku presviedča o lepšom živote,keď sama tvrdí,že to nie je lepšie a plus jej chýba rodina.Vlady sú všade rovnaké a do kytek to ide úplne všade.
Autorka....podľa mňa na konci každého dňa záleží iba na tom,či si spokojná a šťastná.Ratat zjavne vieš a keď si tu vieš nájsť prácu,tak peniaze boli, sú a budú.Vlastne bývanie je veľké plus.Rodinu ti nenahradí žiaden vyšší štandard.Stahovat sa do ,,lepšieho " môžeš kedykoľvek ale svojich blízkych tu nikto z nás nemá navždy a kedykoľvek.Isla by som za svojím srdcom a nie za vidinou niečoho,čo sa ti iní snažia nahovorit
@doriiis pekne pises. rodina je zaklad. a ked su dobre vztahy este viac. starneme a postupne nas opustaju :(((( , mnohi ludia lutuju ze ostali v zahranici hlavne z toho dovodu
Mňa by veľmi zaujímalo, prečo vy všetky, ktoré Slovensko považujete za najväčšiu dieru sveta a opovrhujete krajinou aj ľuďmi,, tu stále zostávate a nejdete do zeme zasľúbenej. Keď všade inde je raj na zemi, len tu je všetko zlé.
@anonym_500904 tu su velmi mudra, mnohi uz asi maju zapustene riadne korene hlboko v zemi , maju mozno stabilnu pracu, deti maju kamaratov, mna napadlo hned 10000 dovodov preco ludia uz zo SVK nejdu prec, skoda ze teba zjavne nenapadol ani jeden
S manželom sme sa vrátili z Anglicka (obaja sme Slováci a boli sme manželia už predtým) s tým, že rodina pomôže, keď budeme mať deti. Máme tri a pomoc bola úplne mizivá, pritom všetci sa prezentovali, ako sa tešia na vnúčatá, atď. Keby som vedela, tak by som sa v živote nevrátila. V ČR je úplne iná životná úroveň.
@mamelka Prepáč, ja som si vôbec neuvedomila, že ak ťa tu spomeniem (nick som si nepamätala), že sa začneš riešiť a ešte aj takto.. ale mala som na to zrejme myslieť.. len som práve teba myslela ako pozitívny príklad, a teba tu poznajú, že sú ľudia, ktorí sa vrátili.. 🫤 ešte raz sa ospravedlňujem
@oblecenie99 ach...toto nech ta ani trošičku netrápi. Kto chce biť, palicu si nájde...viem ako si to myslela, za druhých sa nikdy neospravedlnuj😉
@anonym_1e7d95 to vážne toto niekto môže napísať o matke 4 detí? videla si jej videá ako robí všetko spoločne s manželom? však nemá služobníctvo, ktoré sa je postará o 4 deti a domáce zvieratá + záhradku a keď najmladšie pôjde do škôlky určite nebude sedieť doma, nechápem tvoj komentár ani trošku
@lucka_ke ďakujem
@sara07 Ja som to adresovala tej, ktorá začala kydať na mamelku.
@anonym_autor nenazvala by som to kydanie
anonym
a ano bude pre teba lepšie ked sa vratiš domov lebo nie si zrelá nielen na život v prahe ale ani na tuto diskusiu
nezvladaš ju , ano nepovedali sme ti čo si chcela
ked si si začinala s čechom, čo si si myslela , máš len 3 možnosti a každá je o určitom stahovani
a lutujem čas aj energiu čo som tu venovala
@mamelka ze nechapem preco by ta ludia mali nenavidiet. mozno len ludia zavidia. to je taka typicka slovenska vlastnost
@balerina2025 😂😂 ked nie nenavist tak závist, pekne vás zo sumračnej spracuvaju
skuste vnimat aj niečo iné ako negativitu vo všetkom , dokonca aj tam kde nie je ju nájdete medzi riadkami
mne je totálne jedno kto aky ma dom , ja na domy nie som ,ja seriozne nemám čo zavidiet, ja dom nepotrebujem 😂
skutočne neviem čo by som také ako mala závidiet 😂 mám krasny velky byt a terasu stači mi
@balerina2025 😂😂 ked nie nenavist tak závist, pekne vás zo sumračnej spracuvaju
skuste vnimat aj niečo iné ako negativitu vo všetkom , dokonca aj tam kde nie je ju nájdete medzi riadkami
mne je totálne jedno kto aky ma dom , ja na domy nie som ,ja seriozne nemám čo zavidiet, ja dom nepotrebujem 😂
skutočne neviem čo by som také ako mala závidiet 😂 mám krasny velky byt a terasu stači mi
@sara07 aj mne je to jedno, ale sme zavistlivy narod. to je holy fakt.
@anonym_autor nenazvala by som to kydanie
anonym
a ano bude pre teba lepšie ked sa vratiš domov lebo nie si zrelá nielen na život v prahe ale ani na tuto diskusiu
nezvladaš ju , ano nepovedali sme ti čo si chcela
ked si si začinala s čechom, čo si si myslela , máš len 3 možnosti a každá je o určitom stahovani
a lutujem čas aj energiu čo som tu venovala
@sara07 Už si trošku trápna, začali ste tu kydať na mamelku, ohovárať ju a ja nie som zrelá na diskusiu 😅 No dobre teda.
@anonym_1e7d95 nick si nepamätáš, ale presne vieš čo robí a kde má manžela, aspoň sa netvár, že ich nesleduješ, ak ti tak veľmi rozhadzuje čakry tak ju proste nesleduj, ži si svoj život so svojím manželom a buď spokojná so svojimi rozhodnutiami, oni robia tie vlastné slobodne, pre mnohých sú veľkou inšpiráciou a obohatením, ja som vďačná, že sa delia o svoj životný príbeh
@anonym_1e7d95 spôsob, akým si napísala ten svoj príspevok ma doslova dvihol zo stoličky - "chudák chlap, ona sa hrajká ma mamičku, sedká a občas premaľuje nejakú skriňu...", musela som sa ozvať a to je celé, už k tomu nič nenapíšem
@anonym_1e7d95 spôsob, akým si napísala ten svoj príspevok ma doslova dvihol zo stoličky - "chudák chlap, ona sa hrajká ma mamičku, sedká a občas premaľuje nejakú skriňu...", musela som sa ozvať a to je celé, už k tomu nič nenapíšem
@lucka_ke ty sleduješ a vies....kašli na to. Kto ma pozná vie a aj ten kto ma sleduje. Kto nie tak si spravi svoj názor aj keď je to uplne inak
@anonym_1e7d95 to,že napíšem svoj názor neznamená, že sa do teba navážam. Želám ti pekný deň, myslím že najlepšie ukončiť tému.

@sara07 urobili ste názor podla seba. Teda podľa vás sme spravili naše rozhodnutie zle. Teraz mi napíš a povedz,prečo si myslíš, ze tvoje písanie je správne? Nemyslíš si,ze každý ma iný život, iné priority, iné životné situácie? Vidím,že je veľmi ťažko akceptovať druhého nazor. Tu na MK by som sa urcite týmto ja nariadila, ale riesite mna a moju rodinu. Pritom ani jedna ste nenapísala mne alebo mužovi, že ci nam to vyhovuje,ze ci sa necíti ako ,,chudák,, uz ked to tu bolo písané. Su to len vaše teórie a ,,ja viem,,
@mamelka ja osobne som ta tu do diskusie nevytiahla,
ja som si spočitala reálne čisla za a proti sk verzus cz
respektivne život v cz menšie mesto verzsu rovnaké mest sk
ja tiež nerozumiem ako niekto stona že nema na prahu byt, no to nemám ani ja , reálne nemám a ani nebudem mat a porovnavat ceny bytov praha veruzs hlohovec 😂😂 snad nie je ani pravda
k tebe...
opakujem tvoj život, tvoja volba ja by som takto nežila a ano v nemecku som sa napr necitila dobre ani na vylete ,
je rozdiel sa vratit z nemecka a z česka sem
opakujem tvoj život tvoje rozhodnutie, ja by som takto nechcela žit a nepodriadila by som čast života opravou domu , ja ho nežijem , žijem iny nič viac nič menej
ak je vám fajn tak super, nemusiš byt hned utočná a hned vztahovat a byt negativna
nemusi mat každy 1 v škole a nemusí s tebou každy suhlasit a tlapkat ta po pleci
ked vytiahneš na net svoje sukromie musíš ratat so všetkým ,to je tvoje rozhodnutie
tvoja volba
skus čitat a nie hned sa točit za pochodu
a uprimne takto sa vytačat v podstate pre blbost , ok ty vieš v akom si rozpoložení