Aké jedlo máte 31. decembra a 1. januára?
Chcem u nás doma nejak zaviesť tradíciu ale u nás sa doma jedol šalát a údené a to naozaj netúžim 😂 vždy po takom jedle som sa cítila íst do bane až to vypotím 🥊
@evickuska na Silvestra rovnaka vecera ako na Stedry den, akurat bez oplatok, prekrajovania jablcka a tak, cize kapustnica, salat a ryba. Na Nový rok nemoze byt nic, co lieta a skace, cize mame bravcove maso a este salat a polievku sosovicovu, aby bolo vela penazi.
na Silvestra robíme kapustnicu s mäsom a klobásou. Na Vianoce bola kapustnica len s hubami.
Väčšinou sa robia zemiaky alebo ryža a upečie sa mäsová roláda. Polievka hovädzí vývar.
dva dni pred novým rokom upečiem 2-3 druhy koláčikov.
otvoríme si nealko - tonic, niečo slané - čipsy, a to je všetko.
1.1. jeme to isté. Max. uvaríme čerstvé zemiaky. popr. spravím pár chlebíkov.
My robievame na Silvestra kotlíkový guláš. 1.1 robievam hovädzí vývar, kuracie/bravčové rezne
@evickuska my práveže nechceme tradíciu, aby deti niekedy nemali tie pocity, ktoré máš teraz ty. Ja väčšinou urobím na Silvestra vývar, je aj na nový rok, kedy sa mi nechce vstávať a variť a na hlavnom jedle sa dohodneme. Tento rok je to sviečková na smotane s knedľou. Kapuastnicu varíme na Štedrý deň aj s klobásou,
@evickuska My vtedy jeme ako cez normálne dni
Ako kedy, kazdy rok mame nieco ine. A mavame kludne aj hydinu, aj ryby, aj kralika... zatial nam stastie ani neuletelo, ani neodplavalo, ani neodskakalo 🤷♀️
My sme veľmi často mávali 1.1. sviečkovú
Ako kedy, kazdy rok mame nieco ine. A mavame kludne aj hydinu, aj ryby, aj kralika... zatial nam stastie ani neuletelo, ani neodplavalo, ani neodskakalo 🤷♀️
@anonym_4ba84e hah toto sa mi paci 😁
@evickuska na Silvestra a Nový rok máme sviečkovú, jednohubky... kapustnicu máme na Vianoce
@evickuska kapustnica,dovidenia
Ziadne specialne menu, pre nas doma to ziadna oslava ci vynimocny den nieje
@evickuska my mame tak, ze kapustnicu na Vianoce, na Silvestra si robime hribovu polievku na kyslo, bez zemiakov, taku redsiu, nasi to zvykli varit aj mimo sviatkov, ale hustejsie so zemiakmi, ale vianocna bola takato. Ale to je tiez tazke, lebo tam sla klobaska, udene. Ale da sa spravit aj bez, len to nema uz taku chut.
Kedze 2 zo 4 deti mi hriby nechcu jest, tak spravim si pre seba, lebo mne to pripomina caro nasich domacich Vianoc z povodnej rodiny a asi urobim klasiku nejaky vyvar, aby deti mali take lahsie. A robievame si tarhonovy salat, opeciem nasucho alebo na troake oleja tarhonu na panvici a dam uvarit, zlejem, dame tam kukuricu, syr, nakrajane olivy a kapiu, robime to s majonezou alebo pol na pol s greckym jogurtom, je to kus ine ako zemiakovy salat. A k tomu kare urobit ako na trzne, na platky, vyklepat, poukladat na plech a na to syr, sunku (niekedy aj bez sunky), zaliat smotanou , podliat, okorenit podla chuti a zapiect. Vacsinou to zakryjem, aby ostala stava a len ku koncu odkryjem, nech sa syr zapecie.
Ja spravím kapustnicu a rozmyslam ze urobim fasirky a zemiakovu kasu.
Na nový rok nič hydinové...my vlastne ládujeme chlebíčky od večera 😁 celý deň...to je naša tradícia už roky
na Silvestra si varíme niečo bezmäsité (minulý rok to boli bryndzové halušky) a na Nový rok vždy segedínsky guláš s knedľou.
Minuly rok krevety, tento rok slimaky, uz su kupene. Syry sunka nakladane cibulky olivy krekry....
1.1. Na co mame chut na obed ci stastie odplava odbehne odskace odleti je nam jedno.
Mame plno diviny tak asi svieckovu ci segedin aby bolo aj na dalsi den.

Na Silvestra mávame vždy kapustnicu ešte, šalát a rybu. Ale šalát robíme aj bez majonézy a rybu robíme dusenú. Na nový rok nemáme nikdy hydinu - je to staroveká povera, aby šťastie neuletelo z domu. Čiže na 99.9% máme bravčové pečené, kapusta a knedle.