icon

Aké meno pre dcérku?

bambula86
30. máj 2012

maminky poradte nejake pekne meno pre dievcatko nezvycajne zaroven nie zas nejaka amerika a nech sa hodi k syncekovmu vola sa tobias 🙂 ja uz som zufala ake som mala vybrate kazdy ma le okrikol ze ci mi nepipi 😖 😀

zmrzlinka
30. máj 2012

a co Ester alebo Berenika?U nas chcel manzel Elisku a ja Adelku (zijeme v CR) a cakame Tobiaska 🙂

janemari
30. máj 2012

@bambula86 Ja som mala vybraté Lilien a Rebeca ale neprešlo mi o,tak som nakoniec dala Lauru 🙂

rebecca2006
30. máj 2012

@zmrzlinka my máme Esterku 🙂 Dosť som váhala, ale strašne sa mi páči Ester, tak som to riskla. Nechcela som veľmi neobvyklé meno, ale na drujhej strane, ja som Jana a prišlo mi to v rokoch 80-tych ako totál bez fantázie- v treide na ZŠ nás označovali číslom 🙄 Ale aj Eliška j kráááne

strasska
30. máj 2012

@anjelicek26 ja mam taku skusenost, ze to do istej miery vies ovplyvnit, ja MM volam Juraj, a on sa v pohode predstavuje ako Duri 😀
ale cela moja family ho vola Juraj, lebo to takto poznaju skrze mna 😉
a mam kamosku, ktora ma dceru Mariu, tak ju aj doma volaju a uz ako 3 rocna sa ohradila ak jej povedali Maja.
horsie to uz bude, ak sa to meno nepaci samotnemu cloveku, ale to je myslim neovplyvnitelne a asi aj nezavisi od toho, ci je to meno staromodne, obycajne alebo moderne 😉
samozrejne extremy vynimajuc 😀

bambula86
autor
30. máj 2012

@zmrzlinka tobiasko nadherne! ako moj nas syncek berenika? to som snad este ani nepocula🙂

maranat
30. máj 2012

Natalka 🙂

zuzin78
30. máj 2012

@daniella8 ja som uz pocula a pocula som aj jedneho ako na svojich psov volali Zara ,a Sofia k nohe...... 😉 😉 a my sme sa otocili ci to myslia na nase deti 😀 😀

zuzin78
30. máj 2012

😉 @bambula86 ja som jedina v nasom okoli co ma Zaru a na izbe sme sa streli ,a obe sme svojim detom dali mena Zara a si aj rovnaky den narodene ....

gabinocka
30. máj 2012

poznam fenku Nellu a deti s tymto menom je u nas ako maku, len na nasej ulici su 3 Nellinky 😉

marija
30. máj 2012

@bambula86 ja mam Meli a Stelli 😉 a meno Nella sa mi tiez velmi pacilo, ale uz ich v tu dobu (ked sa mi narodila prva dcerka) bolo nejako privela 🙂 ale mozno ked bude raz tretie dievcatko, bude Nella 😀 bude sa hodit 🙂

zuzin78
30. máj 2012

@bambula86 u nas idu teraz mena co pocujem vonku Dora, tu je ich ako maku.........

tomika
30. máj 2012

Mne sa velmi páči Veronika (to je moja dcéra),vtedy som velmi uvažovala nad Veronikou a Dominikou.Vyhrala Veronika.Teraz čakáme dievčatko,a nechcem dať Dominiku-lebo asi nepasuje do radu Veronika,Tomáš,Dominika 😅 .ČO vy na to kočky????
Tak teraz manžel vymyslel Kristinku 🙂 .Mne sa páči aj Emma,ale mm nie,a už Emmu máme v školke,takže to už koli tomu nechcem dať 🙂 .Ale moja babka sa tak volala.

nana776
30. máj 2012

My budeme mat Nicole ... 🙂

m.i.r.i
30. máj 2012

my mame vybratu Luciu..tiez z dovodov uz spominanych- nase aj medzinarodne...nech to meno nik velmi nekomoli..ja som Miroslava a neznasam to meno od zaciatku..vysvetlovat v praci cudzincom, ze Mirka je od Miroslava, co im nijak nejde..ked mi pisu ze Hi Miro, - nevedia rozlisit, ze kolega moze byt Miroslav a ja Miroslava a je to ine pohlavie..a cele to meno je hrozne..ale stale si tiez vravim, ze esteze nemam v mene makcene a ine ..ako tu sestra @anjelicek26 Moja sestra je Katarina a ja to meno milujem..ako mamina hovorila, dala som jej ho ja, uz ked bola v brusku som ju volala Katka a to nasi stale verili, ze to bude chlapec Ivan..a ked prisla s mamkou z porodnice, tak som kukla do postielky a ze babika Katka tam lezi..takze u nasich nebolo o com 😀 a mne sa to meno paci stale..v hocijakej mierne zmenenej podobe je tiez medzinarodne....len to by mi u muza nepreslo..ale Lucia ano...nas chlapec je Erik...aby to tiez mal lahke raz..nie je to meno co sa vyskytuje casto, ale pritom je vlastne bezne a je aj medzinarodne...neskomolitelne...
ale muzovi sa velmi paci aj Viliam napriklad a ono to je velmi pekne meno, keby sa tak aj pouzivalo..ale Vilko....uf...moj tato je Juraj, uz tu spominane..a to je tiez krasne meno..ale aj tak ho kazdy vola Duri, Durko...nehovoriac ked julius je Dusi..to uz neeeeeee...

andys11
30. máj 2012

my mame nellinku, kamoska mala psa nelu a mne sa to velmi nepacilo, uz kvoli tomu, ale mm si nedal povedat, velmi chcel to meno, ustupila som. uprimne... teraz aj lutujem, lebo som chcela pekne jedinecnejsie meno a to kolko neliniek, nelliek, nelly sme stretli za posledny rok, to je nieco neskutocne. takze v triede na zakladnej ich bude mozno aj 5 naraz a to je presne to, co som za ziadnu cenu nechcela 😒

anjelicek26
30. máj 2012

@m.i.r.i - presne vdaka tomuto je tretia segra Kristinka, rodicia verili, ze to bude chalan, tak babske meno prenechali nam.. aspon jedna z nas sa teda vola normalne 😅 😅 😅

lilla244
30. máj 2012

ak budem mat raz dcerku tak to bude urcite Mathilde alebo Charlotte
pacia sa mi aj hannah, rebecca, dorota a v poslednej dobe aj Julie
🙂

bambula86
autor
30. máj 2012

@andys11 o to mi ide prave :( preto mam strasnu dilemu

sissika
30. máj 2012

@bambula86 mne sa strasne paci Deborah a Dominika

peta111
30. máj 2012

Nasa malicka sa bude volat Timejka

andys11
30. máj 2012

@bambula86 no ak si taky typ ako ja, ze by si chcela, aby mala dcerka v kolektive vynimocnejsie meno, tak ti zial naozaj nellu, nelly neodporucam. poviem ti uprimne, ze mne naozaj nerobi dobre, ked na ihrisku pocujem 5x volat na nellu, u lekarky tri nelinky cakame, na poste nelaaaa volaju na dieta, v materskom centre, kam chodim... to nezabudnem na prvu reakciu, ked sme prisli a pytali sa ma na meno malej a ja, ze nellinka a oni, ze fuuuha, to je tento tyzden deviata nelinka ☹

bambula86
autor
30. máj 2012

dam nella alexis alebo nella sarah a mam vyriesene

irriss
30. máj 2012

@bambula86
takze nakonec stejne zvitezila "Amerika" 😀 😀 😀

bambula86
autor
30. máj 2012

no jo :D 😀 😀 😀 😀 mozno este nie je nic iste

ress
30. máj 2012

Mne sa páči Sabína (Sabi skrátene), Elizabeth a Ella/Ela 🙂

mijunik
30. máj 2012

Daj "Krištof", nech je sranda... 😀 Ale tak fakt - môžeš dať Nella Sarah Alexis a tak použiješ všetky svoje nápady. 🙂 Ešte ma napadlo, síce to Ťa asi veľmi nepoteší, že svojho času bola kozmetika Nela Batole a jej maskotom bola kačička Nelinka... Ale podľa mňa bola strašne zlatá. 🙂

tortelinka
30. máj 2012

@anjelicek26 ved to mas v pohode, moja sestra je marta a paci sa mi to meno, je netradicne, zaujimave....

ak budem mat babu, bude Adelka, ale mame Jakuba a netusila som, ze je to take caste meno, ale aj tak by som ho dala, ma to hlbsi dovod ako to, ze sa mi paci

jurkovamiluska
30. máj 2012

ja som chcela Scarlet, nakoniec mam Jurka 🙂

hoogy
30. máj 2012

@bambula86 nella je este pekne meno,ale vazne je toho vela. my budeme mat barboru.paci sa nam to meno a kedze zijeme v zahranici tak bude pre nich aj lahko vyslovitelne. ja ked som si vyberala tak som sa na to pozrela takto. ako ju budem oslovovat ked bude mala a ako sa to hodi ked bude starsia.

nef2702
30. máj 2012

ahoj, mne sa odvždy strašne páčili mená Laura, Ester a Nelka..nakoniec som žiadne nevyužila, keďže mám dominika🙂