Aké meno pre dcérku?
maminky poradte nejake pekne meno pre dievcatko nezvycajne zaroven nie zas nejaka amerika a nech sa hodi k syncekovmu vola sa tobias 🙂 ja uz som zufala ake som mala vybrate kazdy ma le okrikol ze ci mi nepipi 😖 😀
Inak - ľudské mená pre zvieratká... Naša kokeršpanielka sa už 13 rokov volá Dášenka... 🙂 To jej vybrala mamina, zrejme podľa Čapkovej Dášeňky. Keď totiž to sedemtýždňové šteniatko sedelo na koberci a tvárilo sa - no na zjedenie, nedalo sa jej dať žiadne iné meno. A kocúrik je síce Tomáško, ale on je vlastne Tomy, len mu hovoríme okrem iného aj Tomáško. A mačka je Baletka... (Bola by Minka,ale tú sme v čase, keď sme si hentie potvorky priniesli, už mali.) No a mená pre detičky - sesternicina dcérka sa volá Nikolka. Aj to je pekné meno podľa mňa, ale nerieš, či je veľa Nelliniek alebo nie, ak sa Ti páči, tak jej to meno daj. Mne sa ešte páči Hanička, Lucia, Janka, Petra, Julka, ale ak chceš neotrepané, tak stačí zalistovať v kalendári a ľaľa ho - Hermína, Jozefína, Getrúda, Alžbeta, Žofia, Drahomíra, Margaréta, Amália ... 🙂 Dokonca sme na ZŠ mali dievčinu s menom "Juraja"... 🙂
@bambula86 ja mam Tamara a dvojcata Filip a Paulina. Vyberala som mena, co sa mi pacia a nie okoliu. Napr.u nas sa nepacilo meno Filip, ale my sme rodicia, dali sme si mena po svojom, a teraz mu to meno sedi ako rit na serbel. Znamena to milovnik a on bude sakramensky na baby, aj sa im bude pacit. Nadheeny usmev, dve jamocky na lickach, furt by sa len bocenkaval... 🙂
...my mame Karinku /Karin/,toto meno sa mi velmi pacilo,tak som si ho aj dala ,takze vyber si podla toho ake sa ti najviac páci nie čo hovoria iný...
@bambula86 neuveris ale obe mena vymyslel moj muz ja som prvu chcela kristinku a druhu sabrinku vyhral on ☹ ☹ 🙂 🙂 a to moji chlapci su Juraj, Simon, Matus 🙂 🙂 🙂
kamoška má chlapca Tobiasa a dievčatko sa volá Megan (Megi)
Tamarka alebo Anetka? 🙂 🙂 🙂
My máme dcérku Nicol a druhé dievčatko bude Vivien. Inak sa mi páčia tiež mená ako napr.: Sandra, Sarah, Yasmine, Karin, Natália 🙂
@betina1984 aj moj syncek ma jamky v lickach 🙂
kocky, a vy kde zijete v Amerike? Akosi malo sa tu objavuju slovenske mena... Kde sa podela vasa narodna hrdost? Myslite si, ze Americanka by si dala meno pre dcerku, ktore nema korene v ich krajine? Je to fakt cudne, chudata deti, ked vyrastu, hadam sa za tie americke, ci inojazycne mena nebudu hanbit....
@sandrika1986 nad vsetkymi okrem karin som zo zaciatku uvazovala aj ja 🙂
@slamienka - moja narodna hrdost pri menach ako Jozefina proste konci 😀 Slovensky kalendar je bohuzial stale plny mien zo zaciatku 20. storocia a to bez prehanania. Ono dat dietatu staromodne meno je rovnako zle, ako mu dat to ultra moderne... ja som Marta, co mi este ako tak prejde, ale sestra je Bozena (obe po babickach), no 27 rocna kocka s tym menom je hrozne, ani ju tak nikto nevola, kedze zije v zahranici a nikto to nevie vyslovit... treba mysliet ponad vlastny tanier - ponad hranice krajiny - svet je dnes tak internacionalny, ze pravdepodobnost, ze bude cely zivot tvoje dieta zit na takom malom miestecku ako je Slovensko je len malo pravdepodobne...
vzdy som si vedela vybrat zo slovenskeho kalendara, uz len preto, aby som deti neochudobnila o meniny 😉 ...ale naozaj sa v kalendari najde kopa mien, ktore sa nepouzivaju a ktore by mohli byt nahradene 😎
@anjelicek26 ja som vobec nepisala o nejakych staromodnych menach. Jasne, ze je potrebne zit s dobou a moznoze by sa fakt zislo upravit nas slovensky kalendar mien. Potom by bolo ovela menej Kevinov a Barbie 🙂
Ja mám momentálne v mojom top zozname...okrem Vandy, čo je dcéra, Zoju /zatiaľ poznám len jednu/......Obe sú v kalendári a rozhodne neinklinujem k menám, ktoré sa priveľmi frekventované. Mať Napr. Emku al. Ninku je fajn, ale ak to poviete na pieskovisku otočí sa min. 5 dievčatiek .....
okrem tych, co som dala mojim detom.... Matilda, Katarína, Agáta, Michaela...
@slamienka - tak ale ktory sudny clovek bez romskeho povodu da dietatu meno Barbie 😝 Zasa exoti za kazdu cenu - to tu bolo a bude.. ale ano suhlasim, chcelo by to prehodnotit kalendar a povyhadzovat mena, ktore vymieraju... a pribrat nove, ktore pribudaju, ved statisticky urad ma presnu tabulku, ktore meno bolo kolko krat na slovensku dane - inak strasne vtipne citanie to je 😀
Ja som posledne videla kamosku s dcerkou, vola sa Aurora, ano exotika, ale taka - nadherna 😵 Velke hlboke oci, kucery, proste kraasa 🙂
@anjelicek26 chuda :( ja by som si meno zmenila snad
@bambula86 - ved hej, je to tazke, priezvisko samo o sebe - dva dlzne a mäkcen a ku tomu Bozena... zije vo francuzku, hovoria jej Bea... ked spolu hovorime, viem, ze ju radsej oslovim Bea ako jej menom, lebo ju to strasne vytaca :( A uplne ju chapem.
u nas cigancacka volaju dieeego, džesika, frančeska, oňur, paloma a myslim ze to uz su vykyvy 😀 😀 😀 😀
@anjelicek26 chudierka sucitim s nou :D
Ivanka
@anjelicek26 NO to teda úplne chápem, ja som mala na výške kamošku, ktorej stále hovorili Terka al. Terina - čo ju vytáčalo/ a to bola origoš Terézia...Ľudia si proste veľa mien aj upravia. Mne by sa napríklad Tereza páčila ale asi by to vo finále dopadlo inak. podobne sú na to podľa mňa aj Alžbetky... Väčšinou skončia ako Bety al. Bežky .../naša známa/....
@martina05 - ved ano, ono treba rozmyslat bohuzial aj nad tym, co z tym ludia urobia (lebo to neovplyvnis), ked na sestru mama volala Bozkaaaa, tak mala fakt dost. Vybrat to spravne meno fakt nie je jednoduche...

@lienockaa presne tak 🙂