Aké meno ste vybrali pre vaše dieťatko?
Aktuálny trend mien sa stále mení. Zaujímalo by ma aké mená pre detičky sú dnes najviac používané.
my máme dcérku Paulu, ale páčili sa nám aj mená Sabinka, Kristínka. Paula je meno, ktoré sa nevyskytuje až tak často a hodí sa jej k priezvisku, takže u nás vyhralo 🙂
Mna nenormalne udivuje, ako si mamicky s dievcatkami menom Emma potrpia na tie dve M 🙂 Ja ked som od kamaratky (ktora na moju otazku ako sa dcerka vola povedala "Emma s dvomi M") pocula vysvetlenie vraj eMMa je krasne a eMa je nechutne, skoro som odpadla 😀
Nasi su Andrejko, Misko, Janko 🙂
doma mame Mareka a Petru. V buducnosti kedy to bolo potrebne tak mam favoritov Richard, Marína, Izabela (to som ja 😉 )
Krasne a netuctove - Maros, Ondrej, Jergus - k slovenskemu priezvisku sme ani ine ako mena vyskytujuce sa v slovenskom kaledari dat nemohli 😉
ahoj ja mám doma Barboru, Jozefa a teraz čakáme buď Tomáša alebo Adelu.a s tými menami je to hocijako ja som sa koľkokrát stretla s tým že aké meno som dala synovi že Jozef ale je to moja slobodná vôľa a nech si každý vraví čo chce.
Takze my mame Tobiasa,Alexandru a teraz mame malicku mesacnu Ester,uvazovali sme nad roznymi menami,len nase rodine/svokre/ sa ziadne nepacili,ja som Michaela,manzel je Michal,tak sme rozmyslala nad Miskou,no neodsuhlasili nam to,potom sa mi pacilo Amalia,no ani to nepreslo,tak sme sa s manzelom dohodli na meneEster a nikomu sme ho nepovedali,no po narodeni ofrflali aj to.
Ja by som dala keby to bolo dievcatko AMALKU 🙂 a chlapcek by som dala ALBERT (BERTIK) 🙂
dcerka Miriam,syn Bastian,keby mam este niekedy vyberat mena tak pre chlapca Benjamin,pre dievca Esther,Kayla.....tak ako sa tu pise,ze niekto nema rad zahranicne mena,ja zas nemam rada tie typicke dedinske slovenske 😖 ale samozrejme najdu sa aj slovenske krasne mena napr.Oliver,Melania,Kristina,Barbara,Linda,Lea,Rafael.... 😉
Ja mam Simonku, uvazovala som nad Sofiou, Emou a pod ale suseda ma predbehla o 4 mesiace a ked som malu zbadala tak mi nic ine ako Simonka nenapadlo:P A pre chlapca sme mali Jakub, Sebastian, Simon ale mozno keby som ho drzala v rukach, vzniklo by daco ine... podla mna najlepsie mena su take spontanne.. davala som tak meno aj psovi :P Aj malej a teraz aj babikam... a je to uzasne, lebo meno sa ma hodit k cloveku 🙂 Paci sa mi aj Karin a Laura, Mirka
@bucanova - vyber si meno aké sa páči tebe a tvojmu manželovi a nie aké je najpoužívanejšie a podobne. musí sa páčiť tebe hlavne 😉
My mame doma Kiaru. V buducnosti este prichadza do uvahy pre chlapca Kristian, Erik a pre dievcatko Leila, Viktoria, Alexandra.
doma máme chlapca a volá sa Damián a teraz čakáme dievčatko a bude sa volať Eliána 🙂 zatiaľ sme to v rodine nepovedali, lebo chcú, aby sa volalo po niekom zo starých rodičov, čo sa mne vôbec nepáči ☹ tak budú prekvapení ako pri malom 🙂
Mame dve dievcatka: Nela (6 rokov) a Tereza (4 roky). Ak by niekedy bolo tretie dievcatko tak Bude Rebeka alebo Hannah. Chlapec by bol jednoznacne Jozko.
Ja mam dcerku Olíviu. Keby som mala este jednu tak by bola Jasmína, pre chlapca Matias 🙂
My máme Marečka - jednak po tatovi a jednaj sa nám páčilo to meno, pretože je nadčasové. Ani nie zastaralé, ani nejak extra moderné, aby ho malo každé druhé dieťa. Inak v mojom okolí sa teraz narodili iba samí - Jakub, Šimon, Oliver, Samuel - dokolečka dokola, akoby iné mená ani neboli... Je to samozrejme na každom rodičovi, ale určite by som nechcela, aby každé druhé dieťa malo rovnaké meno ako to moje. Príde mi to bez nápadu. Veď je toľko krásnych mien...
pôvodne som mala vybraté mená Chiarka, Samara, Lívia a nakoniec máme Janku a Danku 😀 pre syna by bolo meno Tomi po tatinovi, prípadne Daniel, a ak by bola niekedy ešte dcérka tak neviem - možno Katka

máme 11-ročnú Kamilku, toto meno by som si dala znova a znova pre mňa je stále naj. naj. naj
chceli sme druhé dievčatko Mellisu, ale máme Alexa - chlapca, ale mal to byť Axel, len sa nám to nejako schomolilo