icon

Aké pečivko a koláčiky pečiete na Vianoce?

kopeccc
25. nov 2017

Podelíte sa ?

kopeccc
autor
25. nov 2017

@terka1607 na tie nutelové guličky nedáš recept prosím ? Dakujem !😉

terka1607
25. nov 2017

@mircalla Myslim, ze ste vobec nepochopili o com tato tema je 🙂

lavieenrose
25. nov 2017

@mircalla no to mas tak jak si zariadis tak mas...ja ta nepresviedcam o tom ze si mas piect kolace sama...ale mi tu niesme zvedave na tvoje jedovate reci...otazka znela ake kolace peciete..nie preco je lepsie kolace nepiect...moja dcera bude obehovat dedinu so starkou a ja budem piect..nakolko by cesto jedla surove ..este nechape takymto manualnym cinnostiam

terka1607
25. nov 2017

@kopeccc zajtra pohladam a napisem 🙂

kopeccc
autor
25. nov 2017

@terka1607 ďakujem krásne !

mircalla
25. nov 2017

@terka1607 Tema je kolacoch, vyjadrila som sa, ze si ich davam piect, co vyvolalo maximalne poburenie. Tym by sme to mohli uzavriet. Vela zdaru v peceni a vela novych receptov.

mamutka
25. nov 2017

Aj v takejto sladkej téme sa dá pochytit? 😀
Ja to mám jednoduché, keď som bola na materskej, mala som čas chystať si to, hrajkat sa, bavilo ma. Aj prechádzky sa postihali. Keď som pracovala, proste nebol čas, posledné co by som riešila pri návrate domov po celodennom strese a potom úlohách so synom by bolo pečenie.
Teraz začínam ďalšiu materskú, tak dúfam, ze si vychutnam zase aj takéto vecicky a veru sem nakuknem kvôli receptom 😉 ale len tak poskromne, ja mám na to ľavé ruky inak, takže obdivujem, ak to niekoho baví a vyrobí úžasné chuťovky 😍

terka1607
25. nov 2017

@mircalla Tema je o receptoch na kolace, ku ktorym vy asi nemate vela co povedat 🙂

h2
25. nov 2017

Ach, prečo každá, aj tá najnevinnejšia diskusia tu musí končiť hádkou?
No ale k téme, ja toho veľa nepečiem, z jednoduchého dôvodu, že sa to nezje. Klasika, ktorá ale musí byť, sú medovníčky a linecké koláčiky. Okrem toho pečiem kokosové pusinky, kvôli tomu, že robím litre vaječného likéru pre celú rodinu a dokonca aj pre susedov (na výmenu za Vianočné oblátky a trubičky 🙂 ), takže mi zostáva veľa bielkov. Minulý rok som prvýkrát piekla vínové koláčiky a teda boli fantastické a tohto roku budú určite zase. To je všetko. Na Silvestra upečiem nejaký krémový zákusok, buď Veľhory (niečo ako veľký veterník na celý plech), alebo krémeše. Keď mám pravdu povedať, krémové mám radšej, ako drobné pečivo.

haslerka31
25. nov 2017

@terka1607 poprosim recept na nutelove gulicky 🙂
Ja robim medvedie labky , grilazky , kokosove gulky , vanilkove rozky, linecke , vinove , venceky .Medovniky my nelubime 🙂

mircalla
25. nov 2017

@terka1607 To je pravda, tak ako ty nemas co povedat ku x veciam, ktore robim ja a ty o nich nemas ani sajnu.

filipenka
25. nov 2017

@mircalla ...myslim,ze nikoho nepoburilo,ze kolace si niekto objedna... ale zdoraznovat,ze "je to strata casu a JA travim cas zmysluplnejsie"...aj ta maminka,co pecie s dietatom ho iste berie aj plavat, aj na klzisko a teda ak jeden,dva dni spolu travia cas pecenim...ide o to SPOLU 😉

solene
25. nov 2017

@terka1607 dáš recept na trubičky plnené karamelovym krémom, prosím ťa? Ďakujem 😊

terka1607
25. nov 2017

@mircalla Samozrejme urcite su veci, o ktorych viem prd, ale urcite by som sa do takej temy nezapajala, len v pripade, ze by som sa chcela niecomu naucit, co tvoj pripad nie je 🙂

terka1607
25. nov 2017

@solene zajtra napisem 🙂

mircalla
25. nov 2017

@terka1607
Ak ti to nevadi, uz by som sa k tejto teme, kde nemam co povedat dalej nevyjadrovala.Tak sa skus tentokrat uz premoct a neoznacit ma. Vianocne obzerstvo u nas nefici, takze k teme naozaj nemam co povedat. Sladke jeme okrem toho minimalne. Ku svojmu stastiu ani stastiu svojich deti nepotrebujem 150 druhov kolacov na Vianoce, uprednostnujeme zdravsie jedla. Dobru noc.

filipenka
25. nov 2017

@mircalla ... ak chcete slusne ukoncit diskusiu, preco si neodpustite poznamky typu vianocne obzerstvo...150 druhov kolacov... jedovate poznamky su tu v celej diskusii iba od Vas... nechapem...

moni73
26. nov 2017

Podla mna ma @mircalla jediny dobry nazor a tie spravne priority. A vy husky si len pecte.🤗☮

pebu
Autor odpoveď zmazal
mirage
26. nov 2017

@mircalla toto co napisem bude pre teba velky sok.Medovniky peciem s detmi, okrem toho vanilkove rozky a rafaello gulky. Pustim si oblubene koledy, zapalim sviecky..Milujem to. Stedrak a islove dostanem od mamy.A s detmi ideme aj do kina, na trening, zapas ci vianocne trhy.Hmmm.
Co ta trapi ze si taka ustipacna ?

lavieenrose
26. nov 2017

@moni73 najvacia hus zasycala 😂

lavieenrose
26. nov 2017

@pebu suche a heru vymiesam na cesto a tam postupne pridavam tuhy vyslahany sneh z 5 bielok a aby nakyprel poistim si to pol balickom prasku do peciva alebo lyzickou kopcovou sody vinneho kamena podla toho co mas...a potom zltka sa tiez slahaju na penu na polevu...korpus peciem tak ako je napisane popripade pichnem do neho sparatkom pre kontrolu ...tu polevu dam na horuci kolac a aby rychlejsie uschla vratim do rury horucej :D ale mne nevadi ze je zltkova poleva popraskana ked tak...ja mam strach zo surovych vajec :D

mircalla
26. nov 2017

@mirage Mna netrapi vobec nic. Normalne som odpovedala, kym ste tu niektore nezacali ironicke komenty, takze sa rovnako branit,. Akuat nepovazujem Vianocne pecenie za take dolezite. Navyse narozdiel od mnohych v tejto diksusii nie som cele dni doma a nestaram sa len o domacnost, mam dost narocnu pracu a moj cas je pomerne vzacny, takze ho vyuzivam inak, ak nejaky mam. Pre Vas je zase asi tazko pochopitelne toto, ze nie kazdy ma kazdy den na praci aj ine veci ako staroslivost o domacnosti a vypekanie. Nesplnam kriteria dokonalej gazdinky, co je tazko pochopitelne

petulda333
26. nov 2017

Ja sa tesim na pecenie a hlavne z toho,ze mi rastie pomocnik. Uz sme piekli medovnicky a kakaove keksy,ale uz sa zjedli tak bude druha varka,potom chcem robit linecke,kokosky,crinkles a slahackove pecivo alebo vanilkove rozky. Pustim si naplno koledy a idem. Lepsi relax nepoznam

traktor
26. nov 2017

peciem rada a fakt vela, kedze nas je ako hadov 😀 ,ale pomahaju mi aj decka..milujem tu sviatocnu atmosferu, pesnicky, vona kolacov a rodina pokope...u nas nesmu nikdy chybat - JAGERSKE GOMBIKY - RECEPT -CESTO: 30 dkg hladkej múky, 14 dkg Hery, 5 dkg masla, 6 dkg práškového cukru, 3 žĺtky, Na potretie marhuľový al. ríbezľový džem, Na vrch: ušľahaný sneh z 3 bielkov, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg mletých orechov... Cesto vypracujeme, vyváľkame a vykrajujeme kolieska. Kolieska potrieme džemom. Sneh vyšľaháme, pridáme cukor a zľahka vmiešame orechy. Na džem dáme kopcom lyžičku snehu a trošku rozotrieme, naozaj len trošku, aby moc nestiekol. Na vrch položíme kúsok orechu. Pečieme pri teplote 150 st. cca 20 min. pekne do ružova.

traktor
26. nov 2017

burizonove gulky - 2 balíky burizonov,300g kryštalový cukor,90g maslo(hera, palmarin..),1 salko -
Cukor miešame a nechame skaramelizovať, potom pridáme salko ,ked sa rozpustí odstavíme z ohňa,pridame maslo a burizony.Lyžicu namáčame v studenej vode a tvarujeme guľky /ja tvarujem rukami/

mircalla
26. nov 2017

@mirage a uistujem ta, ze sok to pre mna nie je. pecie vacsina zien. rada verim, pecenie ma nebavi a nemam na to cas- nemam z toho vobec zly pocit a ani sa necitim menejcenna

traktor
26. nov 2017

capucino keksiky- 150g hladkej múky, 120 g pr.cukru, 100 g rastlinného tuku, 1 vajce, 2 ČL instantnej kávy ( ja som dala caro), 1/2 ČL mletej škorice, 1 Čl kyp. prášku, strúhanú čokoládu a strúhané orechy cca po 50 g, štipka soli
Tuk s cukrom a vajíčkom vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva, instantnou kávou, škoricou, čokoládou , orechmi a soľou.....vypracujeme cesto.... ...na plech s papierom na pečenie kladieme čajovou lyžičkou kôpky cesta ďalej od seba(roztečú sa)...pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 min pri 160 stupňoch...

traktor
26. nov 2017

skoricove klbka -
250 g hladkej muky,100 g praskoveho cukru,2 kakaove pudingy,2 vanilkove cukre,1 lyzica skorice,200 g masla/dala som margarim-hera,co maju prave lacnejsie/,1 vajce,perlicky na zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zo vsetkych surovin urobime cesto a nechame ho asi hodinu odlezat.Potom si z celeho cesta urobime male gulocky a postupne ich pretlacame lisom na cesnak do tvaru klbka.Ozdobime perlickami.Pecieme asi 6-8-10 minut na 180 stupňoch.Samozrejme podla toho aku mate ruru.Niekomu staci aj 6 minut,aby neboli potom velmi vysusene a tvrde.Jeden vezmite z pekaca a skuste,ci je upeceny zospodu.Pečieme na papieri na pečenie.

misinka0611
26. nov 2017

@mircalla Prepáčte , povodne som sa nechcela zapojiť do diskusie s vami. Ale no nedá mi to.

Stále riešite to preco nepeciete ( nemáte cas , trávite ho inak, vianočné obzerstvo a pod. ) ale tu je každému jedno preco nepeciete ci budete mat kilo napeceneho od neznámej ženskej alebo ani jeden medovníky na stole. Tu Vám ľudia píšu kvôli vašim jedovatým rečiam a tomu ze mate tendenciu písať ze ti co pečú s deťmi je to strata času a vy s vašimi deťmi ten cas trávite lepšie ( na klzisku napr. )