icon

Aké pečivko a koláčiky pečiete na Vianoce?

kopeccc
25. nov 2017

Podelíte sa ?

traktor
26. nov 2017

@mandala77 aaach, ten môj nick..ked som tu prvy krat prisla, vsetko co som dala bolo obsadene, ma to nastvalo tak som natukala traktor a cuduj sa, nikto to este nemal..ved bodaj by 😀 ..som myslela, ze sa to bude dat zmenit, ale neslo to..a uz som si aj zvykla 😀

kopeccc
autor
26. nov 2017

@traktor ja som dopadla presneeee tak isto , všetko čo som dala písalo obsadené tak som dala len tak kopeccc, nevedela som ,že sa to zmeniť nedá 😂

filipenka
26. nov 2017

...tieto su oblubene u nas 😉

lavieenrose
26. nov 2017

@iguaza to ze som spomenula sportovcov bolo na margo tvojho ze chudi ludia predsa dietu nedrzia..dietu drzi moja svokra moj otec moja babka a ja uz si spokojna ze si v obraze ? vsetky kolace budem piect v jednej davke a budu sa delit do 4 rodin ;)za to mozem mat z toho radost !a nepytala som si od teba navod na dietu !napr moj otec je cyklista a skialpinista a kazde kilo navyse citi..nemysi byt ani vrcholovy sportovec

iguaza
26. nov 2017

@lavieenrose Pozri, mne mozes nahovarat, co chces....Najprv spomenies svoj spomalemy metabolizmus, teraz zase babku a otca - uz sa zamotavas do tych lzi

iguaza
26. nov 2017

Citujem - porozpravame sa o tom ked ti spomali metabolizmus a budes priberat zo vsetkeho co zjes ;) potom taky clovek uz drzi dietu navzdy..to neznamena ze nemozem upiect pizze pre vsetkych a tesit sa z toho

Predpokladam, ze si hovorila o sebe, dalej to uz nie je zrazu o tebe...

lavieenrose
26. nov 2017

@iguaza ty co mas za problem ? sa staraj o seba ! sliepka jedna

mandala77
26. nov 2017

@lavieenrose nereaguj na ňu. Tu poniektoré si musia rypnúť a navážať sa.

jajka257
26. nov 2017

@lavieenrose nekaz si den. Toto je mila tema o vianociach....nenechaj si kazit chut...

katulienkax
26. nov 2017

Priznám sa ze peciem v poslednom case velmi rada, ale nemam rada a nikdy som nemala rada tie klasické vianočné koláčiky typu suché vanilkové rožky, očká , košicky a podobne. Jeden co mam rada su suhajdy, kokosové jeze, kysnute kolace to je asi vsetko. A cely problem na vianočnom pečeni je pre mna ten ze sa napečie veľké množstvo ( moja mama tak robievala), nikto to po case nechcel jest a ona sa nad nami rozčuľovala iba ze sme nevdacni. Ja mam rada ked si cez rok napečiem koláčik ktory chcem a hlavne zjem ho čerstvý hned a nie napiect 10 typov suchých koláčov len aby bolo a vydržalo a vobec mi suche koláče nechutia.

0silvia0
26. nov 2017

@katulienkax u mňa opačne, ja zbožňujem suché koláče a pre mňa tie plnkové a šľahačkové a pudingové nemusia ani existovať 😔

katulienkax
26. nov 2017

@0silvia0 tak každému nieco ine. Aj moja mama ma rada suche a očakáva ze sa na ne všetci vrhneme a potom je nešťastná ze ich nejeme 🙂 ale ona vie ze ich nemáme radi a každý rok s aopakuje to iste s tym nútením.

bnov
26. nov 2017

Piekla ste už niektorá domácu Marlenku? Ja som sa pokúšala 3krát a to som raz zapojila aj svokru a cesto mám strašne tvrdé.

petulda333
26. nov 2017

@bnov ano ja,recept som ale stratila. Ja som ale kazdy plat este horuci potierala rumom,alebo sirupom cukrovym ak bola aj pre deti. Potom krem a poriadne zatazit. A nikdy nebola tvrda

bnov
26. nov 2017

@petulda333 Ďakujem. No, áno je aj pre deti, teda už tento rok áno. Ja som ho nepotierala, nechala som ho vychladnúť, tak skúsim takto.

0silvia0
26. nov 2017

@bnov pečiem marlenku pravidelne ale nie tú orechovú ale kakaovú. Tvrdá nie je určite, už ju pečiem ľavou zadnou a je v rodine veľmi obľúbená, ale moje deti sú jej už prejedené ale ostatní sa tešia keď ju upečiem, pečiem podľa tohoto receptu:
https://www.mimibazar.sk/recept/4463/vyyborna-k...

bnov
26. nov 2017

@0silvia0 Ďakujem! U nás je obľúbená, ale po mojich neúspešných pokusoch ju kupujeme, čo nie je ono. Neputovala síce do smetí, lebo môj otec a svokor ju skonzumovali do omrvinky, ale bola to skúška pre zuby.
U nás malý ešte nejedol zákusky, budú to jeho prvé vianočné sviatky, takže by som ju určite chcela vyskúšať.

maja22
26. nov 2017

Dievčatá, keď je v recepte citrónová alebo pomarančová kôra, akú používate? Predpokladam, že všetky citrusy majú kôru chemicky ošetrenu. Stačí to len obyčajne umyť pod tečúcou vodou?

lavieenrose
26. nov 2017

@bnov ten recept co som pridala ja som piekla minuli rok a bola makka..asi cim dlhsie bola v chladnicke tym bola aj makksia

lavieenrose
26. nov 2017

@maja22 ja som vzdy umyla a taku dala ale myslim ze na tie vosky voda nepomaha..minuly rok som pouzila susenu kupenu..ale nebola taka dobre vonava

0silvia0
26. nov 2017

@bnov skús podľa tohoto receptu, ja ju naplním a o 2 hodiny je úžasne mäkká ani od večera do rána netreba čakať...

0silvia0
26. nov 2017

@maja22 ja zásadne používam sušenú, je tam myslím napísané že je z chemicky neošetrených citrusov.

bnov
26. nov 2017

@maja22 Na chemicky ošetrenú kôru umytie nepomáha. Ja používam od Dr. Oetker a som s ňou spokojná, hoci tá vôňa nie je taká intenzívna.

bnov
26. nov 2017

@0silvia0 Určite skúsim, možno ju odskúšam už koncom týždňa. Ďakujem!

aduska121
26. nov 2017

Taento rok linecke,medove,bratislavske a parizske rozky,kokosove rezy, kosicky, suhajdy a veterniky

maja22
26. nov 2017

Mne ta sušená kôra z vrecka nevonia a nie je spoznatelna ani v koláči... Ale citrónovú aspoň viem kúpiť, pomarančovú som ešte asi ani nevidela...

dai
26. nov 2017

@kopeccc ahoj. Ja vianoce milujem a nejak sa to asi z matky prenasa na celu rodinu🙂 my pecieme vela - zamerne pisem my lebo peciem s detmi a tesime sa nato vsetci... prace mam nad hlavu, zlozitejsie veci peciem v noci ked deti spia, linecke, medovnicky, puncove gulky a cesta robim s detmi. Tak som bola ja zvyknuta z domu a nejak som si tak aj deti vychovala. Okrem uz vymenovanych robim suhajdy, grilaz, oblizprst, metrovy, laskonky... tento rok nam zomrela babka tak mozno za nu spravim medovy a kosicky plus vyskusam orechove rozky... ja to peciem tak postupne... u nas si zakusky delime v rodine takze toho vela doma nezostane, jedna svagrina nepecie vobec, tej davam z mojich, druha robi len kysnute - to si vymenime😉

dai
26. nov 2017

@maja22 pomarancovu zozenies v rakuskom metre ci merkure...

maja22
26. nov 2017

@dai aha, tak nič 😒

bnov
26. nov 2017

@maja22 Pomarančovú kôru majú aj v DM drogériách, teda mne sa už podarilo kúpiť. Bežne ju ale kupujem v Maďarsku.