Aké sú najlepšie darčeky pre učiteľov na konci školského roka?
Čaute. Čo dávate, na konci šk.ročníka triednym učiteľkám?
Ja mám pocit, z toho, čo vidím z okolia, že kvet a ani kytica, či bonboniera už nestačí.
V škôlke sa skladáme po 40€, čo mi pride veľmi veľa, lebo si mamičky zmysleli, že idú obdaruvať 5 uciteliek, upratovacky a este neviem koho tam. Je to normálne? Kedysi sa dávali kvety, teraz, zlaté alebo strieborné brošne v našom prípade v tvare lienok, podľa názvu triedy. A este aj k tomu kvety vsetkym 5.. len jedna brošna stoji 30€ 🫣🫣 ( je to pre lúčenie sa s predškolákmi) chcela by som to pochopiť hlavne z pohľadu učitelov, čo icch viac poteši, či vobec su ochotné, nosiť striebornu brošnu v hodnote 30€
Len brosne budu stat 180€ + 5kytic 100€ =280€ torta, občerstvenie.. akože keď, to takto počítam, dáva to logiku, ale načo také drahé dary ..
Omg, neskladaj sa. Niektorym dobre drbe, ze 40€
V škôlke sme sa neskladali ani pri odchode predškolákov. Ale každý rok som učiteľkám po synovi poslala aspoň po čokoláde (ako predškolák sa s nimi rozlúčil balíčkom orechov, kávy a čaju - každej). V škole sa pri rozlúčke s učiteľkou z 1. a 2. triedy rovnako na dar neskladali, ale dal jej podobne vyskladaný balíček ako v MŠ. Ďalšej učiteľke sme sa skladali pri prechode na 2. stupeň ZŠ, ale max. po 20 EUR (ani netuším, čo jej agilné matere za to kúpili). Teraz je piatak a skladanie sa (zatiaľ) nikto nerieši. Takže rada na záver: ak chceš, peniaze daj, ak nie, kúp niečo vlastné a neskladaj sa na spoločný dar (pozor, sú aj také expertky, ktoré potom na spoločný dar vyslovene napíšu, kto naň prispel a kto nie 🤪).
Neskladam sa ked nechcem
@anonym_autor My sme sa skladali po 10e. Darček sa kúpil iba triednej učiteľke a ostatným učiteľom sa dali kvety a čokoláda. Boli tam dve mamičky čo chceli každej učiteľke kúpiť darček ale ostatní rodičia nesúhlasili. Nakoniec ich dceri dávali učiteľom samostatne darčeky.
zatrhnut tortu, nemusia mat tortu môže každy niečo doniest na občerstvenie
my sme sa skladali po 10-15 € viac proste nie, nedala som viac ,
bud asertivna a ozvy sa že je to vela a dohodnite sa na inej sume
budeš sa divit ale určite sa nájdu dalšie mamičky čo sa k tebe pridaju
kto chce nech kupi učitelkam aj briliant kludne ...
Ja ti to poviem z pozície učiteľky, že mne by bolo extrémne nepríjemné prijať drahší dar typu wellness, brošne a iné veci od rodičov a pravdepodobne by som ho neprijala.
Ja mam pocit, že žijem v inom svete, teda odkedy mam dieťa. Aj to, keď ma niekto narodeiny, už nestači doniest lizatko ci cukrik, tie premotivovane mamicky, robia báliky, mam pocit, že sa jedna cez druhu naháňaju, že kto urobí lepšie
Ale toto na doslova dostalo, lebo oni potrebuju sa ukázať
Brošne???? To si robíš prdel??? To by nikdo pričetný nenavrhol, to poletí do koša skôr ako zavrú dvere škôlky
Ja by som jednoducho tolko neprispela, nepodporujem taketo, dala by som kvety, pretoze to ma byt symbolicky darcek a to uplne staci
V dnesnej dobe nemaju ludia na rozhadzovanie a 40 EUR moze byt pre vela ludi dost vysoka suma. Na co kupovat vsetkym nejake brosne? Ja mam rada brosne, ale podla svojho vkusu a nikdy by som nedala takuto a dost drahu vec bez toho, aby som vedela, ze to ti ludia vyuziju. Ja ked tu citam co sa vsetko kupuje ucitelom,na co sa skladaju ludia v skolkach, v skolach, tak mne niekedy rozum zostane stat, zlate sperky, wellness pobyty, drahe poukazky. Zachvilku sa budu davat auta alebo byty? Kam toto dospeje?
Ja mam pocit, že žijem v inom svete, teda odkedy mam dieťa. Aj to, keď ma niekto narodeiny, už nestači doniest lizatko ci cukrik, tie premotivovane mamicky, robia báliky, mam pocit, že sa jedna cez druhu naháňaju, že kto urobí lepšie
Ale toto na doslova dostalo, lebo oni potrebuju sa ukázať
@anonym_autor tak to stopnú. Mohla si tým stopnúť už skorej. Ozvať sa na rodičovskom združení. Aj u nás niektoré vymýšľala. Chceli obdarovať okrem upratovačky aj kuchárku, pomocnú kuchárku a hospodársku. Každej kyticu. Načo? Robili si svoju prácu, aj ja si robím svoju prácu a nik mi bukrety do práce nenosí. K narodkám...Ja som si dupla a povedala, že buď donesiem zdravé alebo nič. Povedali že to nikto jesť nebude, a podľa toho som sa zariadila.
@anonym_autor tak to stopnú. Mohla si tým stopnúť už skorej. Ozvať sa na rodičovskom združení. Aj u nás niektoré vymýšľala. Chceli obdarovať okrem upratovačky aj kuchárku, pomocnú kuchárku a hospodársku. Každej kyticu. Načo? Robili si svoju prácu, aj ja si robím svoju prácu a nik mi bukrety do práce nenosí. K narodkám...Ja som si dupla a povedala, že buď donesiem zdravé alebo nič. Povedali že to nikto jesť nebude, a podľa toho som sa zariadila.
@anonym_c71f81 ja cakam, kedy si ludia na Slovensku uvedomia, hlavne premotivovane matky, ze ucitelka, kucharka, upratovacka dostavaju mzdu za svoju pracu.Len tu sa stale ma niekto potrebu revansovat za nieco, davat dary. Mne tiez v praci nikto nedava dary za to, ze si robim svoju pracu.
Kazda dobra ucitelka si zasluzi dakovne. Dali sme dm kartu, kvet, cokoladu s venovnim, sprchac + mliecko. Kazdy rok ine.
Kazda dobra ucitelka si zasluzi dakovne. Dali sme dm kartu, kvet, cokoladu s venovnim, sprchac + mliecko. Kazdy rok ine.
@anonym_71ef18 Dakovne? Podla tvojej Logiky by potom mal ale kazdy zamestnanec, jedno aky, dostat dakovne. Aj ty dostavas dakovne? Apropo, väcsina uciteliek to aj tak nechce a tie veci potuju do kontajnera.
@anonym_71ef18 Dakovne? Podla tvojej Logiky by potom mal ale kazdy zamestnanec, jedno aky, dostat dakovne. Aj ty dostavas dakovne? Apropo, väcsina uciteliek to aj tak nechce a tie veci potuju do kontajnera.
@yanni no a hlavne take veci, ako su rozne salky, pohare, taniere, obrazy s detmi alebo vankuse. Toto je za mna fakt ze totalne uletene, ked niekto toto dava ucitelkam.
Najlepsie darceky su ziadne darceky. Doba konzumna sa odraza aj v tomto. Neskladala by som sa.
@anonym_autor preháňajú!!! Mne by bolo maximálne trápne prijať akýkoľvek drahý dar - wellnes pobyt a pod, drahé brošne ktoré možno ani 1x v živote na seba nedám lebo nenosím brošne...
Mamičky, majte rozum! Úplné stačí kvietok, čokoláda, alebo len obrázok od dieťaťa... mne pred 15r dievčatko vyšilo obrázok na papier, dodnes ho mam na chladničke. Alebo male drevené srdiečko s napísaným nádherným citátom. Slová, ktoré vyjadria to, co žiadnou zlatou brošňou nepoviete.
Je pravda že ja som sa vždy potešila kvetom v črepníku, keďže u mňa prežijú len najsilnejší jedinci 😅 a mám jeden už vyše 1,5m kvet pri ktorom vždycky spomínam na moje žabky.
Ja naozaj neviem ako by som sa hlúpo a trápne cítila, keby mi rodiča dali šperky. Už pri peňažnej poukážke mi to bolo nepríjemné a trápne a kúpila som za ne dcére botasky, pretože môj obľúbený obchod v tom OC nie je...
Ak budete riešiť spoločný darček pre učiteľky, len nie peniaze vo forme poukážok alebo šperky
Je ti ponižujúce
@yanni no a hlavne take veci, ako su rozne salky, pohare, taniere, obrazy s detmi alebo vankuse. Toto je za mna fakt ze totalne uletene, ked niekto toto dava ucitelkam.
@muchotrafka298 šálky sa vždy zídu 😅
@muchotrafka298 šálky sa vždy zídu 😅
@anonym_b103b9 raz tu jedna kocka pisala, co ma rodicov ucitelov, ze oni maju tycht salok kvanta, ze to nosia na chatu, rozdavaju a tak. A mne to doslo strasne smiesne, ze hen tu mas kavu do salky s Jozkom a ty si vezmi tu s Katkou 😂
@anonym_b103b9 raz tu jedna kocka pisala, co ma rodicov ucitelov, ze oni maju tycht salok kvanta, ze to nosia na chatu, rozdavaju a tak. A mne to doslo strasne smiesne, ze hen tu mas kavu do salky s Jozkom a ty si vezmi tu s Katkou 😂
@muchotrafka298 väčšinou nedávajú s fotkami. S fotkou som mala len jednu a bolo to milé. Po 4 rokoch takmer dennom kontakte ti nemôže taka fotka vadiť, práve naopak. Pomaly ako vlastné. ostávajú už len spomienky
@anonym_autor preháňajú!!! Mne by bolo maximálne trápne prijať akýkoľvek drahý dar - wellnes pobyt a pod, drahé brošne ktoré možno ani 1x v živote na seba nedám lebo nenosím brošne...
Mamičky, majte rozum! Úplné stačí kvietok, čokoláda, alebo len obrázok od dieťaťa... mne pred 15r dievčatko vyšilo obrázok na papier, dodnes ho mam na chladničke. Alebo male drevené srdiečko s napísaným nádherným citátom. Slová, ktoré vyjadria to, co žiadnou zlatou brošňou nepoviete.
Je pravda že ja som sa vždy potešila kvetom v črepníku, keďže u mňa prežijú len najsilnejší jedinci 😅 a mám jeden už vyše 1,5m kvet pri ktorom vždycky spomínam na moje žabky.
Ja naozaj neviem ako by som sa hlúpo a trápne cítila, keby mi rodiča dali šperky. Už pri peňažnej poukážke mi to bolo nepríjemné a trápne a kúpila som za ne dcére botasky, pretože môj obľúbený obchod v tom OC nie je...
Ak budete riešiť spoločný darček pre učiteľky, len nie peniaze vo forme poukážok alebo šperky
Je ti ponižujúce
@anonym_b103b9 presne tak. Ja milujem darčeky, ktoré sú vyrobené žiakom - obrázky, kartičky a pod. Pre mňa to má neuveriteľnú hodnotu, keď vidím, že to dieťa venovalo čas a vyrobilo čosi, len aby ma potešilo.
Chore cele toto obdaruvanie ucitelov. U nas v skole niektore premotivovane matere chceli pretlacit skladanie sa na pobyt v kupeloch. Ludom normalne ebe.
Chore cele toto obdaruvanie ucitelov. U nas v skole niektore premotivovane matere chceli pretlacit skladanie sa na pobyt v kupeloch. Ludom normalne ebe.
@mandzula mňa by zaujímalo, čo by spravili, ak by to tá učiteľka neprijala 😅
Veľmi rýchlo by som premotivovaný mamičkám vysvetlila, že 40 € sa zbierať určite nebudem.
@mandzula mňa by zaujímalo, čo by spravili, ak by to tá učiteľka neprijala 😅
@basullinka Nastastie k realizacii nedoslo, lebo sme tie posahane prehlasovali. Ale chapes, ze toto niekomu vobec napadne? Mnohi nemaju pomaly co do ust a par prachatych sa chce ukazat a este na teba kukaju zhora, ze si chudak, co nema par eur.
@basullinka Nastastie k realizacii nedoslo, lebo sme tie posahane prehlasovali. Ale chapes, ze toto niekomu vobec napadne? Mnohi nemaju pomaly co do ust a par prachatych sa chce ukazat a este na teba kukaju zhora, ze si chudak, co nema par eur.
@mandzula super, že ste sa ohradili. Je to naozaj choré, ako si niekto potrebuje niečo dokazovať ešte aj cez pobyty pre skoro cudziu osobu.
@mandzula toto si presne vystihla. ze niektori musia naozaj setrit a nie vyhadzovat peniaze na pobyty pre ucitelov. Dnes ludia skutocne nemaju mnohi na viac, ako na jedlo, byvanie. A nejaka premotivovana mater nech kupi aj zajazd k moru za vlastne, ale nie ze skladame sa na pobyt. Ucitel ma vyplatu, je to jeho praca.
Prečo si sa neozvala? Podľa mna je veľa rodičov nespokojných a považujú to za privysokú sumu, ale nemajú gule sa ozvať
Sťažovanie na koni Ti nepomôže. To čo môže je osloviť viacero rodičov že je zo privysoká suma a dohodnúť nižšiu sumu.
5 rodičov sme sa poskladali po 30€, kúpili sa veci ako poukážky do kníhkupectva, kvety, obľúbená sladkosť učiteliek, drobnosti, ktoré chceli do triedy. Nič také ako šperky, pobyty atď. by som učiteľom nedávala. Chorá doba. 🙈

Ja sa neskladam, ja toto skladanie z povinnosti neznasam. Vzdy sa pytam syna, ci pani ucitelku chce obdarovat ci ju ma rad, ak ano spolu vymyslime darcek, a on zanesie. Ak nechce - nesilim to, nedame nic. V skolke nechcel .. tam ucitelky rad nemal. Teraz je skolak a chce. Takte na Vianoce pani ucitelka dostala jablko v belgickej cokolade a karamele. Na den ucitelov dostala domace prenicky a list od syna. Pisala mi cez edupage dojata. Prvak jej napisal svojim nie najlepsim pismom, ze ju ma rad a ze jej dakuje.. bolo to osobne od srdca.. Teraz bude mat narodeniny, robime balicek aj pre nu.. ale ak by on sam nechcel.. nedame jej nic.