Aké sú najlepšie darčeky pre učiteľov na konci školského roka?
Čaute. Čo dávate, na konci šk.ročníka triednym učiteľkám?
Ja mám pocit, z toho, čo vidím z okolia, že kvet a ani kytica, či bonboniera už nestačí.
V škôlke sa skladáme po 40€, čo mi pride veľmi veľa, lebo si mamičky zmysleli, že idú obdaruvať 5 uciteliek, upratovacky a este neviem koho tam. Je to normálne? Kedysi sa dávali kvety, teraz, zlaté alebo strieborné brošne v našom prípade v tvare lienok, podľa názvu triedy. A este aj k tomu kvety vsetkym 5.. len jedna brošna stoji 30€ 🫣🫣 ( je to pre lúčenie sa s predškolákmi) chcela by som to pochopiť hlavne z pohľadu učitelov, čo icch viac poteši, či vobec su ochotné, nosiť striebornu brošnu v hodnote 30€
Len brosne budu stat 180€ + 5kytic 100€ =280€ torta, občerstvenie.. akože keď, to takto počítam, dáva to logiku, ale načo také drahé dary ..
Dnes veľa robia aj influenceri. Však treba propagovať produkty, prečo nevymyslieť originálny darček. Akurát, keď sa tým inšpiruje ďalších xy followerov, už to také originálne nie je. A ak sa tým inšpiruje napr. 10 mamičiek z triedy, čo s tým má pani učiteľka robiť? Pre naše deti je to jedna pani učiteľka. Ale nech má naše deti akokoľvek rada, za svoju kariéru učí stovky detí…
Učím na strednej a napíšem, čo vidím z druhej strany. Sme také, ktoré deti vycvičia, aby nekupovali dary, jedna kytica za triedu stačí. A sú kolegyne, ktoré vyžadujú kyticu a darček od každého, zvozia žiaka, ktorý nič nepriniesol, v hlave majú presnú evidenciu, kto čo a za koľko priniesol. A im treba nielen na konci roka, ale aj na meniny, narodeniny, Vianoce, Deň učiteľov, Deň žien 🙄V zborovni to vyzerá ako na tržnici. Ktorá má na stole toho najviac, myslí si, že je najobľúbenejšia a najlepšia. Stužková? Elektrické bicykle, wellness pobyty pre 2 osoby, zlaté reťaze, zájazdy k moru, no hrôza. A potom tu je korupcia, veď učiteľka je za tie dary zaviazaná a chce ďalšie. Toto darčekobranie je zakázané a aj tak sa to robí a toleruje. Je načase, aby sa rodičia vzopreli. Keď už v MŠ idete 40€/ na žiaka, kam to bude pokračovať? 😱
Poznám triedu, kde sa rodičia vyskladali učiteľke na let balónom. Išlo o obyčajný koniec roka, žiadny záver prvého stupňa a lúčenie. Učiteľka im vraj naznačila, čo by ju potešilo. Keby do tej triedy chodilo moje dieťa, asi trvám na preložení 🙂
@anonym_71ef18 Dakovne? Podla tvojej Logiky by potom mal ale kazdy zamestnanec, jedno aky, dostat dakovne. Aj ty dostavas dakovne? Apropo, väcsina uciteliek to aj tak nechce a tie veci potuju do kontajnera.
@yanni uciteliek s laskavym pristupom je ako safranu, nemyslim si ze kvet, darcekovu kartu alebo znackovu kozmetiku od nas niektora hodila do kosa ale v principe viem ako to myslis a mas pravdu.
Nemám problém poskladať sa. 40€ mi príde adekvátne ak sa jedná o triedu ktorá končí, rieši sa z peňazí aj občerstvenie a menšie darčeky pre ostatných. Ja som zástanca jedného veľkého darčeka, zbytočne aby každý kupoval blbosť. Samozrejme sa skladám iba ak som bola spokojná s fungovaním škôlky.
trieda s mojou dcerou sa teraz luci s pani ucitelkou, ktora ide do dochodku a oni boli jej posledna trieda. Pani ucitelka je skvela a deti ju maju rady. Maju ju 3 roky. V nasej triede sa nikdy neriesili spolocne darceky, vzdy klasika- kvietok, coko, a iba taki, ktori chceli. Priznavam, ze na vzdy stislo pri kupovani kvietku, ze ved sa to aj tak o par dni vyhodi. Tento rok som sa dala na to, ze vyzbieram peniazky na rozlucku pre pani ucitelku. Napisala som rodicom- avsak s tym, ze vyska prispevku je dobrovolna a nie je povinna. Kto kolko dal, ci nedal nebudem nikde zverejnovat. Je ich v triede 24 a zatial prispeli 18. prislo mi 5€, ale aj 50, priemer mame zatial 14€. O 2 tyzdne zverejnim anketu, kde budeme hlasovat, avsak zatial nam vychadza kavovar (pani ucitelka je kavickar a kavovar nema). Takze pre mna je lepsie sa radsej vyskladat na jeden velky darcke, avsak nesuhlasim s tym, aby si ten, kto to organizuje uzurpoval, kolko treba mat. Urcite by som sa ozvala a ne/dala podla svojho uvazenia
@anonym_autor pripomínam, že jestvuje v školstve etický kódex , dľa ktorého dary nad 50 Eur sú nadštandard a musia byť zaevidované;)
Mne sa velmi paci ako jednym dychom tu piseme, ze 40€ je vela a druhym, ze kup kvety a kolko tak tie kvety dnes stoja? Lebo v BA jedna ruza trosku ozdobena pomaly 10€ a ked ma tri ucitelky a jednu asistentku, tak ked by som im len tu ruzu dala som na tom istom a ak sa bude so skolkou lucit, tak by som im chcela urcite podakovat, takze by som ocenila spolocny dar, brosna je ale za mna hovadina 🤷♀️. Kazdopadne asi to nie je povinne, nechces neskladaj sa, nechces nic dat nedaj. A bude to uplne v poriadku. Rovnako ako nie su povinnost narodeninove balicky, ak ma niekto cas, priestor, chut a mozno aj peniaze, nech sa paci.
@anonym_autor Je rozdiel dať darček na konci roka alebo v končiacom ročníku, u malých alebo u stredoškolákov, pre triednu či pre vyučujúcich...
Mne to pride vela. A ake brošne? To kto vymyslel..jeden kvietok a dosť...pokiaľ je učiteľka nejak vynimocna tak by som porozmyslala, ale inak? Tebe kto dá aký dar v práci...
Mne to pride vela. A ake brošne? To kto vymyslel..jeden kvietok a dosť...pokiaľ je učiteľka nejak vynimocna tak by som porozmyslala, ale inak? Tebe kto dá aký dar v práci...
@lasona Nie každé povolanie dáva možnosť a priestor na vyjadrenie vďaky.....ale ak viete nechať sprepitné čašníkom, kaderníčkam, poštárkam, fľašky automechanikom, kávy úradníčkam, tak prečo nie kvietok, čokoládku učiteľkám, ktoré s vašimi deťmi neraz trávia viac času než vy?
Na konci 4. rocnika sme padol navrh na skladanie sa po 20€. Nebola som ochotna, nakolko ucitelka bola k detom cele 2 roky neprijemna. Nakoniec sa ozvalo viac rodicov, ze nesuhlasi s takou sumou. Skoncili sme pri 10€, ktore by som inak dala za kvety.
Kupila sa brosna, ucitelka brosne nosi, kvety a nejaku poukazku. Pri 25 detoch je ta suma uz pomerne vysoka.
Ked si predstavim ake mame mi prisne pravidla pri prijami darov v praci... Uz jednu bonbonieru musime evidovat a nad 50€ uz sa dary musia odovzdavat.
Minulý rok sa predškoláci skladali po 35 eur. Áno kvety a čokoláda išla aj upratovačkam a do kuchyne. Je to slušnosť. Učiteľky dostali kyticu a darčekové poukážky.
V MŠ kam chodila dcéra sa skladali po 75 eur 3 roky dozadu. Okrem učiteliek darčeky dostali aj školník a kuchyňa. Učiteľky dostali poukážky.
Bola to veľká rozlúčka s občerstvením, výzdobou,kameramanom, torty,hudba, zábava.
Taký zvyk má daná MŠ už roky. Každý o tom vie.
Minulý rok sa predškoláci skladali po 35 eur. Áno kvety a čokoláda išla aj upratovačkam a do kuchyne. Je to slušnosť. Učiteľky dostali kyticu a darčekové poukážky.
V MŠ kam chodila dcéra sa skladali po 75 eur 3 roky dozadu. Okrem učiteliek darčeky dostali aj školník a kuchyňa. Učiteľky dostali poukážky.
Bola to veľká rozlúčka s občerstvením, výzdobou,kameramanom, torty,hudba, zábava.
Taký zvyk má daná MŠ už roky. Každý o tom vie.
@bosorkabb ale veď hento sa financuje hlavne z poplatkov združenia rodičov a priateľov školy, nie?
Momentálne je syn predškolak a skladáme sa po 30 eur. Občerstvenie každý donesie podľa dohody.
Čiže v cene tých 30 eur bude 2x poukážka 100 eur pre učiteľku, kytica. Káva alebo čokoláda do kuchyne, upratovačky dostanú kvietok a čokoládový dezert, výzdoba.
Torta je vždy pri rozlúčke nám bolo povedané v MŠ. Buď jedna veľká alebo každé dieťa po malej.
Záleží aj koľko detí je v triede. Lebo iná suma bude pri 12 a iná ak je 22 detí.
Suseda sa skladajú po 40 eur. Čo škôlka to iné zvyky.
@bosorkabb ale veď hento sa financuje hlavne z poplatkov združenia rodičov a priateľov školy, nie?
@anonym_5257e0 nie. Teda dostanú príspevok cca 30-50 eur. Niekde ani to nie.
Peniaze zrps slúžia ( teda tam kde moje deti chodili do MŠ 4 rôzne škôlky) na zabezpečenie detského ihriska, hračiek do tried, prispieva sa na plavecký výcvik, darčeky počas Mikuláša a podobne. Nie na rozlúčku z MŠ. To si zabezpečujú rodičia detí ktoré sa lúčia.

@muchotrafka298 šálky sa vždy zídu 😅
@anonym_b103b9 to si myslela dúfam že ironicky. Kmotra je učiteľka na 2.st a vonku na chalupe má desiatky rôznych hrnčekov a sálok ani tvarom a vzorom nie sú rovnaké. Doma v kuchyni by ich nestrieľa. Kytice dáva do kostola na výzdobu, bonboniéry a kávy kucharkam a upratovačkám.
Kým si všetko nechala čo dostane do dôchodku potrebovala by ďalší byt.Ďalsí byť z učiteľského platu?