icon

Aké sú najlepšie darčeky pre učiteľov na konci školského roka?

Dnes o 04:13

Čaute. Čo dávate, na konci šk.ročníka triednym učiteľkám?
Ja mám pocit, z toho, čo vidím z okolia, že kvet a ani kytica, či bonboniera už nestačí.

V škôlke sa skladáme po 40€, čo mi pride veľmi veľa, lebo si mamičky zmysleli, že idú obdaruvať 5 uciteliek, upratovacky a este neviem koho tam. Je to normálne? Kedysi sa dávali kvety, teraz, zlaté alebo strieborné brošne v našom prípade v tvare lienok, podľa názvu triedy. A este aj k tomu kvety vsetkym 5.. len jedna brošna stoji 30€ 🫣🫣 ( je to pre lúčenie sa s predškolákmi) chcela by som to pochopiť hlavne z pohľadu učitelov, čo icch viac poteši, či vobec su ochotné, nosiť striebornu brošnu v hodnote 30€

Len brosne budu stat 180€ + 5kytic 100€ =280€ torta, občerstvenie.. akože keď, to takto počítam, dáva to logiku, ale načo také drahé dary ..

Strana
z2
anonym_c71f81
Dnes o 07:51
@anonym_b103b9

@muchotrafka298 šálky sa vždy zídu 😅

@anonym_b103b9 to si myslela dúfam že ironicky. Kmotra je učiteľka na 2.st a vonku na chalupe má desiatky rôznych hrnčekov a sálok ani tvarom a vzorom nie sú rovnaké. Doma v kuchyni by ich nestrieľa. Kytice dáva do kostola na výzdobu, bonboniéry a kávy kucharkam a upratovačkám.
Kým si všetko nechala čo dostane do dôchodku potrebovala by ďalší byt.Ďalsí byť z učiteľského platu?

anonym_46062c
Dnes o 08:11

Dnes veľa robia aj influenceri. Však treba propagovať produkty, prečo nevymyslieť originálny darček. Akurát, keď sa tým inšpiruje ďalších xy followerov, už to také originálne nie je. A ak sa tým inšpiruje napr. 10 mamičiek z triedy, čo s tým má pani učiteľka robiť? Pre naše deti je to jedna pani učiteľka. Ale nech má naše deti akokoľvek rada, za svoju kariéru učí stovky detí…

anonym_4fe0fc
Dnes o 08:13

Učím na strednej a napíšem, čo vidím z druhej strany. Sme také, ktoré deti vycvičia, aby nekupovali dary, jedna kytica za triedu stačí. A sú kolegyne, ktoré vyžadujú kyticu a darček od každého, zvozia žiaka, ktorý nič nepriniesol, v hlave majú presnú evidenciu, kto čo a za koľko priniesol. A im treba nielen na konci roka, ale aj na meniny, narodeniny, Vianoce, Deň učiteľov, Deň žien 🙄V zborovni to vyzerá ako na tržnici. Ktorá má na stole toho najviac, myslí si, že je najobľúbenejšia a najlepšia. Stužková? Elektrické bicykle, wellness pobyty pre 2 osoby, zlaté reťaze, zájazdy k moru, no hrôza. A potom tu je korupcia, veď učiteľka je za tie dary zaviazaná a chce ďalšie. Toto darčekobranie je zakázané a aj tak sa to robí a toleruje. Je načase, aby sa rodičia vzopreli. Keď už v MŠ idete 40€/ na žiaka, kam to bude pokračovať? 😱

petronelag
Dnes o 08:23

Podľa mňa to nie je dobrý nápad, učiteľky brošne nepotrebujú.

medea2003
Dnes o 08:25

Poznám triedu, kde sa rodičia vyskladali učiteľke na let balónom. Išlo o obyčajný koniec roka, žiadny záver prvého stupňa a lúčenie. Učiteľka im vraj naznačila, čo by ju potešilo. Keby do tej triedy chodilo moje dieťa, asi trvám na preložení 🙂

anonym_71ef18
Dnes o 09:00
@yanni

@anonym_71ef18 Dakovne? Podla tvojej Logiky by potom mal ale kazdy zamestnanec, jedno aky, dostat dakovne. Aj ty dostavas dakovne? Apropo, väcsina uciteliek to aj tak nechce a tie veci potuju do kontajnera.

@yanni uciteliek s laskavym pristupom je ako safranu, nemyslim si ze kvet, darcekovu kartu alebo znackovu kozmetiku od nas niektora hodila do kosa ale v principe viem ako to myslis a mas pravdu.

anonym_ae5470
Dnes o 09:38

Nemám problém poskladať sa. 40€ mi príde adekvátne ak sa jedná o triedu ktorá končí, rieši sa z peňazí aj občerstvenie a menšie darčeky pre ostatných. Ja som zástanca jedného veľkého darčeka, zbytočne aby každý kupoval blbosť. Samozrejme sa skladám iba ak som bola spokojná s fungovaním škôlky.

anonym_fe3027
Dnes o 09:47

trieda s mojou dcerou sa teraz luci s pani ucitelkou, ktora ide do dochodku a oni boli jej posledna trieda. Pani ucitelka je skvela a deti ju maju rady. Maju ju 3 roky. V nasej triede sa nikdy neriesili spolocne darceky, vzdy klasika- kvietok, coko, a iba taki, ktori chceli. Priznavam, ze na vzdy stislo pri kupovani kvietku, ze ved sa to aj tak o par dni vyhodi. Tento rok som sa dala na to, ze vyzbieram peniazky na rozlucku pre pani ucitelku. Napisala som rodicom- avsak s tym, ze vyska prispevku je dobrovolna a nie je povinna. Kto kolko dal, ci nedal nebudem nikde zverejnovat. Je ich v triede 24 a zatial prispeli 18. prislo mi 5€, ale aj 50, priemer mame zatial 14€. O 2 tyzdne zverejnim anketu, kde budeme hlasovat, avsak zatial nam vychadza kavovar (pani ucitelka je kavickar a kavovar nema). Takze pre mna je lepsie sa radsej vyskladat na jeden velky darcke, avsak nesuhlasim s tym, aby si ten, kto to organizuje uzurpoval, kolko treba mat. Urcite by som sa ozvala a ne/dala podla svojho uvazenia

valria
Dnes o 10:15

@anonym_autor pripomínam, že jestvuje v školstve etický kódex , dľa ktorého dary nad 50 Eur sú nadštandard a musia byť zaevidované;)

anonym_0a950d
Dnes o 10:29

Mne sa velmi paci ako jednym dychom tu piseme, ze 40€ je vela a druhym, ze kup kvety a kolko tak tie kvety dnes stoja? Lebo v BA jedna ruza trosku ozdobena pomaly 10€ a ked ma tri ucitelky a jednu asistentku, tak ked by som im len tu ruzu dala som na tom istom a ak sa bude so skolkou lucit, tak by som im chcela urcite podakovat, takze by som ocenila spolocny dar, brosna je ale za mna hovadina 🤷‍♀️. Kazdopadne asi to nie je povinne, nechces neskladaj sa, nechces nic dat nedaj. A bude to uplne v poriadku. Rovnako ako nie su povinnost narodeninove balicky, ak ma niekto cas, priestor, chut a mozno aj peniaze, nech sa paci.

valria
Dnes o 11:19

@anonym_autor Je rozdiel dať darček na konci roka alebo v končiacom ročníku, u malých alebo u stredoškolákov, pre triednu či pre vyučujúcich...

lasona
Dnes o 11:24

Mne to pride vela. A ake brošne? To kto vymyslel..jeden kvietok a dosť...pokiaľ je učiteľka nejak vynimocna tak by som porozmyslala, ale inak? Tebe kto dá aký dar v práci...

anonym_5257e0
Dnes o 11:34
@lasona

Mne to pride vela. A ake brošne? To kto vymyslel..jeden kvietok a dosť...pokiaľ je učiteľka nejak vynimocna tak by som porozmyslala, ale inak? Tebe kto dá aký dar v práci...

@lasona Nie každé povolanie dáva možnosť a priestor na vyjadrenie vďaky.....ale ak viete nechať sprepitné čašníkom, kaderníčkam, poštárkam, fľašky automechanikom, kávy úradníčkam, tak prečo nie kvietok, čokoládku učiteľkám, ktoré s vašimi deťmi neraz trávia viac času než vy?

anonym_1aa751
Dnes o 11:45

Na konci 4. rocnika sme padol navrh na skladanie sa po 20€. Nebola som ochotna, nakolko ucitelka bola k detom cele 2 roky neprijemna. Nakoniec sa ozvalo viac rodicov, ze nesuhlasi s takou sumou. Skoncili sme pri 10€, ktore by som inak dala za kvety.
Kupila sa brosna, ucitelka brosne nosi, kvety a nejaku poukazku. Pri 25 detoch je ta suma uz pomerne vysoka.

Ked si predstavim ake mame mi prisne pravidla pri prijami darov v praci... Uz jednu bonbonieru musime evidovat a nad 50€ uz sa dary musia odovzdavat.

bosorkabb
Dnes o 11:49

Minulý rok sa predškoláci skladali po 35 eur. Áno kvety a čokoláda išla aj upratovačkam a do kuchyne. Je to slušnosť. Učiteľky dostali kyticu a darčekové poukážky.
V MŠ kam chodila dcéra sa skladali po 75 eur 3 roky dozadu. Okrem učiteliek darčeky dostali aj školník a kuchyňa. Učiteľky dostali poukážky.
Bola to veľká rozlúčka s občerstvením, výzdobou,kameramanom, torty,hudba, zábava.
Taký zvyk má daná MŠ už roky. Každý o tom vie.

anonym_5257e0
Dnes o 11:51
@bosorkabb

Minulý rok sa predškoláci skladali po 35 eur. Áno kvety a čokoláda išla aj upratovačkam a do kuchyne. Je to slušnosť. Učiteľky dostali kyticu a darčekové poukážky.
V MŠ kam chodila dcéra sa skladali po 75 eur 3 roky dozadu. Okrem učiteliek darčeky dostali aj školník a kuchyňa. Učiteľky dostali poukážky.
Bola to veľká rozlúčka s občerstvením, výzdobou,kameramanom, torty,hudba, zábava.
Taký zvyk má daná MŠ už roky. Každý o tom vie.

@bosorkabb ale veď hento sa financuje hlavne z poplatkov združenia rodičov a priateľov školy, nie?

bosorkabb
Dnes o 11:56

Momentálne je syn predškolak a skladáme sa po 30 eur. Občerstvenie každý donesie podľa dohody.
Čiže v cene tých 30 eur bude 2x poukážka 100 eur pre učiteľku, kytica. Káva alebo čokoláda do kuchyne, upratovačky dostanú kvietok a čokoládový dezert, výzdoba.
Torta je vždy pri rozlúčke nám bolo povedané v MŠ. Buď jedna veľká alebo každé dieťa po malej.
Záleží aj koľko detí je v triede. Lebo iná suma bude pri 12 a iná ak je 22 detí.
Suseda sa skladajú po 40 eur. Čo škôlka to iné zvyky.

bosorkabb
Dnes o 12:40
@anonym_5257e0

@bosorkabb ale veď hento sa financuje hlavne z poplatkov združenia rodičov a priateľov školy, nie?

@anonym_5257e0 nie. Teda dostanú príspevok cca 30-50 eur. Niekde ani to nie.
Peniaze zrps slúžia ( teda tam kde moje deti chodili do MŠ 4 rôzne škôlky) na zabezpečenie detského ihriska, hračiek do tried, prispieva sa na plavecký výcvik, darčeky počas Mikuláša a podobne. Nie na rozlúčku z MŠ. To si zabezpečujú rodičia detí ktoré sa lúčia.

Strana
z2