icon

Ako by ste reagovali, keby dostanete k narodeninám používaný darček?

6. jan 2022

Baby ako by ste reagovali keby vám dá kamarátka k narodeninám používanú kozmetiku-nie len odskúšanu ale normálne 3/4mimute..bohatá ,kamarátka.necakam dar (aby bolo jasné)ale v tomto prípade si myslím že je lepšie dať len čokoládu a bola to lacná kozmetika z drogérie ,žiadny 200e krém na tvár že ešte aj 1/4 čo zostala by mala nejaku hodnotu 🤷 trošku sa ma to dotklo alebo som len nevďačná ?

brembo
6. jan 2022

vrátil by som jej to,že ked nemá na normálny darček,tak nech radšej nedáva žiadny. To jej nie je ani trochu trápne?

chvostik1
6. jan 2022

No teraz dodatocne s tym uz nic neurobis. Reagovat primerane bolo vhodne v case ked ti ten dar s tymto dodatkom davala. Sice rozmyslam.... Ako by na to slusne v danej situacii clovek reagoval... z toho soku asi nijak. Uz si mozes len pomysliet svoje a pouzitu kozmetiku vyhodit.

V prvom rade je to jej hanba a nie tvoja. A určite by som sa neznizovala k tomu aby som jej to oplacala rovnakou mincou. Zlo plodi len dalsie zlo. Bud jej na sviatok kup cokoladu, pozvi ju na kavu alebo jej jednoducho nedaj nic a dospejete tak k tomu, ze si prestanete davat dary.

mdsk
6. jan 2022

Ste si ista, ze ste uprimne kamaratky? Ak nie, potrebujete takuto? Ak nie 🙂, mozno bez takychto ludi bude lepsie a uvolni sa miesto pre lepsiu kamosku 🙂. A samozrejme, nejde o dar a jeho cenu, ale o sposob ako to urobila a co je v nej.. dar moze byt aj za euro a clovek je ok, alebo vyrobeny. Pripadne rovno povedat, nestihla som kupit, nemam nan momentalne, prepac, v sukromi medzi 4 ocami. Je lepsie nevpustat do zivota falosnych ludi, k nicomu s nimi kamaratstvo nevedie.. krem ma trvanlivost pouzitia casto 6 mesiacov/max 12 mesiacov od otvorenia. Ja som raz kozmetiku vratila naspat osobe ktora mi ju darovala do tyzdna s vysvetlenim, ze ja ju proste nevyuzijem.

brembo
6. jan 2022
oli18
Autor odpoveď zmazal
123andy123
6. jan 2022

Ja by som jej to vrátila s tým ze je to nehygienicke. Jej to bolo ľúto vyhodiť tak to dala tebe, asi ta ma za chudobnu kamarátku ak si myslela ze ta to poteší. A co aj ak je to drahá a luxusná kozmetika aj tak je to humus používať po niekom.

dominika113
6. jan 2022

Ja tiež som dostala od kamarátky používanú kozmetiku a ešte ocapkanu (no hneď na prvý pohľad to bolo vidno, že je to používané, keď vrch pumpičky bol plný) a tiež ma to dosť sklamalo, keď si dám ja na tom záležať, kupujem všetko nové a ona mi dá používané... ako dobre môže sa stať, že jeden omylom da použitý, ale nie všetko ...

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
csipcsip000
6. jan 2022

Neviem ...toto nieje kamoška mne to pripadá ako keby ťa brala za menej cennu ved ako to moze niekto povedat svojej kamoske ze dopotrebuj to tvoja zevraj kamoska sa moze hanbit a nie ty hrozne...to ti radsej nemala davat nič

lejllamt
6. jan 2022

@dzulli1980 ideálne presne toto, čo ona tebe....však nech si to už dopoužíva krava jedna....to už radšej nedať nič ako toto

desore
6. jan 2022

Zimna bunda za 300E nie je draha. Trochu lepsia, draha bunda je pre mna od 800E +.
Pokial kupila lyziarsku za 300E, to je normalna cena a ani velmi nevyskakovala.
Predstav si, ze moji kamarati(rodinka, 4 ludia) rocne precestuju cca 30 tisic, ale kamoska je schopna si vypytat aj 10centov, ak jej dlzis. 😂😂😂

nikaeli
6. jan 2022

@wilkova toto robí aj moja teta.. dáva nám staré dezerty, víno, atď. Už sme si robili srandu a nakreslili na čokoládu kvietok a neuveríš, o pol roka som ju dostala naspäť 🤦🏻‍♀️ ako dieťa si pamätám, že jej moji rodičia pomáhali, brávali sme deti na dovolenky, lebo si to nemohli dovoliť, časom sme chodili spolu do Chorvátska a spávali na súkromí, ktoré platili moji rodičia. Ok, brala som to normálne, rodina si pomáha. Medzitým sa im finančne polepšilo. My sme im dávali normálne dary, oni nám staré čokolády, zubnú pastu a klbko vlny. Deti sú už dospelé, navzájom sme našim deťom krstnými rodičmi. Ja im kupujem knihy, hračky, oblečenie, oni mojim deťom bublifuk a slipy. Stále sa vyhovárajú na peniaze, pritom na Vianoce kúpili svojim dvom deťom štvorkolky a mojim nič, lebo veď je zákaz stretávania, či čo. Ok, beriem to. Prehodnotila som náš vzťah. A to isté radím autorke. Potrebuješ takú kamarátku?

danulicek
6. jan 2022

Dostala som, sklamalo ma to a trochu aj urazilo. Lebo to nie je len o jednorazová záležitosť, pravidelne dostavam ponozky o dve čísla mensie, hoci sa poznáme 20 rokov a hovorila som, akú mam velkost. Pravidelne na moje sviatky zabúda - vždy je nejaka aktuálna výhovorka, prečo… ale zial, ak by som to urobila ja, je oheň na streche. Potom som si povedala, že čo sa budem samonasierat, aspoň mi to ukázalo, ako ma ta osoba z rodiny vníma. Prestala som riešiť kadejake dary, aby ju to potesilo a aby boli site pre ňu na mieru. Vybavila som to vždy niečim sladkým, max sprchacom alebo nejakou povinnou jazdou, keďže kupovanie darčekov u nás patrilo k národnému folklóru, bez ktorého by to môj muž neprežil. Aktualne som sa odhodlala navrhnúť, aby si už so mnou starosti nerobili a na meniny a narodeniny mi uz nic nekúpili. Tak je to urcite lepsie, ako povinná jazda, len aby bolo. To iste by som navrhla aj tebe - kamoske povedať, že radsej si darčeky nekupujte, bud stačí zavolat si alebo ak ste dobre kamosky, zajst si spolu sadnut namiesto darčekov.

lienka.7
6. jan 2022

By som jej to vrátila s tým ze nech si pokojne domina, ja dojizdovaka nerobím...

eva112014
6. jan 2022

Nič, vrátila by som jej to s tým, že nech to vyreklamuje. Aj by som ju poľutovala, že ju takto v obchode odrbali. Predali jej použitú kozmetiku. Rozčúlila by som sa, že teraz počas Covidu takéto čosi sa udeje. To je nehorázne. Robila by som sa za blbú.
Keď sa prizná, že to bola ona, čo kozmetiku otvorila …
Tak jej to podarujem naspäť, nech používa ďalej.

luxus10
6. jan 2022

odloz, a daj jej to k najblizsiemu sviatku ty...🙂

autor
6. jan 2022

@eva112014 ona mi to dávala s tým že to mám dopouzivat 😅 ona sa hneď vyjadrila že to používala už ...len ja som nevedela ako reagovať v tomto

zuzikak
6. jan 2022

@elizabet173 samozrejme jasne stane sa. Je to blba nahoda. Ale preto vravim treba si to hned vysvetlit. Ak to bola nahoda, hned si daju vediet, co a ako a to vidis ako kamoska zareaguje. Ak nie, suhlasim s tym, ze ide o ubohost. Preto si nemyslim, ze je dobre taketo veci odkladat a robit to iste na jej sviatok.....robit zo seba ubohu tiez.

macikovaiveta
6. jan 2022

Opýtať sa jej či sa nepomýlila 🙁

birika
6. jan 2022

ako sa poznam, islo by to do kosa este pred nou s vetou - dakujem, takuto nepouzivam

elizabet173
6. jan 2022

@zuzikak súhlasím, neznižovala by som sa na jej úroveň, tiež by mi to asi vyrazilo dych a ja by som jej to vrátila

mameha7
6. jan 2022

Mne sa stalo podobné.Od ex svokry som na Vianoce dostala čiernu farbu na vlasy s dátumom expirácie 2005.Čiernu farbu... 😃 Asi sa jej nepáčili moje prirodzene ryšavé vlasy.

mpg
6. jan 2022

Aj ja by som jej to vrátila a povedala by som, že takú značku nepoužívam. Nech si nato nezvyká.

littlefiona
6. jan 2022

Ja mám tiež takú veľmi dobrú kamošku, ktorá mi zásadne dáva dary, ktoré ona dostane a nevyhovujú jej. Už som si za tie roky zvykla a prestala som riešiť pre ňu dary a rozmýšlať nad nimi. Dostáva takisto, čo sa vyskytne. Ale teda použitý krém som ešte nedostala, to je vrchol👍

vilma7
6. jan 2022

Nerieš, nevyriešiš. Ja som dostala raz kozmetiku po záruke. A tiež to bol niekto kto možno zarobí 2x ako ja. .. čo s tým? Nič! Hodila som do koša.

monka105
6. jan 2022

😄😄 Ja by som jej to vrátila, že ešte chvalabohu máš na to, aby si si kúpila aj nepoužitý krém a že bordel potom môže kľudne vyhodiť aj u seba, nemusí ho nosiť k tebe, ibaže by chcela na narodky na oplátku zas ona od teba smetný kôš.

luccija
6. jan 2022

Ja nie som urazliva ani konflitna, ale ja by som jej to vrátila.Hlupanu by som zo seba nenechala robiť.

kitycat
6. jan 2022

Si mala rovno napusat, ze ti to dala so slovami "vsetko najlepsie, dopouzivaj to ja uz nevyuzijem"

Bud ju odstrihni alebo si to s nou vyjasni, ze nie si odkazana na zbytky jej kozmetiky. Ak budes tisko suchat nohami a my tu na MK ta polutujeme o rok mas v ruke to iste 🤣

abab
6. jan 2022

Môžeš urobiť to, že obal umyješ, teda ak to je dóza, môžeš na ňu niečo nalepiť a nabudúce jej s tým zablahoželáš, nech použije ako šperkovnicu, ale to by bolo asi naposledy, čo by som sa s ňou stretla. Ja som dostala raz darčekové balenie mydielok na Vianoce, ktoré som tej osobe dala (kúpila som) predchádzajúci rok, tiež náboženskú knižku s venovaním danej osobe, ona veľmi veriaca, ja ateista. Inokedy mi dala popolník, ja aj manžel nefajčiar, ona to všetko vie. A rôzne iné prekvapenia som predtým od nej dostala. Nechápala som vtedy, ako ju napadlo mi tie veci kúpiť. Ale už som pochopila, doma zavadzalo... Tiež som prehodnotila, už sa na tom smejem a snažím sa naďalej o dobré susedské vzťahy, darčeky neriešim. Ale od kamarátky by sa ma to dotklo.

jana_eyre_2
6. jan 2022

A nemohla sa pomýliť? Že mala svoj používaný a jeden nový a omylom ti zabalila ten použity? Neviem, ja by som nevedela uveriť že mi to dala náročky ak je to kamarátka..