icon

Ako často chodíte do kostola?

fidorkatt
30. jan 2013

Zaujímalo by ma, ako často chodievate do kostola? Konkrétne maminy, ktoré idete krstiť svoje deti? V mojom okolí je veľa známych, ktorý idú krstiť dieťa a pritom do kostola skoro vôbec nechodievajú. Trochu mi potom uniká význam toho všetkého. Alebo ďalší prípad, keď si niekto vyberie za krstných rodičov takých, ktorý idú do kostola raz za rok. Ako potom vedú dieťa k viere?

modra
5. feb 2013

@betuska22 myslim ze v prvej vete si si odpovedala ze nemame tam chodit koli takym ludom. A k tej birmovke no co ti poviem? Urcite sa stavaju aj horsie veci. A to vobec neobranujem toho farara. Len proste niekedy si treba stat za svojim a povedat mu svoj nazor. A ze je taky aky je tak to uz za to nemozem.. Je to tiez len clovek :( :( (a tym ho vobec neospravedlnujem aby bolo jasne 🙂 )

betuska22
5. feb 2013

@modra taký človek by nemal ani byť farárom ešte som zabudla napísať raz sa bol kuk u mojích rodičou na statku a rozprával sa z tatom asi do jedenástej večer a ked bol na odchode mu povedal pán bednár viete aký je rodiel medzi mnou a vami? nie? no taký že teraz ked prídem domov mi žena nebude nadávať kde som bol tak dlho to je víhoda fararov ....toto je reč kňaza??? ja viem že je len človek ale normálny človek by sa tak nesprával.... birmovku mi spravil ten další knaz ..... ale vidíš ku tým susedom si sa nevijadrila..... dokázala by si s tým chodiť do kostola keby toto spravíš? dokádzala by si s tým žiť? a to nevravím o tom že nechávajú otvorenu bránu a ked sme sa spýtali čo spravia ked nám decko vybehne na cestu vdaka ním a zahluší nam ho auto na to bola odpoved ,, to je váš problem,, dokázala by si byť každy den v kostole a každemu robiť zle? ja teda nie.... a je vela takýchto ludí čo tam chodí preto som sa rozhodla že chodiť nebudem nemôžem sa totiž dívať na tie falošné xichty 😠

ewellina
5. feb 2013

@betuska22 a čo teraz akože chceš povedať, že keď niekto, kto si hovorí kresťan a nespráva sa tak, tak už nemusí plniť Ježišovu vôľu, keď povedal: "Toto robte na moju pamiatku..." 😒

nexa
5. feb 2013

@katja78
1. a myslis ze vsetci tvoji predkovia maju krstnych a ti maju vsetky sviatosti?
2. myslis ze krstnych rodicov so vsetkymi sviatostami trebalo ked zacali krstit apostoli?? a trebalo vobec krstnych rodicov?..
3. tak ked ja som tak mohla byt pokrstena... a krst je platny... preco tak nemoze byt pokrstene aj moje dieta? preco sa zmenili podmienky krstu?
4. preco niektori knazi ochotne pokrstia aj bez tych nezmyselnych poziadaviek ak ide o tak pevne stanovy?..
tomu nerozumiem...
budem rada ak mi to vysvetlis... lebo toto je prax...

ohladne toho poplatku.. ano... tu sa za to plati.. bez toho skolu akoze snubencov navstevat nemozes... a bez nej ta nezosobasia... dostanes aj potvrdenku a aky krasny ucel na nu napisu.. ze milodar!!! fuj....

aha... takze za komunistov boli vdacni za kazdu jednu ovecku.... asi ich maju dost a ovecky uz nepotrebuju...ked si dali take podmienky ake dali... toto je cirkev....

simca06022011
5. feb 2013

Nikto nie je opravneny tvrdit o niekom ci je nejaky krst platny alebo neplatny, ci je niekto veriaci alebo neveriaci a ci vobec "dostatocne".. to je presne to o com viera nie je, ale to nikto tko je posadnuty vecne meniacimi sa zakonmi cirkvy a ich vymyslaniu uz asi nechape...(je to totiz vsetko iba o vplyve, ako donutiti ludi aby za nimi stali, aby mali oni svoju moc... ). V prvom rade si to clovek musi sam v sebe uvedomit a zit v sulade so svojou vierou a nie podla nalinajkovanych zakonov.. tak ci tak, nikto nech mi netvrdi, ze to ci niekto poleje dieta vodou alebo nepoleje bude mat vplyv na jeho zivot (a nebodaj ten po tom...). Je to sama falos, klamstvo a vedome zavadzanie ludi... zabuda sa na podstatu a to je laska medzi ludmi a obycajna viera.. teraz uz je to sama vypocitavost...

ewellina
5. feb 2013

@maca_p
@billam Psy štekajú a karavána ide ďalej.. 😖

billam
5. feb 2013

@modra ty si prototyp zuriveho fanatika...ked ti dojdu argumenty, tak zacnes fabulovat a urazat 🙂...obaja tebou spominani ľudia vedia o mojom názore, dlhé obdobie sme v kontakte a tiez vedia o krste deti!!! Vysedavaj si v kostole cele dni, mesiace, roky...laduj do seba kila oblatiek, lepšieho človeka to z teba nespravi....ja som na rozdiel od teba na svoje vedomosti hrdá!!!

ewellina
5. feb 2013

@nexa Ešte chcem odpovedať na túto tvoju včerajšiu otázku: "ale zober si to tak.. keby moja rodina hlasala ze ublizovat sa nema.. ze vrazdit sa nema... ze sa kradnut nema.... a niektori clenovia mojej rodiny by konali zlo... kradli.. vrazdili... ublizovali.. . .verila by si mojej rodine???... "

Verila by som tvojej rodine v tom, čo hovoria. Ale ich skutky by som nenapodobňovala. 😉

betuska22
5. feb 2013

@ewellina ale prosím ťa, zas si to len prispôsobuješ ako ti to vyhovuje... kresťanstvo neni o chodení do kostola a spínaní rúk.... má sa šíriť dobrá vôla nie? a nie robíť druhým zle či je to naopak? som nevedela

ewellina
5. feb 2013

@billam K tomu včerajšku - ak si myslíš, že si lepšia než tí, čo sa hlásia k Cirkvi - Tvoja vec. Nikto ti nekáže napodobňovať zlé skutky členov Cirkvi. Hoci, tých dobrých je oveľa viac ako tých zlých, ale o tom už nikto nemá potrebu hovoriť, a už vôbec nie médiá. Ja len že, keby si lepšie čítala Bibliu, tak by si prišla na to, že nie je možné prijať Ježiša a odmietať pritom Jeho Cirkev. 😉

maca_p
5. feb 2013

@ewellina naco narazas? periferne sledujem, tema je vo faze krstu, ale prepac, varim silvestrovsku kapustnicu, takze odbieham a momentalne neprispevam do tejto temy.
ked to ty pokladas za stekanie, nevadi, ty ma neurazis 😀

btw. tiez ma okrstili, bohuzial uz ma RKC asi len tak nepusti zo svojich sparov 😀.
ale premyslam, ze budem musiet oficialne ukoncit moj trvajuci zväzok z tohto obdobia...

ewellina
5. feb 2013

@betuska22 Akože "zase", však prvý krát sa s tebou rozprávam. 😉 Ale všimla som si preklep, v tom, čo som ti napísala, takže opravujem: a čo teraz akože chceš povedať, že keď niekto, kto si hovorí kresťan a nespráva sa tak, tak už NEMUSÍŠ plniť Ježišovu vôľu, keď povedal: "Toto robte na moju pamiatku..." a teda, čo myslíš, že načo Ježiš hovoril tieto slová? Či ty vieš lepšie ako on, o čom je kresťanstvo? 😉

betuska22
5. feb 2013

@billam maš pravdu človek nepotrebuje ku svojej viere alebo k tomu v čo verí kostoly, oblátky, a ani farárov.....

maca_p
5. feb 2013

@ewellina jezis nemal nic spolocne so sucastnym stavom v cirkvi a ani s minulym stavom v cirkvi. poslal by väcsinu hodnostarov do horucich pekiel 😀

betuska22
5. feb 2013

@ewellina sa mi zdá že ty to vieš lepšie.... čítam vidím nemusím sa s tebou dlhšie písmenkovať aby som pochopila....

ewellina
5. feb 2013

@maca_p Nie o krste, iba o tých tvojich včerajších večerných a dnešných ranných urážkach. 😉 To ako nemyslím, že vy dve ste psy, to len obrazne poukazujem na tú situáciu, že vaša nenávisť ubližuje Cirkvi asi tak, ako tie psy tej karaváne. 😉

ewellina
5. feb 2013

@maca_p a kam by poslal teba, nad tým si už rozmýšľala? 😉

billam
5. feb 2013

@ewellina ja fakt uz nechapem....vy mi vkladate do úst veci, ktore som nikdy nepovedala - nenapisala. Najdi mi nejaky môj príspevok, kde pisem, že som lepšia ako Vy!!! Vy ste tie, ktore mna a ostatne baby stále o nieco presviedcate...s Vami sa naozaj neda viest konštruktívny dialóg a to iste mi vzdy na skole tvdili moji profesori - s katolikom sa nikdy nevyhadas, pretoze on si bude husť stalo to iste dookola a vyťahovať veci, ktore do nich tlacila RKC, oni sú ako sekta, ktorá sa neskutocne nastve, ked im ukazes nejaky dôkaz.....a mal pravdu!!!!

ewellina
5. feb 2013

@betuska22 Nie lepšie ako Ježiš, ale dovolím si myslieť, že lepšie ako ty. 😉 Podľa toho, čo píšeš. Jasné, že aj skutky sú veľmi dôležité, ale nechápem ten myšlienkový pochod, že "on si hovorí kresťan a nespráva sa podľa toho, tak ja nemusím chodiť do kostola." 😉

ewellina
5. feb 2013

@billam No tak tu je ten dôkaz, že si myslíš, že si lepšia ako členovia Cirkvi:
Citujem ťa zo včera:

"cirkev robila a robi ťažké hriechy, nemam dôvod jej verit, opovrhujem takýmto spoločenstvom, ktore nejde v uceni Krista, vytvára si vlastne zákony, prevracia Kristove slova a zatajuje ine oveľa horsie veci...manipuluje s ľudmi a kaže im akoze v mene Ježiša....nadokaze prijat kompromis...."

Včera o 23:13

billam
5. feb 2013

@ewellina to je ten dôkaz??? Ved to je pravda, ktorú som navyse podlozila tym, co cirkev v minulosti robila.
Ak to myslis z tohto pohladu, ano, som hrdá na seba, že dokazem rozlíšiť, co je pre mna lepsie....ak stále nemas toho dost, tak nech sa paci, prečítaj si toto:

http://slovhumanist.nazory.cz/history4.htm

ewellina
5. feb 2013

@maca_p No ale ešte k tým horúcim peklám - Keby si občas zakopla o kostol, možno by si vedela, že Ježiš by najradšej do pekla nikoho neposlal.

ewellina
5. feb 2013

@billam Úprimne - ešte som nečítala ani jeden z tých linkov, čo si tu dala. Ani teraz nespravím výnimku. A áno, považujem to za tvrdenie, ktorým chceš povedať, že si lepšia ako členovia Cirkvi, keďže ako si sama napísala, "tým spoločesntvom opovrhujem." Keby nie, tak by si musela logicky opovrhovať aj sama sebou, ale na seba si hrdá, ako píšeš. 😉 Tak si to už teda priznaj. 😉

betuska22
5. feb 2013

@ewellina ja nevravím že Ježiš nebol. ale je rozdiel veriť v cirkev, alebo v to že ked budem chodiť do kostola budem lepšia a je iné veriť v Ježiša ..... ja nemam nič proti tomu ale nepotrebujem kostoli, fararov a cirkev ku tomu aby som verila 🙂 je to každeho názor a to že nechodím do kostola kôli ,,kresťanom,, to je moja vec, ja sa proste nedokážem dívať na tú faloš.... každý verí v niečo iné ja to nikomu neberiem ale zas ani neuznávam aby niekto nahováral alebo odsudzoval ludí ktorý majú iný názor.... čo je v dnešnej dobe cirkev mi vysvetli..... najú malo problemov, podvodov,, zatajovania atd na rováši? to z Bohom, Ježišom ...nič nemá spoločne

betuska22
5. feb 2013

@ewellina ešte ma napadlo, cirkev upalovala mladé dievčatá, bosorky, kôli cirkvi boli vojny..... dovolil by to Ježiš alebo Boh? to cirkev robila kôli viere? alebo kôli tomu že im zto Ježiš kázal? no nehnevaj sa

ewellina
5. feb 2013

@betuska22 Neboj sa, všetci, čo robia zle, sa budú zodpovedať pred Bohom. Na to sa teraz vykašli. Každý bude zodpovedať sám za seba. Cirkev Ti ponúka sviatosti, ktoré vysluhuje sám Ježiš, kňazom sa iba zastiera. 😉 No ale ak si myslíš, že to nepotrebuješ....

maca_p
5. feb 2013

@ewellina zakopnem, co by nie, len su vzdy vsetky pozamykane 😀
no veru, neposlal, ale to by muselo byt ale... to by musela cirkev priznat majetky, odvadzat dane, priznat vsetky zneuzitia co popachali hodnostari, popriznavat danove uniky, popriznavat potomkov, popriznavat mimomanzelske pomery, to by mnohym odlahlo na dusi 🙂

billam
5. feb 2013

@ewellina načo chcete odomna dôkazy, ked si to potom neprecitas.....ale ok, ty si hrdá na svoje prizemne vedomosti, ktore Vam davkuje cirkev ako dobytku....tak zostan tam kde si....nemam ti viac co napisat.

ewellina
5. feb 2013

@betuska22 Jééj, šak už tu to bolo toľko omieľané... Jasné, že by sa to Ježišovi nepáčilo a už som písala, že každý sa bude za toto zodpovedať. To ale neznamená, že sviatosti, ktoré Cirkev ponúka, by boli neplatné.

betuska22
5. feb 2013

@ewellina o to nejde či sa budú zodpovedať či nie, ale prečo to teda dopustil?