Ako ovplyvniť výšku výslužky pre vnúčatá?
Som babka rada by som sa poinformovala kolko dávajú vaše babky deťom do balícka €.Já mám troch vnúčukov a vždy dávam 20€,ale pár dní dozadu som sa dozvedela,že babky dávajú aj 50 aj 100€ a či dávajú výslužku aj vnučkám,lebo jedna nevesta trvá na tom aby aj vnučka dostávala,čo teda v našej rodine nebolo nikdy zvykom.
@petamich súhlasím😉
Zvykom je davat aj vnucke.
Daj kolko uznas za vhodne, ja som nikdy nedostala, ved baby nesibu, za ro bratranci dostavali kade tade
Podľa mňa dá toľko koľko si môže dovoliť ušetriť. To nie je určené .Ak ma niekto malý dôchodok a za lieky dá pol dôchodku a kde je ešte platiť účty, strava a ostatné výdavky, nemôže si dovoliť dať toľko koľko ten čo má dobrý dôchodok, alebo aj pracuje popri dôchodku. Ani ten čo má 5 vnúčeniec a troch pravnukov nedá rovnako akp ten čo má dvoch či jedného. To je na každom. Veď chudáci dôchodci majú dosť ..a keď prirátam všetky sviatky celej rodiny, Vianoce..tak naozaj užívať si dôchodok nemajú veľmi s čoho. Naši dávajú rovnako a akurát a aj to som vždy vravela, že im stačí menej. Len symbolicky.
@cukroska súhlasím
Tak je to správne. Nepozerať na iných. Väčšinou sa chvália a možno skutek utek.
Dnešný seniori musia pozerať predovšetkým na seba. Nie živoriť a všetko dať len deťom a vnúčatám. Ja to stále vravím a opakujem mojej mame.
@cukroska súhlasím😉
Vnukovi (13r.) som okrem "výslužky" dala 20€, môj otec tiež dáva vnukom, pravnukom tak isto. Dievčatá na veľkú noc nikdy nedostávali "výslužku". Ale keď som ja bola dieťa, tak brat sa so svojími tromi sestrami vždy o sladkosti podelil.
U nás sa dievkam.NIKDY nedávalo ani balíčky sladkosti a vlastne sa to nikdy neriešilo,keďže sme boli dievčatá a máme chlapcov.
@cukroska súhlasím😉
@janettdamian súhlasím😉
Škoda, že admin' Vždy "zmení otázku a väčšinou dosť odveci.
Ja byt babkou tak dam aj vnuckam. Moja mama dala mojom dceram coko zajacika, kinderko a po 10e. A tiez sa mi nepaci ked napr. Starsiemu dietatu daju napr 50e a mladsiemu 20. Ked davam tak narovnako. Nerobim rozdiely
@cukroska nechápem prečo to mení
Moji chalani dostali odo mna po 10€. Babky im dali asi 20€, co sa mne zda vela. Keby im dali 5€, tak by im to nevadilo a aj tak by sa tesili.
Jedna babka dala 10€, druhá 50€. A obe dali aj vnučke. Je úplne jedno koľko, aj deťom je, nemajú jednu radšej iba kvôli vyššej sume 😉
u nas sa dava tak maximalne 10e ... ja mam dceru, a ta zas dostava ked ide tyzden pred polievackami spievat kvetnu nedelu ... viac by som nedala ...
Balicky robim ja a donesiem aby tam nemali 10.kilov cukru.tento rok to boli vitaminy na imunitu Ccko Dcko a ovocne kozky jedno kindervajco a tik tak cukriky.aby sa nepovedalo.pre babo malo kapsicky a ovocie .a babky dali este po.10e do vacku mame dve baby.
Nasi dostali od nas kinder vajicko vacsie, mensie a zajačika kinder a peniaze nie, od nas. Myslim, ze to staci uplne. 🙂
Dávať 50€ a viac za šibačku je úlet :D:D
Za mojich deckych cias mama davala 20korun a coko vajve. A stacilo.
my teda velku noc neoslavujeme, ale ja by som preferovala, keby stari rodicia detom do vysluzky peniaze nedavali (a dali vysluzku dievcatam rovnaku ako chlapcom).
Rozumiem tomu, ze dievcatam sa nezvyklo davat nic, no podla mna by bolo fajn zmakcit tie pohanske zvyky aspon do tej miery, aby sme konecne deti nediskriminovali na zaklade pohlavia (keby sa nahodou niekto chcel rozculovat nad slovom pohanske - nie som veriaca, nabozenstvo u mna nehra ziadnu rolu, ale sibanie a oblievanie je pohanske a bolo povazovane za zaostaly prejav uz pocas prvej CSR, komunisti to ozivili, aby potlacili krestansky raz tych sviatkov).

Čokoládového zajaca, presne jeden kus, lebo tie z minulého roka som vyhadzovala ešte na Mikuláša, lebo to sa nedalo proste zjesť všetko a Mikulášske som vyhadzovala a triedila teraz. Cez rok dávajú viac než dosť, nemyslím eura, ale kúpia mu veci, zoberú ho na návštevu a najmä (napriek tomu, že ešte chodia do práce a majú toho aj doma viac než dosť) nám ho postrážia, keď je to potrebné, a toto je pre mňa pomoc na nezaplatenie. Syn má 5 rokov, peniaze nepotrebuje vôbec, a ja som aj babkám povedala, že nech to neriešia.