icon

Ako poďakovať učiteľkám v škôlke bez stresu?

21. jún 2025

Dobrý deň prosím Vás viete mi poradiť xo povedať? Mam dosť stres z toho 😄

balerina2025
21. jún 2025

posledny den? ja som im podakovala za vsetku pomoc a aj som si poplakala. neverila som tomu ze konci skolka.

autor
21. jún 2025
@balerina2025

posledny den? ja som im podakovala za vsetku pomoc a aj som si poplakala. neverila som tomu ze konci skolka.

@balerina2025 ale ja to mam hovoriť za všetkých už teraz mam stres .. ja na také veci niesom 😄

balerina2025
21. jún 2025

tak preco to mas hovorit ty ked na take veci nie si

autor
21. jún 2025
@balerina2025

tak preco to mas hovorit ty ked na take veci nie si

@balerina2025 tak tu je ten problém, 😄 keďže nikto sa nemal ktomu že kúpime.ako.trieda spoločný dar tak som to spravila ja a kúpili sme dar spolocny majú to tak každý rok tak.. cize ka neviem ani co povedať.. není som na také veci mam z toho stres.. ako osobne není problém ale rozprávať do mikrofónu to bude.. chcela som.poradit co povedať jednou max dvoma vetami

lili929
21. jún 2025

Milé pani učiteľky,

dnes tu stojíme s veľkou vďakou v srdci. Ďakujeme vám za všetky dni, ktoré ste strávili s našimi deťmi, za každý úsmev, pohladenie, za trpezlivosť a starostlivosť, ktorú ste im každý deň venovali.

Pre naše deti bola škôlka prvým veľkým krokom do sveta – a vďaka vám to bol krok plný lásky, bezpečia a radosti.

Naučili ste ich nielen farby, čísla a pesničky, ale aj ako sa podeliť, ako si pomôcť, ako byť kamarátom.

Spolu ste prežili chvíle plné smiechu, hier, ale aj prvých slzičiek – a vy ste tu vždy boli, aby ste ich objali a povzbudili.

Sme nesmierne vďační, že práve vy ste sprevádzali naše deti na začiatku ich cesty. Nikdy na vás nezabudneme.

Z celého srdca vám ďakujeme!

autor
21. jún 2025
@lili929

Milé pani učiteľky,

dnes tu stojíme s veľkou vďakou v srdci. Ďakujeme vám za všetky dni, ktoré ste strávili s našimi deťmi, za každý úsmev, pohladenie, za trpezlivosť a starostlivosť, ktorú ste im každý deň venovali.

Pre naše deti bola škôlka prvým veľkým krokom do sveta – a vďaka vám to bol krok plný lásky, bezpečia a radosti.

Naučili ste ich nielen farby, čísla a pesničky, ale aj ako sa podeliť, ako si pomôcť, ako byť kamarátom.

Spolu ste prežili chvíle plné smiechu, hier, ale aj prvých slzičiek – a vy ste tu vždy boli, aby ste ich objali a povzbudili.

Sme nesmierne vďační, že práve vy ste sprevádzali naše deti na začiatku ich cesty. Nikdy na vás nezabudneme.

Z celého srdca vám ďakujeme!

@lili929 to je krásne ale toto asi nedám to by som si musela napísať z hlavy také nepoviem zaseknem sa 😄

deedol
21. jún 2025

sla by som na to jednoducho, ale uprimne. skus si predstavit tu situaciu a napis si to len v bodoch, nie cele vety, nebudes sa to musiet ucit. body mozes mat aj na nejakej karticke, ak sa bojis. pointa je, CO im chces povedat?

napr.

- oslovenie, chcela by som sa vam v mene vsetkych podakovat
- niektore deticky sa uz od zaciatku tesili do skolky, pre inych boli zaciatky narocne, ale vy ste tu pre ne boli, pomohli ste im, utreli slzy, bla bla, oblubili si vas
- su to "len" 3 roky (alebo kolko), ale su to dolezite roky v zivote dietata, dakujeme,ze ste im dali bezpecie, lasku, pomocnu ruku, povzbudenie...
- naucili ste ich ....
- spolu s vami zazili ....
- nastava dalsie obdobie v ich aj nasom zivote, skola, ale nezabudneme na vas a za vsetko vam dakujeme.

personality
21. jún 2025

Ako si mohla skončiť vôbec základnú školu, keď toto je problém povedať? Ved tretiaci sa učia viac memorovania...

autor
21. jún 2025
@personality

Ako si mohla skončiť vôbec základnú školu, keď toto je problém povedať? Ved tretiaci sa učia viac memorovania...

@personality nie mam skončenu aj vysokú. Moje dieťa viac nechodilo do škôlky ako chodilo.. a rozprávať v mene všetkých rodičov ktorých ani nepoznám.. niektoré deti nastúpili posledný rok ...cize tam už vôbec.. nemám problém poďakovať alr medzi 4 očami nie pred vsetkymi.

personality
21. jún 2025

Tak skus poprosiť niekoho iného teda

patus_2
22. jún 2025

Vzala by som peknú doosku, zapla by som si tam papier s príhovorom (kľudne si pomôž chatgpt) a príhovor by som prečítala..Hovoriť z hlavy, v strese, keď na teba pozerá veľa ľudí je ťažké, neriskovali by som zaseknutie.

marianarem
22. jún 2025

Moj nazor: Nerob si vobec ziadny nauceny prihovor, bude to posobit strojene. Najlepsie prihovory su prirodzene od srdca. Poloz si otazky ako co im chces najviac povedat, za co presne im chces podakovat, ci im chces nieco na rozlucku popriat. A prve, co ta teraz napadne, tak im povedz.

lindous
22. jún 2025

Ty si kúpila, vyriešila dar, o odovzdanie by som požiadala niekoho iného, keď máš mať z toho takéto nervy… a ak sa fakt nedá, tak za mňa kludne si to vytlačiť a prečítať, je to úplne v poriadku a určite lepšie ako tam habkať z hlavy, keď máš stres a nemáš úplne dar reči na verejnosti na takéto prejavy 😊 nie každému to ide prirodzene “od srdca”

mdse
22. jún 2025

Tieto "milé pani učiteľky a milí rodičia. S vďakou srdci atď, atd..." To znie veľmi strojene.
Však to povedz tromi vetami a zo srdca. Ja by som to ocenila viac, ako príhovor, ktorý musíš čítať, lebo ho zabudneš.

balerina2025
22. jún 2025
@patus_2

Vzala by som peknú doosku, zapla by som si tam papier s príhovorom (kľudne si pomôž chatgpt) a príhovor by som prečítala..Hovoriť z hlavy, v strese, keď na teba pozerá veľa ľudí je ťažké, neriskovali by som zaseknutie.

@patus_2 presne nech si ozberie dosku a pekne precita, ziadna hanba

balerina2025
22. jún 2025

zoberie

sara07
22. jún 2025

u nás na v poslednom ročniku na konci sa len takto dakovalo , oslovila uč riaditelku, kucharky atd chcem podakovat za všetkých za tie krásne roky s vami, za všetku starostlivost a lásku čo ste dali našim detom
celé .. kratke , tiež nebola na vykecavanie ,za mna toto bohato stačilo ale našli sa motivované čo to bolo malo, ale žeby boli akčne a niečo povedali to nie

muchotrafka298
22. jún 2025

Pokial mas problem s vystupovanim na verejnosti, tak si neber taketo ulohy. A toto nemyslim v zlom. Lebo budes v takom strese, ze to ani neprecitas. Toto nechce robit nikto, lebo malokto, kto pravidelne nemava stretnutia s vela ludmi, napr. prezentacie, prihovory a pod. toto zvlada bez stresu. Je fajn, ze si sa toho ujala, ked nikto nechcel. Poloz si ale otazku, preco to nikto nechce. No aj pre toto.

mdse
22. jún 2025
@muchotrafka298

Pokial mas problem s vystupovanim na verejnosti, tak si neber taketo ulohy. A toto nemyslim v zlom. Lebo budes v takom strese, ze to ani neprecitas. Toto nechce robit nikto, lebo malokto, kto pravidelne nemava stretnutia s vela ludmi, napr. prezentacie, prihovory a pod. toto zvlada bez stresu. Je fajn, ze si sa toho ujala, ked nikto nechcel. Poloz si ale otazku, preco to nikto nechce. No aj pre toto.

@muchotrafka298 súhlasím, že autorka pre toto nie je asi vhodná osoba, ale ja nemavam stretnutia s vládou ani pod. a trému rozprávať som nikdy nemala. Však sú to takí ľudia ako ja..

muchotrafka298
22. jún 2025
@mdse

@muchotrafka298 súhlasím, že autorka pre toto nie je asi vhodná osoba, ale ja nemavam stretnutia s vládou ani pod. a trému rozprávať som nikdy nemala. Však sú to takí ľudia ako ja..

@mdse to si jedna z mala, co nema s tym problem. Napriklad u mna v praci ludia, co chodia na prezentacie, ku klientom a pod. tak absolvuju specialne skolenie na prezentacne zrucnosti. Aby sa naucili vystupovat pred cudzimi ludmi, nehanbili sa, nerozpravali v style "hm...ehm....no". Jedna kolegyna napriklad prezentovat vobec nevie, takze nechodi k novym klientom, ma svojich pridelenych. Bola na viacerych skoleniach a proste nie.

mdse
22. jún 2025
@muchotrafka298

@mdse to si jedna z mala, co nema s tym problem. Napriklad u mna v praci ludia, co chodia na prezentacie, ku klientom a pod. tak absolvuju specialne skolenie na prezentacne zrucnosti. Aby sa naucili vystupovat pred cudzimi ludmi, nehanbili sa, nerozpravali v style "hm...ehm....no". Jedna kolegyna napriklad prezentovat vobec nevie, takze nechodi k novym klientom, ma svojich pridelenych. Bola na viacerych skoleniach a proste nie.

@muchotrafka298 no, to musí byť ťažké zápasiť s tým v práci, kde sa to vyžaduje.

autor
22. jún 2025

Dobrý deň,učiteľky poznám veľmi dobre, ale není som na také vystupovanie pred vsetkymi hlavne koli tomu ze niektorý rodicia ani bu ani mu (pozdraviť sa pripadne odzravit) nemám chuť hovoriť v ich mene,a hlavne keby nenapíšem.na spoločný dat tak nikto by sa doteraz neozval. Čiže to majú na háku. Moje dieťa poriadne do škôlky ani nechodilo. S to myslím fakt doslovne

autor
22. jún 2025

Možno to vyznie blbo ale dar by som išli dat a povedala pani učiteľke len medzi 4 očami. A nehnevajte sa ale niečo si napísať na kartičku a čítať to tak to vôbec nie.

mdse
22. jún 2025

Tak to tak urob, ak to nik nie je ochotný urobiť.

muchotrafka298
22. jún 2025

Na jednej strane, ja Ti napisem, ze urob si ako chces, na druhej davas za celu triedu, takze by to nemalo byt niekde medzi 4 ocami, aby to videli aj ini rodicia. Aj ked nemali zaujem nic organizovat ani hovorit prihovor. A co je zle na tom, napisat si prihovor a citat ho? Robia to tak aj ostrielane moderatorky.

lindous
22. jún 2025

My sa nehneváme, iba sa snažíme poradiť, keď si si sem prišla po radu 😅 odnes si tú, ktorá sa ti bude pozdávať najviac 🙂 za mňa, nemala si sa toho ujať za celú triedu, ak nechceš ďakovať za celú triedu... takže áno, vyznieva to blbo... ale zase netreba z toho robiť ani rošambo s mikrofónom a neviem čím... nedá sa, že by si teda na nejakom tom spoločnom ukončení podala pani učiteľkám dar so slovami len pre nich, bez príhovoru pre všetkých, ale tak aby to videli všetci?

iwesska
22. jún 2025

Ziadne ody by som nevymyslala. Mna osobne tie citove vylevy o tom,ake su nezabudnutelne,neberu. Ja si svoju ucitelku z MS vobec nepamatam. Normalne by som len povedala,ze sa im chces v mene vsetkych rodicov a deti podakovat za starostlivost a vsetko,co vasich drobcov naucili. A ze pri tejto prilezitosti si dovolujete odovzdat tento dar. Vybavene.

danica2711
22. jún 2025

prepáč, ale si ako malé dieťa. Vieš o sebe, že máš stres (povedala by som až hrôzu) z vystupovania pred ľuďmi, ale prijmeš úlohu predniesť poďakovanie. To bolo také ťažké povedať, prepáčte, ja na to nie som, nech sa toho ujme niekto iný? Nezvládla si to, tak teraz musíš zaťať zuby a absolvovať to, čo si nedokázala odmietnuť, hoci fakt neviem, prečo. Ale stačí pár viet, prirodzene a od srdca - nikoho zo zúčastnených nebaví počúvať dlhé traktáty a učiteľky už počuli toľko všelijakých poďakovaní, že im je vcelku jedno, čo a ako povieš... Trošku nadhľadu a neber tú príležitosť a seba samú tak vážne

autor
22. jún 2025

Neprijala som úlohu niečo predniesť, zorganizovala som len dary to je všetko.

elia9
22. jún 2025

Kľudne oslov niekoho iného, či by to nepredniesol za teba...mať stres z verejného vystupovania nie je vôbec hanba..tiež mám vysokú školu, vystupujem na hodinách denne pred žiakmi ale toto je iné..keď mám vystupovať pred celou školou alebo pred viacerými ľuďmi mám až panický stres..trasu sa mi ruky, celé zle a žiaľ v tomto prípade neplatí klin sa klinom vybíja..tu nejde o to, že by sa človek nenaučil niečo povedať naspamäť alebo prečítať (ved to zvládne každý) ale ide skôr o ten stres/strach..kto nezažije, nepochopí..raz som sa tak dala dotlačiť na verejné vystupovanie a bola som vytrasena ako osika. Doteraz ľutujem že som sa na to dala..