icon

Ako prebieha úradná svadba bez formalít?

1mimka18
31. dec 2024

Ahojte mal niekto svadbu má úrade bez hudby obkecavania atď? Chceli by sme sa vziať ale nezáleží nám na svadbe ako takej . Potom si To oslávime doma 🙂 ak áno ako to prebieha a ako dlho to trvá ? Chceme fakt nech tam niesu žiadne obkecavanie hudba nič proste prísť podpísať a ísť domov 😃 a ak ste tak máli... oblečenie ste mali aké ? Kytica musí byť ? Šaty oblek? Alebo proste si môžem dať šaty muž rifle košeľu a môžme ísť ? Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď ale prosím len tie čo to tak mali chcem reálne skúsenosti 😃

bielasovicka
31. dec 2024

Je to presne tak, ako píše lienocka2808. 👍

lienocka2808
31. dec 2024

@lilope áno oddali sme ich. ale bolo to na uváženie, mali tam vyše 50 ľudí, bolo nám to ľúto, bol prítomný, odpovedal, ale značne podnapitý bol, hrozné to bolo... ale mali sme aj rôzne iné prípady, bývalú narkomanku, ktorá sa klepala ako želatina, vykrikovala počas obradu, ďalej sobáš v zastúpení (nevesta bola v čase konania obradu vo väzení a namiesto nej povedala áno ženíchovi jej kamarátka, ktorá mala splnomocnenie...

hanka_se
31. dec 2024

Ahoj, my sme taku mali tento rok. Kedze sme sa stahovali a isli sme menit adresu, tak kvoli dokladom sme sa rovno vzali. Brali sme sa uz na dedine na obecnom urade. Ak tam nemas TP, je to za poplatok. Treba mat len 2 svedkov. My sme sa "slusne" obliekli, kedze rodicia ... 😂 Nemali sme ani prstienky, nic. Starosta precital len tie nutne zalezitosti, ulial na pripitok a isli sme si kazdy svojou cestou. Cele to trvalo mozno 10-15 minut

lilope
31. dec 2024

@lienocka2808 to sú riadne bizáry i keď aspoň máte zážitky o ktorých sa iným ľuďom ani nesníva. Je to zaujímavé. A máte z toho aj nejakú finančnú alebo inú odmenu (predsa tam trávite svoj voľný čas) alebo je to všetko v rámci postu poslanca?

1mimka18
autor
31. dec 2024

@pribinak svedkovia niesu problém tých zohname hned ak nebude možnosť na úrade

1mimka18
autor
31. dec 2024

@lienocka2808 ďakujem krásne 🥰

1mimka18
autor
31. dec 2024

@basulaak tiež máme 2r a ďalšie na ceste 🤣 tam nám okrem svedkov treba aj opatrovateľku 😃

1mimka18
autor
31. dec 2024

@hanka_se nám na obecnom nechcú spraviť v dedine lebo bývame snáď v najnabožnejsej dedine na svete kde nikto okrem nás nemá ani nebude mať sobáš mimo kostola 🤣

lienocka2808
31. dec 2024

@lilope áno, je to za odmenu, za sobáš máme 15eur.

hanka_se
31. dec 2024

@1mimka18 tak to nezavidim veru. Nam v pohode, aj ked sam starosta povedal, ze ma premieru, ze taky sobas ani nikdy nerobil, aj sa pomylil, ale aspon bola sranda

lilope
31. dec 2024

@lienocka2808 aspoň niečo. Určite čas zaberie aj príprava, tak aspoň zostane na cestu tam a späť a na frťana po, keď vám tam prídu nejakí exoti ako si spomínala 😆

lienocka2808
31. dec 2024

@lilope tak je zábava, ale hlavne ide to ako na bežiacom páse. Od cca 11 do 16 stíhame 12 až 14 sobášov. a áno, niekedy sú to takí exoti, že nechápeme.. nesúrodé páriky, všeliaké podivné prípady :D a cca 30 až 40% z každého sobášneho dňa sú ukrajinci, to je tiež zaujímavé.

1mimka18
autor
31. dec 2024

@hanka_se aj nám povedal že taký nerobil a že ani nechce 🤣

1mimka18
autor
31. dec 2024

@lienocka2808 prosím ťa to prídeš najprv vypíšes žiadosť vyberieš si termín a tak sa dostávavis v daný čas a deň? 😃 Pri tej žiadosti musíme byť obaja?

petronelag
1. jan 2025

@lienocka2808 Ja som ešte nebola na takomto zrýchlenom sobáši, ale to si tí ľudia sami o sebe vydajú odkaz, že asi nevedia, akú vážnosť majú pripísať tomuto dňu.
Možno sa sobášia iba jedenkrát za život.

1mimka18
autor
1. jan 2025

@petronelag nehnevaj sa... Akože to že chcú byť dvaja svoji ale nepotrebujú okolo toho omáčky a mať milión ľudí veľkú sálu a 200 hostí niečo zle o nich vypovedá? ;) každý máme práve na svadbu aku chceme. Niekto chce mať veľké haló dobre že nie do novín a niekomu stačí mať pri sebe človeka ktorého miluje a nepotrebuje k tomu veľké ceremónie. Či čo budeme menej manželia ako vy ktorí ste mali okolo svadby veľké haló? 😃 Nás sobáš bude mať rovnakú váhu ako váš aj so skrátenou verziou.

1mimka18
autor
1. jan 2025

@petronelag aj keď niekde vypisuješ či si vydatá alebo slobodná. Tak sa ťa nepýtajú a akú ste mali svadbu ? Skrátenú či veľkolepú? 😃Lebo je to úplne jedno nič čo na veci nemení aku svadbu si si zvolila. Dôležité je že máš pri sebe človeka ktorého miluješ nič nieje dôležitéjsie.
A ak si na takej svadbe nebola ani si takú nemala načo to vlastne komentujes? Mňa nezaujíma kto si čo o Tom myslí ale reálne skúsenosti od žien ktoré takú svadbu mali ;)

bessie12
1. jan 2025

@1mimka18 maj si takú svadbu akú chceš. Je to váš deň 🤗 ale mne by bolo ľúto nemať tie krásne šaty a všetko s tým spojené. Predsa svadba je veľkým dňom D pre novomanželov. A nie, nemusi tam byt 200 hostí. Stačil by len obed / večera v reštaurácii s najbližšími ľuďmi 🙂

lienocka2808
1. jan 2025

@1mimka18 áno, toto rieši priamo matrika. Prídu na matriku snúbenci, vypíšu žiadosť o zosobášenie (tusim tak sa to nejako vola) a dohodnú si termín s matrikárkou. Tá im dá na výber termíny, my ako poslanci dopredu rok vieme aké sú termíny a striedame sa.

lienocka2808
1. jan 2025

@petronelag tak ja som mala svadbu v r. 2021, v utorok ma prišiel pozrieť manžel do práce a skočili sme rovno na matriku, či v piatok nemajú náhodou ešte voľné (chcela som mať deň voľna v robote :D) a teda voľno mali. tak sme sa v piatok dostavili s dvoma svedkami na úrad a zosobášili nás. Ja som mala nohavice a sako, môj manžel tmavé rifle a sako. Pre nás to bola len formalita. nejako som to neprežívala, ale samozrejme každý to máme inak, niekto chce veľkolepú svadbu, niekomu je to jedno. Netreba nikoho odsudzovať, ja za tie peniaze radšej cestujem 🙂

leila82
1. jan 2025

@1mimka18 ja som mala na jar,muž oblek,ja šaty po kolená čo nosím do divadla,2svedkovia,plus kamoška čo fotila,povedali sme že chceme stručný obrad,dali nás prvých o 13.00za 14minut bolo po všetkom a tak sme si to predstavovali

cacianka
1. jan 2025

@lienocka2808 nechceš ma za kamošku? 😇 Potrebujem takúto protekciu 🤫

1mimka18
autor
2. jan 2025

@bessie12 a mne to vôbec ľúto nebude lebo mojim snov nieje mať veľké krásne biele šaty 😃 nudný som nemala sny o veľkej svadbe v bielom v Tom sme sa s mužom našli. 🙂

1mimka18
autor
2. jan 2025

@leila82 14min ideál 😃 no budúcu týždeň skočím na matriku aké majú termíny atď. Najlepšie čo najskôr. 😃

bessie12
2. jan 2025

@1mimka18 tak to je potom dobre, keď ste sa v tom obaja našli 🙂 keďže môj muž už bol ženatý, ale svadbu mali len takú rýchlu. Par minút na úrade a potom grilovacka na záhrade s najbližšími. Teraz chce mať so všetkým čo k tomu patrí. Tak to tak budeme mat a to hneď 2x 🙈

1mimka18
autor
2. jan 2025

@bessie12 užite si každý má právo mať svadbu po akej túži 🙃 ja vo veľkej svadbe význam nevidím nechápem prečo potom tak ľudia túži. My s mužom máme radi nás kľud pokoj bez ostatných 😃 + nás 2r synčeka ktorý je naše slniečko a ochvilku k nám pribudne ďalšie bábo ♥️ tak možno sa podarí ešte do pôrodu aj svadbu stihnúť 🙂

bessie12
2. jan 2025

@1mimka18 mne sa tých klasických svadbách páčia len tie šaty, pekný účes, korunka a výzdoba sály. Chcem sa aspoň raz cítiť ako princezná, tak preco to nevyužiť 🥰 jedno veľké mínus je, že neznášam byt stredobodom pozornosti 🙈 desim sa prvého tanca. To je uz teraz horor pre mňa.

1mimka18
autor
2. jan 2025

@bessie12 my su na také nepotrpíme dokonca nechceme ani oslavu a rodinu na svadbe len my nás 2r syn + dvaja svedkovia 😃

lienocka2808
3. jan 2025

@cacianka kľudne mi napíš súkromnú správu. Ak chceš zosobášiť, neni problém :D, ale sobášim iba v Bratislave v konkrétnej MČ

lindaturcanova
3. apr 2025

@lienocka2808 nemáš ešte nejaké príhody? Celkom zaujímavé čítanie 😃