Ako prežiť svadbu ako hosť?
Neviem či má pochopíte ale ja som človek ktorý veľmi zle znáša pozornosť. Už keď som mala v škole predstaviť sa pred tabuľou a to som bola už na výške, tak dni predtým som mala stresy z toho...
Viem že na svadbe je podstatná nevesta a že som tam všetkým ukradnutá ale bola som už príbuznému na jednej svadbe a citila som sa tam hrozne zle. Nenávidíme tancovanie, neviem tancovať a vždy som to nenávidela. Keďže som bola v brutálnom strese, stávali sa mi tam trapasy, mdlo pred očami, strach, ... Cestou domov v aute som sa cítila ako väzeň ktorého prepustili na slobode. Odvtedy som si povedala že na svadbu už nikdy. Avšak nečakane sa vydáva moja sestra za pol roka. (To predtým bola sesternica s ktorou sa ani nevidame nemusela som ísť a predsa ma presvedčili doteraz to ľutujem zbytočné stresy). Nemôžem odmietnuť sestru. Vie o monich stavoch a povedala že tam môžem len sedieť ale ja viem že nemôžem, je to tak nie? Všetci predsa potom idú tancovať, aj všetci spolu že vláčik a také blbosti. Sudiac podľa tej minulej svadby. Čo si o tom myslíte, bolo by blbé len tak tam sedieť so starými ľuďmi či by som bola za podivina? Neviem ani partnera ani takú kamarátku ktorá by šla. Neviem čo robiť, mám depresie, bola som u psychiatra, mávam lepšie stavy a horšie. Takýto veľký stres to spúšťa a hoci je to banalnost, pre mňa je to naozaj hrôzostrašný pocit nemôžem za to. Najradšej by som tam nešla ale sestre to asi neurobím.
Ved ti vravim, nemusis tam zase sediet ako puk. Motkaj sa po svadbe. Ku candy baru, napojom, foto kutik, k fajciarom, potrkoc s rodinou atd atd. Vzdy sa da niekam aj upratat a niecim "zamestnat"
Ja tiež neviem tancovať, hovadit sa nebudem, ale svadby milujem, hlavne to jedlo a všetky som presedela a ze ich bolo 😁 takže môžeš ich kľudne presedieť, vekovo som bola vtedy medzi 23-28 keď sme chodili po svadbách
Koľko máš rokov?
@lenka567899 prečo by mala mať úzkosť, nechce tancovať dovi dopo. Tak nech ne tancuje a už vôbec nie zo slušnosti lebo sa to patrí a dristy.
Tiež nerada chodím na svadby a na nejaké veľké oslavy, ale keď už som tam tak si aj zatancujem keď sa mi chce. A keď sa mi nechce a nemám chuť tak len sedím. Tak som to mala aj na svadbe mojej švagrinej, málo sme si s manželom zatancovali, inak som sedela pri našich a rozprávali sme sa, popíjali. A bolo mi jedno kto si čo myslí. Inak na našej svadbe, bol môj brat možno len dve hodiny. Potom odišiel, lebo tiež to nemá rád, a žiadne výčitky ani nič voči nemu som nemala. Dali sme spoločnú fotku, a potom odišiel v pohode domov.
Neviem aká veľká svadba to bude, zväčša býva fotograf... Moja sestra mala malú svadbu, ja som bola bez partnera no a bola som fotograf na svadobnej hostine 🤷☺️ ak ťa to aspoň trochu baví. Ber to z iného pohľadu, je to veľký deň tvojej sestry a tie momentky, vtipné záležitosti, trapasy fotograf často nezachyti. Po rokoch keď si to budu pozerať tvoja sestra s mužom, to určite ocenia 😉
Presne toto iste mam aj ja celkovo svadby nemusím ani plesy na svadbe sa zúčastním keď je nutné ale tancovat a zapájať sa do aktivít akýchkoľvek len cez moju mŕtvolu. Naposledy na svadbe keď to bolo akútne s tancovanim a tak som išla na dvor sa nadychat a polka ľudí bola vlastne nonstop vonku na cigarete. Inak tesne pred svadbou som si vyvrtla nohu ale tým ze som mala dlhe šaty nikto bandáž ani nevidel 😄 takže to je asi zbytočne fejkovat😄 normálne povedz ďakujem netancujem a chod von sem tam
Mňa ešte napadlo, ak tam bude niekto s menším dieťaťom, ponúkni sa, že pokočíkujes, zabavíš v oddychovej zóne napr.prečítaš knižku, postrážiš, kým bude spinkať. Kľudne aj dopredu sa dohodni ak vieš, že niekto taky na svadbu príde. Nebudeš tancovať, pomoci sa určite druhá strana poteší a ešte budeš za ušľachtilú😉 Teda ak ti deti nevadia. Môžeš sa dohodnúť na čas aký chceš, trocha poklebetis, trocha sa zabavíš s deťmi z rodiny a po polnoci môžeš zas pomôcť niekoho odviezť domov a pod. tak, aby si sa vyhla davu, ktorý ti vadí.
Presne ako keby som o sebe čítal. Tiež neznášam tieto veci. Podľa mňa by to hlúpe nebolo. Držím ti palce aby ti to rýchlo prešlo.
No tak tam sed, ziadny problem, rozpravaj sa s niekym koho poznas, nikomu inemu nemusis nic vysvetlovat, ale na svadbu sestry by som sa rozhodne nevykaslala…a zase obcas sa moze clovek aj trochu prekonat, tu totiz nejde ani tak o teba, bude to sestrin den, tak hadam jeden tanec (napr to co sa zvykne len taky ten kruh okolo nevesty a pod) zase zvladnes ak ju to potesi 😉
Ak Vam to pomoze, som svaodbna fotografka a poviem Vam, ze 99% svadieb ten "vlacik" nemá, už je to out a co sa tyka tancovania, je velmi caste, ze polovica ludi len celu noc sedi a rozprava sa a su medzi nimi aj mladí. A veru su aj takí, co hned po polnoci odchadzaju domov 😉 Bolo by velmi nezdvorike voči sestre, keby ste tam neboli...
Autor. Po prvé treba navštíviť psychológa
Po druhé. Áno nieje to blbé a niesi podivin
Pocuj, pol roka je dlha doba, chod niekde na tanecnu, urcite sa na teba nieco nalepi a doda ti to sebavedomie.
Ak netancuješ a je ti to vyslovene nepríjemné, tak nebudeš tancovať a bodka. Posedíš, porozprávaš, ja by som bola často vonku na čerstvom vzduchu. Tvoja sestra je nevesta, tak ak bude s niečím potrebovať pomôcť, napr. s prezlečením atď( vždy sa niečo nájde) pomôžeš...rýchlo ti to zbehne, neboj 🙂
Je to sestra čo tak fóbiu prekonať a prispieť napríklad programom na svadbe pre sestru teraz je pekne a rozšírené otázky s topánkami napríklad ,nemusíš tancovať a zabavis aj sestru či ostatnych na svadbe nieje nutné že musíš tancovať .
mozes si svadbu uzit aj bez tanca. vychutanaj si atmosferu, sleduj vyzdobu, saty hostí, vezmi si nejaky drink do ruky a s nim sa prejdite po okoli, sadni na terasu alebo do foyer, prehod s rodinou nejaku klebetu, zobkaj si svadobne kolace, drzte sa s muzom vedla seba aby si nemala zbytocny stres z cudzich ludi
My sme.mali pri svadobnej sale taký dvor, dali tam stoly a kto chcel, bol tam. Mladí si tam nosili drinky, pofajcievali, deti sa naháňali, kto chcel si išiel pokecať. Všetci chválili, aké to bolo super.
Ja nerada tancujem, časom.som.si zvykla na.mojho.muza, tak s ním sa to dá, ale.s niekým cudzím mi to vadí. Nepočujem rytmus, mám.totalmy hudobný hluch, takže ma to nebavi. Ale keď som nechcela, tancovať som nešla. Aj pár.neodbytnych to postupne vzdá😃
Tancovať nie je povinné hlavne že tam budeš podľa mňa. Aj tak nebudú riešiť teba
Necitala som diskusiu, ale ak chodis k psychiatrovi, za pol roka este dostanes termin. Objednaj sa, a povies mu, co je vo veci a on Ti moze predpisat nejake benzodiazepiny na nudzove pouzitie proti uzkosti a das si na tu svadbu 🙂 A tancovat napriek tomu nemusis, len aby si sa lepsie citila a v zdravi to prezila 🙂
Úplne Ťa chápem. Mala som to tak asi 28 rokov. A to aj napriek tomu, že som sa kvôli tomu dala na strednej na spoločenské tance a 7 rokov tancovala. Potom to pomaličky prišlo. V čase, keď boli na chate už všetci na mol a každému bolo jedno, či tancujem a ako, tak som sa troška hýbala do rytmu. Potom na ďalšej akcii na slaďák trocha pohupovania, na ďalších valčíky na ľudovky (to už aj počas svetla na začiatku sestrinej svadby) no a keď prišla moja svadba, tak som už pretancovala celú noc a odvtedy som sa nejako uvoľnila a prestala sa tak vážne brať a začala sa viacej zabávať aj v iných oblastiach. Nemusíš to mať rovnako (ja som neodpadávala), len chcem povedať, že mám pocit, že som musela k tomu až osobne akosi dozrieť. Veľmi mi pomohlo, keď som mala partnera a mohli sme spolu sa len tak,, kolísať" a ostatní si už toľko na mňa nenárokovali. Lebo je pravda, že niektorí ľudia slová ,,netancujem" berú skôr ako výzvu a tému na riešenie na celú noc a dokáže to zničiť atmosféru. Pritom ak by ich odmietlo dievča, ktoré inak bežne tancuje, tak by ho toľko nenútili. Poradím Ti ešte sledovať okolie. Sú viacerí ľudia, ktorí na tej svadbe asi nebudú tancovať a potom sú ľudia, ktorí tancujú,, len aby sa nepovedalo". Tvojím cieľom niekde v budúcnosti nemá byť podľa mňa stať sa parketovou levicou 😀, ale držať ruky pri tele zohnuté v lakťoch a len sa jemne hýbať do rytmu a pritom s niekým konverzovať. Veľa ľudí ani ten rytmus nemá a nikto sa nad tým ani nepozastaví. Skús sa úprimne so sestrou a hlavne s rodičmi porozorávať. Vysvetli im, že to nie je nič osobné, len máš iný spôsob zábavy a ak chcú aby na tej svadbe bolo príjemne aj Tebe, nech Ťa rešpektujú a bavia sa s Tebou inou formou. Nájdi si medzi hosťami pár blízkych (možno tú sesternicu), ktorým to tiež vysvetli a čas môžeš tráviť väčsinou pri nich. Držím palce. Všetko bude fajn a s debilmi sa netráp 😉😀
Sediet mozes a trapny vlacik snad uz nikto nepraktizuje..ak praktizuje, tak ani ja by som sa nezapojila (triezva:D).. ale teda podla mna na NEtancovani nic nie je ak budes sediet s usmevom a nie ako umierajuca
Ja by som na tvojom mieste predstierala nejaký úraz. Vôbec nie je blbé, že na svadbe sedíš a netancuješ. Ja som jeden rok bola na dvoch svadbách v priebehu 5 týždňov. Všetko blízka rodina. Bola som 9tt tehotná a ešte sme to nechceli oznamovať, len mne bolo strašne zle, krútila sa mi hlava, na odpadnutie a pod. takže len sedieť a vodu piť. Vyriešila som to tak, že som každému kto sa ma spýtala povedala, že mám problém s tlakom a beriem silné lieky.
Či sa ti to páči alebo nie, práve toto vybočenie z komfortnej zóny nás posúva vpred. Keby sa tvoja sestra nevydavala, tak by si svoj problém možno neriešila, takto ťa to núti s tým niečo robiť a to je dobre. Čítala som tu aj tvoj nápad neísť na svadbu svojej vlastnej sestre, čo mne príde extrém, aby si sa kvôli svojmu psychickému problému teraz oberala o všetky podstatné životné udalosti, zatvorená niekde v kryte, ďaleko od ľudí. Je na čase - a to už bolo dávno, navštíviť odborníka a začať s tým niečo robiť, nemyslíš? Svadba tvojej sestry je celkom dobrý stimul.
@bloger
Tak mne príde skôr dosť od veci, keby nešla, to znamená, že ma už naozaj veľmi vážny psychicky problém kvôli ktorému už trpí nie len ona samotná, ale aj jej blízky. Čo povie nevesta, že prečo nemá svoju sestru na svadbe? Lebo sa bojí ľudí?
@katkami123 Tak by mohla povedať niečo iné. Neznamenalo by to hned, že má psychický problém. Mohla povedzme skončiť v nemocnici. Ale ona sa rozhodla ísť. Lebo má svoju sestru rada. Je to veľká obeta z jej strany. Vzhľadom na to ako trpí.

a rodičia netušia, že ti je to nepríjemné? Prečo by ťa mali nútiť?