icon

Ako riešiť darček, ktorý už bol použitý?

2. dec 2023

Mala som narodeniny a dostala som biziteriu - nahrdelnik a naramok. Ked som si to sla vecer skusat, vsimla som si, ze oba kusy maju akoby zoxidovane zapinanie - bolo vidiet,ze to ma co to za sebou a jeden kus sa normalne rozpadol.
Vien,ze clovek ma byt za dary vdacny, ale mne samej prislo smutno z toho, ze danej osobe nestojim ani za normalny darcek ( vztah mame blizsi, peniazr na to urvite ma).
Povedali by ste tomu dotycnemu nieco na to? Mne by bolo trapne niekomu cosi take dat...

autor
2. dec 2023

@danyelia ano o to ide o ten postpj. Cudujem sa,ze to vasim pribuznym nebolo trapne. Trapne jw mi aj za tych ludi. Dat spinave hracky...och boze..ja nevoem,asi niektori ludia cim viac penazu maju, tym su lakomejsi. Nam zase jedna teta z rodiny - oni zase mali vzdy ozaj malo penazi - vzdy kupila na vianoce ponozky a rukavicky. A to mi prislo od nej velni laskave,ze aj z toho mala co ma sa snazi druhym urobit radost ...

autor
2. dec 2023

@ivik4 ja som chcwla vediet len nazor inych ludi ci by taky recyklovany darcek brali v pohode alebo ako s tym nalozili, ale vdaka za nazor. Ta sms nie je zly napad 🙂

autor
2. dec 2023

@melanta no to by bol gol😅

autor
2. dec 2023

@ankare cosi. Svokra si vzdy da zalezat a vzdy mi trafi vkus a este aj si pamata,co mam rada.

autor
2. dec 2023

@stanulienkat skusim asi tu variantu c.1, vdaka za napad. Aj ked mne je vobec trapne to povedat. Chapes, akoby jej bolo jedno, co si pomyslimja,ked uvidim,ze je to znosene.

autor
2. dec 2023

@babababka och,hrozna hanba...to co su za stari roficia?!

autor
2. dec 2023

@mandzula na 99% nebolo. Este povie,ze jej muzovi sa super dari,ze zarovil tento mesiac 3litre🤨

autor
2. dec 2023

@zobaka no,to velmi zamrzi..🥺

mirka414
2. dec 2023

Keď bude mat sviatok ona dala by som jej rovnako použitý darcek .

poppy22
2. dec 2023

toto su obcas citlive veci-lebo niekto ti mozno chce nieco darovat, ale nema na to...v tom pripade ma to neurazi,ale dojme...navyse ak mi ten clovek da nieco, co mal asi rad a vzdal sa toho...hoci to z mojho pohladu moze byt starina...mna skor urazaju "vychovne" darceky-napr ak sa niekomu nepaci moj styl ci uz obliekania alebo byvania-tak mi just kupi nieco odlisne a este povie,kde si to mam dat /fakt sa mi stalo/...neviem ako vyzerala ta tvoja bizu,mne sa tiez nove,co som si sama kupila,pokazilo....ale ak ti dala zjavne nosenu a poskodenu vec-ja by som ticho neostala-lebo potom ta zacne pri kazdej prilezitosti zaplavovat svojimi haraburdami....normalne jej povedz,napis-ze vec nosit nemozes,lebo je pokazena,skoda ...a ze nech si nabuduce nerobi starosti so zhananim darceka,ze staci ak pojdete na kavu...a trochu na odlahcenie-ja som uz zazila ako jedna nevesta dostala svadobny darcek od najkamosky-sadu lakov na nechty-pouzivanu,niekde bolo iba na dne flasticky 😂....a k posuvaniu darcekov-ked som bola pubertacka,tak mi jeden chalan daroval plysaka...nemala som zaujem ani o jedneho,tak som plysaka obratom darovala jednej spoluziacke..a ona bola zrazu ku mne ina-tak zvlastne sa na mna pozerala s usmevom a iskrickami v ociach,obcas mi povedala,ze si velmi vazi ze som jej toho plysaka dala,stale okolo mna poletovala..bolo mi to divne...az neskor som od toho chalana zistila, ze plysak mal medzi labkami nejake zalubene vyznanie😂..nechcela som povedat spoluziacke,ze som jej darovala vec,ktora bola urcena mne...a tak stravi zivot s vedomim,ze som bola do nej zalubena😂...

zuzudrnda
2. dec 2023

Vôbec by mi to nevadilo. Dostala som knihu z antikvariatu. Nevidím problém. Ak je šperk inak pekný, ponechať s vďakou.

sonava
2. dec 2023

Mne sa to tiez uz par krat stalo a zamrzelo ma to ale nepovedala som nic...je aj rozdiel ci je to hocijaka blbost alebo nieco co sa druhemu hodi a je to kvalitne v pouzitelnom stave.... ale niektori vyslovene davaju vselijake somariny co nasli napr za par centov v pepcu, reklamne veci z roboty, alebo uplne odveci darceky pre dieta v style "co suflik dal"...ja som typ co si dava zalezat a velmi ma to zamrzelo veru...odkedy viem co od nich cakat, ani sama uz do ich darcekov nevrazam tolko energie a snahy...nie vzdy je to znakom nezaujmu, ludia su rozni a maju rozne predstavy...

muchotrafka298
2. dec 2023

@sonava s tymto uplne suhlasim, ze treba sa na to pozriet z tej strany, ze aky pozicaj, taky vrat. Ked niekto nema snahu mi nieco dat, len haraburdu,tak ja sa tiez netrapim nad tym, ze co dotycnemu dat. Nevymyslam, neminam energiu.

negymama
2. dec 2023

no inak my mame "stastie" na tych krstnych rodicoc, co sa tyka daroc. Ako tu niekto spominal, ze reklamne predmety z prace, tak tiez nase deti dostacali od krstnej roky pod stromcek omalocanky z nemenocanej stacebnej sporitelne, plus pera a reklamny plysak - ale z toho sa aspon tesili a hrali sa s nim.

tetapetra
2. dec 2023

Mne dala svokra na Vianoce papuče, ktoré boli v spálni pod stoličkou. A nášmu v tom čase ešte nenarodenému dieťaťa dievčenské ponožky (švagriná čakala v januári dievča) Letelo to do koša

k47
2. dec 2023

Je zaujímavé videť, ako to berú ľudia, ktorím na darčekoch záleží. Ja som skôr opak. Takže keď už mám dostávať veci, ktoré vlastne nechcem, tak kiežby radšej boli z druhej ruky, nech ma nemusí mrzieť, že zahlcujeme svet zbytočnosťami 😕. A sladkosti či alkohol si tiež neprosím, v nezdravých návykoch ma nemusíte podporovať.
Tým chcem povedať, že ľudia vedia mať k darčekom veľmi rôzny vzťah. Škoda, že je prakticky zakázané dať to najavo a všetci len majú hrať divadlo podľa nepísaného scenára.

evaachesa
2. dec 2023

Autorka, nedáš fotku toho náhrdelníka? Celkom som zvedavá na ten skvost. 😀

katka700
2. dec 2023

@frantis Tiež to tak robím, nie je dôvod vyhadzovať nové darčekové tašky a potom nakupovať ďalšie, ale zase má to svoje hranice - nikdy by som nedala darček v zničenej zjavne použivanej taške.

katka700
2. dec 2023

Autorka nerada to píšem ale tak dobré kamarátky asi nebudete. Kamarát nie je zberný dvor. Keby si dostala čokoládu z lidla alebo sviečku z pepca bol by tam náznak úsilia z jej strany (zájsť do obchodu, vybrať). Otázka je či to robí aj iným alebo len tebe. Možno má doma šuplík plný starých raroh a rozdáva ich lebo niečo dať sa patrí a ešte sa vytesuje aká je vychytrala a ako ušetrí.

majusik1304
3. dec 2023

Keby som to nechcela, vyhodila by som to...a o dotyčnej si pomyslela svoje.

alexka89
3. dec 2023

Noa čo sú aj takí ľudia....napr. mne otec daroval diétnu čokoládu ktorú si kúpil v 2ks a nechutila mu tak druhu mi dal k 30ke.Podotykam že mi ju priviezol ešte cez štvrť Slovenska tak sa mohol aj viac s darčekom posnažiť.

autor
3. dec 2023

@evaachesa 😅odfotila som iba to zapinanie. Vidiet, ake to je stare a este nazelenale??

evaachesa
3. dec 2023

Panebože, to nezobrala niekde z Krásnej Hôrky? 😱😱😱😅
Teda akože toto keby mi dala "kamoška" tak jej s tým plesnem do čela že či si zo mňa robí srandu.
Tiež nemám pocit že ťa považuje za veľmi dobrú kamošku ako ty ju. Fakt smutné. 😥
Tak teraz sa urob blbou ty a odnes jej tento super darček s tým, nech ho ide reklamovať lebo je akýsi zničený. 🤷

autor
3. dec 2023

@evaachesa to netusim odkial😅ale urcite to ma historicku hodnotu. No ja som popravde na to zapinanie nepozerala, ked mi to dala, lebo inak to nie je az taj vidiet,ze je to stare. Az na tom zapinani. No, mam pocit,ze ju mam asi radsej nez pna mna ale inak mi pomohla,ked som potrebovala a aj ja jej, je na nu spolah celkom, mame si co povedat, akurat v tychto darcekoch je dost lajdak. Mala som pocit,ze len raz ci dva si dala zalezat a mozno to tiez od niekoho dostala a nwchcela to,tak mi to posunula. Nevien, ale nechcem si pripadat ako zbernt dvor 🥺nemam rada taketo veci, ze sa mam hrat na blbu. Na druhej strane je mi trapne vobec jej o tom povedat,ze asi ma za blbu mna..ze si to nevsimnem alebi co. Ozaj neviem ci sa k tomu dostat alebo sa nato vysrat...

autor
3. dec 2023

@alexka89 no to by ma mrzelo :(

autor
3. dec 2023

@katka700 uplne suhlasim s tym co si napisala..a to posledne si myslim tiez, ze ma suflik z ktoreho vytahuje 😅

autor
3. dec 2023

@k47 vies co, mne by sa pacilo, keby mi niekto povedal,ze co chce, ci nove ci z bazara, co ma rad a co nie. Teda aj tak sa vacsinou pytam,co by ten clovek chcel nech nekupujem somariny a zbytocnosti. Mne inak vobec nevadi nosene oblecenie, pokial nema zmolky,zatuchlince a tak. Ale bizu a sperky po niekom, pokial nie je ta osoba z rodiny. Nie, nikdy. Pride mi to take ne.chutne

autor
3. dec 2023

@negymama a aj ste im nieco na to povedali?? Traapne je to od nich...fakt..ja sa vzdy pytam rodicov mojho krstnata,co mu treba a vypytam si linky, nech to rovno objednam...Zvlastne,ake maju ludia postoje

autor
3. dec 2023

@tetapetra och boze..na to ani nemam slov. Bola by som zvedava, kwby si im ty dala nieco,co vam doma zavadzalo.

2006_1211
3. dec 2023

Aj aj som také dostala.. A nie jeden