Ako riešite darčeky?
Ako riešite štedrý večer ked ho trávite so svokrovcami alebo rodičmi. Ze oni prídu ku vám na večeru.. na druhý deň idete zas vy ku ním aby si deti rozbalil darčeky u nich alebo oni tie darčeky donesú ku vam v ten štedrý večer?
Lebo mávame toho 25teho dosť frmol..ideme najskôr rano ku svokrovcom ale tam je toho neskutočne veľa, takže rozbaľovanie trvá hodiny. Potom rýchlo deti uložiť na spánok obedny a zas poobede ideme k mojim rodičom a tam sa stretneme aj s ostatnýnou rodinou.
Temto rok ale svokrovci hudu tráviť štedrý večer u nás mmno predpokladám ze tolko vela darov nedonesu a budu chcieť aby sme prišli na druhý deň este my ku ním..mate to tak aj vy??
U nas vsetko na stedry den aby sme nemuseli nikam chodit, behat, nemame to radi, ked proste sa musime nahanat a kazdy vyvolava kedy kam prideme. Uz sme si zvykli proste tak, ze vsetko vybavime u nas a potom uz len rozpravky.
Kolko vas je, ked si darceky od svokrovcov rozbalujete hodiny?
Kolko je tych darcekov? Nestacia darceky detom povedzme max. 2 darceky od starkych?
Ved to nemas ziadne sviatky iba po navstevach chodit, ziadny pyzamovy den iba vy a deti?
My s manzelom si potrpime na to, aby Stedry vecer patril len nam ako rodine, len my 4 pri stole, ziadne babky, dedkovia, tetky, ujkovia (situacia by bola ina, keby niektori z nasich rodicov ovdovel, to by sme ich samych nenechali)....doobeda na hodinku a pol cca odbehneme k nasim, my im dame darcek pre nich, neviem, ci oni detom daju u nich darcek, alevi bam ho pribalia, nech ho dame vecer pod nas stromcek, potom cez obed, kym budu deti, minimalne to mensie spat, budeme s manzelom chystat veceru, ta bude mozno kolo 5, potom si to spolu vo stvorici vychutname pri stromceku...25. kolo obeda pride ku svokrovcom manzelova sestra s muzom a detmi na par dni, takze poobedie, vecer stravime tam a tam si aj vymenime darceky1
@natalka13 No presne...my dospeli vacsinou od mojich rodicov dostaneme nejaku spolocnu malickost, vacsinou blbost, tiez im davame 1 spolocby darcek, nase 2 deti od nich dostanu nejake darceky...svokrovci nam dospelym ani darcek nedavaju, my im ano, ale oni zas kupuju detom a teda detom je to kazde Vianoce ine. Starsi dostal celkom pekne darceky od nich pred 3 a aj 2 rokmi, pred rokom 1 mini drevenu stavebnicu, mladsi mal 2 mesiace, ani nic nedostal😄Davame si darceky so svagrinou, ale nie my dospeli, len detom, oni maju 3deti, my 2. Aj oni nasim, aj my ich detom davame tak po 1 darceku, oni niekedy prihodia nasim este nieco nimi vyrobene, napr.magnetku, ozdobu na stromcek, namalovany obrazok.
Máme to málinko inak lebo my vždy cestujeme.. darčeky teda idú s nami k svokrovcom, ale jeden malý vždy nechám aj pod stromčekom doma.. deti sa vždy potešia keď sa až 6.1 vrátia a ešte drobnosť nájdu.. vždy zaberie, že Ježiška sme zmiatli 🙂 teda dcérka už rok chápe, ale malý ešte verí
No v prvom rade sme 24. doma. Doma je pohoda, rozprávky, večera a darčeky.
25. sme chodievali k našim, ale to žial už odpadlo a tak
v ten deň ideme k svokrovcom. Máme to cca 1.5h autom, ale i tak sa nikam neponáhľame. Proste vstaneme keď vstaneme, v klude sa najeme pri rozprávkach, v klude nachystáme auto. U svokrovcov zvykneme spať a na druhý deň ideme domov. Vianoce sú sviatky pokoja a nie zhonu a nervov. To je to, co robí Vianoce Vianocami. Ak máte mať ako rodina z toho frmolu stres, ostante doma a návštevy s rodinou si rozplánujte na zimné prázdniny ako také. Alebo ak je možnosť, urobte si spoločne Vianoce niekde na chate. Stretnite sa všetci naraz na 2 noci, spolu si to tam vyzdobte, urobte večeru atď. Hlavne aby pohoda bola. O tom to predsa je.
Tak ich stopni a jrobte si ako vam vyhovuje. Vianoce nie su o nahanani sa aby boli druhi spokojni. Vy ako rodina musite byt v prvom rade spokojni predsa🙂 chapem ze rodina taka a rodina onaka a pod. Ale ked uz ani vam to neni po chuti tak treba nejako povedat/doriesit a trocha polavit🙂 ked uz ste na stedry den so svokrovcami,nech donesu darceky k vam a hotovo. Naco sa zas trepat na druhy den k nim… ked este mate ist k tvojim rodicom. Chapes ma co xcem napisat… navsteva za navstevou a 26ho vecer sa budetw modlit nech uz je po Vianociach..
@natalka13 niekde to je proste takto, tešia sa z rozbaľovania. Ja som to v takejto prehnanej miere zažila až u svokrovcov a to sme rozbalovali do pol noci, ako bezdetní. Nechci vedieť, čo je teraz s vnukom. Tiež sa mi to nepáči, vyslovene to berie čas a energiu, ale svokor je asi vianočný škriatok v utajení a nedá si povedať, súhlasí, ale o rok ešte horšie.
Chápem autorku. My budeme večerať všetci spolu u nas , darčeky len od nás. Ostatne 25. pod druhými stromčekmi. Nemienim, práve kvôli tomu kvantu prenášať, niečo sa aj tak nechá tam.
@adrianap83 aj moji rodiacia su sialenci, davaju mi na darceky 1000eur.
Ale zdaleka ich neminiem na blbiny co decka bavia chvilu. Mam dvoch synov.
Zvysok=vacsinu im ukladam do fondov.
Ja som proti kvantum tento rok zakročila a každému som objednala darceky pre nase decká a rozhodila to rozumne… u našich si nájdu každý jeden plus spoločný jeden,u svokrovcov tak isto a my si vsade najdeme jeden spoločný s muzom… dostávame vsade peniaze ktoré vrážame ešte do domu a kraviny tak nemusim🤷♀️ale nás je veľa,to je problem už len pri sviatkoch že syn mal teraz narodky a dostal habadej toho,lebo mu chce kupit každý,traja strýkovia so ženami,jedny starí rodičia,druhí,plus dvaja kamarati čo sa stretávame a oslavujeme spolu,že aj decká sú kamosi… a fakt porom decká z toho nič nemaju,lebo len hladaju nove darceky. My tento rok veceriame spolu u nás na chate,je to v našej záhrade takze po večeri sa presúvame ku nám a 25 ideme k nasim a 26 svokrovcom na cely den. My sme ale na jednej dedine a darceky sa rozbaluju vsade zvlášť ,takze na troch miestach si nájdu darceky ale ako som napísala,žiadne kvantá,budeme im chcieť robit izbu a tým som sa cely cas ohanala,že keď chcu dať viacej,prispejú do toho,ze hracky proste už vybrat neviem.
Ja by som k jednym chodila 25. a k druhym 26.
My mame mojich rodicov blizko, takze to vybehneme hned 25. poobede. A svokrovci su 200km daleko, takze to ideme az 27. na jednu az dve noci.
@kristinka92 tak vraj dostávajú vela darčekov a hodiny ich rozbaluju čiže nie je v ich silách všetky ich doniesť 😃...
Fu to toľko toho dostávate keď píšeš ze hodiny... U nás sú darčeky rozbalene do max 10 minút 🤷♀️🤣
Mne to príde celé od veci a na hlavu takéto nahanie a hlavne kopa darčekov. No ale dobre ak teda berieme Tvoju hlavnú otázku či majú/nemajú toho 24 doniesť darčeky. Hlavne by som sa zamyslela ako to chces riešiť aj po ďalšie roky. Ak by si si tento rok presadila svoje darčeky u Vás svokra asi trochu nahnevaná no hlavne deťom vysvetliť že u babky už nič pod stromčekom nebude. Proste by som sa zamyslela ako to detom podať aby nemali chaos že raz tak raz tak. A čo stromček to kooooopa darcekov / nezmysel teda pokiaľ sa ani zahrať nestihnú.
Oni nechápu, že máte malé dieťa? U nás majú smolu, proste jeden deň ideme k jednej rodine a druhý deň k druhej. Chodíme až poobede keď sa deti vyspia. Ja chcem mať na Vianoce kľud...
To su otazky,ako si zariadis tak mas...
Veceriame sami. Potom ideme k mojim rodičom, darcek pre nich berieme so sebou alebo im ho tam donesieme este skor. Ostávame tam vzdy aj spať a na druhý den sme bud u nasich alebo ideme ku svokrovcom, podľa dohody. My este medzitym chodime aj do kostola. Nestresujem sa.
Keby prisli ku nam veceru niekto, tak im poviem, nech donesú darčeky. Naco stresy, kde ake darceky nas ešte čakajú. A naco maju mat haldy darcekov u svokrovcov? Zatrhla som to, jedna vec a hotovo. Oni sa radi predvadzaju, ze na to maju. Stopla som ich. Aj tak im vzdy kupia najdrahsiu blbosť na akú ukážu prstom 🤦
My sme to mali tak, ze kým boli synovia malý-spávali ... 24teho sme mali večeru o hodku skôr cca 16tej (najedli a rozbalili darčeky doma) a o 18tej sme šli k svokrovcov(koláčiky, kava/vínko darčeky..) aby sme o tej 20tej max 21 boli už doma a deti šli spat... 26 chodievame od jakziva k mojim rodičom 🙂
Teraz je svokra už sama, čiže chodí k nám na večeru cca 17tej mávame večeru, rozbalíme darčeky a presunieme sa na kávičku /koláčik a "jej" darčeky 😁 býva vedľa nás, čiže nie je problém presunúť sa do vedľajšieho vchodu... 26 ostáva tak ako vždy - k našim
Keď sú deti malé a majú nejaký režim.. Treba to trochu prispôsobiť im potrebám 🤷♀️ každý to pochopí ;)
My veceriame u nasich,tam rozbalime darceky a ideme k nam rozbalit tie u nas,medzitym ja ulozim mladsiu spat,potom neskor starsiu a hrame spoločenské hry 😁 a na druhy den ideme k svokrovcom...viac inde nechodime. Tiez by ma nebavilo sa nahanat hore dole.
No ja pridam asi trocha iny pohlad. Moja rodicia su podobni ako tvoji svokrovci, na vianoce je u nich strom zahadzany darcekmi, ano castokrat aj blbostami a je ich prilis vela. Moj manzel mal dvoch otcov, 4pary starych rodicov, ja som donedavna mala tiez oboch starych rodicov. Sviatky u nas este par rokov dozadu boli uplne sialene, aby sme videli kazdeho, tak sme behali cez cele slovensko od rana do vecera cele sviatky. Nadavala som aka som unavena a nestihnem si poriadne ani pozriet rozpravku. Preslo par rokov a uz pomaly nie je kam ist. Co by som dala za to, aby som sa mohla previezt na vianoce za mojou babkou aj na ukor kludu a oddychu pri telke. Vy mate navstevy len dve, svokrovci to urcite pochopia ak pridete az 26. Povies, ze to tak chces preto, aby ste na nich mali viac casu, mohli byt u nich dlhsie a uzit si to s nimi viac a aj s vasimi viac. To je argument, proti ktoremu podla mna nemozu namietat. Na druhej strane, ak si vsetko odbijes 25, na druhy den nemusis ist nikam a mas doma cely den pokoj. Tak uz co vam viac vyhovuje. Co sa ale tyka darcekov. Ako som spominala, moja mama je tiez taky extremista. U babky maju nase deti ovela viac darcekov ako doma. Zo zaciatku som sa snazila, hnevala sa , dohovarala, nadavala, kupila som darceky ja, ona dokupila aj tak dalsie. Raz sme sa o tom porozpravali tak naozaj uprimne. Ked sme boli mali, moji rodicia nemali tolko penazi, aby nam toto mohli dopriat. Teraz maju dostatok, najradsej minaju peniaze na vnucata, toto je ich cesta, ako ich potesit, ich sposob ako urobit radost im a sebe. Ano, vsetci vieme, ze rovnako by sa vnucata potesili polovici darcekov, ze s polovicou sa ani nehraju, ze je to neekologicke. Ale aj ked to morbidne vyznie, rodicia uz su starsi a aj ked my si to mozno neuvedujeme, oni maju niekde v hlave to, ze nevedia kolko tch vianoc tu este s nami budu. Takze ja som sa rozhodla to proste prijat ako to je, ako to oni chcu, vazit si to a nerobit im vycitky za to, ze sa snazia ako najlepsie vedia. Ved co sa vlastne strasne stane, ja som tych milion hraciek schovavala do skrine a vytahujem priebehne pocas roka. No a co sa tyka darcekov pod stromcekom, tak toto tiez chapem, lebo my veceriame u mojich rodicov a predsa tam nase darceky nenosim. Po veceri sa vratime domov a su darceky aj tu. Rovnako to robi moja babka. Pretoze proste chcem, mam rada aj tu atmosferu doma, ozdobila som si krasny nas stromcek a chcem aby aj pod nim boli darceky.
tak nech donesu aspon cast darcekov na stedry vecer a cast otvoria na druhy den u svokrovcov… bude to menej trvat ;)
My máme darčeky doma. Potom ideme k svokrovcom a aj tam sú 😊. Druhý deň k rodičom a aj tam😁
@natalka13 u nás du tento rok nešťastní že majú len pp jednom,chceli im kupit viacej a vsade sa stretávame aj so súrodencami,ktorí tiež chcu aspoň deckám kupit a tento rok som povedala už “nie” a som zvedavá čo tam nakoniec budú mat,lebo predpokladam že aj tak to bude inak ako som hovorila …ale základ je že nebude tých darcekov tam veľa,lebo to sa dialo vždy

Zmena je v tom, že idú k Vám na večeru čo predtým nechodili, tak rovno povedz nech prinesú aj darčeky, keď zmenu tak poriadnu🙂
Keď sa bude svokra priecit, tak povedz, že prídete teda 26, lebo chcete byť v kľude u rodičov detí si pospia pohraju sa