icon

Ako sa naučiť prijímať dary s radosťou?

6. dec 2023

Ahojte, ja mám kvôli tomu obrovské výčitky svedomia. Neviem prijať darčeky, bohužiaľ nemám rada keď mi niekto niečo dá, alebo sa mi to nepáči, alebo nemám rada keď ľudia míňajú peniaze na veci, ktoré mi dajú. Naozaj sa cítim veľmi zle, že to neviem prijať, neviem sa tváriť, že sa mi to páči a potom mám hrozne výčitky svedomia kvôli tomu. Ja sa aj usmejem a pekne podakujem, ale nejako na mne vidno, že sa mi to nepáči. Ako sa tváriť šťastnejšie ? Alebo čo povedať ľuďom, aby som pôsobila, že ma to veľmi potešilo.
A neviem prečo to takto mám, mám to tak od detstva, pokiaľ viem.

Strana
z2
prasiatko30
8. dec 2023

@bloger vacsina darcekov v takomto kontexte sa dava lebo sa to patri a aby sa ini neurazili

bloger
8. dec 2023

@prasiatko30 Asi je zbytočné ťa presviedčať o opaku. Okej rešpektujem tvoj názor.

prasiatko30
8. dec 2023

@bloger ono keby je to z lasky a o tom ze si dava snahu vyberat darcek tak jej asi kazdy rok nekupuje salku s menom, ci?😅🤔

bloger
8. dec 2023

@prasiatko30 Tak ale v prípade manžela to asi neplatí. Ale uznávam, že stále dokola šálky s menom nepotešia. To ale ešte nie je dôkaz, že to nie je z lásky. Len nie sú dosť originálne.

lenkakravcova
8. dec 2023

@tanyag ja ľudí s alkoholom otáčam. 😀 Pekne si ho odnesú späť.

tanyag
8. dec 2023

@lenkakravcova To aj ja 😁 pri odchode im fľašu dám späť s tým, že vedia, že nepijem, tak nech si ju kľudne doma vypijú 😀

walentina7
Autor odpoveď zmazal
tatiana149
29. aug 2024

Ja zas neviem vyberať darčeky fakt nikomu. Chcem aj potešiť a neviem, čo kúpiť. Po ďalšie.....tiež mám už všetko, tak neviem čo ďalšie by mi mali kupovať, a do tretice.....vôbec, ale vôbec neviem gratulovať. Pred tým si opakujem, čo poviem a aj tak to domotam ako len môžem. Tak pre mňa nejaké narodeniny, oslavy sú hotový horor a stresy.

Strana
z2