Ako sa spýtať muža na delenie nákladov oslavy našej dcéry?
Uhradí on?
Ale je mi to blbe ísť na tu temu alebo sa ho spýtať že čo a ako. Povedal že to úhradu on. Nemáme spojené peniaze.
Priznám sa aj keď mame dieťa tieto témy s ním mi vôbec nejdu. On je starsne šetrný ja skôr rozlietava. No teraz už nie keďže som na materskej. Ako sa ho to mam spýtať? Alebo mam to rozdeliť myslite?
Ja dávam do toho cca 1000€
@beata_k ďakujem. To nechcem asi riešiť. 😅 aby som tu zbytočne nerozprudila inú temu. Prosím riešte iba tu temu a žiadne iné. Na nič ine sa nepytam. 🙏
@anonym_autor normálne to spočítaj a povedz mu, nech ti na účet pošle konkrétnu sumu a ty to vyrovnáš. Ak mu to takto nevyhovuje, pošli mu jednotlivé sumy a čísla účtov a nech to posiela priamo dodávateľom.
nechápem čo tu riešiš. keď na to máš, tak to zaplať. keď ti bude chcieť dať peniaze , tak mu povedz koľko to celé stálo a že teda koľko chce, nech ti dá a hotovo . načo sa mu budeš prosiť o peniaze keď ich sama máš? ak si si vymyslela oslavu, tak ju zaplať . ak ti povedal, že to zaplatí, tak to zaplatí a dá ti peniaze aj keď po oslave .
@anonym_autor vždy sa treba dohodnúť dopredu koľko to bude stať a ak povie , že je to veľa tak sa snažím ušetriť 1000 EUR za detskú oslavu podľa mňa je priveľa a u mňa by to určite neprešlo su to vyhodené peniaze a ak povie , že zaplatí všetko tak to zaplatí , ale počítaj s tím čo ak nie aby si mala ty na to keď by nechcel on potom zaplatiť
@andrejka1974 to je relatívne... záleží ako je dieťa staré a koľko ľudí sa zbehne. Ak peniaze sú, nevidím problém. Syn má 13, oslavovať bude v gaming zone a útrata aj s jedlom, pitím atď. sa bude pohybovať tiež niečo málo cez 1000 € v prepočte (Praha). Bude tam mať 8 kamarátov, tomu je prispôsobené aj jedlo (tým už fakt hrancle nestačia😂)... ALE - obaja s manželom sme si toho vedomí, peniaze na to sú a hlavne sa nedohadujeme, čo kto zaplatí, pretože hospodárime spoločne hoci s viacerými účtami.
Zažila som detskú oslavu za 3litre (1.narodeniny). Bola to taká mala svadba.
Koho to bol nápad urobiť takú drahu oslavu? Ak tvoj, mala by si sa podieľať na väčšine nákladov alebo si si to mala vykomunikovat s muzom že oslava bude stať 3-4tisicky a či je ochotný sa podieľať 50/50 alebo aspoň 70/30. Ak ty si ta čo rozhadzuje peniaze, tak by si to mala zaplatiť ty hlavne ak píšeš že na to máš, podnikáš a máš aj byt ktorý prenajímaš.
Ja byt na muzovom mieste, neriešim detské oslavy za 3-4tis a zaplatím ti max zálohu tých 1000€.
To dieťa si to vôbec nebude pamätať a robíš oslavu hlavne pre seba a robinu. Dieťaťu by stačilo aj keby si doma sfúkla sviečky na torte a boli tam 4 najbližši ludia.
Tak plať keď chceš veľkú oslavu alebo si otvor ústa - všetko čo chceš máš na konci jazyka tak to s ním odkomunikuj ako dospela žena a nie ako stredoskolacka
Rozpocet je vzdy lepsie povedat si dopredu... lebo takto potom tisicka ty tisicka on, no je to fest dost na oslavu pre dieta... tolko sme nikdy neplatili a to deti oslavuju vzdy niekde mimo vratane jedla, je to suma hodne nad... ale to si musite vy dvaja dohodnut, ved uvidis, mozno ti povie, ze ok...
Vymysliet si takuto chujovinu vie len maloktora.
Vyhodit tolke peniaze za oslavu jednych narodenin. To by som musela s*at peniaze aby som o takych cifrach uvazovala.
Ved drz usta ked sa o takych chulostivich temach bavit neviete, urcite si do tych ust vzala jeho pychu, ale boze chran financie rozoberat. Navyse si na MD, ta je stedra ak pripocitam este tehu.prispevok a porodne si tazko za vodou.
Dokonca mas stale svoj biznis.
Tak na co pytat? 👍
Zažila som detskú oslavu za 3litre (1.narodeniny). Bola to taká mala svadba.
Koho to bol nápad urobiť takú drahu oslavu? Ak tvoj, mala by si sa podieľať na väčšine nákladov alebo si si to mala vykomunikovat s muzom že oslava bude stať 3-4tisicky a či je ochotný sa podieľať 50/50 alebo aspoň 70/30. Ak ty si ta čo rozhadzuje peniaze, tak by si to mala zaplatiť ty hlavne ak píšeš že na to máš, podnikáš a máš aj byt ktorý prenajímaš.
Ja byt na muzovom mieste, neriešim detské oslavy za 3-4tis a zaplatím ti max zálohu tých 1000€.
To dieťa si to vôbec nebude pamätať a robíš oslavu hlavne pre seba a robinu. Dieťaťu by stačilo aj keby si doma sfúkla sviečky na torte a boli tam 4 najbližši ludia.
Tak plať keď chceš veľkú oslavu alebo si otvor ústa - všetko čo chceš máš na konci jazyka tak to s ním odkomunikuj ako dospela žena a nie ako stredoskolacka
@anonym_5728ac v predoslej teme pisala,ze muz setri na hypo na kupu asi bytu,teraz byvaju v podnajme.Tak teraz len zmenila retoriku,nech to neni take okate.
@anonym_autor ludia, co minu tolke peniaze ma oslavu dietata to robia iba koli svojmu egu a ukazat sa pred okolim, ze su prachati. A zalozenim tejto temy robis presne to iste tu.
@anonym_autor Mňa by zaujímal ten tvoj "biznis". Háčkuješ čiapky alebo pletieš vence?
Ked si predstavim ze ma oslava prvych narodenin vysla asi 50€ a v tom uz je zapocitany aj darcek… 😅 hrozna matka asi som 😀
@marhulka13 Decko má 1. rok, pani s priateľom žije v podnájme a je trošku dosť finančne negramotná. Ale zato je drzá ako ploštica, už tu mala o tejto hlúposti tému.
@anonym_93571e presne ma to napadlo
@anonym_5728ac v predoslej teme pisala,ze muz setri na hypo na kupu asi bytu,teraz byvaju v podnajme.Tak teraz len zmenila retoriku,nech to neni take okate.
@anonym_9a58fd Milujem, ked vsetci vedia, kto to pise, ale autorka zatlka😃 jasne, ze je to ona. Keby mala tolko nehnutelnosti a biznisu, ako pise, tak by pre nu nebol problem cvaknut to cele. Len fakt setria na tu hypo (teda ona skor nie, ze) a boji sa povedat muzovi, kolko bude stat oslava. Co aj chapem, v ich situacii😃 nuz, financna gramotnost 0 a dieta bude mat presne to iste z oslavy. To bude skor parada pre mamicku😆
Spýtať sa úplne normálne, zlato treba vyplatiť dcerinu oslavu. Tak by som potrebovala tvoju časť. A nabudúce treba stanoviť budget na začiatok s nech ti tu sumu pošle. Keby môj chlap ale povie že jeho polovica je 1000 a mám dať aj ja toľko ,tak si poklepem po čele, že sa zbláznil a nech zabudne. Pretože jednoročné ani neviem koľko ročne dieťa žiadnu oslavu v 4cifernych číslach nepotrebuje, jediné žeby ste šli do Disneylandu
@anonym_9a58fd Milujem, ked vsetci vedia, kto to pise, ale autorka zatlka😃 jasne, ze je to ona. Keby mala tolko nehnutelnosti a biznisu, ako pise, tak by pre nu nebol problem cvaknut to cele. Len fakt setria na tu hypo (teda ona skor nie, ze) a boji sa povedat muzovi, kolko bude stat oslava. Co aj chapem, v ich situacii😃 nuz, financna gramotnost 0 a dieta bude mat presne to iste z oslavy. To bude skor parada pre mamicku😆
@anonym_dc0363 vtedy ju baby sprdli,hlavne kvôli byvaniu,ze tam ma pomoct muzovi a aj ona setrit,tak uz by to bolo moc rovnake,tak to zmenila.Ale pritom napisala to iste,muz setri,ona mina.
@anonym_dc0363 vtedy ju baby sprdli,hlavne kvôli byvaniu,ze tam ma pomoct muzovi a aj ona setrit,tak uz by to bolo moc rovnake,tak to zmenila.Ale pritom napisala to iste,muz setri,ona mina.
@anonym_9a58fd hahahaha ako vidim tak sa v tom vyzivate. Musíme mať dobre nudne životy 😅 aj keby niekto píše neviem koľko tém, prečo sa nevyjadrujete k otázke? Ale riešite tu úplne nepodstatné veci? Mne len išlo o to, čo mi povedal, a druha vec, obaja sme rodičia. Nemám problém to uhradiť sama, fakt nie. Len som chcela vedieť ako som na tom. To čo tu riešite je úplne že od veci. Jedno cez druhé. Si tu spájate niekoho somnou. Nejdeme oslavovať 1. Narodeniny. Nebudu tam 50 ludi. WTF. Aspoň sa neskrývajte za anonymitu, tie čo takto hentujete každého. Aj tak viem kto ste 😚
@anonym_9a58fd hahahaha ako vidim tak sa v tom vyzivate. Musíme mať dobre nudne životy 😅 aj keby niekto píše neviem koľko tém, prečo sa nevyjadrujete k otázke? Ale riešite tu úplne nepodstatné veci? Mne len išlo o to, čo mi povedal, a druha vec, obaja sme rodičia. Nemám problém to uhradiť sama, fakt nie. Len som chcela vedieť ako som na tom. To čo tu riešite je úplne že od veci. Jedno cez druhé. Si tu spájate niekoho somnou. Nejdeme oslavovať 1. Narodeniny. Nebudu tam 50 ludi. WTF. Aspoň sa neskrývajte za anonymitu, tie čo takto hentujete každého. Aj tak viem kto ste 😚
@anonym_autor veď aj ty píšeš anonymne.
@maca1984 áno, ale nepíšem nenávistne odpovede.
@maca1984 áno, ale nepíšem nenávistne odpovede.
@anonym_autor A tie nenavistne ospovede su ktore? 😃
@anonym_5f8793 ja nato ale mam 😃
@anonym_autor Aj keby som na to mala, tak mi príde úplne scestné dať na výzdobu detskej oslavy 1000 € a pritom mať strach opýtať sa partnera/manžela, či zvyšok (???) doplatí. Predpokladám, že to nebude malá čiastka.
@maca1984 a nechodím do tém si honit ego pod anonymom. Ani zosmiešňovať nechodím. Ponižovať. Toto robía ženy ženám ?
@maca1984 a nechodím do tém si honit ego pod anonymom. Ani zosmiešňovať nechodím. Ponižovať. Toto robía ženy ženám ?
@anonym_autor Prepac, ale ake duchaplne odpovede si cakala na otazku o detskej oslave, ktora stoji x tisic a nevies kvoli tomu ani usta otvorit pred muzom? 🤷♀️
@anonym_autor Prepac, ale ake duchaplne odpovede si cakala na otazku o detskej oslave, ktora stoji x tisic a nevies kvoli tomu ani usta otvorit pred muzom? 🤷♀️
@anonym_dc0363 no normálne odpovede k mojej otázke som čakala. To, že by niekto nedal toľko a toľko ma úprimne nezaujima. Iba som si prišla po radu ako naviazať tu temu s muzom, a spýtať sa ho. Ale už som nadviazala a mame vyriešené . Ďakujem všetkým, ktorí pomohli a boli nápomocní. 🙏
Kolko mas rokov, ze kladies taku hlupu a trivialnu otazku na fore? To sa nevies spytat muza? Musia ti radit cudzi ludia? Ci si sa len pochvalit chcela?
Kolko mas rokov, ze kladies taku hlupu a trivialnu otazku na fore? To sa nevies spytat muza? Musia ti radit cudzi ludia? Ci si sa len pochvalit chcela?
@anonym_333e8b ani tomuto nechápem. A s čím chváliť prosím ta? 🤣🤣🤣 to je akože strop dať 1000€? To kde žijeme 🤣🤣🤣 ak by som sa chcela chváliť tak asi založím inú temu a dávam iné sumy
Uz to maju vyriesene. Jasne😃😄😄 o 2 dni tu pise znova.
Uz to maju vyriesene. Jasne😃😄😄 o 2 dni tu pise znova.
@anonym_dc0363 nie, nenapíšem. Včera večer sme sa o tom porozprávali. 😃
@anonym_dc0363 nie, nenapíšem. Včera večer sme sa o tom porozprávali. 😃
@anonym_autor no vidis,na to treba sa radit tu na mk,staci doma len otvorit usta a povedat muzovi tu mas celu sumu za oslavu,treba ju vyplatit.Hotovo,vybavena vec a nie 2temy zakladat o oslave.
Rozpisala som sa ako toto nechapem...ale vlastne zbytočne 🤷♀️😂🍿🍷

@anonym_autor vždy sa treba dohodnúť dopredu koľko to bude stať a ak povie , že je to veľa tak sa snažím ušetriť 1000 EUR za detskú oslavu podľa mňa je priveľa a u mňa by to určite neprešlo su to vyhodené peniaze a ak povie , že zaplatí všetko tak to zaplatí , ale počítaj s tím čo ak nie aby si mala ty na to keď by nechcel on potom zaplatiť
@andrejka1974 1000 e je len cast, vacsiu cast ma doplatit muz, aj ked sa autorka hrdi, ako na to ma😄