Ako sa vyhnúť svadbe priateľovho brata?
caute, co si o tom myslite? priatel je na mna nasraty ze nechcem ist a protestujem. dovod je ze jeho rodinu moc nemusim, byvaju na opacnej strane slovenska tzn. budem u nich musiet byt nielen v den svadby ale cca dalsich 5 dni. Su to taki typicki sedlaci- ja nehovorim ze ja som anglicka kralovna ale naozaj nejake zaklady etikety mam, som slusna, nie moc ukricana a skoro vobec nepijem. ( presny opak jeho rodiny). Dom maju rozpadnuty, nemam v nom ziadne sukromie- ani na wc, byva v nom milion ludi. Mam hrozu uz pri pomysleni ze tam mam byt tak dlho. Navyse priatelova rodina ma berie jak sluzku mam pocit, este som ani neprisla a uz mam hotovy zoznam uloh co mam urobit- tzn nejsom ani host ale skor hosteska. Ja fakt nejaom vhodny typ na pocuvanie 200 nadrbanych sedlakov jak po sebe zjapu a pretekaju sa kto viac vypije.
Myslite si ze zatat zuby a ist je riesenie? Alebo si skusit nieco vymysliet? ale co?
Dakujem
Ty nemas auto?
Boha,toto tu je detektívka ako keby Slovensko malo neviem koľko km,však sadnem do auta odvezieme sa,orespim ,sadnem do auta a za chvíľu sim doma
@bielasovicka tak nemajú na 10 ľudí 10 kúpeľni, len jednu. 😄 Hádam tam nestoja jak vojaci a jeden ich nesprchuje jedným ťahom.
@kavasmliekom no ved práve. Ona písala, že sa tam sprchuje 8-10 ľudí. Tak neviem ako to myslela. Lebo veď keď tam býva veľa ľudí, tak jasne ze sa aj tolki sprchuju.Píše ze spolu. 08.33.
Autorka, ja ta úplne chápem, ženy ta tu zbytočne chytajú za slovíčka, lebo sa ich tvoj popis asi nejako osobne týka.. ale ja by som teda na tu svadbu nešla, jedine ze by som fakt mohla zostať v nejakom hoteli.
Ja osobne mam problém s ľuďmi, čo pijú alkohol, takže už len to by ma odradilo ísť, resp išla by som len na par hodín, aby som tam proste bola, dala nejaký darček, chvíľu s nimi pobudla a potom odišla.
Ja si nemyslím, že si nejaká šľachta ak sa ti nepáči zostať na noc v takých podmienkach, nechápem co tu do teba ženy za to skáču. Ja by som tiež nezostala.
Ale pre sedliakov budeš vždy len ta co nad nimi ohrna nos, ale keď si nevyrastala v takých podmienkach, prečo by si si na ne mala v dospelosti zvykať, keď si schopná sa zabezpečiť lepšie.
Preto podľa mňa, nájdi najbližší hotel a chod tam, alebo proste nechod vôbec.
@ruxandra ono s tym domom raz je rozpadnuty potom zas nieje, raz su to ozrani potom nie az taky pijaci....autorka sa uz mota do vlastnych vymyslov.....
Autorka, ja ta úplne chápem, ženy ta tu zbytočne chytajú za slovíčka, lebo sa ich tvoj popis asi nejako osobne týka.. ale ja by som teda na tu svadbu nešla, jedine ze by som fakt mohla zostať v nejakom hoteli.
Ja osobne mam problém s ľuďmi, čo pijú alkohol, takže už len to by ma odradilo ísť, resp išla by som len na par hodín, aby som tam proste bola, dala nejaký darček, chvíľu s nimi pobudla a potom odišla.
Ja si nemyslím, že si nejaká šľachta ak sa ti nepáči zostať na noc v takých podmienkach, nechápem co tu do teba ženy za to skáču. Ja by som tiež nezostala.
Ale pre sedliakov budeš vždy len ta co nad nimi ohrna nos, ale keď si nevyrastala v takých podmienkach, prečo by si si na ne mala v dospelosti zvykať, keď si schopná sa zabezpečiť lepšie.
@ruxandra presne tak, paradoxne este ked som naposledy prisla aj som sa snazila zapajat do debat, dala som si s nimi aj poharik, ale po hodke sa pri stole zacalo sklonovat ,,vyd.bane madare,, ( ja som z juzneho slovenska) a to podla mna bolo smerovane ku nam, pripadne poznamky na moje este stare spz na aute- ,, noo s takymto autom s tymi spz by som sa tu moc nepremaval,, a pod. ako ja neviem ani vsetko tu zhrnut ze co vsetko tam bolo povedane, ale pride mi ze naozaj tato skupina ludi je prave ta najviac odsudzujuca ostatnych, to jak na blavakov ked sa povie ze su idioti a vsade sa na nich naklada- v zivote som so ziadnym problem nemala.
Ty nemas auto?
@natalka13 mam ale ostava doma, ideme na priatelovom to je novsie a menej zerec
ved ked idete na priatelovom aute tak sa viete dopravit aj z tej besenovej z hotela, apartmanu uplne v pohode
Vsak obaja sa ubytujte mimo dom ked je svadba vela ludi, v den svadby tam viete prist uz rano a po svadbe zas do apartmanu, na svadbe vzdy robi niekto sofera tak ak dopredu oznamis odvezie vas, a priatel ak chce nech pobudne 5 dni, teba hodi na stanicu v rk a vlakom pojdes domov a on nech pride potom autom za par dni
Súhlsím maximálne s @hankab a absolutne nechapem ženy, ktoré sa tu do autorky obúvajú, že je šlachta a neviem čo. Preboha veď mať súkromie na záchode a nebyť v spoločnosti ožratých neukáznených ľudí sú úplne minimálne nároky. Autorka chápem ťa, moji svokrovci síce nie sú žiadny alkáči ani nič podobné, ale tiež je to taký “vychodniarsky dedinský” typ ľudí, počúvame tie isté “vtipné” historky 60x dokola, majú zaostalé názory, stále vedú len negatívne reči, ktoré ťa psychicky úplne vycucajú, majú taký ten mindset že “keď sa starší rozprávajú mladí nemajú nárok” tak niekedy sme boli na návšteve 4 hodiny a ja som sa nedostala k slovu, priateľova sestra je mladá baba a správa sa ako 65 ročná stará ohrdnutá ženská, otec fajčí vnútri, keď prídeme večne je s prepáčením ob💩 záchod a podobné veci, vedia aké veci nemôžem ja a aj partner kvôli alergiám ale aj tak keď prídeme, vždy uvaria dačo čo nemôžeme. Akože nemôžem povedať že by som ich svojim spôsobom nemala rada, sú to partnerovi rodičia a samozrejme majú aj dobré vlastnosti, ale nechodím tam nadšená, ale tak v tomto názore sme s priateľom narovnako, on je diametrálne odlišný od celej jeho rodiny, ale až naozaj extrémnym spôsobom, že proste vidí ako tam žijú a povedal si, že on takto nikdy nechce žiť😀 chodíme tam raz do mesiaca na pár hodín a hotovka. Takže ja naozaj úplne chápem tvoje pocity.
Vy idete na aute a ty máš problém s prepravou?Tak teraz si zabila,však po svadbe nech ta odvezie na stanicu skocis do vlaku ,autobusu a ideš domov
treba to len zorganizovať a ono to vôbec nebude ťažké
@ruxandra ono s tym domom raz je rozpadnuty potom zas nieje, raz su to ozrani potom nie az taky pijaci....autorka sa uz mota do vlastnych vymyslov.....
@natalka13 skusim este raz, ja sa tu nebudem obhajovat. Je tam vela info keby mam pisat kazdy detail tak tu stravim 20 hodin opisovanim. Su to pijani- vzdy prichadzame na oslavy/akcie- nepije sa len v den akcie pije sa cely cas 4-5 dni. Pocas bezneho pracovneho tyzdna tam niesom pretoze byvam mrte km odtial- mam vlastnu pracu ale LOGICKY sudim ze ked pracuju tak asi neslopu. ale neviem to na 100 percent, len odhadujem nakolko ja keby pridem naliata do roboty tak robotu nemam, oni ju stale maju. takze tolko k pitiu, uz neviem jak to napisat aby to nebolo zas pretocene.
k rozpadnutemu domu- dom je rozpadnuty, je stary, neni tam moderne vybavenie(stary madrac, stara piecka, stary nabytok, 60 rocna kupelna) ale o to ze je rozpadnuty by ani neslo, mne najviac vadi ze je tam 1 kupelna pre 10 ludi. proste nemam v tom dome ZIADNE sukromie. Keby som dieta tak v tom dome vydrzim a neriesim pretoze decka bezne zozeru aj piesok na ihrisku a pride im to vtipne ale ja som kultivovana zena, ktora ma nejake hygienicke navyky a potreby. mne nevadi si polozit hrncek na stary nabytok ani spat na rozpadnutej posteli, mne vadi ze sa nemozem v klude osprchovat/urobit velku potrebu, ze sa sprchujem po x ludoch v jednej vani, ze ked z nej vyjdem hned stretnem suseda alebo tetu z 5teho kolena a pod! toto mne vadi. posledny krat pisem- nejsom princezna, sama nemam najmodernejsi byt, rada chldim stanovat, na turistiku chldim 2-3x mesacne, europu som pocestovala tiez lowcost- ziadne drahe hotely, mhd, casto krat mini osarpane garzonky ale ZAKLAD HYGIENY u mna je na prvom mieste!
a ano, moje buduce dieta tam bez obav pustim, pretoze este raz a hadam naposledy- dieta znese a nezamysla sa nad tym ci ho vidi hole stryko, ale ja ano!!!
Ja ti úplne rozumiem a byť 5 dní niekde, kde sa necítim ani trosku dobre, by mi vadilo. Som hakliva na poriadok a čistotu, mam rada svoj komfort....ok, 1 deň vydržím, 5 dní určite nie.
Ja to poznám z matkinej strany, pre nich som vždy bola panička.....vždy mi to bolo smiešne ale pre nich je panička každá, čo sa pekne oblečie a dá si na nohy lodičky. Taka nátura, stará škola, obuty doma, o nejako zdravom jedle ani počuť, len rezne a klobása, pálenka pri každom prepáčením prde, slovník a názory 4 cenová. A teraz buď s takými ľuďmi 5 dní a tvár sa, ako si to užívaš. Keď odmietam piť, pretože tvrdý alkohol absolútne nepijem, zas som fajnovka a robím sa dôležitou 🤷♀️.
Ja by som na svadbu šla ale na druhý deň domov, jednoducho poviem , že mám povinnosti a hotovo.
A co sa týka taxíka, to je predsa služba, odvezie, privezie, kde si zaplatím....snáď nemajú svadbu v rómskej osade, kde sa bojí ísť aj policajt.
Ja nechápem tej požiadavke súkromia na wc.
Zavriem dvere a mám súkromie. Však som na návšteve, tak čo majú výstavy novú kúpeľňu na týždeň čo tam návšteva spí alebo čo?
Chceš povedať, že v práci na wc nechodíš, lebo tam chodí ďalších 7 ľudí a nemáš tak súkromie?
S týmto podľa mňa dosť preháňaš.
A ak ti to tak skutočne vadí, existujú hotely a ubytovne, ktorých je tam v okolí xy.
Mne čo by jedine vadilo je tá opilska natura.. ale tak predsa to človek vydrží raz do roka, aj keď alkohol vôbec nepije a má iný spôsob života.
*sprche, vanu mam doma. Ako damy, ja neviem jak vy zijete co pre vas je ok a co ne. nesudim, tak jak nesudim ich ze im to pride hygienicky ok, fajn mozno su zvyknuty, ziju tak od mala. ale preco vam ostatnym pride ze ja som sialena ked chcem mat svoj priestor na vykonavanie svojich dennych potrieb? preco moj nazor a zitie je zle ale ich je ok? nechapem.
Ja by som urobila ústupok.
Išla by som, ale ubytovala by som sa, hoci aj niekoľko km od dediny. Par hodín by som to nejako zvládla.
Nechápem tým pomenovaniam, že šľachta, a pod.
Tak keď idem na prvú návštevu, nečakáme konfety, ale aspoň podanie ruky a nejakú konverzáciu.
Tu sa všetky robia ako slušné ženy, ale na druhej strane by asi takto správanie priateľovej rodiny akceptovali. Rovnako žasnem , že keď je nejaká diskusia typu žena - slúžka , tak sa bijú do hrude , že neexistuje. V tomto prípade by asi vedro s mopom na prvej návšteve s úsmevom akceptovali.
@ruxandra veľmi pekne napisane. Ešte dodám že casom ti bude ešte horšie. Ako budeš staršia budeš chcieť väčší komfort a viac a dostaneš menej. Chápem že priateľovi sa žení brat a asi dostal aj povinnosti (robit tyzden šoféra, možno je svedok a prvy dražba atd.) takže on tam je potrebný na tyzden. A asi sa očakávajú povinnosti aj od jeho partnerky. Ale keď raz s tým máš problém tak budeš mať navzdy ja by dom jedla a vzťah ukončila. Nebude to fungovať jediná možnosť že ty sa prispôsobis.
ved idete priatelovym autom a svoje nechavas doma, tak snad viete poriesit prepravu z hotela z mesta napr do dediny
Ja by som urobila ústupok.
Išla by som, ale ubytovala by som sa, hoci aj niekoľko km od dediny. Par hodín by som to nejako zvládla.
Nechápem tým pomenovaniam, že šľachta, a pod.
Tak keď idem na prvú návštevu, nečakáme konfety, ale aspoň podanie ruky a nejakú konverzáciu.
Tu sa všetky robia ako slušné ženy, ale na druhej strane by asi takto správanie priateľovej rodiny akceptovali. Rovnako žasnem , že keď je nejaká diskusia typu žena - slúžka , tak sa bijú do hrude , že neexistuje. V tomto prípade by asi vedro s mopom na prvej návšteve s úsmevom akceptovali.
@sulejmanka presne ja som cakala aspon ruku ze mi podaju a spytaju sa ako sa volam, ze kde pracujem alebo neviem kolko mam rokov. ale oni doteraz nevedia kolko mam rokov. tiez som necakala ze pridem a bude oslava mojho prichodu a cerveny koberec ale aspon predstavenie a ze neviem mi ponuknu caj alebo vodu alebo cokolvek. mne tiez pride navsteva sem, prve co sa spytam ci nieco nenalejem alebo ci nieco nechcu, nepeciem zakazdym kolace a svieckovu ale aspon ich usadim a daco pokonverzujem.
ved idete priatelovym autom a svoje nechavas doma, tak snad viete poriesit prepravu z hotela z mesta napr do dediny
@klementinka58 k tym prepravam, ja viem ist autom na svadbu odviest sa domov. to aj planujem tak spravit. ale neviem sa odviest domov do miesta bydliska, priatela tam nechat nemozem- je to jeho auto, musime ist spolu. Na hotel aj keby tam nejaky je by asi nepristupil, povedsl by ze nebude vyhadzovat peniaze a ze chce byt s rodinou doma.
ved vlaky chodia s prestupmi v pohode zvladnes, ruzomberok je hlavny tah detto aj busy na kazdu stranu ci BB alebo BA
Priateľa tam nechať môžeš on je doma. Ty sa zariad tak aby tebe bolo dobre.
Ja som sla z Ruzomberka vlakom do Novych Zamkov na vysetrenie a stihala som v pohode tam aj spat v normalnom case
ved vlaky chodia s prestupmi v pohode zvladnes, ruzomberok je hlavny tah detto aj busy na kazdu stranu ci BB alebo BA
@klementinka58 problem je z tej dediny sa dostat, tam isto chodi nejaky autobus, len neviem odkial a ani ako casto, ja som dost polepetko. a zas ako by to on a aj oni zobrali ze zduchnem den po autobusom ked on ide o 3 dni autom? by si mysleli ze sme sa pohadali alebo co
Kľudne a aj meno spoločnosti ktorá ťa neodvezie keď ju zaplatíš.kedze ich je v RK viacero. Keďže ty ani priateľ auto nemate
Kľudne a aj meno spoločnosti ktorá ťa neodvezie keď ju zaplatíš.kedze ich je v RK viacero. Keďže ty ani priateľ auto nemate
@sense akej spolocnosti? pisem ze taxiky tam nechodia. autobusy urcite ano, ale neviem odkial a ako casto v ramci tej dedinky.
ved posli mi nazov dediny....z mesta taxi pride hodikde po teba a na vacsiu vzdialenost da sa dohodnut aj cenovo. Zas tu nemame dediny az tak daleko, najdalej Lipt Revuce ale tiez sa da doprava normalne dostat
Neviem no ked si pocestovala low costovo europu musis mat prehlad celkom dobry a tuto problem na Liptove sa orientovat

No daj tu dedinu s JRD pri ktorej sa neda nikde ubytovat. Neverim ze taka existuje.
To nikdy nebudes s nim ku nich chodit na navstevy, ani s dietatom? Ani oni ku vam?
@natalka13 píše okolie Ružomberku tak neverím že sa tam nedá nikde ubytovať keď hotel, penzión či koliba kde sa dá prenocovať je na každom rohu.