Ako sa vyhnúť svadbe priateľovho brata?
caute, co si o tom myslite? priatel je na mna nasraty ze nechcem ist a protestujem. dovod je ze jeho rodinu moc nemusim, byvaju na opacnej strane slovenska tzn. budem u nich musiet byt nielen v den svadby ale cca dalsich 5 dni. Su to taki typicki sedlaci- ja nehovorim ze ja som anglicka kralovna ale naozaj nejake zaklady etikety mam, som slusna, nie moc ukricana a skoro vobec nepijem. ( presny opak jeho rodiny). Dom maju rozpadnuty, nemam v nom ziadne sukromie- ani na wc, byva v nom milion ludi. Mam hrozu uz pri pomysleni ze tam mam byt tak dlho. Navyse priatelova rodina ma berie jak sluzku mam pocit, este som ani neprisla a uz mam hotovy zoznam uloh co mam urobit- tzn nejsom ani host ale skor hosteska. Ja fakt nejaom vhodny typ na pocuvanie 200 nadrbanych sedlakov jak po sebe zjapu a pretekaju sa kto viac vypije.
Myslite si ze zatat zuby a ist je riesenie? Alebo si skusit nieco vymysliet? ale co?
Dakujem
Podla mna uplne bez vycitiek, chod len na svadbu a vyhovor sa ze potrebujes ist domov skrze pracovne povinnosti. Preco by si sa tam mala nudit a nevediet vykakat 5dni😀
To že nie je v danej dedine taxislužba neznamená že v okolí alebo najbližšom meste žiadne nie je. Hľadáš len výhovorky a odobrenie že k takým "sedlakom" nemáš ist a partner sa hnevá zbytočne. Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody. Rovnako aj to že treba kvôli svadbe byť niekde 5dni , nie netreba. Stačí prísť v deň obradu ako aj ini hostia a na diaľku sa tiež netreba vyhovárať.
Taxík príde aj z Košíc do Ružomberka, ak si zaplatíš, nepíš hlúposti. My sme si napríklad požičali auto za 20e na deň na 7 dní, lebo sme mali v servise naše a potrebovali sme cestovať. Čiže riešenia sú. Ci by si bývala v lese, či pri kaštieli, alebo hocikde.
mne chodi syn do skoly do Jamnika, zijeme v ruzomberku a da sa aj tam dostat vlakom/busom / taxi a to je ze riadne daleko a dost od ruky.
Tak aj priatel by mal pristupit na nejaky kompromis. Ale rozumiem ti, ja som tiez mala takeho, na vychode mali mega rodinu ale zas nebol to taky extrem ako u vas.
5 dni v takych podmienkach je moc, z toho co pises to asi bez konfliktu vyriesit nepojde. Ten hotel znie super, keby sa dal, ale ak mas tvrdohlaveho priatela, tak neviem ako to vyriesit. Mal by brat aj ohlad na teba. Ale z vlastnej skusenosti viem, ze keby navrhnem byvalemu spat na hoteli a nie u babky s celou rodinou, tak to by nikdy nepripustil.
Zazila som take akcie, ze vsetci spolu v jednom dome, v nepohodlnych podmienkach, bez sukromia, ze si ani prdnut nemozes aby ta niekto nepocul, a cely cas som rozmyslala nad tym, ako chcem ist domov. Takze ja ti uplne rozumiem.
Tak aj priatel by mal pristupit na nejaky kompromis. Ale rozumiem ti, ja som tiez mala takeho, na vychode mali mega rodinu ale zas nebol to taky extrem ako u vas.
5 dni v takych podmienkach je moc, z toho co pises to asi bez konfliktu vyriesit nepojde. Ten hotel znie super, keby sa dal, ale ak mas tvrdohlaveho priatela, tak neviem ako to vyriesit. Mal by brat aj ohlad na teba. Ale z vlastnej skusenosti viem, ze keby navrhnem byvalemu spat na hoteli a nie u babky s celou rodinou, tak to by nikdy nepripustil.
Zazila som take akcie, ze vsetci spolu v jednom dome, v nepohodlnych podmienkach, bez sukromia, ze si ani prdnut nemozes aby ta niekto nepocul, a cely cas som rozmyslala nad tym, ako chcem ist domov. Takze ja ti uplne rozumiem.
@carolynka presne toto prezivam zakazdym. Hovorim, ja som s tym hotelom za nim nesla, ale ako ho poznam toto neprejde. Kludne by som ho aj zaplatila ale on povie ze je to neslusne aby rodina spala v hotely. Takze jedine tie podmienky pretrpiet.
Problém nieje taxi, hotely a podobne. Problém je ten ako píšu všetci, že tam nechceš ísť. Keby sa tešíš, ver tomu že toto by ta najmenej trapilo. Priateľ tam chce zostať, je to jeho rodina a ty nevieš ako mu to slušne povedať, že sa tam zle cítiš. Citlivo, diplomaticky a zároveň aby ťa pochopil.
Rozmyslam, čo tam vlastne máte 5 dní robiť ešte po svadbe. Upratovať alebo co je dôvodom?
ved posli mi nazov dediny....z mesta taxi pride hodikde po teba a na vacsiu vzdialenost da sa dohodnut aj cenovo. Zas tu nemame dediny az tak daleko, najdalej Lipt Revuce ale tiez sa da doprava normalne dostat
Neviem no ked si pocestovala low costovo europu musis mat prehlad celkom dobry a tuto problem na Liptove sa orientovat
@klementinka58 ano paradoxne po svete som cestovala, dokonca sama, a nemala som nikdy problem. ja viem ze keby som naozaj dala 100 percent energie do toho najst niekoho kto ma odvezie na najblizsiu vlakovku tak by sa mi to podarilo, ale zas na druhej strane, co by som za peklo potom mala s priatelom.
A ako chces ďalej s priateľom existovať jeho rodina sa nezmení a keď sa raz vy budete brať alebo niečo hod buď sa zmieris stým akú má rodinu alebo smola. A čo keby ste si dáke to ubytovanie zohnali cca na 2/3 noci blízko nich. Dôvod môžeš uviesť že proste chces snim.mat aspoň aké také súkromie a nechceš zavádzať atď. Aké určite by som šla a dáko tompresila keby som priateľa ľúbila a plánovala budúcnosť
Boha to vy mate aký vzťah ,že peklo s priateľom
Problém nieje taxi, hotely a podobne. Problém je ten ako píšu všetci, že tam nechceš ísť. Keby sa tešíš, ver tomu že toto by ta najmenej trapilo. Priateľ tam chce zostať, je to jeho rodina a ty nevieš ako mu to slušne povedať, že sa tam zle cítiš. Citlivo, diplomaticky a zároveň aby ťa pochopil.
Rozmyslam, čo tam vlastne máte 5 dní robiť ešte po svadbe. Upratovať alebo co je dôvodom?
@mischy00 ano upratovat, svadba je v sobotu, on chce ist stvrtok po robote a vracat sa pondelok kvoli premavke
Boha to vy mate aký vzťah ,že peklo s priateľom
@minenkaa tazky, hlavne ak sa jedna o cestovanie k jeho rodine a pobyte tam. to jd vzdy hadka
Miestne sliepky sa ukázali 😃😃😃😃 odrazu je pitie od rána a niekoľko dní v kuse ok a autorka je namyslená 😃😃 a viem si predstaviť ten záchod po celom dni, keď tam chodia opití muži šťať🤢🤢 tu niektoré by sa asi aj z tej dosky najedli
@autorka chápem ťa... Ja by som sa tam tiež necítila dobre a hlavne keby som musela počúvať tupé reči.. nie si horenos, každý má svoju úroveň
Pozri, to nie je tak, že taxíky tam nechodia. Taxík ti príde kam si povieš. Objednas si, príde po teba z Ružomberka a hodí ta na stanicu. Ani ja by som neostavala v tom dome v opísanej spoločnosti. Ako dôvod prečo neostávas 5 dni môžeš uviesť aj to, že nedostaneš toľko voľna, musis byt načas v práci. Alebo rovno povieš “zlatko, všimol si si, majú ma za slúžku a chuderu, ak veľmi chceš, prídem, ale len ako hosť na svadbu, nebudem tam posluhovat 5 dni”.
Môj svokor ma taky byt, že wc je za tenkou stenou a keď človek ide na záchod, to, že sa niekto meter od nebo rehoce a doslova počuje ľudí dýchať veru nie je nič príjemne.
Druha vec je, či ta na tej svadbe jeho rodina naozaj chce. Pretože je možné, že s tebou počítajú preto, že budeš chystať, pomáhať, upratovať. Potom dostaneš aj najesť. Ale ak sa dovalis len na obrad a hostinu, môžeš sa dočkať nemilej reakcie v štýle, či si akože nejaká panička alebo čo.
Ty dobre zvaz, či s tým chlapom ostaneš. On tam pije na oslavách s nimi?
Ak priatel nechce ist na hotel, tak to bude problem. Ja by som nesla. A ci na nahnevá, bolo by mi jedno, lebo evidentne jemu je jedno, ze ty sa tam necitis dobre. Dalsia vec je ta, ze urcite rátajú s tym, ze budete musiet aj chystat veci pred aj po. Na vychode je bezne, ze den po svadbe sa este chodia dojedat zvyšky jedla, Cize zase sa tam otoci 100 ludi a teda najbližšia rodina pomaha mladomanželom. Takze ja som bola z takej svadby tak unavena, lebo sme fičali den pred, potom svadobný den a den po. Povedala som, ze nikdy viac. Este to bolo v nejakom kultúrnom dome, co teda bolo treba poodnasat odtial milion veci. Autorka ako to ale budes riesit, ked budu deti?
Ak pôjdeš, vydržíš 5 dní, lebo aby nebolo peklo ( sorry nechápem), nabudúce ta zoberie na 2 týždne.
A upratovať po svadbe, tiež celkom vtipné.....aby som strávila 5 dní niekde kde nechcem a upratovala a usmievala sa na ľudí, to si sama seba až moc vážim, aby som toto podstúpila
Ja by som priateľovi povedala, ok idem ale ak chceš aby som tam vydrzala 5 dní, chcem mat súkromie na hotely, v kľude sa vyspať, osprchovať, spať dokedy potrebujem.
Keď prídem niekde na navstevu, tak nemôžem očakávať ze kúpeľňa bude len pre mňa. Alebo si si myslela ze to tak bude? @autorka
Je to ešte len priatel a už máš problém prejaviť svoj názor a vôľu. Dievča zlaté, ver mi, že toto je už teraz celé zle. Za pár rokov zalozis tému, že máš doma burana, čo si ta neváži. A na krku 3 deti 🫣
Ja nechápem tej požiadavke súkromia na wc.
Zavriem dvere a mám súkromie. Však som na návšteve, tak čo majú výstavy novú kúpeľňu na týždeň čo tam návšteva spí alebo čo?
Chceš povedať, že v práci na wc nechodíš, lebo tam chodí ďalších 7 ľudí a nemáš tak súkromie?
S týmto podľa mňa dosť preháňaš.
A ak ti to tak skutočne vadí, existujú hotely a ubytovne, ktorých je tam v okolí xy.
Mne čo by jedine vadilo je tá opilska natura.. ale tak predsa to človek vydrží raz do roka, aj keď alkohol vôbec nepije a má iný spôsob života.
@lenkakravcova ja takmer v praci nechodim na WC, presne mi vadi to, ze nemam sukromie. Skola, niekolko WC vedla seba, idem len v nevyhnutnom pripade, inak az doma o 15:00
autorka, rozumiem ti, ja tiez nie som kralovna, ale vadi mi taketo prostredie ako opisujes. 5 dni je vela. Premyslela by som si ale, ci takyto vztah ma buducnost. Je priatel tvoja krvna skupina? Nema sklony sklznut do takeho spravania a stereotypu ako u nich doma?
Stojí ti ten chlap za to?
Pobavila ma tvoja poznamka, ze nevedia kolko mas rokov. Som s muzom 15 rokov spolu (12 zobrati) a moja svokra doteraz nevie kolko mam rokov. Situaciu celkom chapem u mna to je podobne. To, co si popisala, poznam, a ked mam ist k rodine (je jedno ci moja alebo muzova), tak po 2 hodinach mam dost. To je neskutocne negativne prostredie. Nech zijes kdekolvek, tak rodina vas bude ovplyvnovat stale a bude aj zriedlo vasich hadok. Chlapa neprevychovas, preto ti pisem, ze bud si s nim vezmes celu rodinu alebo kasli na to.
Inak pre nase rodiny (az na par ludi) som ta panska ja🙄🤭
Keď prídem niekde na navstevu, tak nemôžem očakávať ze kúpeľňa bude len pre mňa. Alebo si si myslela ze to tak bude? @autorka
@zuzana76 ma, zaciatky boli velmi tazke, v nom su 2 osoby. ta ktora zije so mnou ktora je starostliva, mame sa o com rozpravat, skriebky su o hlupostiach, vieme si to vydiskutovat, vieme spolu suzit. 2 osoba je ked je v prostredi v ktorom vyrastal- velmi detinske spravanie, vtipky a ohovaranie druhych ludi, klebetenie, pitie, vobec si ma nevsima ked je s jeho kamaratmi a rodinou. zalezi mu len na tom aby som bola pri nom pretoze vtedy je v tom dobrom svetle pred nimi, nemusi vysvetlovat preco s nim frajerka nechce prijst. to ze ja tam trpim a on o tom vie ze trpim, to so mnou nerozobera- povedal ze sa musim zmierit s tym jak sa tam zije a jake maju zvyky. co ma pravdu lebo ja nemozem zmenit jeho navyky. isla som na to inym sposobom, skusila som to obracat na zaciatku. ked som navarila priniesla som mu to on to zbastil bez slova. tak som mu zakazdym povedala ze pocuj, vies jak by ma potesilo keby povies ze dakujem chutilo mi? trvalo to, ale po cca 3 mesiacoch zacal pouzivat dakujem, prosim. potom napriklad ked sme v restike, tak som ho naucila ze sa sluzi nechat tringelt, zas tak postupne ze som vytiahla ja drobne a povedala mu, casnik si zasluzi. a tak, cize na nom od zaciatku bolo vidno ze on je vychovavany uplne inak ako ja. upratovanie to iste, ja som ho naucila zakladne nejake veci ze treba po jedeni riady umyt, ja to robit stale sama nemozem, som sice zena ale ne sluzka. a tak postupne to slo. nebolo to lahke.
@mischy00 nemam problem prejavit nazor, viem sa prejavit. len viem ze napr. tuto hotel mi neprejde.
@betulinka1 deti neplanujem s nim zatial, jemu treba este cas na to aby dospel. nehovorim ze nikdy ale proste momentalne to tak neplanujem.
@bielasovicka nemam problem so zdielanou kupelnou v pripade ze ju zdiela ja neviem 2-3 ludia, pripadne ze je tam pocas dna priestor ze ju mozem okupovat sama. vacsinou sa ludia sprchuju rano alebo vecer, co je aj moj pripad, cez den s nim beham po rodinach, takze vzdy je tam rano pretlak tak ako aj vecer. podla mna zdielat dom s 1 kupelnou pre 10 ludi jednoducho neni normalne.
si si ista, je je to partner s ktorym chces stravit zvysok zivota? Vie o tom, ako sa u jeho rodicov citis, a ze ti prekaza, ze nemas sukromie ani v kupelni ani na zachode? Ty posuvas svoje hranice nekomofortu, ale co on? Urobi to iste aj on pre teba?
Zeny sa tu znova pustili do utoku, a pritom vacsina z nich ma problem si prdnut aj pred vlasnym muzom, lebo je to nevhodne a necitilive a neviem co este. A tiez maju vacsinou problem prespat inde ako u seba doma. Takze si z toho nerob tazku hlavu.
Takže takto moj nazor . Ty si prišla prvý x a to ešte na návštevu ten mop prehnali na plnej čiare . Ja by som ho odmietla . Nie som slúžka v druhej domácnosti. Prosím pomohla by som . Poodnašala im tie veci na stôl. Pomohla vyčistiť poháre ak by trebalo ale isto nie umývať dlážku to mali už mať dávno. A čo sa týka svadby šla by som ale není to moja svadba .Takže keď chcú mať upratané dom nech sa páči maju nevestu a syna ktorých to je svadba ak by som pomohla tak jedine že by som tým hosťom ulievala. Šla s fľašu ci kolačmi na cestu / pred kostolom , pripadne pomohla ozdobiť par veci . Ak chcú niečo upratovať, nech si zoženu na to človeka. Ak chcú až im pomôžeš variť v deň svadby nech si zoženu kuchára + čašníčku . A 5 dní by som tam nebola . Prišla by som večer pred svadbu kľudne aj 30 km od nich sa ubytovala a došla by som ako hosť a to cca 2 hodinky pred tým ako by mali ísť z domu . Ubytko by som riešila na piatok , sobotu a nedeľu nakoľko v nedeľu sú popravky a prespať a ísť domov alebo ísť v nedeľu kolo 5/6 odtiaľ. A čítam ze by si nešla autobusom až si nemyslia ze ste pohadany. Riešenie - nedostala si voľno na pondelok musela si ísť . Ak priateľ nechce byť s tebou v hoteli tak nech si on ide tam k nim a ty sa ubytuj inde a hotovo . Povedz mu to ale na rovinu ako čo a je na ňom ako sa zariadi buď sa zariadi ze sa pôjde tak ako mu to navrhneš ty a pristúpi k takým podmienkam alebo ostaneš doma a nech ide sam .
Ako ti hotel neprejde?
Si svojprávny dospelá osoba. Normálne si objednaj hotel a len to priateľovi oznam. Že chceš mať súkromie, bookla si si ubytko, a nech nerieši. 🙂
(Prípadne môžeš aj jemu, ak by chcel byť s tebou - čo by bolo asi fajn,, ale aj zvlášť tu jednu dve noci vydržíte pri najhoršom, ak by veľmi chcel spať u rodiny).
autorka, ja by som sa s nim rozisla. Ja som mala tiez priatela, ktory nebol ako rodina tvojho priatela, co sa pijatiky a hygieny tyka, ale bol z dedinskeho prostredia, vela deti, nebol zly a bol inteligentny (2 VS), ale jednoducho bol tam rozdiel. Vela jedol a cim viac mučnych veci, tym lepsie, vtedy este nebol tlsty, len mohutny. Celkovo jeho pristup bol iný, ja som bola fajnova, on nie. Ale ja som uz vtedy ako mlada zaba vedela, ze toto fungovat nebude. Ze nechcem mat deti vytlstnute, ze chcem iny typ cloveka. On mna velmi lubil, ja jeho nie. Boli sme spolu kratucko, hned som zanalyzovala ako to u nich funguje, hoci som tam ani nebola a vedela som, ze takyto sposob zivota nie. On vraj doteraz nie je zenaty a ma 160 kg. Pre mna je velmi dolezite mat rovnaky pohlad na veci aj v takych pre niekoho malickostiach, ktore su ale v konecnom dosledku dolezite a mnohokrat malickosti sposobia velke hadky.
Baby a ako by ste to vysvetlili rodine? ten hotel myslim?
ja si ho booknem, viem si postavit hlavu a. spravit si po svojom. ale co potom na oslave ked sa s nimi stretnem a spytaju sa ma preco u nich nespim ale som na hotely?
mam povedat normalne ze potrebujem sukromie?
ooooch uz vidim tie pohlady vrazedneee, uz sa mi zaludok stahuje len na to pomyslim.

Primarny problem je, ze nechces ist a hladas dovod, ktory ti prejde i u priatela i u jeho rodiny, kedze s nim ocividne chces ostat. Ale ak na tu svadbu nepojdes a nechas ho ist sameho, tak sa s tebou rozide. Povedz mu, aky mas problem, ze ti vadi jedna kupelna a ziadne sukromie, ze by si rada sla na hotel. On nech spi doma, hotel zaplat ty, lebo je to tvoja volba. A rovnako pocitaj s tym, ze musis ist aj ty autom. Hoc on pojde na svojom, ty na svojom. Nechces tam byt 5 dni, tak sa musis dopravit sama. Takto to mozno on prijme a neposle ta do prcic. Inak ta chapem, ale pokial priatela lubis a chces s nim ostat, musite si to vyriesit teraz, lebo ti garantujem, ze deti tam pustat nebudes chciet. Este ich nemas, tak to nechapes, ale kazda z nas, ktore deti mame, ti hovorime, ze to tak bude a jeho rodina bude pre teba stale problem.