Ako sa vyhnúť svadbe priateľovho brata?
caute, co si o tom myslite? priatel je na mna nasraty ze nechcem ist a protestujem. dovod je ze jeho rodinu moc nemusim, byvaju na opacnej strane slovenska tzn. budem u nich musiet byt nielen v den svadby ale cca dalsich 5 dni. Su to taki typicki sedlaci- ja nehovorim ze ja som anglicka kralovna ale naozaj nejake zaklady etikety mam, som slusna, nie moc ukricana a skoro vobec nepijem. ( presny opak jeho rodiny). Dom maju rozpadnuty, nemam v nom ziadne sukromie- ani na wc, byva v nom milion ludi. Mam hrozu uz pri pomysleni ze tam mam byt tak dlho. Navyse priatelova rodina ma berie jak sluzku mam pocit, este som ani neprisla a uz mam hotovy zoznam uloh co mam urobit- tzn nejsom ani host ale skor hosteska. Ja fakt nejaom vhodny typ na pocuvanie 200 nadrbanych sedlakov jak po sebe zjapu a pretekaju sa kto viac vypije.
Myslite si ze zatat zuby a ist je riesenie? Alebo si skusit nieco vymysliet? ale co?
Dakujem
Ja by som dala mužovi na vyber 1. pôjdem , ale budeme ubytovaní inde , kľudne aj 50-100 km od jeho rodičovského domu 2. Nepôjdem .
Ja ti úplne rozumiem a nechápem , že z teba robia pomaly kráľovku sveta . A nie , nie je pravda , že s mužom si berieš celu jeho rodinu . Je xy rodín , čo sa počas života rozhádajú kvôli peniazom , dedičstvu atd …. Takze aj keď si na začiatku rozumiete , neznamená to , že to potrvá navždy . Ja sa zas riadim tým , že rodinu si nevyberies , priateľov áno .
Ja by som to riešila tak, že si na noc z piatka na sobotu objednáš hotel v nejakom meste, ktoré je najbližšie. Stratila som sa v tom, že aké. Ale s tým že si nedostala dovolenku, prídeš vlakom/autobusom neskoro večer, tak prespíš tam, kvôli tomu, že prídeš neskoro, aby nemusel po teba priateľ chodiť a k tomu si tam vybav kaderníčku a maľovanie na sobotu doobedu ako ďalší dôvod prespania, potom sa už určite nejakým spôsobom dopravíš, buď po teba niekto príde, veď tak nebudú iste všetci hostia spať v tom dome, alebo taxík, určite sa s nejakou službou dohodneš, pokiaľ im zaplatíš napríklad aj dopredu, aj keď tam nejazdia, sú taxíky ktoré vozia stovky kilometrov, tak toto zvládnu. A po svadbe by som už tú jednu noc zvládla, to aj tak prídete v noci, a buď si pozrela zase spoje v nedeľu večer domov, alebo už vydržala do pondelka rána s tým, že pojdete spolu. Ak nevydržíš, uhraj to na pohotovosť v práci a choď domov v nedeľu.
Ak potrebuješ pomôcť so spojmi, napíš mi správu a pomôžem ti to pozrieť
nebudem konkretizovat mesto, napisala som do 60 km od ruzomberka, co aj sedi. nebudem vam tu pisat je to presne 28 km, proste je to do 45 min cesty od ruzomberku cca.
@autorka mňa by zaujímalo,či si ty taká výhra pre toho chlapa.
A druhá vec,keď ti všetko vadí na celej rodine....ako to,že on ti vyhovuje?veď vychovávaný bol tam,to potom asi až taký nanič nebude...
K taxíkom. Prídu všade, kam ich zavoláš, ako to už bolo spomínané. Videla som ísť taxík na takú samotu cez rozbahnený les, že by si neverila. Výhovorka na absenciu taxíkov je blud, aspoň píš pravdivo alebo si nevymýšľaj hlúposti. K tomu, že si nevieš pozrieť na internete, či a ako často do dediny chodí autobus a si polepetko na tieto veci. Nuž potom ťa obdivujem, že si dokázala precestovať svet, keď ti robí problém vygoogliť si autobusové zastávky v určitej obci na Slovensku a zistiť polohu cez google maps kde ti ešte ukáže danú lokalitu zastávky. Poradím ti, nech sa nepopletieš, www.cp.sk 😉
A to, že v dostupnosti 20km nie je žiadne ubytovanie, je tiež diskutabilné a RK musí byť v nedohľadne.
@lilope pockaj, pockaj. pocestovat vo vyspelych krajinach je pre mna ovela lahsie a jednoduchsie ako na slovensku v zapadnutych dedinach- to ano. ja som aj vyssie pisala, ze urcite tam nejaky autobus chodi, ale neviem kde je zastavka a ani len netusim v akych intervaloch chodi. co sa tyka toho ze sa vyhovaram- nejde o to ze by v okoli (rozumej do 30 km pre slecny kt su odbornicky v geografii) nebol hotel, zastavka a mozno naozaj keby velmi patram tak najdem aj taxik, ano najdem, ale ako pisem, mam zduchnut po 2 dnoch sama skrz pol slovenska v spojoch ktore nepoznam namiesto toho pockat 5 dni a ist s nim domov? z jednej strany by som to riesila radsej takto- co aj budem ale potom je tu druha strana. ci poviem jeho rodine? chapes ze ja riesim okrem logistiky aj problem ze jak to uhrat aby som tam bud vobec nemusela ist alebo sa vedela odplichtit bez toho aby som bola tema cislo 1 nasledujucich obedov a veceri ? ja mam pocit ze tu sa z jednej vety ze tam nejsu taxiky zvrtla tema hlavne na to ze som neschopna si nejaky zabestelovat.
@autorka mňa by zaujímalo,či si ty taká výhra pre toho chlapa.
A druhá vec,keď ti všetko vadí na celej rodine....ako to,že on ti vyhovuje?veď vychovávaný bol tam,to potom asi až taký nanič nebude...
@terezka1947 ocividne na zahodenie nie som ked je so mnou 3 roky, ale predpokladam ze mi napises 20 dovodov preco som. 🙂 nevadi mi vsetko, vadi mi ze je nutna moja ucast na oslavach na ktorych mi je neprijemne sa zicastnovat. rada ich pozvem k nam, ak sa naskytne prilezitost- nemam problem kohokolvek z jeho rodiny u seba ubytovat na par dni.
Nie,ja narážam skôr ma to,že ani on na zahodenie nebude,keď si s ním už 3r.
Tým pádom ani jeho rodina úplne nebude niečo z iného sveta. Možno sú chudobnejší, jednoduchší,ale nemusia byť automaticky zlí.
Bol tu niekde názor,že nie...rodinu si s ním neberies. Ale berieš.
Si zober, ze mozno raz budes s nim mat svadbu ty. Co ich nezavolas?
@majka1719 nebudem mat svadbu. aj to som uz pisala, ak nahodou bude na urade 2 svedkovia a konecna.
Nie,ja narážam skôr ma to,že ani on na zahodenie nebude,keď si s ním už 3r.
Tým pádom ani jeho rodina úplne nebude niečo z iného sveta. Možno sú chudobnejší, jednoduchší,ale nemusia byť automaticky zlí.
Bol tu niekde názor,že nie...rodinu si s ním neberies. Ale berieš.
@terezka1947 to sa hovori pri svadbach, ale my sme stale len partneri. preto sa pytam aj tou prvotnou otazkou ci neni mozno lepsie sa nejak vyhovorit alebo co, ja som len partnerka a to ci niekedy bude svadba- skor nie ako ano.
Prečo proste nepovieš pravdu? Že ti ako rodina nevyhovujú, podmienky ti nevyhovujú,že sa cítiš zle medzi nimi. Veď keď vravíš,že už ťa aj tak považujú za "fiflenu",tak asi už nikoho nesklameš. Alebo len povedz,že obehala som svet,ale cítim sa úplne stratená vo vašej dedine na Liptove 😉.
Prepáčte svadby sa nezúčastním z pracovných dôvodov.
Rodinka,Zuzka nepríde,má veľa práce ale pozdravuje vás.
Prepáč, ale čo sa také stane,ked tam nepojdeš? Frajer to prežije dúfam a možno sa aj lepšie zabaví bez teba .
Mna by len zaujímalo, kde si našla takého sedlaka a prečo si stále s ním?
No jasné,že sa to hovorí pri svadbách. Ale predpokladám,že vás 3r vzťah k svadbe smeruje. Čiže budeš musieť akceptovať jeho rodinu.
Ak svadba nebude,tak načo s ním si?nerozumiem,keď s niekým som 3.r,neviem,či bude svadba-skor nie,ako áno. Načo s ním si?jednak ubližujes sama sebe,lebo mohla by si hľadať niekoho iného a ubližujes aj jemu,lebo aj on stráca čas.
Každým príspevkom dávaš nové info.
Potom,ak neplánujem s ním budúcnosť,tak vôbec na nijakú svadbu nechoď,načo????
No jasné,že sa to hovorí pri svadbách. Ale predpokladám,že vás 3r vzťah k svadbe smeruje. Čiže budeš musieť akceptovať jeho rodinu.
Ak svadba nebude,tak načo s ním si?nerozumiem,keď s niekým som 3.r,neviem,či bude svadba-skor nie,ako áno. Načo s ním si?jednak ubližujes sama sebe,lebo mohla by si hľadať niekoho iného a ubližujes aj jemu,lebo aj on stráca čas.
Každým príspevkom dávaš nové info.
Potom,ak neplánujem s ním budúcnosť,tak vôbec na nijakú svadbu nechoď,načo????
@terezka1947 to neni nove info uz som to pisala, momentalne nechcem deti ani svadbu. vyhovuje to mne aj jemu jak to je, ak bude chciet dieta alebo svadbu pn normalne sa o tom pobavime a rozhodneme spolocne ze co dalej. nie kazdy stastny vztah musi skoncit svadbou a detmi. je vela veci v ktorych si nerozumieme a podla mna je unahlene skakat do manzelstva ked tam tie spory su. vela z nich ovplyvnuju aj vonkajsie faktory- napriklad momentalne mne dieta nedovoluje praca ale smeruje to k tomu, ze dam vypoved takze o pol roka zasa mozu byt veci inak. dalej napr stahovanie je na spadnutie- coskoro bude nutne sa odstahovat, uvidim ako pojde to, proste ja po 3 r, z toho 1,5 a daco byvania nevhupsnem do manzelstba bezhlavo. nwpotrebujem o 5 rokov stepovat sude a hadat sa aj o zaclony. my to mame takto, mozno vy inak.. to iste plsti o jeho rodine, teraz momentalne proste tam travit cas nechcem, ked budeme mat dieta mozno sa to zmeni a pomoc od nich ocenim, mozno dom opravia alebo predaju ja neviem co bude. pisem aky je momentalny stav.
Po 3r.vie dospelý človek,či si s človek vie predstaviť budúcnosť,či nie. Ty zjavne nie,z nejakého dôvodu ti vyhovuje tento stav -,je to v poriadku.
Nechoď tam a nechaj,nech si užije rodinnú akciu on sám.
Neverím celkom,že mu nebudeš chýbať a neverím celkom,že tebe nebude chýbať byť tam s ním,ale tiež by som to dokázala pochopiť. Pravdepodobne to extra veľká láska nebude.
Ale tiež je to ok,ak to vyhovuje obom. Vzťahy sú všelijaké🤷
Po 3r.vie dospelý človek,či si s človek vie predstaviť budúcnosť,či nie. Ty zjavne nie,z nejakého dôvodu ti vyhovuje tento stav -,je to v poriadku.
Nechoď tam a nechaj,nech si užije rodinnú akciu on sám.
Neverím celkom,že mu nebudeš chýbať a neverím celkom,že tebe nebude chýbať byť tam s ním,ale tiež by som to dokázala pochopiť. Pravdepodobne to extra veľká láska nebude.
Ale tiež je to ok,ak to vyhovuje obom. Vzťahy sú všelijaké🤷
@terezka1947 ja som mu to aj navrhla, nech ide sam. ze proste sa lepsie zabavi a ja budem mat klud, ale nechce. stoji si za tym, ze mam ist lebo je to jeho brat. nuz tak co uz, skusim to vydrzat, prinajhorsom uz som sa dozvedela ze aj liptove brazdia taxiky tak prinajhorsom zaplatim 200 za odvoz na najblizsiu vlakovku.. no my sme spolu fyzicky v 1 byte 1,5 roka nie 3, tak viem ze s nim chcem byt ale na svadbu to proste nevidim. a nie len s nim- nikdy som svadbu nechcela.
Pozri bud tam pojdes na 5dni a k nim, pomuklujes a budu vsetci z rodiny spokojni. Alebo tam pojdes budes spat inde, alebo aj nepojdes a vsetci ta ohovoria. Jednoducho mi nepride moznost, pridem a budem ubytovana inde a bude zaroven aj za chrumkavu schodna. Ja by som tam ani nesla, minat si dva dni dovolenky na toto mi pride zbytocne. Evidentne tam ist ani nechces a ze ta ohovoria?! Noa co!
@katica06 co sa stalo s nou a s detmi?
@reela mala popôrodnú depresiu, ale jeho rodina to zľahčovala, vraj jej netreba psych ani lieky....clhlap ju psychicky zničil, pokúsila sa o samovraždu potom už mal ľahkú cestu aby mu boli zverejnené deti po rozvode, to mali deti 3a5. Mamu, videli iba každý druhý víkend. Aj to nie vždy, svokra menila podmienky, kedy môže vidieť vlastne deti, ako sa jej zachcelo. Už mala ťažkú depresiu, bola bez práce (mala iba 2semestre keď otehotnela a nedokončila školu). Nakoniec si našla prácu v administratíve doma v rodnom meste a mohla nastúpiť od prvého, keď zrazu svokra 30eho volala, že môže zobrať deti na dva týždne lebo potom ich berú oni na mesiac preč a do konca prázdnin ich neuvidí . Ona nadávala.do auta havaroval a niekde medzi KE a RV, Auto začalo horieť,.mala ťažké popáleniny zomrela v nemocnici v KE
Ja autorku úplne chápem. Tu nejde o 10 ľudí v jednej kúpeľni. Ale 10 akých ľudí v jednej kúpeľni. Keď sme ako decká chodili prespávať k babke (bolo tam úžasne!), tak sa tam sem-tam objavil istý rodinný príslušník. Smrdel alkoholom a cigaretami. Už ako malé dieťa som vnímala, že rieši nejaké divné témy stále dookola.. ale hlavne! Som po ňom ako dieťa nedokázala použiť toaletu. Neexistovalo. Keď na to babka prišla, vždy po jeho návšteve ju bola chúďa umyť (ja som bola ešte školkarka). Nevedela som vysvetliť prečo. To som pochopila až neskôr ale jednoducho som nedokázala ísť na záchod a použiť ho. Chcelo sa mi z toho zvracať. A to som bola decko, ktoré si x vecí neuvedomí a skoro všetko je mu jedno. Takže chápem, že autorka v dospelosti, keď človek už nemá chuť sa prispôsobovať, nechce zdieľať kúpeľňu s čo i len jedným takýmto človekom.
A prosím ta, to kto všetko býva v tom dome ze je ich 10?cela familia, otec, mama, babka dedko, syn, dcéra, teta, ujo, vnúčatá, to všetci bývajú na kope takto v jednom dome?
Vodicak mas. Priatel nech ide kedy chce. Ty sa dovez vlakom.... na stanici nech ta pocka. Pojdete na svadbu. Zo svadby ta vie zaviest na vlak. Ides domov a on uz kedy pojde je na nom. Ci pojdete spolu alebo tam este ostane.
Da sa...
pripadne ozaj pozriet nejaky penzion aspon alebo co... ved okolie Rk je celkom turistami oblubene...
Ak s ním neplánujes budúcnosť,nechoď.Aby sa mu nestalo náhodou to,čo tu bolo v jednej téme,požiadal ju pred rodinou o ruku a ona odmietla.Uz teraz máš averziu voči jeho rodine.Toto sa nezmení.
Bože a ja že som jediná čo podobné zažila 😅 nevšímaj si tie komentáre o povýšeneckosti. A hlavne ak je partner o 180°. A keď ste s ďaleka nebudete bývať v blýzkosti takže si neberieš aj rodinu. A mne by sa teda 5 dní dovolenky nechcelo tráviť takto takže rozumiem. 😁
Na svadbu by som išla a bavila sa ale dlhšie by som tam nezostávala. 😊 s úctou ale nie zbytočne veľa 😁
Netaraj, ze tam nie je ubytovanie.
Fu, a dobre si si vybrala? Ten vplyv rodiny a výchovy sa na každom časom prejaví. Ale k otázke - možno by som ochorela...toto by som asi nedala na viac ako jeden deň.

Ja si len neviem predstaviť tú "zdieľanu" kúpeľňu, kde sa sprchuje 10 ľudí 🙈. To si mam predstaviť ako ubytovňu, či ako v kasárňach?to koľko spŕch majú v tej jednej kúpeľni?
@bielasovicka no, ja si predstavujem zdielanu kupelnu ze kupelna spojena s WC, aj u mojho prveho frajera to tak mali, chodili sme dlho spolu a nikdy ma nevzal k rodicom. Potom zacal basnit o svadbe a ja som povedala ze ani rodicov som nevidela, tak co chce. Tak ma vzal, na nedelnu kavu, a ked som isla na toaletu, nemohla som sa zamknut, kluc tam nebol, a zrazu tam vtrhla bez zaklopania jeho mama, ze ona si ide iba ruky umyt, ze nech sa nehanbim. Vedela ze som tam. A ked som mu to hovorila, tak, ze u nich sa nikto nezamyka, lebo co keby niekto kupelnu potreboval.