Ako sa vyhnúť svadbe priateľovho brata?
caute, co si o tom myslite? priatel je na mna nasraty ze nechcem ist a protestujem. dovod je ze jeho rodinu moc nemusim, byvaju na opacnej strane slovenska tzn. budem u nich musiet byt nielen v den svadby ale cca dalsich 5 dni. Su to taki typicki sedlaci- ja nehovorim ze ja som anglicka kralovna ale naozaj nejake zaklady etikety mam, som slusna, nie moc ukricana a skoro vobec nepijem. ( presny opak jeho rodiny). Dom maju rozpadnuty, nemam v nom ziadne sukromie- ani na wc, byva v nom milion ludi. Mam hrozu uz pri pomysleni ze tam mam byt tak dlho. Navyse priatelova rodina ma berie jak sluzku mam pocit, este som ani neprisla a uz mam hotovy zoznam uloh co mam urobit- tzn nejsom ani host ale skor hosteska. Ja fakt nejaom vhodny typ na pocuvanie 200 nadrbanych sedlakov jak po sebe zjapu a pretekaju sa kto viac vypije.
Myslite si ze zatat zuby a ist je riesenie? Alebo si skusit nieco vymysliet? ale co?
Dakujem
Prenechaj ho takej, čo ten mop vezme, pozýva dlážku a dajú si svorne zajeden
Matky chlapcov, nebojite sa ze sa tu jedneho dna najdete ako vami pohrda nevesta? Len preto lebo zijete inak ako milostopani?
Matky chlapcov, nebojite sa ze sa tu jedneho dna najdete ako vami pohrda nevesta? Len preto lebo zijete inak ako milostopani?
@really8 nie, absolútne nebojím. Nepijem, nie sme hlučná ani vulgarna rodina, je u nas čisto a pekne. Život si užívam a rešpektujem názor iných ľudí.
@really8 nie, absolútne nebojím. Nepijem, nie sme hlučná ani vulgarna rodina, je u nas čisto a pekne. Život si užívam a rešpektujem názor iných ľudí.
@really8 nebojim sa, tu ide o nesulad dvoch nastaveni. Ak si moj syn, nedajboze, vyberie preplastikovanu babiku s napichanymi perami (ospravedlnujem sa tym , ktore to maju, nie vsetky zoperovane zeny su prazdne hlavicky ), ale ak si taku zenu vyberie, co ju budu zaujimat len vyssie spomenute veci, tak si nebudeme mat co povedat a vobec sa neurazim, ak sa nebudeme stretavat nejako casto. Autorka ma problem s priatelovou rodinou. Ziju asi na styl Slunce, seno, .... tak nejako si to predstavujem a ona tam nezapada. Citi sa zle a nema si s nimi co povedat, alkohol nepije, nema tam sukromie. Myslim, ze vztah svokra a nevesta je amlokedy uplne idealny.
@really8 ja si myslim, ze tu autorka nie je milostpani, ibaze sa jej nepaci spat v zatuchnutej miestnosti, spinavej, este len prides, uz ti strcia do ruk mop a kybel, kde nie je nudza o podgurazenych susedov a clenov rodiny. kde sa klucka dveri poriadne ani nezatvori.
Pravdepodobne býva v dome viac ľudí. Buď súrodencov je viac alebo už tam býva niekto aj s manželkou. Ak to je rodina, kde pijú už od pondelka rana, tak tam je problém s alkoholom. Pravdepodobne sú alkoholici, užívajú si život, na opravu nehnuteľnosti nemajú peniaze. Ak bude svadba o 200 ľuďoch niekde v kultúrnom, všetci opti, tak sa autorke nečudujem, že tam nechce ísť. Aby mne niekto nadával na kraj, z ktorého pochádzam, to by bolo u mňa koniec. Priateľ ak sa rozidete, tak bude mat v budúcnosti problém niekoho si nájsť, čo bude alkohol tolerovať. Príde vo štvrtok a už budú pit? Oni bývajú v polorizpadnutom dome panu bohu za chrbtom a urážajú? No neviem. Nie v každej dedine je hotel s ubytovaním, keď je, tak treba platiť. Ja by som na svadbu nešla.
Ináč zaujíma ma názov tej dediny, to kebysi povedala, veď tam určite býva veľa ľudí. Lebo niektoré dediny sú fakt zaostalé.
@really8 súhlasím,kto chce nadávať a pohrdat niekým,dôvod si nájde.
Otázkou je,či je tá rodina autorkinho priateľa naozaj taká primitívna a sami alkoholik, špinavé izby,atď,atď.
Lebo mnohokrát je realita úplne iná.
Zjavne autorke priateľ nevadí,aj keď z tohoto prostredia pochádza. A ona má o sebe vysokú mienku.
Pokiaľ by všetko bolo také zle,musel by jej vadiť aj priateľ. Veď žil v tomto prostredí.
Ináč zaujíma ma názov tej dediny, to kebysi povedala, veď tam určite býva veľa ľudí. Lebo niektoré dediny sú fakt zaostalé.
@annamalaga ja by som si ten dom aj išla pozrieť,veľmi zaujímavý popis. Skoro ako Bučkovci.
ten tvoj partner - vie, že sa o jeho rodine tak vyjadruješ??? Či on je adoptovaný? odobratý z nejakej rodiny, ktorá má šľachticky titul?? Lebo, či by ťa potom chcel, keďže nie si sedlačka, zase ty.
Ak ti nie je po vôli, tak proste nechoď na svadbu. Taká inteligentná a hľadá tu na MK
typy - výhovorky pre svoje ospravedlnenie.
Ozaj, som z východu a moja mamina - nikdy s takým niečím nevítala návštevu, asi bývame na opačnej strane východu SR 😕 😕
Fuuu, akoze podla tohto ste absolutne nekompatibilni. A uz len to, ako totalne "prepne", ked ste u jeho rodiny, by bol pre mna najvacsi red flag. Dievca utekaj fakt. Vies si predstavit, ked bude musiet jeho rodina ist vybavovat napr. nieco do vasej blizkosti a nastahuje sa vam na par dni do bytu? Lebo "rodina nespi v hoteli?". Je uplne jedno, ze doma sa sprava inak. Stale je clen svojej rodiny, do ktorej sa okamzite zacleni, ked sa s nimi stretne.
A teda ja by som teda tiez nesla. Alkohol nepijem, velke rodinne stretnutia nevyhladavam a v tejto situacii by som absolutne trpela. Nastastie my sme vsetci v rodine rovnako naladeni a nikto sa nemusi premahat a ist proti svojmu komfortu a presvedceniam. My sme tiez "slachta" teda, podla toho ako ta tu nazvali :D.
@winki13 isla som to prave napisat.
Autorka, s chlapom si beries aj rodinu, ci sa ti to paci alebo nie a budu vas ovplyvnovat cely zivot... takze sa na frajera vykasli.
@guiseppinka no verte či nie, ja túto vetu vyvraciam. 17 rokov som vydatá a nedopustila som, aby ma rodina môjho manžela ovplyvňovala, a to bývame iba zopár kilometrov od seba. Ale všetko závisí od toho ako poznáš človeka, s ktorým si a ktorého si prípadne ideš zobrať. A verte mi, viem o čom rozprávam. 🙂 držím palce.
Pri Ružomberku nie sú hotely?
Vieš o tom, že s priateľom si v budúcnosti budeš brat aj rodinu? Dobre si rozmysli.
Riešenie neviem. Navrhni hotel povedz, že si chceš urobiť výlet niekde ist po svadbe, nepovedz konkrétne, prečo tam nechceš byt, alebo v krátkosti, proste že by si radšej do penziónu niekde. Či to prejde netuším
@guiseppinka no verte či nie, ja túto vetu vyvraciam. 17 rokov som vydatá a nedopustila som, aby ma rodina môjho manžela ovplyvňovala, a to bývame iba zopár kilometrov od seba. Ale všetko závisí od toho ako poznáš človeka, s ktorým si a ktorého si prípadne ideš zobrať. A verte mi, viem o čom rozprávam. 🙂 držím palce.
@miriamka24 fakt? To máš asi manžela, ktorý pri tebe stojí pri každej príležitosti. Nie každý je taky. A mohla by si sa aj na hlavu postavt, ver mi.
@miriamka24 fakt? To máš asi manžela, ktorý pri tebe stojí pri každej príležitosti. Nie každý je taky. A mohla by si sa aj na hlavu postavt, ver mi.
@sono2 veď ja viem, možno som jedna z mála, ale stála som si stále za svojím - skôr môj manžel vedel koho si berie 🙂 Ja si po hlave skákať nedám no na druhej strane uznám pravdu druhých. Ale to je o ľuďoch. Všetko je o ľuďoch.
Ja som z celej tej diskusie vydedukovala len jedno, nechce ist ale chce ostat za peknu a tak hlada vyhovorky, a este ze ma problem kakat mimo domu
aká pohnútka, frustrácia, alebo čo ťa núti robiť, čo nechceš??? Pokojne, úprimne a láskavo povedz, čo áno a čo nie..... Ten správny partner ťa pochopí😉
Spomenula si, ze si slusna, nuz na verejnosti by som pouzivala iny slovnik v tvojom prípade, pekne si sa odprezentovala ....
Toto mi pride ako vymyslene podnet. Alebo teda by som priatwlku ako teba ani nahodou nechcela. Sorky....
Určite by som tam nechcela ísť ani ja do tej jeho rodiny. Bolo tu viac nápadov, ubytovať sa niekde a javí sa ako najlepší. Zvyknú Vám aj oni pomáhať keď prídu k vám na návštevu či nechodia vôbec? Zrejme už len čisto z toho že je to jeho brat čakajú že im pomôžete. Tu by sa Vás mal zastať váš priateľ že rada niečo pomôžete ak vás pekne poprosia ale jasné že nie všetko možné, nie ste ich slúžka. A mal by svojej rodine povedať nech sa správa slušnejšie aby ste sa všetci cítili lepšie. Ak sa to nebude dať, najlepšie je sa im vyhýbať pre svoje vlastné zdravie. A tak ako to cítite vysvetliť aj priateľovi.
@sono2 veď ja viem, možno som jedna z mála, ale stála som si stále za svojím - skôr môj manžel vedel koho si berie 🙂 Ja si po hlave skákať nedám no na druhej strane uznám pravdu druhých. Ale to je o ľuďoch. Všetko je o ľuďoch.
@miriamka24 ver mi, že aj ja som silná povaha, ale aj muž. V niektorých veciach
Podľa mňa je téma vymyslená, taká svetaznala , scestovana slečna, nevie ako sa dopraviť z hotela na svadbu, domov, autobusom, autom, vlakom. Všetko je problém.. Ubytko u sedlakov, ubytovať sa v hoteli je problém. Problém je povedať sedlakom, prečo nechce u nich bývať.. Sedacku rodinu neznáša.. Tak tam nechoď, ani na svadbu a máš po probléme. Ty netušiš čo je mať deti a ako sa o ne starať.. Že deťom je je jedno, že jedia piesok a strýko ich vidí hole, nepotrebujú súkromie a je im jedno, že sa kúpu v špinavej vani, je tvoj názor. Žiadnej normálnej máme by nebolo jedno ako je je o jej dieťa postarané v jej neprítomnosti.
Ak ma priatel sedlacku rodinu aka sami alkaci v polorozpadnutom dome, co ta budu povazovat za sluzku, tak v blizkej buducnosti zistis, ze aj Tvoj priatel je uplne rovnaky ako jeho rodina.
Ako dlho vydatá žena ti radím rozchod. Jeho rodina bude s tebou celý život a ty ich očividne neznášas tak veľmi že to tvoj život zásadné ovplyvni. A rovnako aj tvoj vzťah.
Ja by som sa opytala - aky mate vztah s priatelom? Aspon to stoji za to? Ak je iny, ako jeho rodina, ok. Ak je podobny, utekala by som. Ja tiez znesiem jeden den niekde na oslave, aj v horsich podmienkach, aj s detmi, dokonca som bola aj na takej chatovacke na 2 dni to ako tak (bola to sedemdesiatka) ale tam som nerobila nic, len som dozerala ma vlastne deti, ani som sa nehrnula nieco chystat, lebo tam muzi varili gulas a teta mala podelene ostatne veci... 5 dni medzi ozranmi nehrozi a este im skakat okolo zadku a upratovat. Ak budes mat s priatelom peklo, ked nebudes chciet ist tak to by som sa teda zamyslela, ze preco peklo - mam trochu pocit, akoby si sa ho bala. A preco byva priatel u teba? Neplanujete nieco spolocne?

Ak si aj odmyslíme jeho rodinu...
Tak ak je tvojmu priateľovi jedno, ako ty sa cítiš, a ani nemá problém opiť sa, tak načo ti je taký chlap?