icon

Ako sa vysporiadať s neosobnými darčekmi na sviatky?

12. máj 2025

Tak som dnes rozmýšľala.
Už pár rokov na každý sviatok , či už narodeniny Vianoce atď dostávam len hrnce, poháre, príbor vysávač, mixér. Proste len veci do domácnosti. Blíži sa opäť deň kedy budem mať sviatok a ja mam až stres z toho že znova dostanem niečo " do domácnosti " . Nevravím že mi to vadí som vďačná za všetko len tak v kútiku duše mám taký pocit, taký divný pocit akoby ľudia zabudli že som žena a brali všetko tak že dám jej dačo " do domácnosti- do rodiny " ( neviem ako to nazvať) boli by ste s tým ok? Proste kvet alebo parfém, maličkosť ktorá poteší ženu

Strana
z2
simca06022011
12. máj 2025

Ja sa inak s mamou normálne rozprávam, rovno by som sa jej opýtala ci sa pretekajú so svokrou ci co.... nech trosku rozmýšľajú ci 2x to isté ti treba, pripadne aj xkrat to isté a kde to máš dávať. Sú ako.male deti a ešte sa budú oduvat 😂

ivuska027
12. máj 2025

Ja predávam nevyžiadane darčeky a kúpim si niečo, čo naozaj chcem. Sprav to isté 😉 A kebyže sa to prevalí, aspoň im to konečne dôjde z päty do hlavy 🙂

autor
12. máj 2025
@maryetta

Je ine ked si to vypytas. A ine ak nutene dostanes. A rovno 2x 🙈🙈
Tiez by som nadsena nebola. Nevadilo mi ked som dostala mop. Zehliacu dosku. Neskor tycovy vysavac. Susicku pradla. Kavovar. Ale.... su to veci ktore som sama chcela a potrebovala.

@maryetta ved práve. Keď potrebujem tak dobre som rada že kúpia to čo nemám a to čo chcem. Ale keď mám vysávač ktorý len inak zahučí a oni hneď prinesú dve ved na narodeniny , keď mám sporák a oni prídu ved na vianoce a hneď 2x , mixér ktorý slúži 2 roky a oni prídu joj ved toto na tu máš na narodeniny k tomu poháre príbor, hrnce taniere proste veci ktoré doma mám a ktoré si kúpim keď budem potrebovať. Teraz mám doma mixéry ktoré som ani nevyskusala, príbor ktorý je zabalený, poháre ktoré stoja v skrini lebo 40 pohárov v nepotrebujem a keď poviem ze nechcem tak som zla . Tento rok ani neplánujem nič oslavovať aj keď to bude štvrťstoročie ktoré v našej rodine berú ako 50🤣 ja som dnes povedala príďte pomôžte mi urobiť grilovacku, urobíme posedenie a netreba žiadne darčeky. Ostali nahnevaný všetci okrem brata ktorý sa smeje na tom že čo zas hrnce ? 🤣🤣

autor
12. máj 2025
@mirage

Tybsi dostala dve totozne rury na pecenie? Kazdu v hodnote ..kolko? 300- 500 eur? Dva totozne vysavace ? Neverim.

@mirage rovnaké úplne rovnaké. Aj farba aj značka 🤷‍♀️

autor
12. máj 2025
@simca06022011

Ja sa inak s mamou normálne rozprávam, rovno by som sa jej opýtala ci sa pretekajú so svokrou ci co.... nech trosku rozmýšľajú ci 2x to isté ti treba, pripadne aj xkrat to isté a kde to máš dávať. Sú ako.male deti a ešte sa budú oduvat 😂

@simca06022011 inak mne to príde tiež ako súťaž. Jedna aj druhá dúfa že príde ako prvá lebo rovno aj vedia ze kúpili to isté a potom sa tvária prekvapené

bonboniera
12. máj 2025

A nehovorí im tvoj muž ze to majú kúpiť? Lebo prepáč ale to ze ti obe dávajú to iste ale ze úplne to iste je veľmi divne a dosť neuveriteľne …
K veci, chapem ze ta to serie ale obe sú zrejme stará škola, žena je spotrebič v domácnosti a nie samostatná ľudská bytosť.

mirage
12. máj 2025

prepac, neverim, ze aj tvoja mama a tvoja svokra idu, a obe kupia dve uplne totozne veci, rovnaky typ, za rovnaku cenu. To znamena, ze sa museli dohodnut, a proste neexsistuje, ze mas aj mamu aj svokru (s)prostu. neverim. ukaz.

gov
Odpoveď bola odstránená
petamich
12. máj 2025

Je to o manazmente ocakavani, moj muz je az prilis kreativny, takze ak nechcem byt jeho kreativitou sklamana, tak mu priebezne robim zoznam veci, ktore sa mi pacia a potesili by (rozumej zoznam linkov na rozne eshopy a stranky) a on kazdy sviatok cosi vyberie. Obaja sme spokojni.

A svokru sme naucili, ze posle peniaze muzovi a ten vyberie z toho isteho zoznamu. Nasi mi darceky kupuju ojedinele a ked tak mi daju radsej peniaze.

rozculena
12. máj 2025

neverím,daj sem fotky

heln
12. máj 2025

ked nepomaha dohovor, tak bud by som to niekde v byte, ak je na to priestor viditelne skladovala na jednej kope, a hned by som tam nove darceky prilozila, alebo by som to nenapadko predavala (pribory a drobnosti cez aplikaciu), pripadne posuvala dalej ako dary.

domkakvet
12. máj 2025

Normalne im povec v sobotu, ked pridete gratulovat doneste mi cokoladu, to mi bude stacit, ale ak si chcete robit starosti mozete mi doniest parfum, lebo som si ziadny nestihla kupit. Veci do domacnosti nenoste, mam plnu linku, budem to musiet este vytriedit.

cacianka
12. máj 2025

Prídu s nevyziadanou škatuľou- nepustíme cez prah.
Áno, som nevďačná !
To kde máš skladovať , veď to sú kopy zbytočnosti, nevyuzitelnych, všade to zavadzia lebo to nie je brošňa ani kniha, ale veľké balíky.

alickapusinka
12. máj 2025

ved predaj ak máš dve rovnake.nove veci TI kúpi hoci kto a budeš mať peniaze.

taktotedanie
13. máj 2025

Absolutne som s tym v poriadku, hlavne je, ze to neplatim zo svojho a nehromadia sa mi zbytocnosti typu sosky, obrazy, sviecky, parfemy co sa mi nepacia a podobne somariny

sidicek
16. máj 2025

Ja by som vypýtala bloček a išla vrátiť, pripadne si nechala kvalitnejšiu vec a inú darovala.Na sviatok by som si priala konkrétnu vec .Nie ,ze nechcem vysávač ale chcem poukážku na wellness tam a tam

lenka_matko
16. máj 2025
@bonboniera

A nehovorí im tvoj muž ze to majú kúpiť? Lebo prepáč ale to ze ti obe dávajú to iste ale ze úplne to iste je veľmi divne a dosť neuveriteľne …
K veci, chapem ze ta to serie ale obe sú zrejme stará škola, žena je spotrebič v domácnosti a nie samostatná ľudská bytosť.

@bonboniera mi to pripomenulo môjho brata. Keď som išla ku švagrinej / len tak na kavu/tak som sa spýtala čo má rada, že jej kúpim nejakú sladkosť . Vždy povedal že sladkého má dosť, že má rada TUC-ky. Tak som jej stále nosila tucky a aj pár rodinných príslušníkov. Až kým z nej nevyšlo že prečo jej nosíme TUCky, že ona ich vôbec nemá rada. Tak som jej povedala ako to bolo a od vtedy Tucky nenosím 😀

Strana
z2