Ako sa zmieriť so skromnou svadbou?
Dlhšie má trápi jedna vec .. Vždy som snívala o krásnej svadbe podľa mojich predstáv, ale všetko sa tak zomlelo, že svadba bude len klasika v reštike, hudba z reproduktorov, najbližšia rodina.. aj tak to vyjde na kopec peňazí pre cca 20 ľudí ale na veľkú svadbu by sme nenašertiki ani za 5 rokov (aj teraz čakáme šetríme už tretí rok od zásnub). Rodina nás nepodporuje(ani finančné), skôr hádže polená pod nohy .. pri dvoch svedkoch nechceme, po 30tke tiež nie a bojím sa že budeme ľutovať že sme nemali veľkú párty aj s kamosmi atak. Dá sa s tým zmieriť? Ako to spraviť aby bol aj vlk sýty aj ovca celá? Nechcem to rušiť ani prekladať , tento rok bude náš lebo už si chcem miláčika zobrat
@bessie12 Ja som sa tiez zabavila pri nazore, ze 30r zena je stara 🙈 ja uz teda 2 roky presluhujem ale aspon ze som sa vydala v 25ke 😂 lebo by ma v hornej dolnej ohovorili, ze aka stara :D tieto malomestiacke predstavy ma vzdy zabavia.
Aké mile,mladé,nežné žieňa sa vykľulo z autorky.🤭
Toto bude nevesta na pohľadanie veru.
IQ a vyjadrovanie jak z osady.
@milanemila budem mat 31, ked bude svadba 😂 asi sa musím ísť niekam zahrabať kvôli tomu. To bude hanba kvôli tej mojej "starobe" 😭😂😂 co z toho, ze ešte niečo vyše 40 rokov musím odpracovať do dôchodku 🙈 asi to už začnem vybavovať 😁
@cholitko never tomu
Nechapem aku rodinu? To rodicia a surodenci a uz ste 60ludi??
Niekedy je ozaj lepsie dat si poradit.
Fakt setrit horko tazko. A aj tak nemat podla predstav. To ti nebude aj tych penazi luto vyhodit?
@cholitko ľudia sa berú len keď sa chcú mnozit? Milujeme sa chceme byť rodina (rodina sú aj dvaja)
@maryetta rodičia súrodenci a súrodenci rodičov (strukovia a stryne) s rodinami
Tak "sirsiu" rodinu ak by si nevolala? Vztahy nejake extra zjavne nemate tak naco? Ani pre pokoj v rodine lebo ten asi tam tiez nie je. Fakt spravte kompromis. Len rodicia a vasi surodenci 😉
Je to vas den. Vasi hostia...
@maryetta naj radšej by som to tak urobila , to by nás vyšlo do 4000€ ale bohužiaľ nám to bude vycitane od niektorých clenov
4000 za rodicov a surodencov? Kolko vas je?
@natalka13 42 vratane nas
@natalka13 rodičov súrodencov a súrodencov našich rodičov s rodinami
Joj moja IQ tykve, co chces vlastne pocut?
Milacik asi bude na tom podobne.
Hulvat a pohledani🙈
@natalka13 začni od seba
42 ludi a znrstis sa do 4000e ? Ved to je lacne to ber.
To neurobim ani oslavu 50tky v BA v restike s hudbou.
chcela som ti dat povodne inu radu, ale o precitani vsetkych komentarov odporucam zobrat spotrebny uver a potom ho predcasne vyplatit z darov. 10k mas, a na 4k zoberies uver a tolko cca by si mohla dostat spat na daroch.
A? Nech.
Fakt nechapem. Ak by boli vztahy nejake ok ze ozaj ich tam chces mat. Ale ze musis? Nie nemusis.
@natalka13 iba za jedlo
Kde budete mať svadbu ? Ja budem mat do cca 40-45 ľudí, ale zatiaľ počítam trochu menej ako 100€ / osoba. Okolo 80€/os. Uvidíme co nám povedia, keď prídeme vyberať menu.
Akože finančná gramotnosť opustila niektoré ženy po zásnubách zjavne….aby som ROKY šetrila na svadbu? Na jeden deň? Vybuchat všetky peniaze? No asi by mi muselo dobre šibať…. A ešte s rodinou ,,čo hádže polenách pod nohy”. Zobrala by som sa na úrade a radšej si s mužom užila super dovolenku, na ktorú budeme mat obaja pekne spomienky a nebude trvať jeden deň.
@brrunetkaa ja hlavne uz pochybujem ci je ta rodina naozaj taka zla a hadze tie polena pod nohy, ked sledujem ako sa sprava a vyjadruje tu slecna buduca nevesta.
Autorka to mam velke stastie
@beata_k práve že by prišli aby nás využili a tomu sa chcem vihnut
No tak ich nepozvi. Vykašli sa na nich.
Tak ich nepozvi. S tebou sa neda rozumne debatovat.
100 e za jedlo dam v restike pri 6chodovom menu s parovanim 80bodovych vin.
No prezrad nam nazov restauracie ci cateringu.
Tiež som si predstavovala veľkú neviem aku svadbu, žeby bola krásna. Budeme mať, len v úzkom okruhu s obedom a sobášom. Ako nie som ochotná investovať kopec peňazí do svadby, kopec peňazí som dala do domu. A šetriť na svadbu to už vôbec. A mnohí známi to takto spravili. Aj jedna kamoška poslala foto so slovami: na úrade sme sa vzali. Čo je na tom. V prvom rade sa pozrite na rozpočet a vždy sa to dá skĺbiť. Svadbu môžete mať aj podľa predstáv v užšom kruhu a priateľov potom chatu s párty, či ?

Ja som chcela veľkú svadbu a takú som aj mala, s malou by som sa nezmierila 😂😂
No prikryvajte sa perinou na akú máte. 🤗