icon

Ako slušne odmietnuť účasť na svadbe?

kika97
17. mar 2025

Dobry deň,chcela by som poradit ohladom ucasti na svadbe.Som pozvana spolu s manzelom na svadbu.Ide o kopegynu.Je to jej druha svadba.Svadba sa bude konať v pracovny deň cca 150 km od bydliska a ešte aj na obed.Nemam nejaky vazny dovod,proste sa mi nechce pri predstave rano rychlo uces,makeup sadnut do auta a tahat 150 km na miesto obradu tam sa rychlo prezliect este predtym ubytovat...ako slusne odmietnut aby sa nenahnevala.Ďakujem za každy nazor,odpoved

Strana
z2
enmery
17. mar 2025

Byť k nej úprimná?

viestta
17. mar 2025

Povedz jej to co si napisala tu. Okrem toho povedz, ze dovolenku potrebujes usetrit pre rodinu a seba.

leveta
17. mar 2025

Ďakujem za pozvanie, nezúčastním sa. Čo je na tom ťažké? Je to kolegyňa.

kika97
autor
17. mar 2025

Akoze s dovolenkou nie je problem,tej mam dosť. Ona sa isto urazí,co ma mrzi,klamat jej nechcem...je nas tam viac,pozvala len mna...asi jej len podakujem a dovod si necham pre seba,hoci ho bude chciet vediiet

gab1sol
17. mar 2025

@kika97 ďakujem veľmi pekne za pozvanie, ale žiaľ nepodarí sa nám prísť. Čo keby sme po svadbe išli spoločne na nejakú večeru, pozývam. 😉

sevrin
17. mar 2025

Kolegyni povedz, že tvoj muž sa cez víkend tak ožral, že si mu dala na mesiac zaracha a bez neho nikam nejdeš.

tetapetra
17. mar 2025

Normálne,že nie

leveta
17. mar 2025

@kika97 prečo by si jej mala klamať? Účasť na svadbe snáď nie je povinná...
Keby nejdeš vlastnej sestre tak asi je vhodné mať dôvod, ale kolegyni oznám, že sa nezúčastníte, aby vedela zariadiť počty a to je všetko. Snáď jej svadba nestojí na účasti teba a manžela, že by sa mala uraziť.
Ako píše @gab1sol by som sa vyjadrila, a spoločne to oslávila/zapila mimo svadby

stanulienkat
17. mar 2025

Vymysli si, že máš v ten deň dôležité rodinné stretnutie, kde bude svokra. Proste musis.😁

enmery
17. mar 2025

@kika97 Pozri, je tu x tém, kde sa ženy sťažujú na neúprimnost. Proste jej povedz od srdca to, čo tu. Aspoň sa na seba budeš môcť pozrieť do zrkadla. Toto klamanie a rady si niečo vymyslieť, nechápem. Ale samozrejme ak Ta jedinú pozvala, asi Ťa má radšej a teda môžeš aj očakávať ochladnutie. Ak si s tým vpohode, tak neviem, co riešiš.

cervenaruza123
17. mar 2025

@kika97 Povedala by som, ze si velmi vazim pozvanie, ale ze sa obavam, ze sa mi nepodari zariadit si to tak, aby som mohla prist. Keby sa pytala preco, povedala by som ze nejake rodinne zalezitosti tam su, pripadne nakolko sa poznate, ze napriklad nevies ci dostane muz volno a podobne (akoze v niektorych pracach je problem zariadit si volno pri svadbe blizkej rodiny, nieto este taketo volna). Ze das este vediet, ako to dopadlo. A nasledne za par dni ci tyzdnov odmietnes, ale zdorzanila by som, ze na nu budes mysliet a ze jej vopred date dar alebo tak nejak. Aby citila, ze z nej mas radost. Asi by som osobne nehovorila prakticke veci, ze len sa mi nechce. Za mna je to sice jasny dovod, lenze niektori to beru ako urazku a nepochopia, ze to nemyslis osobne. Takze by som sa konfliktu preventivne vyhla. Dala by som jej pocitit ze sa tesim, ze si ju vazim, ze jej urcite dam dar, ze chcem potom pocut zazitky zo svadby. A ze nepridem teda z inych dovodov a nie ze ju nemam rada alebo chcem usetrit na nej.

kika97
autor
17. mar 2025

@cervenaruza123 presne takto to je aj to tak citim.Nie je to nic osobné.Ide o to aj ze čim som starsia tak tym radsej mam klud a nevyhladavam taketo hromadne akcie...

janinah
17. mar 2025

Ja si asi 40 rokov pamatam ako nam profesor latinčiny jeden inteligentný sčitany pan hovoril,ze choďte vsade kam vas pozvú,raz moze nastať čas,ze budete pozvanie čakať a nijake nepríde...
Rob ako mysliš,pre mňa by bola česť,ak by ma pozvali ako jedinu z kolektivu.

jamimo
17. mar 2025

@kika97 ďakujeme za pozvanie, nedá sa nám prísť... Pošlem (dám osobne) k odpovedi gratulačný pozdrav k sobášu a hotovo. Ak by dobiedzala otázkou prečo a nechceš byť úprimná, odpoveď: Mali sme rodinné povinnosti. Ak by dobiedzala viac, odpoveď: Prepáč, to si nechám pre seba... 👉(dovidenia, dopočutia)
PS: ako sa urazí, tak sa aj odrazí. Normálny človek, normálne prijme odmietnutie pozvania a nebude robiť ofuky. 🤷‍♀️A ty by si nemusela klamať

ukgirls
17. mar 2025

vzdy vsetko zhod na muza... to zaberie- jej povedz nech sa nehneva,zle manzel nieje spolocensky a medzi ludmi kt nepozna sa neciti dobre a razne odmietol ist -tie muzske fobie a bez neho nemozes lebo tolko neodsoferujes a plus deti(ak mas) .. ale bude mat tolko starosti,ze radsej si s nimi sadnes v klude po svadbe na prijemnej veceri a rada si vypozujes zazitky

siska53
17. mar 2025

@kika97 Ja som odmietla kamaratke. Tiez to mala strasne daleko od miesta nasho bydliska. Normalne som jej povedala, ze je to pre mna daleko, ale dakujem za pozvanie. Kamaratkami sme ostali. A aj dovre nakoniec, lebo zrovna v den jej svadby som dostala menzes s prisernymi bolestami brucha. To ja som mavala taketo stavy bezne pri menzese. Si neviem predstavit, ze sa jej slubim, ze pridem a nasledne jej to musim odrieknut v ten den..

tykat
17. mar 2025

@janinah presne, ja by som sla. Kludne aj den dva skor a naplanovala si pekny vylet s muzom.

babushkaem
17. mar 2025

Ja som toto riešila teraz žiadnej strany. A absolutne nam to nevadí, proste ked sa neda, tak sa neda, a hlavne ak to nie je blízky.. takze jej kludne povedz ako to je

biba_18
17. mar 2025

@siska53 aj do prahy by som išla kamoške…
kolegyni neviem, ale 150 km sa mi až tak ďaleko nezdá…

muchotrafka298
17. mar 2025

Normalne jej povedz,ze dakujete za pozvanie, ale svadby sa nezucastnite. Bodka. Ziadne vysvetlovacky. Nie si povinna ist vsade, kam Ta zavolaju. A je na tebe, ci prijmes alebo odmietnes pozvanie. Minat si dovolenku kvoli kolegyni? Platit cestu, ubytovanie, oblecenie, dar. Nejedna sa predsa o ziadnu povinnu akciu. A nevyziadana rada odo mna - nauc sa hovorit nie bez toho, aby si mala pocit viny. Znacne to ulahci zivot.

hopsas
17. mar 2025

@kika97 ja by som šla. Mne jedna fakt dobra kamoška z detstva odmietla prist na svadbu lebo mala akože služobnú cestu a mrzí ma to doteraz.

zobaka
17. mar 2025

ja som tak odmietla svadbu kolegyne, slusne som povedala, ze velmi pekne dakujeme, ale neprideme, povedz, ze sa s nou rada stretnes na drinku po svadbe, ale momentálne más ine zalezistosti, ktore musis uprednostnit

diewcatqoo
17. mar 2025

Ja inak vobec nerozumiem tej "mode" volat si na svadbu kolegyne.

marcellka32
17. mar 2025

@muchotrafka298 presne moja reč, žiadne vysvetľovania...

siska53
17. mar 2025

@biba_18 nuz...mne sa nechcelo na opacny koniec republiky a navyse ja som antisvadobny typ. Nemam rada svadby.

levantinka
18. mar 2025

Musis sa naucit hovorit ludom nie. Slusne jej podakuj a povedz ze nepridete. Keby sa urazila to uz je len jej problem. Musi respektovat tvoju slobodnu volu.

cyberk
18. mar 2025

Kazdy kto organizuje svadbu cez pracovny den chce usetrtit a dufa, ze ludia nepridu, kludne odmietni.
Inak to, ze to je “daleko” je usmevne pre mna, ja som sa kvoli manzelovym kamaratom trepala cez 1000km v piatok vecer som dosla a nedelu rano zas 1000km prec 😅

biba_18
18. mar 2025

@cyberk kamoškina dcéra mala svadbu v piatok aby mali hostia viac času na regeneráciu po svadbe 🙂 nie preto aby ušetrili ...

mk1111111111
18. mar 2025

A mozno sa dobre zabavite. Predsa len, mala by si byt rada, ze Ta zaradila medzi najblizsich. Ja by som nemala to srdce, pokazit jej taky den. Potom budes s nou v praci a nebude to prijemne ani Tebe, ani jej.
Ine je, ak by si mala nieco ine, dolezitejsie, vtedy by som sa ospravedlnila. A ani klamat, to je take, ubohe

rozovykon
18. mar 2025

@kika97 ja by som sa podakovala za pozvanie, velmi ma mrzi že sa nebudem môcť zúčastniť, verím, že si užiješ svoj deň a teším sa na fotky 🙂 vybavene.

Strana
z2