icon

Ako usporiadať lacnejšiu svadbu pre 20 ľudí?

25. feb 2025

Ahojte chceme malinkú svadbu 20 ľudí a nechceme nič veľké, ale tie ceny v reštauráciách na hlavu sú totálny prestrel. Tak sa chcem opýtať na nejaký nápad ako to vyriešiť, rozmýšľali sme prenajať malý kultúrny alebo nejakú miestnosť a neviem ale ako s jedlom a zákuskami.

barbie2023
27. feb 2025

Nie neporiadok ,ale neporadim malo byť 😄

barbie2023
27. feb 2025

Jemine ... Kúpil a nie lúpil. 😄Sorry ale písala som bez okuliarov a mobil mi prepisuje.

zuzana76
27. feb 2025

@lenkakravcova presne takut svadbu by som si predstavovala ja teraz, skoda, ze som vydata 😀

oblecenie99
27. feb 2025

Zdá sa mi, že sa tu nejak miešajú grilovačky na záhrade s malými, komornymi svadbami na záhrade a potom sa ľudia zbytočne urážajú. Za mňa môže byť hocijaká svadba. Len mne ako hosťovi (vyššie som popísala) bolo nepríjemné a trápne, že ma pozvali na svadbu, normálne svadbu, a keď sme prišli na miesto, tak sme zistili, že ide vlastne o nejaký pokus o mix, kedy nikto poriadne nevedel, čo vlastne chcú, a cítili sme sa blbo a trápne tak vyobliekaní, v lodičkách, s kyticou v ruke, hladní, kľudne mohli povedať, že to bude menej formálna záležitosť a k tomuto sa prispôsobíme, vo všetkom. Ja doteraz neviem, či sme tam vôbec boli pozvaní, niekedy už nás napadlo, či sme si nevylozili zle tu akože pozvánku 🙈 lebo nemali sme ani kde sedieť poriadne. Nie sme žiadna kráľovská rodina, ale môj otec ako krstný rodič sa cítil celkom debilne, že vlastne ho len tak poslali, nech si sadne, kde nájde miesto, a bol to stôl s mladými ľuďmi, bývalými spolužiakmi ženícha (čiže ani nie jeho krstnej dcéry). Tak keď ja sa tvarim, že idem robiť takúto sviatočnú udalosť, lebo svadba to proste je, tak nedám si záležať na takom detaile? Ja rešpektujem ich štýl, aj peňaženku, ale tak bolo treba povedať, príďte v rifliach, dáme si pokec, kto chce, môže tancovať, neriešte. Bolo by to super. Ale tu to vyzeralo a kričalo, že svadbu chceme, len na ňu nemáme, ale dačo vymyslíme, príďte, doneste prachy a dajak bude. To bolo proste do očí bijúce. A nie, nezačneme sa tváriť, že nikde nie je napísané, že musíš doniesť dar a v akej výške, dar dnes prinesie kazdy. Napísala som to z pohľadu hosťa. Bola som pozvaná na svadbu, na sviatočnú udalosť, patrične som sa pripravila, aby som hostiteľov uctila, a oni naopak, v snahe čo najviac si ušetriť sa postarali o to, aby som sa ako ich hosť cítila trapne.

Ja som už organizovala jednu, viem koľko stojí, že je to čisté psycho, a že ľudia všetko ofrflu, a ty ako nevesta si pomaly na poslednom mieste, ale na druhej strane, je to sviatočná udalosť, a keď tam niekoho pozývam, chcem, aby sa cítil dobre, aby sa o neho dobre postarali ako hosťa. Dá sa to aj pri nižšom rozpočte, len potom fakt treba zvážiť, čo a ako, aby to nevyzeralo divne.. či mi ozaj treba silou mocou akože svadbu, či nestačí niečo menej formálne. Ale nech ten hosť vie, kam ide, na čo ide a aby sa cítil dobre.

maria1310
27. feb 2025

tak zalezi co od toho ocakavate, my sme mali malicku svadbu cca 3 roky dozadu, vzali sme sa na urade, potom sli na obed do restauracie - neviem kolko to bolo presne na osobu ale max. do tych 40 eur, to bola polievka, hlavne jedlo a pripitok, + skromna vyzdoba, tortu sme mali vo vlastnej rezii + nejake zakusky a vina s etiketou. Svadba nas vysla fakt malo , mali sme tam len najblizsiu rodinu, ziadne ceremonialy a tancovacky (to uz ale zalezi od vas ako to vnimate). Svadba zacala cosi po 14:00 a pred 18:00 sme uz boli doma, pre nas to bola super svadba , saty som mala jednoduche do 100 eur , fotografa sme poprosili kamosa ze ci nam cvakne zopar zaberov. A nie neslo nam o to co najviac usetrit 🙂

mariska1989
27. feb 2025

Treba pochodiť všetko možné. Vsetke reštaurácie, penzióny . Ak si dáš sobáš neskor časovo tak nemusíš riešiť večeru. Stačí po svadbe hlavne jedlo a od 8/9 hod napr švédske stoly. Popravde keď budeš mat koláče dáš tam ovocie , tyčinky. Korbáčiky/ nite každý si zobne . Možno by som zistila nejaké iné ešte priestory a jedlo si nechať doniesť oni ti ho aj roznesu. Ba bude mať isto viac možností ako menšie mesta , dediny. U nás napr dedina 35/45e na hlavu . Prípitok, polievka , druhe jedlo , švédske stoly. Proste ist s partnerom jeden den od rana pochodiť čo sa da a čo je volne na váš dátum. Držím palce

majka1994410
27. feb 2025

My sme mali 25 ľudí jedlo v reštike, nejaký alkohol kto čo chcel a platili sme 1000€ plus torta stala 70€ koláče 300€ a catering sme mali potom na doma ten náš vyšiel 200€ plus syry čo sme dali robiť parenice, nite 60€, keďže som bola tehotná velka svadba sa nekonala, potom sme sa išli zabaviť do mesta 🤣 a ja som bola spokojná a nikto sa nesťažoval 🤣🤣🤣

alex2018
27. feb 2025

My sme mali malu svadbu pre 20 ludi pred 3 rokmi v kastieli Mierovo- cca 35 km od BA. Kedze sme tiez nechceli velky rozpocet, svadba bola v stredu na statny sviatok, obrad vonku poobede, potom obedo- vecera a zakuskovy bar. V cene bola vyzdoba, svadobna kytica a ubytovanie pre nas. Vyslo nas to okolo 1500 eur vsetko. Saty som kupila vo vypredaji za 50 eur a fotograf prisiel tam- tiez ho maju oni. Podla mna cena uplne v pohode 🤷‍♀️
Je to pekne, romanticke miesto s jedlo vyborne

fantaghiro21
27. feb 2025

@oblecenie99 to,ako si prídu hostia "uctiť"novomanželov, by si aj hostitelia mali uctiť a vážiť si hostí,ktorí boli vôbec ochotní obetovať svoj voľný čas a predsa prišli....
A presne ako píšeš.Ja si myslím,že svadba ako aj iné spoločenské udalosti by mali mať nejaký "bontón",nejake náležitosti,ktoré by sa odlišovali od obyčajnej grill párty...
Ani na plese človek nepríde v montérkach a netancuje okolo gulasoveho kotla....

Ja som za každú originálnu svadbu,ale aby mala so sebou nejake striktné pravidla,nie že ak dôjde horčica,tak ešte v svadobných šatách pôjdem do Tesca na nákup.... nebodaj kúpiť stoličky na sedenie do Obi....

lucopeda
27. feb 2025

Mila autorka pises ze si z Ba kraja, skus zavolat do hotela Sebastian v Modre, velmi pekne prostredie aj jedlo chutne, ci cena nebude priaznivejsia ako to co si uz zistila. Pripadne este Chata Fugelka (to je v lesnom prostredi nad obcou Dubova)

snowflakenel
27. feb 2025

Jedna znama tak mala, ze ich bolo 15, len ozaj najblizsi. Normal obrad ale na urade a potom doma torticka, obcerstvenie, kavicka......vsetci spokojni.

elzena2
Autor odpoveď zmazal
elzena2
27. feb 2025

Ja som sa na vsetkych iniciativnych pomocnikov z rodiny vykaslala, lebo ma tlacili do klasickej svadby a urobila si po svojom. Napr. som si zarezervovala stol pre 15 na "rodinnu oslavu". A den predtym majitelia zistili, že je to svadba. Trochu drze, ale zase nie uplne klamstvo. A tým padom sme mali normalne ceny, lebo za svadobme menu sa plati viac. A samozrejme,že sa niektori urazili, že sme ich nepozvali, tiež som pocula, že restauracia bola malo nobl. Ale čo, vydala som sa a zmestila som sa do rozpoctu. Po prvé by mi to nikto nezaplatil a po druhé by ma určite za hocijaku svadbu už niekto kvôli niečomu ohovoril, vždy sa najde aspoň jeden nespokojny host. O vyzdobu mi neslo.

mnamko
27. feb 2025

Najlepsia svadba, veľká chata, objednať catering,gril,vodu a alkohol si doneste,zakusky od miestnej cukrarky,nič lepšie neni,šaty za par € zo Sheinu, obrúčky z chirurgickej ocele.Fotky porobia kamarati.Hudba s Cdcka ,nic viac netreba

mima172
27. feb 2025

Autorka - cena, ktorú ti ponúkajú na osobu je na BA a rok 2025 výborná. Ako tu už bolo spomínané, tak gro sa ti vráti na daroch.
Je v cene 60-80€ všetko okrem zákuskov, tj jedlo, nápoje? Ak áno, super cena.
My sme mali svadbu v reštaurácií v roku 2019, nie BA kraj, v cene sme mali len jedlo, džbány s citronádou a nájom. Nápoje, zákusky, výzdoba - to sme si riešili zvlášť. Cena bola síce nižšia, no iný kraj a iný rok.

aandrea9
27. feb 2025

Hm 20 hostí na svadbe a ty chceš ešte podávať po polnoci guláš alebo čo? To by sa kolektív musel extra dobre zabávať aby vydržali do polnoci. Za mňa nevesta, ženích, svedkovia, malé posedenie pri menu a dovi dopo. Ak teda rátas každý cent.

nyusika
27. feb 2025

@aandrea9 kulturak chce objednat 😀

bessie12
27. feb 2025

@nyusika pre taky malý počet hostí si myslím, že ten KD nie je dobrý nápad. Skôr sa prikláňam k tej reštaurácii. 60-80€/osoba je perfektná cena.

Keď si predstavím co vsetko je v tom KD urobiť svojpomocne, tak mi je uz z toho nevoľno.
Kedysi sme robili kar po pohrebe v KD a mala som dost. A svadba to musi byt ešte horšie.

Tak či tak si to urobí podľa seba. Držím jej palce. Bolo by fajn keby sa po tej svadbe sem ozvala a napísala ako to dopadlo.

nyusika
27. feb 2025

@bessie12 amozrjeme, ze nie.
pokial KD nema samotnu kuchynu a zariadenie na tento typ podujati, tak ani pre vela ludi - pokial nmaju najatu svadobnu agenturu, co to za nich spravi

lindus_esterka
27. feb 2025

@elzena2 ano, plne suhlasim 🙂 v "nasom" pripade sme neboli takouto svadbou prekvapeni, oni su obaja pohodaci - ten typ dovolenky v stane atd. ale hlavne, na svadbe mali z rodiny len rodicov a surodencov, zvysok boli kamarati, cize podobna vekova kategoria, navzajom sa poznáme a vsetci sme si to uzili. Samozrejme ako pises, ze rodiny musia byt na to pripravene- verim, ze keby tam miesto rovesnikov maju tety a strycov vo veku 50-60+ tak by to bolo ine

bessie12
27. feb 2025

@nyusika a ta svadobná agentúra tiež nie je najlacnejšia. Takže obrad, malé posedenie po s par osobami a domov bude to najlepšie riešenie.

elzena2
Autor odpoveď zmazal
autor
Odpoveď bola odstránená
eliska13
27. feb 2025

Pre 20 ľudí by som kultúraku neobjednavala v žiadnom prípade.Aj tu kuchárku treba zaplatiť, suroviny nakúpiť, alebo jedlo objednať a priniesť a špekulovať nad riadom atď...aj to treba vyzdobiť...vykurit určite nie.Ak objednas catering nech ti to navaria, prívezu zase si to dajú zaplatiť.
Kultúrak sa objednáva, keď je svadbe veľa ľudí
Pozvala by som rodinu do reštaurácie a bez starosti.Tie, čo píšete tie sumy je rok 2025 a polovica z nich je neaktuálna.60-80 eur je výborná cena za jedlo, pitie, minerálku, kávu atď v restauracii obsluha atď veď ľudia nechcite už všetko zadarmo...časy, keď rezeň stal 5 eur sú prec.Svadba je snáď len raz za život.Zakusky si daj u niekoho upiecť, alkohol po dohode s reštauráciou.A ďalšia vec neblaznite s jedlom rezne, guláš, syrové misy, zákusky veď to nie je zraz bulimikov treba myslieť, že nie každý sa ide prezrať pol taniera ryža, pol hranolky gastronómia sa už posunula.Potom ľudia sedia ako knedle prejedení veď to robte s rozumom a dajte si poradiť od prevádzkara.Naco každé 2,3 hodiny nejaký chod.Ja by som guláš na svadbe nechcela.
Dnes stojí obyčajný obed pre 4 čl. rodinu v reštaurácii cca 15 eur na osobu tak treba rátať s tým, že svadba je niečo viac .Nehovorím objednať 4 hv.hotel, ale za kvalitu a reštauráciu sa platí.
V kultúraku ani za nič saskovanie s hudbou, priniesť tam čašníkov, jedlo vo varniciach privezené, alebo tam uvarené nikdy.

bessie12
27. feb 2025

Autorka, ako si sa nakoniec rozhodla ?

natalka13
27. feb 2025

@eliska13 joj kolko restauracii ti este dnes ponukne polryza polhranolky🙈 plno.
a ta co ma hudbu vyzdobu jedlo v kastieli za 37eur na osobu nam miesto neprezradi.

softiesofie
Autor odpoveď zmazal
blackcat8885
27. feb 2025

My sme v r 2018 dali 600€ za jedlo pre 24ludi z toho asi 5deti. Mali sme predjedlo polievka hlavne jedlo a večer švédske stoly. Od 15tej - do ccca 23:00 sme boli. Výzdobu sme nemali, bolo to v salóniku reštaurácie. Zákusky stali okolo 100€ ostatné neviem ale všetko aj so šatami oblekom stalo do 1300€

maury
27. feb 2025

Kolegyňa teraz rieši oslavu pre 20 ľudí, oblasť stredného Slovenska a akékolvek miesto tak pod 700 eur ju to nevyjde. Keď chcela prenájom miestnosti, suroviny, zaplatiť kto navarí, napečie, zariadenie miestnosti, výzdobu tak by to vyšlo ešte viac. Prenájom kultúrneho môjho otca pre oslavu 60tky v roku 2022 s napečením zákuskov, pagáčov, zariadením, zaplatením kuchára s pomocníkom, nákupom surovín, alkoholu, vody, obsluhy, výzdoby na západnom Slovensku na dedine vyšlo vyše 1000 eur. Najlacnejšiu možnosť máte prenájom chaty, čo si kto kúpi a prinesie. Ale to by asi nebola svadba ale doslova chatovica.

elzena2
Autor odpoveď zmazal