Ako vybrať darček pre budúcu nevestu na Vianoce?
Ahojte, chcem sa opytat - ak by ste boli ziena vo veku cca 25 rokov a dostali by ste na Vianoce takyto kozmeticky balicek - boli by ste s tym v pohode?
Ide o synovu priatelku. Su spolu mozno cez dva roky, takmer sa nepozname, jazykova bariera. Tento rok pridu k nam na Vianoce a ja netusim co jej dat. A v podstate ani synovi. Dospeli ludia, pracuju, kupia si co potrebuju. Nechcem sa ich moc pytat, co by chceli, radsej by som trosku prekvapko (aj ked mozno nakoniec skoncim pri otazke). Kludne napiste, co by ste vy kupili.
Dakujem.
To fakt ju vôbec vôbec nepoznáš? Syn nehovorí že kde boli, čo robia, čo ju baví alebo čo jej on dáva na sviatky?
Nonstop dostávam na sviatky kozmetiku a polovica stojí v skrini celý rok. Nekupuj kozmetiku, ak je zo zahraničia, môže byť zvyknutá na nejakú lokálnu značku. Na tvojom mieste by som im kúpila poukaz na nejaký zážitok/vylet/wellness. Ak je zo zahraničia, tak pokojne nech idú na 2-3 dni na wellness do nejakeho kaštieľa a pod. A môžeš k tomu pribaliť jednu praktickú vec, ktorú využijú aj pri cestovani. Napr tepla deka, sveter apod.
@7lenka11 Ked autorka premysla nad vianocnou kazetou do 30 eur tak je fakt skvely napad davat navrh na 2-3 dnovy wellness, ktory pocas Vianoc zacina tak na 400 eur 🤦♀️
@anonym_autor mňa by to veľmi nepotešiko. Nie som veľmi na kozmetiku (všeobecne). Ale asi by som sa spýtala syna, čoby chcela. Alebo čo používa. Syn by to mal predsa vedieť najlepšie. Lebo prekvapenie nemusí vždy naozaj potešiť.
@beronsche pretoze pre mna su Vianoce aj o prekvapeniach. Toto cele - ahoj, co chces na Vianoce - je take hnusne, nutene, len aby dostal kazdy presne to co chce. Clovek aby sa bal nieco kupit sam od seba, lebo obdarovany ohrnie nosom. Naco to aj balit, vkladat pod stromcek, ked aj tak uz dva mesiace vedia, co dostanu?
@anonym_autor nechapem ked DOSPELI ludia su zatazeni na prekvapenia
@bessie12 vidis, a ja sa potesim, aj pred nim, aj mimo neho. A do kosa neletelo este nikdy nic. Darovat dalej som darovala, ale nikdy som nic nevyhodila.
@anonym_autor ked je z madarska popozeraj weby v mieste bydliska a daj jej poukazku do nejakeho multisalonu( masaze,kozmetika) byvaju platne rok a uz si kazda zena myslim vie vybrat sama co ju oslovi.
To fakt ju vôbec vôbec nepoznáš? Syn nehovorí že kde boli, čo robia, čo ju baví alebo čo jej on dáva na sviatky?
@anonym_51a7d3 nie, nepoznam. Oni su uz "samostatne jednotky" so synom sa vidime velmi malo, s nou este menej.
Jasnacka - stalo sa co som cakala. Nic nechcu, nemam nic kupovat. Nic mi nepovie, nech si nerobim starosti. A som v ....
Ale proste nedopustim, aby nic nedostali, ked sa budu rozdavat darceky.
Dakujem vsetkym za napady. Mam v tom jasno - nevdacnici sa nezavdacim nicim. Ak je to inteligentne dievca, oceni snahu aj keby jej to nesadne.
Dostanu rituals. Ja som tiez uz trikrat dostala od klientov a ani raz som to nevyhodila. Neverim, ze sprchovy gel a nejaky krem je tak zlozite pouzit. Keby to aj ako penu do kupela pouzila. A ano viem - vsetky mate alergie a kupujete super luxusnu kozmetiku 🫣
Pekny vecer vsetkym 🤗
@anonym_autor nechapem ked DOSPELI ludia su zatazeni na prekvapenia
@anonym_796054 nemusis vsetko chapat 🙂
Jasnacka - stalo sa co som cakala. Nic nechcu, nemam nic kupovat. Nic mi nepovie, nech si nerobim starosti. A som v ....
Dakujem vsetkym za napady. Mam v tom jasno - nevdacnici sa nezavdacim nicim. Ak je to inteligentne dievca, oceni snahu aj keby jej to nesadne.
Dostanu rituals. Ja som tiez uz trikrat dostala od klientov a ani raz som to nevyhodila. Neverim, ze sprchovy gel a nejaky krem je tak zlozite pouzit. Keby to aj ako penu do kupela pouzila. A ano viem - vsetky mate alergie a kupujete super luxusnu kozmetiku 🫣
Pekny vecer vsetkym 🤗
@anonym_autor nechápem že všetci pod wellness myslia hned ubytovanie TA3 5* hotel 🤦
Vsak stačí masáž alebo vstupné neviem čo máte dole. Napríklad u nás pri Žiline v afridite sa okúpať alebo v Bešeňová... Tak neverím že tam niečo dole také nemáte keď v Budapešti majú kopec kúpeľov.
Vy hneď myslíte v 100 eúr 🤦
A čo sa týka tipu na odfotenie v kúpeľni čo používa. Čo keď zrovna tam má kozmetiku ktoru chce dominánt a u ju nekupovať lebo chce zmenu.
Inak je fakt smutné že veľa ľudí nevie čo by potešilo toho druhého a komunikovať spolu.ale radšej kupme hovadinu a potom však keď tak to posunie.
To vám nie je ľúto kúpiť niečo comu sa ani nepoteší?
Boháča tie sady to bolo milé v 80 rokoch keď sme dostali impuls alebo facko keď bolo prd v obchodoch.
Ty píšeš že žijú aj tu aj v Maďarsku tak zase nerobme. Toho že bývajú v Austrálii a nemali by kedy minút nejaký kupón.
Ale veď keď chces kozmetiku kup a neospravedlňuj sa tu. 18 si už mala tak idem riešim.
Pekny vecer vsetkym 🤗
@anonym_autor inak čakala som že ani nevies čo pre syna... Ľudia tie vzťahy a čas venovať to je najdrahšia komodita a zároveň najvzácnejšia.
@anonym_autor Urcite by som nekupovala sampon. Ked kozmeticky balicek skor sprchac a telove mlieko,ale aj to len ked viem,ze take pouziva alebo jej je to jedno. Mnohe zeny su narocne na kozmetiku.
@beronsche ako reagujem? Som ti slusne odpisala. Ak mas iny dojem, tak ma to mrzi. Ano, opytam sa, ale uz teraz viem odpoved - NIC. Nic nam nekupuj, mame vsetko. Takze aj tak tym nic nevyriesim.
@anonym_autor Ahoj autorka, mna by kludne potesila aj ta kozmetika. Ale este mi napadlo, ze k tej kozmetike nejaky pekny koralkovy naramok na ruku? Tie nie su ani take drahe, ked mas obmedzeny rozpocet a vie to potesit🙂 Ja som kedysi takto dostala kozmetiku + naramok a tesila som sa velmi🙂 Alebo pripadne ina kombinacia este nejaky maly stromcek/kvietok + ten naramok. Kozmetiku + naramok vyuzije ak prva kombinacia a ak druha-stromcek/kvietok si da doma na policku alebo k oknu a naramok vyuzije. Ja ked som dostala koralkovy naramok jemnych pastelovych farieb, tak som ho vela vynosila a tvojho syna priatelka ma 25, je mladucka, tak myslim,ze by sa jej to tiez mohlo pacit🙂 a taky kupis aj do 8€. Drzim palce, nech uz pojde o akykolvek vyber, nech prekvapko vyjde. Pokial je to zena na spravnom mieste, tak sa potesi hocijakej malickosti, lebo uz vedomie toho, ze je to darcek od priatelovej mamy, ktora mi na Vianoce nemusela kupit nic, je velmi pekne gesto🎄
@anonym_autor Ja by som tiez vylucila kadejake poukazy na vecere ci masaze. Ten poukaz do DMky znie strasidelne. To je fakt zly napad na darcek. Rovnako fotokniha a kvaskove pecivo, instaxy a hluposti, ktore budu len zapadat prachom. Za mna je ten Rituals super napad. Chapem, ze kazda z nas tu ma nejaku svoju overenu kozmetiku na skin care ci vlasy ale tieto lepsie vonave sety sprchacu, peny do kupela ci nejakeho oleja na telo su super univerzalny darcek. Zas nehrajme sa tu na to, ze kazda druha ma kozne alergie 😀 A ak jej to nahodou nesadne, tak posunie priatelovi alebo sa to proste niekde minie. Inak za mna najlepsi darcek, ktory som od svokry dostala boli plavecke okuliare.
@anonym_dc4c38 Toto si pekne napisala, suhlasim👌🙂
Ja by som stým bola v pohode lebo ja na Vianoce nečakám darčeky lebo Vianoce niesu o tom ale neviem aká je nevesta či skromná alebo nie
@anonym_autor podľa toho, ako reaguje syn (nemáš si robiť starosti), si ho vychovala v skromnosti a predpokladám, že si vybral hodnotovo podobnú partnerku. Nerobila by som si tým pádom starosti, či sa zavďačím. Ja som od svokry dostávala kazetu fa. Nemala peňazí navyše a nikdy by mi nenapadlo byť za to nevďačná aj keď som sprcháč používala ako mydlo a sprej ako voňku na wc. Časom sa svokra dostala k nejakým peniazom a tak odsledovala akú kozmetiku používam a začala som dostávať to plus nám začala dávať peniaze, čo sme jej teda zatrhli. Už je rad na nás, aby sme pomáhali rodičom, rodičia sa nám nakupovali darčekov a starali sa o nás dosť dlho. Každopádne, ako tu už bolo spomenuté, skôr by som šla do tej telovej, nie vlasovej kozmetiky
@beronsche pretoze pre mna su Vianoce aj o prekvapeniach. Toto cele - ahoj, co chces na Vianoce - je take hnusne, nutene, len aby dostal kazdy presne to co chce. Clovek aby sa bal nieco kupit sam od seba, lebo obdarovany ohrnie nosom. Naco to aj balit, vkladat pod stromcek, ked aj tak uz dva mesiace vedia, co dostanu?
@anonym_autor mne to veľmi pripomína moju svokru,furt nasilu darček, dookola vysvetliť že to nepotrebujem,mrzia ma vyhodené peniaze, ale keď sa nedá 20 rokov naučiť, nič neurobím
@7lenka11 ale ved pisala, ze ma obmedzeny rozpocet, tak wellness na 2-3 dni do kastiela asi nebude stat 20 ci 30eur. aj ked neviem kolko ma na to vyclenenych penazi.
@anonym_5499e3 necitala som celu diskusiu, takže som nevedela o obmedzenom rozpočte… v tom prípade by som aj tak isla do nejakých praktických veci, ktoré využijú najmä pri cestovani…
@7lenka11 Ked autorka premysla nad vianocnou kazetou do 30 eur tak je fakt skvely napad davat navrh na 2-3 dnovy wellness, ktory pocas Vianoc zacina tak na 400 eur 🤦♀️
@anonym_dc4c38 sle ja som necitala celu diskusiu, nevedela som, že ma obmedzený rozpočet.. a pýta sa na tipy, tak má napísať rovno rozpočet v prvej vete.. mimochodom aj zážitok sa dá kúpiť za obmedzený peniaz..
Pekny vecer vsetkym 🤗
@anonym_autor Moja buduca svagrina je z Hondurasu, s bratom byvaju v Irsku, nasa mama jej kupila darceky ako peknu sviecku, parove tricka, s bratom bola pre nu vybrat naramok, vsetkemu sa potesila, ona je ten typ, ze sa potesi comukolvek, aj my sme vdacne za hocico. Ja som od mojej buducej svokry napriklad minuly rok dostala nausnice a sadu cajov, ona kupuje kazdemu co uzna sama za vhodne a vzdy je to dobre, tiez by som si nad tym nelamala hlavu, darujes v dobrej myslienke a uz ako to ona prijme, to je jej nazor
A co sada Rituals?
@anonym_autor áno, toto vonia nádherne a myslím, že to sadne každej žene. Ale tie šampónu na vlasy Pantene nie. Každá ma iný typ vlasov atd.
@anonym_autor mne to veľmi pripomína moju svokru,furt nasilu darček, dookola vysvetliť že to nepotrebujem,mrzia ma vyhodené peniaze, ale keď sa nedá 20 rokov naučiť, nič neurobím
Dakujem velmi pekne za mile odpovede, som rada, ze este existuju zeny, ktore viac potesi to, ze dostanu pozornost ako to co je v skatulke.
Ako som uz pisala, ano sampon a vlasova kozmetika, to uznavam, ze nebol najlepsi napad. Na Rituals som si spomenula az neskor.
@anonym_d017b4 tebe by ako svokre nebolo blbe, keby ste po veceri isli rozbalovat darceky a tvoja nevesta nedostane? Len tak tam bude sediet, pozerat na ostatnych? No mne to pride hrozne. Jasne, ze nechce, lebo take veci za malo penazi si vie kupit a hlavne podla vlastnej chuti, a drahe pytat nebude, ale ta svokra to berie inak. Aspon ja ju beriem ako svoje dieta (aj ked som este nemala moznost ju spoznat, moj syn si ju vybral a vyzera byt stastny, tak som stastna aj ja). Mensie deti toho dostanu viac, dostanu co chcu, co potrebuju. My dospeli si dame uz viac menej len symbolicky, malu pozornost. Nechcem aby niekto ostal na suchom - toto ja rozhodne neurobim. Ak sa nastve, ze som si na nu spomenula, ze som si dovolila jej nejaku drobnost kupit, tak nech. To vypoveda len o jej osobnosti. Ale pri mojom vianocnom stromceku neostane nik bez darceka. A rozhodne sa nebudem zadlzovat, len aby som na niekoho zaposobila, lebo jemu je darcekova kazeta pod uroven.
@anonym_autor daruj zazitok - listky na koncert, wellness popyt, nejaky kurz (kreslenie, hrnciarsky kruh) alebo nieco uzitocne a vtipne zaroven (hrube ponozky s vianocnymi motivmi, rovnake pyzama obom) alebo nieco drobne spotrebne (jedle) - vino, cokolada, oriesky...
@sissy27 poukážka platí snáď len v tomto štáte
@priscilla07 ved vies kupit poukazku do dmky v kazdej krajine, len este musis zvladnut logistiku.
@sissy27 poukážka platí snáď len v tomto štáte
@priscilla07 veď autorka písala že chodia.stale hore dole.madarsko Slovensko. Takže minút danú poukážku by mala kedy.

@anonym_autor Ja by som tiez vylucila kadejake poukazy na vecere ci masaze. Ten poukaz do DMky znie strasidelne. To je fakt zly napad na darcek. Rovnako fotokniha a kvaskove pecivo, instaxy a hluposti, ktore budu len zapadat prachom. Za mna je ten Rituals super napad. Chapem, ze kazda z nas tu ma nejaku svoju overenu kozmetiku na skin care ci vlasy ale tieto lepsie vonave sety sprchacu, peny do kupela ci nejakeho oleja na telo su super univerzalny darcek. Zas nehrajme sa tu na to, ze kazda druha ma kozne alergie 😀 A ak jej to nahodou nesadne, tak posunie priatelovi alebo sa to proste niekde minie. Inak za mna najlepsi darcek, ktory som od svokry dostala boli plavecke okuliare.