icon

Ako vybrať ideálny darček pre malého chlapca?

3. mar 2024

Ahojte, sme pozvaní na oslavu ku mužovej sesternici, ich syn mal meniny aj narodeniny. Dieťa má hračiek po milú jarmilu, má 4 roky, keď sa ich pýtam čo pre malého ako darček tak nič netreba, na oslave bude asi 70 ľudí (celá rodina, každú rok to zbytočne preháňajú). Keď sme boli u nich som si všimla že knižnicu má skoro väčšiu ako ja x detských knižiek, áut a dopravných prostriedkoch má tiež požehnane, všelijaké skladačky všetko možné, má kreatívny kútik kde má pasteliek, plastelín, pečiatok a neviem čoho ako pre škôlku. Peniaze neberú, oblečenie sa neodvážim kupovať lebo to oni kupujú len vybrané značky. Kúpila som tri vstupy do herne v meste a nejaké kapsičky a chrumky ( viem že to jedáva) čo ešte kúpiť?
To dieťa má všetko a už ho ani nič nebaví, radi robia veľké a honosné oslavy tak nechcem aby ich darček urazil že je slabý, ale fakt netuším čo ešte, bojím sa že sa netrafim a také veci už ma ( aj keď možno ani sami nevedia čo majú)
Už 3 krát sme so svokrou a švagrinou behali po meste a nič nekúpili
Mate nejaké rady? Ďakujem

Strana
z3
adrianap83
3. mar 2024

Kukni značku Buki, majú také drevené kufríky s náradím a konkrétne stroje vyrobí, potom tam je domáca hvezdáreň, to by sa mohlo páčiť aj aj. Bola spomínaná motýľa farma, ja som videla aj mravčiu - edukačnéhračky.sk
Alebo, ale to už je okolo 100, tie magnetické stavebnice- connetix, lerni. Možno bude nejaká zľava niekde, popozeraj.
Ešte ma napadlo - dobrodružná súprava- detský ďalekohľad, kompas, baterka, poharik na pozorovanie hmyzu, sietka na motyle, dačo z toho vyber, ale detske a plus zošit na poznámky, farbičky.
Reči si tu nevšímaj.

adrianap83
3. mar 2024

Náhodou si tzv rešpektujúci hosť - nie raz tu už mamky nadávali, aké blbiny dostali deti, tak sa chce niekto poradiť, ešte dostane 👍🤣

svetlonos
3. mar 2024

Podla toho co si opisala - montessori, vypnuta telka, proti kinu a zoo, dedskym spevákom ... Mne to nepride, ze by v tomto boli vymeteni.
Skor mi pride prehnane 70 ludi na oslavu 4rocneho dietata 🙈 To sa mi zda riadne antimontessori. Kokos ved to nemam ani ja sancu byt so vsetkymi naraz v kontakte a ten maly bude akurat z nich mimo alebo si casom povie aka je on hviezda, ked bu na natodky pride 70 ludi. V skole budu pozyvat potom celu triedu na tyzden do Tatier asi...
Tot len moj vylev.
Hod sem novu temu - kto vychovava montessori stylom, poradte darcek.

adrianap83
3. mar 2024

@svetlonos prečo vymeteni? TV nepozerá ani môj syn, kino mu ešte tiež netreba, spevákov - detskí ho vôbec netankuju, púšťame len cd, nepáči sa mu, počúva našu hudbu. Hrame na klavir, kalimbu, ukulele. zoo je vec názoru a ja to chápem. Tak sme asi tiež vymetení 🤣🤣🤣

adrianap83
3. mar 2024

@svetlonos prepáč, zle som si precitala. Fakt sa ospravedlňujem💗

autor
3. mar 2024

Nehovorím ani ja že sú vymeteni ale sú iný ako ostatní, chcela som tým opísať že tieto vecí teda určite niesu vhodný darček

michelle567
3. mar 2024

Mäsožravá rastlina mi ešte napadla 😄 popri tých hračkách od toľkých ľudí niečo iné by možno bolo fajn

minutka
3. mar 2024

Poukazka do dracika. Nech si vyberie. Alebo spolocensku hru. Lego

sovica
3. mar 2024

@autorka, keďže si napísala, že chce resp. dostane stôl s náradím a elektrický báger, tak mne napadlo toto:
- chlapčenské obliečky báger
https://www.krajina-deti.sk/Obliecky-Bager-na-s...
- detská osuška stavebné stroje
https://www.krajina-deti.sk/Osuska-Stavebne-str...
- detské montérky
https://www.habala.sk/detske-monterky-cxs-garfi...
- alebo nejaká detská stolová hra, napr. Activity
https://www.ihrysko.sk/activity-deti-p2104

mapypotkancek
3. mar 2024

Ja rada davam ako darcek predplatne casopisu. Potom si na mna obdarovany spomenie kazdy mesiac pocas roka 🙂 tak mozno ako tip - predplatne nejakeho pekneho detskeho casopisu (netusim, ci je nieco take Montessori zamerane, ale mozno aj ano)

slavomira236
3. mar 2024

To predlpatne casopisu je fajn napad...mna len napadlo ked bude mat tolko hosti a tolko darcekov kazdybrok ta to buduat za par rokov cely dom zapratany. Ma vsetko a este ma len 4roky.

svetlonos
4. mar 2024

@adrianap83
citam citam a nechapem 😂. Stava sa. Telku my ani nemame, z nudze cnost mu malemu obcas zapnem zrovna o doktorke z opel zoo 🙂 To pozrie rad a nie je z toho prepnuty ako z inych rozpravok. Tam dokonca aj sam pride, ze uz staci. Do zoo ideme radi pozrieť. Safari je daleko a takto tie zvierata vidiet na zivo aj ked je to smutne oproti ich realnemu prostrediu.

adrianap83
4. mar 2024

@svetlonos no fakt sa ešte raz ospravedlňujem, strašne ma vytočilo slovo vymeteni a zjavne to vymietlo zrak aj mozog mne 🤣
Áno máš pravdu s tou zoo. Ale zase beriem tak, že to sú zvieratá narodené v zoo a teda, v prírode by to už aj tak nedali. Ak sa to dietatu riadne vysvetli a sa o tom rozprávate, pochopí a aj zvieratká si poobzera. Ale rozumiem, ak to niekto nechce vôbec podporovať.
Snáď autorka niečo fajn nájde, čo aj chlapčeka poteší a aj rodičia budú spokojní.

tiana080
4. mar 2024

@stanielka17 nehovorím to často, ale tak ty si dobrá mimosa 🤣🤣🤣 Sherlock

najstastnejsia
4. mar 2024

Ak chceš kupovať pracovné zošity, odporúčam sériu KUMON. 🙂

cecilia29
4. mar 2024

Fiha. No . Teda nna keď sa doma najbližsi pýtajú tak dávam kupovať praktické veci - napr ovocie co chuti, maľovanku, farby, hrnček s dinom, pyzamko do škôlky, plastelína, pokladnička, uteračik so škôlky, papučky a pod. ...
Možno fakt niečo malé kreatívne by nestačilo?

snowflakenel
4. mar 2024

Aj ja poznam taku rodinku,kde maju deti vsetko.
Sami rodicia su si toho vedomí a ked dcera dostala pozvanku, tak ,,podmienka,, vstupu na oslavu bola, ze nic nenosit, len seba 🙂Povolene bolo len drobne obcerstvenie( tycinky, chrumky, cukriky, .. ..) aj,tak sa to podelilo medzi deti

minimie
4. mar 2024

Chápem ťa, vybrať darček niektorým ľudom je úplná veda. A neber ostatné vážne, niektoré tu idú doslova v štýle podľa seba súdim teba. Čo takto puzzle? To sa vie pekne zbierať. Alebo detský hudobný nástroj?

sono2
4. mar 2024

Ja by som dala do obalky 50e, ak je veľa tak 30 a nejakú sladkosť.
Moje deti majú takisto všetko a takisto sa poteším peniazom a rovnako ich nemám problém darovať

hopsik
4. mar 2024

Myslím si, že vhodný a najmä praktický darček by mohli byť aj posteľné obliečky s obľúbeným motívom, osuška, deka, vankúšik....

Strana
z3