Ako vybrať ideálny darček pre malého chlapca?
Ahojte, sme pozvaní na oslavu ku mužovej sesternici, ich syn mal meniny aj narodeniny. Dieťa má hračiek po milú jarmilu, má 4 roky, keď sa ich pýtam čo pre malého ako darček tak nič netreba, na oslave bude asi 70 ľudí (celá rodina, každú rok to zbytočne preháňajú). Keď sme boli u nich som si všimla že knižnicu má skoro väčšiu ako ja x detských knižiek, áut a dopravných prostriedkoch má tiež požehnane, všelijaké skladačky všetko možné, má kreatívny kútik kde má pasteliek, plastelín, pečiatok a neviem čoho ako pre škôlku. Peniaze neberú, oblečenie sa neodvážim kupovať lebo to oni kupujú len vybrané značky. Kúpila som tri vstupy do herne v meste a nejaké kapsičky a chrumky ( viem že to jedáva) čo ešte kúpiť?
To dieťa má všetko a už ho ani nič nebaví, radi robia veľké a honosné oslavy tak nechcem aby ich darček urazil že je slabý, ale fakt netuším čo ešte, bojím sa že sa netrafim a také veci už ma ( aj keď možno ani sami nevedia čo majú)
Už 3 krát sme so svokrou a švagrinou behali po meste a nič nekúpili
Mate nejaké rady? Ďakujem
Náhodou si tzv rešpektujúci hosť - nie raz tu už mamky nadávali, aké blbiny dostali deti, tak sa chce niekto poradiť, ešte dostane 👍🤣
Podla toho co si opisala - montessori, vypnuta telka, proti kinu a zoo, dedskym spevákom ... Mne to nepride, ze by v tomto boli vymeteni.
Skor mi pride prehnane 70 ludi na oslavu 4rocneho dietata 🙈 To sa mi zda riadne antimontessori. Kokos ved to nemam ani ja sancu byt so vsetkymi naraz v kontakte a ten maly bude akurat z nich mimo alebo si casom povie aka je on hviezda, ked bu na natodky pride 70 ludi. V skole budu pozyvat potom celu triedu na tyzden do Tatier asi...
Tot len moj vylev.
Hod sem novu temu - kto vychovava montessori stylom, poradte darcek.
@svetlonos prečo vymeteni? TV nepozerá ani môj syn, kino mu ešte tiež netreba, spevákov - detskí ho vôbec netankuju, púšťame len cd, nepáči sa mu, počúva našu hudbu. Hrame na klavir, kalimbu, ukulele. zoo je vec názoru a ja to chápem. Tak sme asi tiež vymetení 🤣🤣🤣
@svetlonos prepáč, zle som si precitala. Fakt sa ospravedlňujem💗
Nehovorím ani ja že sú vymeteni ale sú iný ako ostatní, chcela som tým opísať že tieto vecí teda určite niesu vhodný darček
Mäsožravá rastlina mi ešte napadla 😄 popri tých hračkách od toľkých ľudí niečo iné by možno bolo fajn
Poukazka do dracika. Nech si vyberie. Alebo spolocensku hru. Lego
@autorka, keďže si napísala, že chce resp. dostane stôl s náradím a elektrický báger, tak mne napadlo toto:
- chlapčenské obliečky báger
https://www.krajina-deti.sk/Obliecky-Bager-na-s...
- detská osuška stavebné stroje
https://www.krajina-deti.sk/Osuska-Stavebne-str...
- detské montérky
https://www.habala.sk/detske-monterky-cxs-garfi...
- alebo nejaká detská stolová hra, napr. Activity
https://www.ihrysko.sk/activity-deti-p2104
Ja rada davam ako darcek predplatne casopisu. Potom si na mna obdarovany spomenie kazdy mesiac pocas roka 🙂 tak mozno ako tip - predplatne nejakeho pekneho detskeho casopisu (netusim, ci je nieco take Montessori zamerane, ale mozno aj ano)
To predlpatne casopisu je fajn napad...mna len napadlo ked bude mat tolko hosti a tolko darcekov kazdybrok ta to buduat za par rokov cely dom zapratany. Ma vsetko a este ma len 4roky.
@adrianap83
citam citam a nechapem 😂. Stava sa. Telku my ani nemame, z nudze cnost mu malemu obcas zapnem zrovna o doktorke z opel zoo 🙂 To pozrie rad a nie je z toho prepnuty ako z inych rozpravok. Tam dokonca aj sam pride, ze uz staci. Do zoo ideme radi pozrieť. Safari je daleko a takto tie zvierata vidiet na zivo aj ked je to smutne oproti ich realnemu prostrediu.
@svetlonos no fakt sa ešte raz ospravedlňujem, strašne ma vytočilo slovo vymeteni a zjavne to vymietlo zrak aj mozog mne 🤣
Áno máš pravdu s tou zoo. Ale zase beriem tak, že to sú zvieratá narodené v zoo a teda, v prírode by to už aj tak nedali. Ak sa to dietatu riadne vysvetli a sa o tom rozprávate, pochopí a aj zvieratká si poobzera. Ale rozumiem, ak to niekto nechce vôbec podporovať.
Snáď autorka niečo fajn nájde, čo aj chlapčeka poteší a aj rodičia budú spokojní.
@stanielka17 nehovorím to často, ale tak ty si dobrá mimosa 🤣🤣🤣 Sherlock
Ak chceš kupovať pracovné zošity, odporúčam sériu KUMON. 🙂
Fiha. No . Teda nna keď sa doma najbližsi pýtajú tak dávam kupovať praktické veci - napr ovocie co chuti, maľovanku, farby, hrnček s dinom, pyzamko do škôlky, plastelína, pokladnička, uteračik so škôlky, papučky a pod. ...
Možno fakt niečo malé kreatívne by nestačilo?
Aj ja poznam taku rodinku,kde maju deti vsetko.
Sami rodicia su si toho vedomí a ked dcera dostala pozvanku, tak ,,podmienka,, vstupu na oslavu bola, ze nic nenosit, len seba 🙂Povolene bolo len drobne obcerstvenie( tycinky, chrumky, cukriky, .. ..) aj,tak sa to podelilo medzi deti
Chápem ťa, vybrať darček niektorým ľudom je úplná veda. A neber ostatné vážne, niektoré tu idú doslova v štýle podľa seba súdim teba. Čo takto puzzle? To sa vie pekne zbierať. Alebo detský hudobný nástroj?
Ja by som dala do obalky 50e, ak je veľa tak 30 a nejakú sladkosť.
Moje deti majú takisto všetko a takisto sa poteším peniazom a rovnako ich nemám problém darovať
Myslím si, že vhodný a najmä praktický darček by mohli byť aj posteľné obliečky s obľúbeným motívom, osuška, deka, vankúšik....

Kukni značku Buki, majú také drevené kufríky s náradím a konkrétne stroje vyrobí, potom tam je domáca hvezdáreň, to by sa mohlo páčiť aj aj. Bola spomínaná motýľa farma, ja som videla aj mravčiu - edukačnéhračky.sk
Alebo, ale to už je okolo 100, tie magnetické stavebnice- connetix, lerni. Možno bude nejaká zľava niekde, popozeraj.
Ešte ma napadlo - dobrodružná súprava- detský ďalekohľad, kompas, baterka, poharik na pozorovanie hmyzu, sietka na motyle, dačo z toho vyber, ale detske a plus zošit na poznámky, farbičky.
Reči si tu nevšímaj.