Ako zvládnuť svadbu s 2-ročným dieťaťom?
Ahojte, čoskoro nás čaká svadba a naša dcérka v tom čase bude mať čerstvé dva roky. Zaujíma ma ako ste to mali vy, ak ste boli v rovnakej situácii čo sa týka stráženia - “obetoval” sa niekto z rodiny a odišiel zo svadby keď malo ísť dieťa spať alebo ako ste to vyriešili? Miesto v sále kde by mohla malá prespať nie je, takže si ju tam nemôžeme nechať.
@t1nusa bola somnou celi čas tam .
Takto bola to naša svatba mala mala čerstvé 3 roky.
Bola snami do 2rano zaspla v kočíku cestou domov .nasvatbe som mala 2deti do 1 roka jedno spalo hore v izbe a rodičia strážili cez pestúnku a cca o 22:00isle otec stim chlapcom domov .späť .
A druhý chlapček pospla chvíľu v kočíku bol úžasný ( aj som si snim za tancovala )a domov išli okolo pol noci stim že dieťa zaspalo po ceste domov v aute ( boli by do konca ale ujo musel na 3 ráno do roboti vstať aby aspoň dačo pospal lebo domov to mali cca 45 minút autom .).
Pár rokov do zadu som bola na svatbe tete a mala 2deti skoro 2rocnu a cca polročného boli sními do 2rana kým.neskocnila svatbu deti poslali v kočíku.
Synček od cca 21 spal v kočíku. Kým zaspal, vystriedala sa pri kočíkovaní polka rodiny, každý chvíľočku. Keď sa zobudil o 2, akurát končila svadba,tak sme si potom išli už spolu všetci ľahnúť do postele. Doobeda ostal s babkou a my sme upratovali
žienky ešte raz - vydávať sa budem ja, takže neexistuje aby som odišla z vlastnej svadby domov… a taktiež nemáme k dispozícii žiadnu izbu v mieste konania, keďže máme svadbu v kulturáku, jediná možnosť je uložiť dcérku doma (jedine šťastie že to máme tak 3 minútky odtiaľ), len teda musí a ňou niekto byť…
najhoršie je, že tu nemám v podstate žiadne kamarátky a tie ktoré by mohli sú pozvané na svadbu…
zostava zrejme len možnosť len objednať si opatrovateľku, aj keď úprimne si neviem predstaviť že by mi mal strážiť dieťa u nás doma niekto cudzí… neviem vôbec ako to vyriešime, snáď nájdeme kompromis medzi týmto všetkým…
ďakujem za každú radu od vás ☺️
@t1nusa možno treba prehodnotiť charakter svadby, my sme sa brali, keď mala dcéra 1 rok, cez obrad ju kočíkovali kamošky, vtedy spala, keď sa zobudila a nevidela nás, taký rev spustila, že sme ju počuli až na 3.Poschodie . Potom už bola ok, ale my sme mali večeru a posedeli sme do 19.30 a šli sme všetci domov,, tak sme to chceli, aj tak bola stále na mne nalepená. Ak chceš svadbu do rána, o dieťa postarané, tak držím palce. Úprimne si neviem predstaviť to dieťa, že ho odovzdáš cudzej osobe, dieťa s ňou v pohode pôjde, ona ho vezme, dá ho spať, a ty sa budeš pokojne baviť. Moje dieťa by s cudzou ani nešlo. Hostí ano staré mamy by som s tým tiež neobťažovala.
nemozte ju ulozit do kocika? pripadne zobrat prenosnu postielku a niekde v roku saly ju mat nachystanu ked dcerka uz bude unavena?
@qetka asi aj ja by som to takto nejako...vatu do ušiek,.čiapku, je to svadba nemusí ísť spať o 8, pôjde neskôr.... Ani ja si neviem predstaviť zháňať cudziu opatrovateľku na noc k nám domov
@t1nusa Môžete zobrať cestovnú postieľku, taká malá si aj s vami zatančí...bude to milé🙂. Vedľa v miestnosti môže zaspinkať, a potom si ju odnesiete domov. Dáte jej napiť teplé mliečko...alebo čaj, ako je zvyknutá doma. My tiež nemáme nikoho ku malému. Veľa šťastia a užite si to! ❤️
Dvojročné dieťa vydrží hore aj do pol noci, zabavila by som sa a potom išli domov
@t1nusa My sme mali tiež svadbu, keď mala dcérka 2 roky. Moja mama ju strážila, ale zahrala sa aj so švagrinou alebo s mojím bratom. Vždy sa niekto našiel. My sme mali miestnosť pre deti, tak spala tam v cestovnej postieľke. Boli tam aj menšie deti, ale tie tam spali v kočíku. Brali sme ju počas svadby aj na fotenie portrétov, tak máme fotky aj s ňou.
V kočíku ti zaspí určite. Niekde ju potom dať na tmavšie miesto, na našej svadbe bol syn 1r skoro do konca. Keď zaspal v kočíku dali sme ho do šatne, čašníci ho chodili kontrolovať každú chvíľu a niekdo z nás tiež. Ani sme ich o to neprosili:D
Suseda? Nie je žiadna?
Robíš z toho strašnú vedú. Proste cestovnú postieľku zohnať ak nemáš a je po probléme isto sa nájde roh kde je trochu menej hluk alebo hore na pódiu za DJ alebo muzikantov bude menej hluk a k tomu pestúnka ak by sa zobudila až to vieš. Ďalšia možnosť je po pol noci babka ,dedo , niektorý z rodičov ak by šli domov tak rovno dať s nimi . . Zbytočne sa stresuješ
Ak máš koho a dieťa spolupracuje tak po case odísť dat dieťa spať a ochotný človek bude s nimi u vas/ u neho doma. My sme boli teraz na svadbe deti 4r a 6m. Jedna babka na svadbe druha nespolupracuje takze nemal kto. Boli sme cca do 10tej. Starší vydrzal a mladšie spalo na etapy v kociku so slúchadlami.... Teraz citam ze vaša svadba. No v tom prípade 2r bud v kocikuba striedať sa pri nej alebo niekto z rodiny nech sa obetuje. To je podľa mňa normalne.
@t1nusa my sme takto boli na jednej svadbe kde bolo viacero deti a novomanželia to poriešili za nás - prenajali animátorky, ktoré si rozložili detský kútik v jednom priestore a detičky tam oni zabávali. A potom sme boli na viacerých svadbách v hoteloch a ubytovaním, tam sme vzali babku, ktorej sme prenajali izbu a keď bol pre malú čas ísť spať, odniesli sme ju babke na izbu a my sme sa bavili ďalej.
@t1nusa ak máš rodinu a blízkych ktorí ťa majú úprimne radi, tak sa ti vo váš veľký deň o dcérku určite postarajú. Len sa ich treba opýtať priamo aby si vedela. My sme na svadbe mali ročného syna. Starali sa o neho na striedačku moja mama, otec a moja kamarátka. Spal v kočíku v sále a až okolo polnoci sme ho odniesli na izbu kde sme mali kameru.
Dieta by bolo na svadbe a večery a potom by som mala opatrovatelku alebo niekoho kto ju postrazi doma. Nik by neodbiehal. Naozaj na vlastnej svadbe podla mna nie je ok odbiehat, ani cakat, ze sa rodic paru obetuje alebo ktokolvek = aj tak budete stale mat oci niekde, a riesit co je s dietatom. A najma pri 2r dietati, este batola napr. dojcene, ok do kocika a napr o 21-22hej domov s niekym a potom utekat domov po pol noci ale takto, by som to riesila strazenim, dohodnutym... do vecera bude s vami (neviem kolko vydrzi...) a potom pojde domov.
@zuzubb007 ako ktore :D moja urcite by nevydrzala, a uz od 21vej by nam usi pilila... okrem toho s rodicmi cely den bude mat co robit... tam bude super, ak sa vobec stihne v klude vyspat cez obed, napr pri babke... vsak pred obradom sa kopa veci este riesi... posledne kde som bola lietala nevesta od 7mej rano :D
@t1nusa podľa toho, z ktorej strany bola svadba som poprosila o stráženie, s tým že som dieťa doviezla domov, aby bolo vo svojom a kľudne spalo. Naposledy nám dcéra spala v kočíku 1,5 r v šatni v KD , bolo ich asi 5 tam a nik to nejak špeci neriešil. Naše deti boli s nami na každej svadbe čo sme boli, keďže to boli vždy súrodenci a nik nemal požiadavku, že bez detí.
@t1nusa síce mala Malá 3 roky ale jasné, že som sa prispôsobila. Keďže to bola výnimočná situácia a veľmi sa tam tešila, počkala som kým sama o 22.hej povedala, že chce ísť spinkať (bežne chodí pred 21.vou) a jednoducho som sa "obetovala" a rozlúčila sa s celou rodinou a išli sme preč. Trocha mi to bolo aj ľúto ale zase s nikým iným by byť nechcela a mne to zas za tú Dcérinu traumu nestálo. Aspoň som nebola na 2.deň úplne nevyspatá.

@t1nusa nasa dceru sme uz nastavili tak ze ci starými rodičmi, ci nasimi surodencema v pohode sme mohli nechat samich. Ona stym nemala problem. Naposledy ako sme boli na svadbe , mala 2.5 tak o 10 ju zobrali stary rodicia domov.