Akú sumu peňazí by ste dali súrodencovi na svadbu?
Ideme s partnerom na svadbu jeho bratovi ako pár, som zvedavá, akú sumu považujete za vhodnú ako dar. Čo sa situácie týka: obaja pracujeme, svadba bude klasická, taká väčšia. Možno bude táto diskusia užitočná aj pre iných, ak budú o takejto záležitosti rozmýšľať a hľadať rôzne názory a skúsenosti. ☺️
@nini1978 v poriadku, tak ti budem tykať. A hodnotiť že tento príspevok je na zamyslenie samozrejme musí to byť v úvodzovkách je negativizmus. A tiež som napísala už rovno v príspevku a potom aj v odpovedi pre teba že nielen ja sa cítim v tejto oblasti zmätená ale viacerí iní moji kamaráti s ktorými som sa o tomto bavila. Dnes je drahšia doba, možno sa menia aj tieto záležitosti. Nevidím nič “na zamyslenie” na tom, keď sa diskutuje o nejakej téme, čo si potom budú môcť prečítať aj iní, ktorých to zaujíma. Ja sama sa zvyknem vyjadrovať k rôznym témam ak mám zaujímavú skúsenosť, neriešim či je autor anyonym alebo kto. A možno pre niekoho to bude plodná téma, lebo dajme tomu má nachystené peniažky okolo 100-200 eur pre nejakého rodinného príslušníka lebo len toľko si môže dovoliť a tŕpne, či to nie je na dnešné pomery málo (toto som akurát riešila s jednou známou a nevedela som čo jej na to presne povedať), ale keď si prečíta tieto odpovede, že aj iní takto dávajú a dostávajú a sú v pohode, tak tú osobu to možno upokojí.
pokial vam tiska nenarusi fungovanie rodiny a mas pocit, ze je to adekvatne a pomoze im, daj uplne v pohode. prestrelene by to bolo, ak by ste kvoli tomu museli napr ozeliet planovanu dovolenku, alebo vziat pozicku len na dar a pod. mne je sympaticke, ze sa na to pozeras tak, ako sa pozeras. niekto vyssie pisal, ze dali tiez relativne vela, ale preto, lebo inac by si nevzali a chceli pomoct. tak to beriem aj ja. a rada - s okolim sa o tomto asi nebav, lebo tam moze nastupit zavist, ze mate na rozdavanie a pod.
@simca06022011 áno to je pravda vzťahy v rodine sa nemeraju vyskamí darov. Ale zas nehrajme sa na to,že ak Ti napríklad brat dá k svadbe 50 a a on sa bude ženit o pol roka tak ty mu dáš 1000,alebo dve. 🤣 To by som chcela vidieť.🤣
@marryen ja by som mu tolko nedala ani keby mi tych 1000eur dal (ktore by som od neho ani nevzala), cize nemas co vidiet ;)

@ukulela no ale moja sestra a aj jej snúbenec zarábajú nad pomery (a hlavne on). Nemajú pôžičku, nemajú auto, majú minimálne výdavky. Môj muž síce tiež zarába nad pomery, ale ja som na MD, platíme úver a tak ďalej. Čiže z tohto hľadiska viem, že oni na to majú, ale zas na druhú stranu vzhľadom k ich postoju sa ja necítim zaviazaná dávať extra sumy s čím koniec koncov súhlasí aj naša rodina, keď som to s nimi prednedávnom konzultovala