icon

Aký darček k 40tke pre ženu, ktorá nič nepotrebuje?

2. okt 2023

Ahojte, potrebujem radu, lebo som sa ocitla v nepríjemnej situácii. Pred časom oslavoval môj brat 40tku. Kúpila som mu darček cca v hodnote 60€. Teraz som mala rovnaký sviatok ja a dostala som darček v trojnásobnej hodnote. Cítim sa nepríjemne, aj keď chápem, nemá deti, so ženou sú štedrí k celej širokej rodine, ja som na materskej, on to iste tak neberie ako ja. Ja mám však nepríjemný pocit, cítim sa dlžná. O to viac, že teraz oslavuje 40 bratova manželka. Určite si nemôžem dovoliť vrátiť jej dar v rovnakej hodnote, ako som dostala ja. Ale netuším, čo jej kúpiť, aby som popri ich daru nevyzerala ako chudobný príbuzný. Ona je človek zvyknutý na kvalitu a značkové veci. Uvažovala som možno nad nejakým wellnessom, kam by šli obaja a tak by som trošku kompenzovala aj lacnejší dar bratovi. Je to hlúpy nápad? Mal by to byť radšej osobný dar iba pre ňu? Lenže čo, aby to bolo aj dostupné a aj potešilo niekoho, kto si môže dovoliť všetko? Joooj, dilema ☹ Ďakujem za každú radu a tip.

majlo23
3. okt 2023

Ak naozaj nič, tak potom toto:

autor
3. okt 2023

@muchotrafka298 To som nepovedala, našla som tu kopec inšpirácií a dobrých rád a každú jednu si vážim. Len som chcela objasniť, že poukážku do obchodu som zavrhla, lebo o týždeň by si obdarovaná ani nespomenula, že čosi od nás dostala. Keby mala nejakú jedinečnú záľubu, napríklad háčkovanie a dostala by poukážku do špecializovaného obchodu, bolo by to iné. Ale ona nič také nemá, iba šport a to kupuje u overených značiek, nie v Exisporte a pod. Skôr by som chcela dať darček, ktorý jej zostane na pamiatku, alebo ak poukážku, tak na nejaký zážitok, po ktorom je zostane spomienka. To je všetko. A nikde som nespomínala wellness pobyt, iba wellness, uvažovala som nad vstupom do niečoho, možno s nejakou masážou alebo večerou, to sa pod stovku dá úplne v pohode zrealizovať aj pre dve osoby. Len proste, toto je komplikovaný oslávenec.

veronicka88
3. okt 2023

A možno si to zbytočne komplikované robíš len ty🙂 niekedy netreba veľa a človek s poteší🙂

muchotrafka298
3. okt 2023

Z vlastnej skusenosti, ci menej nad tym budes spekulovat, tym lepsie.

A nechces nieco ako malovanie, keramiku, vyrobu sviecok alebo tak? Je to vzdy par hodin, ze sa zabavi, vyskusa nieco nove. Proste ze ma aktivitu, ktoru by si mozno sama nevybrala. Ano, pises, ze len sportuje, ale mozno by ju taketo nieco zaujalo.

Pre mna slovo "wellness" je spojene s pobytom, kedze nie je vela zariadeni, kde poskytuju nejaky jednodnovy wellness, ze by tam boli masaze, sauny a pod. Ano, mas rozne hotely, kde sa toto da aj vo forme jednodnoveho vstupu (zalezi od toho, kde byvas alebo resp. kde byva obdarovana svagrina).

lenkahvh
3. okt 2023

este otazka, tebe dal darcek brat. Ona ti niekedy nieco dala? Co? Mozno si pisala a prehliadla som.

marcela64
3. okt 2023

Podľa mňa je ideál nejaká poukážka, tým sa nedá pokaziť vôbec nič a človek to využije ako uzná za vhodné.

marsmykkok
3. okt 2023

ak zážitkové, tak čo takéto niečo? https://www.jasna.sk/zazitky/eventy/vecera-pri-...

tom_i
3. okt 2023

U nás sa každý prikrýva perinou na akú má a nik to nerieši. Sestra s manželom je na tom finančne lepšie a robí jej veľkú radosť ak môže niekoho obdarovať tým, po čom túži a nemôže si to dovoliť. po čom túži ona? Po úprimnom objatí. Úsmeve. keď sme celá rodina spolu, rehoceme sa, pojeme mamine rezne, šalát a nik sa na nič nehrá. Proste sme rodina v dobrom aj zlom

tom_i
3. okt 2023

@majlo23 jeej na toto nemáš link?

simca06022011
3. okt 2023

Naozaj si nič nekompenzuj, ver ci nie, nie každý rata peniaze pri kúpe darčekov. Skôr skus niečo čo sa jej bude páčiť. Na cene naozaj nezáleží.
Ako ja neviem ci sú na fotenie... mňa by to nepotešilo:D 40tku idem mať a t3sim sa akurát na to ze to všetci oslávime spolu na chate. Lebo vidíme sa malo. Kašľať na darčeky. OO a do jednej deky som zalubena :D ale asi nepoviem a kúpim si potom sama :D

martul
3. okt 2023

inak vieš čo ma napadlo... čo keby si dala namaľovať portrét ich dvoch? Raz som bola u kamošky a mala namaľovaný obraz celej rodiny /ceruzkou, neviem ako sa to presne volá/. Vraj nejakej babe - študentke poslala fotky rodiny mobilom a ona tie tváre spojila do jedného obrazu. Veľmi pekné to bolo.

maryetta
3. okt 2023

Kludne aj listok do divadla by mohol potesit. Na nejaku premieru.
Pripadne ak chodia radi-resp nevieme ci boli-na Lomnicak-dnes uz aj to nieco stoji….

sonnenshein
3. okt 2023

Mna by ako "minimalistku" co nic nepotrebuje potesili:
- pero, napriklad https://www.elbeza.sk/swarovski-pero-crystallin...
- termohrncek, napriklad https://waterdrop.sk/products/funkcna-termoska-...
- dokladovnik, napriklad https://dajanarodriguez.sk/p/cardholder-prima-l...
- designovy sperk, napriklad https://www.petratoth.sk/produkt/folkie-nausnic... s

zeldia
3. okt 2023

@sonnenshein pekne veci 😉

veronicka88
3. okt 2023

@sonnenshein veru DR a dokladovnik je nádherne a hodnotne

muchotrafka298
3. okt 2023

No tak ja som dievcata asi jedina, ktorej sa nepacia veci od DR. Pride mi to gycove a vsetko na jedno kopyto.

autor
3. okt 2023

@sonnenshein Ďakujem krásne za tipy, u Petry Toth som veru našla veľa pekných kúskov. Tak asi skombinujem nejaké pekné náušničky s poukazom na masáž, k tomu kvietky, nejaká sviečka alebo niečo z kozmetiky a snáď sa poteší.

muchotrafka298
3. okt 2023

Dovolim si len upozornit,ze sperky od Petry Toth su bizuteria, je to mosadz.

mk1111111111
3. okt 2023

A kurz sebalicenia?, mne sa to velmi pacilo, aj som sa vela dozvedela a naucila, vyuzivam stale, takze sa je to trvacny dar. Ja by som moc do oblecenia nesla, sama nemam rada, ak mi nieco niekto na oblecenie kupi, mam vyhraneny vkus a malo kedy sa don trafia. Este tak znackovy naramok, to ano, to sa da odhadnut podla vkusu obdarovaneho. Zazitok by som brala, pripadne welnes den, to potesi snad kazdeho.

pau_li
3. okt 2023

@muchotrafka298 nie si kedina..aj na mna je to moc.. ja mam teda tento mesiac tiez 40..a k1abelka uz caka od augusta zabalena (lebo zlava) a muzovi som povedala, ze nech neriesi, ze vybavene.. ammyla.sk , lokalna znacka, vyroba na zakazku, jednoduche linie, ciste dvary a vzory tak akurat ♡ DR je pre mna kolotocar style (akokolvek je kvalitna, narocna na vypracovanie aj material..nie som skratka cielovka a to je v poriadku)

muchotrafka298
3. okt 2023

@pau_li kabelka nikdy nie je zly darcek 👍🏻 za mna tieto vystredne veci typu kabelky a doplnky od DR su vyslovene vhodne len pre toho, komu sa to paci a hodi sa mu. Za mna je celkom risk kupovat to bez nejakeho poradenia sa s obdarovanou.

natali03
3. okt 2023

@lenkahvh zdravím, zaujali ma tie sviečky, máte prosím aj vyskúšané, ktorá vôňa je naj ? 😌

veronicka88
3. okt 2023

Pozri ešte ľúbivé a ruksacik koženy namiesto kabelky🙂

sonnenshein
4. okt 2023

Ak sviecky, odporucam https://www.soslow.sk/

nyusika
4. okt 2023

Nauč sa prijímať dary a neočakávat v živote, že za všetko treba dávať v rovnakej hodnote.
To je vychcanost.

Švagrinej by som darovala nejaký personifikovany snurkovy náramok.

nyusika
4. okt 2023

@muchotrafka298 no ale kabelka nie je nízkonákladový dar

muchotrafka298
4. okt 2023

@nyusika no to mas pravdu Pati, lebo niektore su v cene auta 😉

margaretka
4. okt 2023

@martul tu hrozí pri tom portréte že vyberie foto pre maliara , ktorá sa jej nebude páčiť ...aj to sa stalo a je pravda že súper maliar no nepodobajú sa ako real a na taký obraz tiež musí byť priestor doma ako píše autorka nemá dekorácie nič a predstáv si jeden perosonifik obraz na čistej stene ....

margaretka
4. okt 2023

Podľa mňa taštičkou so sviečkou vínom a krásnou veľkou kyticou nič nepokazís