Aký darček priniesť na oslavu bez pozvania?
Potrebujem rýchlo poradiť. Včera mal známy oslavu vo forme chaty, na víkend. Dnes tam ide jeden môj kamarát a pýtal sa ich, či môže vziať mňa so sebou pretože sme sa dlho nevideli atd. Ja tam pôjdem, bola by som tam od obeda do večera dnes. Prosím nepíšte mi že načo a tak, ja viem načo. Len by som chcela poradiť, čo priniesť? Nebola som priamo pozvaná na oslavu včera, avšak je mi trápne prísť s prázdnymi rukami a potom sa nechať hostiť. Nechcem však kupovať drahé fľašky a neviem čo za 15-20€, len nejakú symbolickú vec aby som nešla naprázdno. Máte rady?
Len aby si nebola nemilé prekvapko keď ta nepozvali 🙈 ja osobne by som bez pozvania nešla nikam
Autorka, mohla by si napísať ako to teda je. Je to tvoja láska na diaľku a keďže vedel že sa nemôžeš uvoľniť z prace tak ťa nepozval? A ty si si ale zázrakom vybavila voľno a prídeš ako prekvapko? Potom mi do toho ale aj tak nezapadá to že nechceš investovať viac ako 15€. 🫣😅
Nebude trapas to, že nič neprinesies, ale to, že tam prídeš bez pozvania, prekvapko? Máte 12 rokov, ty kokos mne keby donesie dakto na moju oslavu aj starého známeho šľak by ma trafil, ako vieš, že by ťa tam chcel vidieť, strašný trapas nešla by som určite nejaká hrdosť by v tebe mala byt, a pchať sa takých ľudí neznesiem
Ja by som zaniesla nejaký lepší rum alebo whisky a niečo sladké, dezert napr., len to bude drahšie ako 15 €.
hadam si neni ta co ju museli z prace vyhodit lebo kolegu a jeho snubenicu otravovala?
Tam kde nie som pozvaná by som nešla ani omylom. Už teraz mi je za teba trapne. Nenos tam nič a hlavne, nechoď tam.
Mna by tiez zaujimalo, ze ci ma autorka s dotycnym nejaky vztah, iny ako ze je "znamy". On asi vedel, preco ju nepozyval a je vrchol sedlačiny ist niekam, kde ma nevolaju a este na chatu na oslavu, Vlastne on chudak mozno ani nevie, ze ona existuje, ze davno na nu zabudol, kedze neboli v kontakte a teraz pride na jeho oslavu a zareve "Preeeekvaaapeeeeniiiiiieeeeeee".
No tak oslavenec vraj už vie že prídem s tým jedným mojím kamarátom, len ostatný "účastníci" o tom nevedia. Čiže rozmýšľam či ísť či nie
A nevideli sme sa cca 2-3 roky ale poznáme sa
A z akého dôvodu sa tam chceš trepať keď ta nepozval? Však keby ta tak tuzil vidieť tak ta zavola sam. Nevideli ste sa 2-3 roky, netuším ci ste boli v kontakte, či ste dôverni priatelia alebo iba náhodní známi. Za mňa by som nešla nikam, je to trápne dovalit sa niekam kam ma nevolali
Pozri, nám to nemusíš vysvetľovať (oslávenec už vie, len ostatní nie). Jednoducho sa to takto nerobí, nepatrí sa to. Ak tam napriek všetkému chceš ísť, kúp normálny dar, nie symbolický. Budeš tam s nimi pol dňa jesť, piť.
Otoč si to naopak - oslavuješ na chate a na druhý deň sa dovlečie niekto, koho si nepozvala. Donesie niečo 'symbolické', nie za 15-20€ a bude sa do večera hostiť ako všetci ostatní. Budeš s tým v pohode?
Ja myslím,že bude dosť prekvapený z teba 🤔
Fľaša vina.
Veľký dar je niečo za 100€ ale fľaša za 15-20€ nie je veľký dar, len milá pozornosť, ktorú je slušné priniesť, keď niekam ideme. Myslim, že ani ty tam nebudeš sedieť "nasucho" a aj čosi popiješ, aj sa ponúkneš pohostením.
A teraz reálne - zjavne nič kupovať nechceš, tak tam radšej nechoď, bude to vhodnejšie. A posledná možnosť - nechcem sa ta dotknúť, no ak sa ti zdá veľa priniesť na návštevu fľašu, tak asi si na tom finančne zle, v tom prípade kúp napr Merci, Toffifee alebo iný dezert, bude to stačiť a ukáže to, že si vážiš, že tam môžeš byť 🙂
Tak ja mám kamarátov, ktorí by neboli moja prvá voľba pri pozývaní na takúto oslavu, lebo sme sa dlhšie nevideli, ale keby sa takýmto nejakým spôsobom zastavili/prišli s niekým z pozvaných a dopredu by sa ma na to niekto spýtal, či je to okej, tak by som sa aj potešila... a mám aj takých známych, pri ktorých by som sa fakt, že nepotešila, resp. by som nesúhlasila s tým, aby prišli ... čiže ak oslávenec povedal tomu vášmu spoločnému kamarátovi, že je okej, aby si prišla a chceš ísť, kľudne prídi, ale doniesla by som naozaj niečo normálne, nie len "symbolicky"... ostatných účastníkov neviem či poznáš, nepoznáš, ale predpokladám, že im to môže byť jedno...
Tak napísala som mu teda že ďakujem ale neprídem, je mi to také divné fakt ako čítam tie komentáre, ale povedala som mu že ak tak veľmi chce nech zorganizuju nabudúce žúrku kde budem priamo pozvaná :D a nemusím riešiť takéto dilemy
Fakt ti to nie je trápne sa tak vnucovať?
Za mna ked niekoho nevidim 2-3 roky, to je nic. Ja som myslela, ze ste sa 20 rokov nevideli. A co mal povedat? Len chcel byt slusny, ze nech teda pride /a pomyslel si, ze co sa tam natiskas, ked Ta nikto nevolal/. Ten kamarat je nesvojpravny, ze nevie ist sam? A tych ostatnych pravdepodobne poznas a im to nikto nepovedal. Ani nemusi, oslavenec si pozve koho on uzna za vhodne.
Ak mas sama pochybnosti o tom, ci tam mas ist, tak pocuvni svoju intuiciu a nechod nikam.
Keby som nebola pozvana nezobrala by som nic max flasu vina
Ale ja by som hlavne ani nesla kam ma nepozvali
A čo mal na to povedať? Chcel byť slušný už keď si sa sama pozvala. Ale určite tomu kamošovi vyčistil žalúdok. 🤦🏻♀️
@evaachesa Ale zase netreba robiť scenáre, ktoré sa vôbec nemuseli stať 😅 mňa keby sa niekto z kamošov spýta či si môže niekoho doniesť na moju oslavu ako +1, normálne poviem áno alebo nie, podľa toho ako by som to cítila, pri drvivej väčšine ľudí by som to brala úplne neutrálne a ak by bol priestor, bolo by to pre mňa v pohode, obzvlášť ak sa poznáme a žiadne čistenie žalúdka by sa určite nekonalo 😀 a ani nepísala ona priamo oslávencovi, že by sa sama pozývala... keby tam prišla ako to prekvapko, bolo by to zvláštne... ale takto, keď to oslávenec schválil, tak by to nebolo zas nič hrozné... autorka sa asi rozhodla fajn, že nejde, ale netreba tu z nej robiť neviem čo
@autorka zistila by som si fakt, či ma tam neodmietli len zo slušnosti. Ak sa naozaj oslávenec poteší, tak kvalitný alkohol je naozaj len taká maličkosť. Kvalitu ale za 5€ nečakaj.
Ja som introvert a celkovo clovek, ktory nema rad zmeny v zmysle, ze mam nieco naplanovane a teraz rychlo sa musim prisposobovat niekomu inemu alebo niecomu. Cize mne keby mal takto niekto prist na oslavu, ze ja ho nevolam a opytaju sa ma, ze ci moze prist, tak poviem nie. Pokial by to nebola rodina co som dlho nevidela alebo blizky kamarat. Ja nemam rada ani neohlasene navstevy a vlastne ma to otravuje. Ked ja mam uz program a musim to zmenit a sediet doma, lebo nahodou isiel niekto okolo.
Dalsia vec je, ze ja znameho nepokladam automaticky za kamarata. Pre mna je znamy clovek, ktoreho sice poznam, ked ho vidim tak sa pozdravime, ale nemame ziadny blizsi vztah ani kontakt. Takze ja by som vobec neriesila to, ze ci ist alebo nejst. Ja by som nesla a hotovo, hlavne tam, kde nie som pozvana.
Keď už sa chceš niekomu privtierkať na oslavu dones normálny darček ako ospravedlnenie za svoju drzosť a nie blbosť za pár eur.
Teraz keď už vie aj oslávenec by to bolo ešte trápnejšie. A teda neostávaj tam pár hodín, možno hodinu dve.
“Ak tak velmi chce”?
Z tvojej strany jedna trapnost za druhou.
Nepozvu ta, pozves sa sama, nechces kupit adekvatny dar a nakoniec podakujes, ze neprides a este si ides vynucovat pozvanie na dalsiu oslavu. Nonsens 🙈

To bude dobrý trapas. Tak známi robí oslavu, nepozve ťa a ty tam potom prídeš, že tadááá, tak ma tu máte a ešte to prezentuješ, že to, že prídeš bude prekvapko. Možno bude - ale nemilé a trápne prekvapenie. Aj pre teba, ale aj pre oslávenca. Ty by si sa ako cítila, keby si niekoho nepozvala a on tam príde ako veľká voda? No dobre, ale tak ty vieš.... Na tvojom mieste by som zobrala práve tú fľašu alkoholu. Je to univerzálny darček, ktorým nič nepokazí ani nevyžiadaný hosť