icon

Aký veľký krížik na prvé sväté prijímanie?

kvietok2021
12. máj 2026

Ahojte. Krstnemu synovy chceme kúpiť zlatý krížik. Aký veľký by ste kúpili? Manžel chce kúpiť 3cm plus ešte veľkosť očka, ale mne sa to zdá mohutne na malého chlapca.

janinah
12. máj 2026

Zoberte bloček a prip.si to vymenia.Ale nemyslim,ze to chlapec bude nosiť,aj ked je to zvyk a berie sa ako spomienka.Ja kupujem šperky podla toho ako sa mi čo zapáči na prvy pohľad.nie podľa cm.

anonym_256ea7
12. máj 2026

Krížik skončí schovaný niekde v skrinke a hotovo. Nosiť ho bude mizno raz za rok. Radšej by som mu dala korčule tablet zaplatila tabor výlet

kvietok2021
autor
12. máj 2026
@anonym_256ea7

Krížik skončí schovaný niekde v skrinke a hotovo. Nosiť ho bude mizno raz za rok. Radšej by som mu dala korčule tablet zaplatila tabor výlet

@janinah
@anonym_256ea7 práveže sa už na krizicek s retiazkou teší 🙂

anonym_a0097e
12. máj 2026

zlato bude mať hodnotu vždy, aj ked ho nebude nosiť. A veľkosť ? Ved chlapec skoro vyrastie, takže ked rozmyslas o velkosti, nebude to vždy "malý chlapec"

anonym_0010c3
12. máj 2026

Ja som na 1. sv. prijímanie dostala asi 1,5-2cm dlhý, doteraz sa mi zdá akurát. Keď som ho dostala som ho aj veľa nosila, teraz preferujem biele zlato/striebro, tak je odložený, ale čaká na niekoho, kto ho ocení... 3cm sa mi zdajú priveľa aj na dospelú osobu, nie ešte na dieťa.

maryetta
12. máj 2026

1,5 max 2cm.

maryetta
12. máj 2026

Ak chces mozem ti zajtra premerat. Mam ja a aj syn.

kvietok2021
autor
12. máj 2026
@maryetta

Ak chces mozem ti zajtra premerat. Mam ja a aj syn.

@maryetta to by bolo super. Dakujem 🙂

denisa_deniska
Včera o 04:55

Ja som kupovala na krst, aj očakávam, že chlapec nikdy prívesok v tvare krížika nosiť nebude, ale jednoducho si myslím, že zlato bude mať vždy hodnotu, a nech si s tým potom robí čo uzná za vhodné 🙂 a pre chlapca sa takéto dary ťažko kupujú.. a veľkosť? no skôr som sa riadila, koľko chceš investovať, a podľa toho kupovať krížik 🙂