Chýbajúce vianočné darčeky od manžela
Už pár rokov sa mi stáva, že manžel mi nekúpi pod stromček nič. V podstate sa o všetky darčeky starám ja a za tie roky sme si zvykli (vlastne manžel je dosť šetrný až držgroš 😁) že ak si kúpime počas roka niečo neplánované, drahšie, vždy to okomentuje, aj berie tak, že "to už máme na Vianoce". Ja mu ale vždy na Vianoce nakoniec niečo kúpim. Posledné dva roky, som od neho nedostala ničovaté nič. A je mi z toho celého dosť smutno. Tak si uvedomujem, že som si to vlastne vytvorila okolo seba sama. Ja nič nepotrebujem od nikoho, sama sa zariadim. Tento rok ani staršia dospelá dcéra, nič. Nikoho nenapadne urobiť mi radosť. Nikdy som to nejako extra nevnímala, ale je mi z nich smutno 🫤.
Suhlasim s nazorom, ze ta dospela dcera je pre mna nepochopitelna. Chlapi su ignoranti niektori, ale s tymto som sa nestretla. Mam synov, su pozorni a stedri v ramci moznosti.
Je to smutne, podporiť by ťa mal muz, ale ten na to nie je. Nuž len tak, ako tu radia, ani ty im uz nekup nič. Možno sa ešte spamataju.
tak si si ich naucila...aj deti k tomu musis viest...
No tak akože mňa by pekne nasral kebyze mi nič nedá. Ved tu nejde o dar za 500e. Ved ti mohol kúpiť aj nejakú peknú kazetu s kozmetikou. Ale ťažko povedať no... mne syn 10rocny vyrobil srdiečko aj všetkým starým rodičom a dcéra 6r. mi namaľovala obrázok. Tu ide o to ako sú tie deti vedené. Áno je pravda, že my si dávame veľa pod stromček, je to prehnane až. Ale deti su vedené tak, ze aj maličkosť poteší.
@anonym_28aa90 to je krásne 🥹♥️
@anonym_autor Manzel uz iny nebude. Setrnost, v horsom pripade lakomstvo sa stupnuje vekom.
Skus v decembri povedat detom, ze by ta potesila kniha od autora XY pod stromcekom.
Vies, aj ja som taka bola a potom som mala pod stromcekom 2 pary ponoziek od exmanzela a on Monclear bundu, ci si sam sebe kupil. 😆 Ked som sa ohradila, tak na 75kg zeny nic nemaju, lebo som pri tele.
Tvoja mama dostavala darceky?
Žiaľ škoda že to riešiš až po rokoch, ale tak nikdy nie je neskoro na nastavenie zrkadla, a je to jedno či manžel alebo veľké dieťa
S detmi si mala zacat tak, ze ich naucis davat darceky inym, babkam, dedkom a mozno im dopne, ze aj vlatnej mame treba, ked muz je "tupelo". A muzovi buduci rok nekup nic. Tak Ste sa dohodli, tak to dodrzuj.
My sme tiez zrusili darceky pre dospelych, dostavaju len vnucata. Mame vsetci vsetko a co potrebujeme si kupime mimo sviatkov. Ale, striktne to dodrziavame, aby sa nikto necitil blbo.
@anonym_autor ja by som sa už rovno pod stromčekom pýtala, kde je môj darček a poďakovala im, že sa na mňa tak pekne vykašľali. Že akí sú zlatí, a vidno ako má majú radi a myslia na mňa... Keď nepovieš, tak oni si myslia, že si v pohode.
@anonym_autor ja by som sa už rovno pod stromčekom pýtala, kde je môj darček a poďakovala im, že sa na mňa tak pekne vykašľali. Že akí sú zlatí, a vidno ako má majú radi a myslia na mňa... Keď nepovieš, tak oni si myslia, že si v pohode.
@anonym_4f9899 a manželovi by som určite už nič nekúpila
Moji synovia ešte veria na vianočný zázrak, takže darčeky pre mňa rieši manžel. Avšak všetky ostatné sviatky sa zaujímajú aj deti, dostávam kopec darčekov od nich - pohľadnice nimi vyrobené, vypýtajú sa do obchodu (s mužom) a kúpia mi kvety, varia spolu moje obľúbené jedlo... Ale vždy sme si dali na darčekoch záležať pre všetkých z rodiny a nik nepovie “nepotrebujem nič”. Aj keď muža som to musela naučiť. Teraz potrebuje minimálne darčekovú poukážku do obľúbeného eshopu 🤣.
Úprimne dcére a manželovi by som nedala nič len malému ..
@anonym_4f9899 tak toto je dobre manipulatívne a pokazí to radosť všetkým. Treba to oznámiť dopredu “očakávam tento rok aj ja niečo pod stromčekom” rozposlať linky s tým, čo sa jej páči, hocičo. Len nie to, čo si napísala.
@anonym_autor treba to povedat tvojmu muzovi a aj tvojej dcere.
@anonym_autor berú ťa ako samozrejmosť, len by sa ti niečo stalo ... nič si z tohto nerob, je takých žien viac, ber ako plus, že je dostatok všetkého počas roka, manžel pracuje
Ale toto neni Len o datcekoch. Ty si SA dala do role matky sluzky, co nic nepotrebuje. Mija mama Bola takato ista s tak isto SA k nej otec spraval.
Ja z tohto dovodu si davam Sama Darceky na Vianoce a narodeniny, plus sfuknem sviecku. Syn je Este maly, ale sme dvaja, tak ja ho to musim naucit.
Plus one drobne a zasadne veci , any SA naucila, ze som dolezita.
@anonym_autor aj mne by bolo smutno,velmi:(
Si moc skromná, ak ťa to trapi , povedz im na rovinu svoje pocity
Sú tvoja rodina,komu inému to máš povedať ?a ty niesi len maličkosť v rodine ale žena matka a taký príklad davas aj dcére i keď nejde o material ale o to, že práve matka si zaslúži pozornosť
Treba im to pripomenúť
@evia13 ak 20 rokov všetkým hovorila “nepotrebujem nič, mám všetko” tak áno, bolo by to manipulatívne. A taký človek by mal oznámiť, aspoň prvý rok, že prišla zmena a niečo očakáva. Mne keď niekto povie, že nič, tak nedostane oddomna nič. Nebudem vynakladať snahu na niekoho, koho je to vedomé rozhodnutie.
@anonym_autor nechapem ako niekto moze roky s niekym zit a ma problem narovinu povedat co citi a co chce. Ja davam muzovi zoznam co mi ma kupit a aj on mne. S tym, ze este aj prekvapko mimo zoznamu cakam. A keby mi nic nedal, nebola by som sklamana len vnutri ale by som mu to vycitala a nie, ze on by ani nevedel, ze som smutna. Napriklad viem, ze na meniny zabuda, tak mu mesiac pred nimi hovorim, ze budem mat meniny a chcem darcek. A este mu to aj pripominam, lebo by inak zabudol
Ale toto neni Len o datcekoch. Ty si SA dala do role matky sluzky, co nic nepotrebuje. Mija mama Bola takato ista s tak isto SA k nej otec spraval.
Ja z tohto dovodu si davam Sama Darceky na Vianoce a narodeniny, plus sfuknem sviecku. Syn je Este maly, ale sme dvaja, tak ja ho to musim naucit.
Plus one drobne a zasadne veci , any SA naucila, ze som dolezita.
@oslo1 presne. Zeny sa furt stavaju dobrovolne do roly chudery. Aby sa citili lepsie tak to volaju skromnost. Zacina to nie zlatko ja si veceru za seba zaplatim, pokracuje to ze ved ja som na materskej vsetko zvladnem a konci to tym ze na ne vsetci kaslu ale zaroven ocakavaju full servis. Staci sa pozriet na komentare v teme kde 24 rocna bola smutna ze nedostala knihu od rodicov. Ved ona ma byt stastna ze vobec nieco dostala, ved na darcekoch nezalezi (hovia ti co ich dostali), ved nema fnukat a kupit si sama, ved ma drzat hubu len aby niekoho nesklamala/nenahnevala...uz tam jej vacsina tlaci do hlavy ze na nej a na tom co chce nezalezi
@anonym_autor základom je komunikácia. To čo tu niekto navrhol, že nič im nekúpiť a sebe áno a potom im šplechneš do očí, to je také hmm, slovenské. Čo tak posadiť sa s nimi hneď teraz a porozprávať, že by si rada aj ty dostala darčeky od nich na Ježiška? Že je ti smutno, že ty všetko obstaráš a sedíš tam s prázdnymi rukami? Mne to príde férovejšie ako "vytierať niekomu zrak" priamo pod stromčekom budúci rok a kaziť náladu všetkým... Najhoršie je nič nepovedať nikomu a len očakávať, že si domyslia, že to zrazu chceš ináč, ako roky predtým.
Mám 15 ročnú dcéru a každý rok som za ňu kupovala seba a mužovi darček. Meniny, narodeniny, Vianoce. Ona iba dala peniaze, prispela niečo alebo niekedy nedala nič, lebo mi bolo blbé pýtať. Inak, peňazí má odložených dosť. Ale tento rok som jej to povedala na rovinu. Keď vie čo by sa páčilo kamarátke, čo má rada, tak nech sa zamyslí a niečo vymyslí aj rodičom. Tu nejde o drahý dar, môže to byť čokoľvek, aj čaj. Ale vymyslí to sama, sama to kúpi a aj zabalí.
Moj v zaciatku vztahu takto reagoval, ze nevedel co kupit tak nekupil nic. Riadne som mu vycistila zaludok ze ci mu to pride ok, ze ci si podla neho nezasluzim nic ako prejav vdaky..Odvtedy uz je tomu 20r si vzdy nieco najdem, nezabudne ani na ziaden sviatok typu den matiek, valentin, mdz...Keby to vtedy necham tak, ze ved mne nic netreba ja si kupim co potrebujem tak to pojde tym smerom ako autorka. Moja mama presne tiez takto ze jej nic netreba a nikdy si nic od otca nenasla pod stromcekom. Proste kasle na nu.
Kvety na den matiek vybera syn a manzel plati, kedze je prvacik. Ale vzdy je to na manzelovi ze pod je den matiek ideme mame vybrat kyticu, od mala tie deti treba ucit ze sviatky je potrebne brat do uvahy
Poviem ti moju skúsenosť. Môj chlap zabúdal často na moje narodeniny. Dajme tomu, že za 14 rokov čo sme spolu zabudol 4x.
Na ten 4x keď sa to stalo som mu povedala, že keď je to nad jeho mozgové kapacity, tak teda končíme s " oslavovaním ". Najskôr sa potešil, že ako fajne, že to môže vypustiť z hlavy. Ja som už ale v hlave mala potmehútsky plán keď som mu to hovorila, lebo som vedela, že jeho najbližšie narodeniny sú veľké okrúhliny. Zrazu prišiel deň jeho 40 narodenín a ja totálny ignor, tvárila som sa, že neviem že ich má. Zrazu žiadna torta, žiadna gratulácia, dokonca nemal ani žiadnu oslavu všeobecne, lebo to nemal kto robiť. Veeeľmi rýchlo precitol a odvtedy mávam dary aj počas roka...
@anonym_autor tak u nás je presný opak muž ma vždy niečím prekvapí. Ale tento rok nevedel tak som si to vyriešila sama kúpila som si lístok na muzikál s topánky a u nás je zvyk že sa obdarujem všetci nabˇvzajom aj deti tie už dospelé nám kúpia nejaký spoločný darček a my im nejakú maličkosť plus dáme im peniaze nech si niečo kúpia

To ma mrzi :(
Ja by som bola tiez smutna na tvojom mieste... ale aj zo seba keby niekomu nedam nic a nepotesim ho