icon

Cítim sa sama na prípravu svadby

27. apr 2025

Máme svadbu o necelych 5 mesiacov. Mám vybavený iba kostol a papiere. Svadobné šaty stále neviem nájsť pre seba a už začínam byť frustrovaná. Každý má na všetko čas. Oznámenia som spravila sama chcela som ich dať vytlačiť. Však je čas. Chcela som kúpiť výzdobu..však je čas. Muža som naháňala,že treba už obrúčky pozrieť netreba je čas. Najskôr mi všetci do toho kafrali a teraz keď sa chcem poradiť sú iné veci prednejsie. Neviem mám pocit,že som na to úplne sama. Mama je urazená že som nedala za svedkynu sestru ale len kolegyňu z práce.
Som unavena a zničená....takto som si našu svadbu nepredstavovala

Strana
z5
janinah
27. apr 2025

Tebe niekto zviazal ruky? Vsak idem a vytlacim ,vyzdobu kupim,saty tiež,potrebujes od niekoho povolenie?
Je to tvoja svadba,tak makaj.

januska12323
27. apr 2025

Potrebuješ k tomu pomocníka? Zadaj úlohy a vybavuj.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
ukgirls
27. apr 2025

nepytaj sa- oznamuj .... muzovy napis ulohy kolegyna nech s tebou obehne salony ... mame daj na starost jedlo a nech si priberie aj sestru ..alebo ak muz bude frflat- nech zaplati firmu co to pozariaduje

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ingridpisarova
27. apr 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba aano všetko čo ma byt krasne v živote je veeelky problém

colsami
27. apr 2025

Tiez som vsetko robila sama. Ak k niecomu bol potrebny muz (napr obrucky), povedala som vtedy a tam. 5 mesiacov je dlha, postacujuca doba. Ved dnes vybavis vsetko cez telefon a mail, objednas, dohodnes, vybavene. A to sme mali velku svadbu a mimo bydliska.

bielasovicka
27. apr 2025

Kašli nato.... Máš čas 🤣🤣

autor
27. apr 2025

Ako to čo nám chýba sú už len detail lenže ja som vybavila objednala a zistila som že svokra nakúpila zas to isté lebo si myslela,že to nemáme. Výzdobu si chcem robiť sama. My sme chceli iba slávnostnú obed v reštaurácii len s rodičmi a ty sa začali,že musíme mať kaštieľ a neviem čo. Ja chcem mať pri všetkom dozor čo a ako ale keď sa pýtam odpoveď jedostanem

autor
27. apr 2025

Máme obmedzený budget. Koláče a torty nám bude piecť svokra my prispejeme len na potraviny. Ale nemám kto bude organizovať a hovoriť kto kde a čo lebo niekoho takého tam nemáme. Sestra dáva rozumi akoby sa vydávala ona

1ryba
Odpoveď bola odstránená
denisa_deniska
27. apr 2025

Mne to príde, že keď ti chceli pomáhať (podľa teba kafrať do toho a dávať rozumy), tak bolo zle. Keď ti nikto nechce pomôcť, je zle. 🙂

dzulli1980
27. apr 2025

Tak nakoniec nie si na to sama ... či?

kvietok173
27. apr 2025

V tom prípade by som zrušila veľkú svadbu a ušetrila si vrásky a trvala na pôvodnom pláne a radšej investovala čas a energiu na iné, či bývanie alebo nezabudnuteľnú dovolenku. Týmto spôsobom sa dopracujes unavená a frustrovaná k niečomu čo si možno nechcela 😉🤷🏻‍♀️😘

janetinka27
27. apr 2025

Ahoj, rozumiem ti, dolahne to na cloveka.my sme mali na pripravu svadby tri mesiace, lebo muz dostal v nasom meste pracu a tak sme zacali riesit naraz byt a svadbu. Muz makal na byte a na svadobne pripravy cas nemal. Zmakla som to sama, prenajala som objekt, objednala catering, kupila som si saty, topanky, kupila vyzdobu, prenajala potahy na stolicky, vybavila cepcenie, vyrobila oznamenia, vyrobila som si aj menovky na stol aj pierka, kupila flase na palenku, vyrobila etikety, uz ani neviem co vsetko - urobila som si na to zosit
Moj muz so mnou vybral obrucky a vybrali sme menu a zohnal hudbu, lebo poznal niekoho kto hra na svadbach.a spolu sme boli na fare vybrat datum.
Islo ma z toho drbnut, lebo som aj chodila do roboty a aj pomahat muzovi na byt, vyberali sme dvere, okna, kupelnu, skriabali steny, behali po obchodoch atd

autor
27. apr 2025

No len keď svokra nakupuje veci bez toho aby mi povedala ja potom nemám prehľad čo máme a čo treba dokúpiť. Ja sa to dozviem až keď tam prídeme a ona mi ukáže čo kúpila. Nevie ani v akej téme máme svadbu a kúpila veci čo sa tam absolútne nehodia

kristinka92
27. apr 2025

Ja som zvládla za 5mesiacov viacmenej sama a s polročným krpcom. Nechcem sa vyťahovať alebo aby to tak znelo, ale niekedy je lepšie keď si to spravíš sama. Mna zabíjalo keď som niekomu aj dala úlohu niečo vybaviť, nasledovalo 300 doplňujúcich otázok že bolo nakoniec rýchlejšie keď som prišla a vybavila to. Obrúčky nedebatuj, zober snúbenca a idu sa kúpiť. Nie nabuduce, teraz. Čim viac vybavíte hneď, tým menej toho bude posledný mesiac

colsami
27. apr 2025

Na case si to vykomunikovat so snubencom, aby svojej mame povedal co a ako. Tak Ti bude nakupovat aj do noveho byvania, detom, atd... Ked neviete komunikovat teraz, ani o rok na tom nebudete lepsie.

Aj ked predpokladam, ze vam podla Tvojich slov tu svadbu platia rodicia z nejakej vacsej casti?

ivik4
27. apr 2025

Pre boha 😀. My sme zbuchali krasnu svadbu za 3 mesiace komplet a skoro vsetko som postihala sama a to som mala na krku 2rocne vkuuuuse urevane dieta a ani mamu za zadkom. Nefnukaj prosim Ta, to je malina nejake obrucky a blbosti okolo svadby

autor
27. apr 2025

Obrúčky sme si chceli dať spraviť zo zlata čo máme doma lenže na to sa ohradila snúbencov a rodina že nie v žiadnom prípade,že máme ich kúpiť normálne v obchode. Lenže keď som sa jej 3x pýtala kedy sa budú riešiť obrúčky povedali,že to stačí riešiť v aguste. Svadbu máme v septembri. Naši povedali,že v máji nech sa už riešia obrúčky lebo inak nech sa zruší celá svadba keď nikto nespolupracuje.

marca12
27. apr 2025

Velmi to prezivas. Sprav si zoznanm. Na papier napis,co vsetko planujes,potrebujes a postupne odskrtavaj. Ak chces pomoc,zadaj ulohy ostatnym,ale nech sa drzia zoznamu. Muzovi povedz,teraz ideme vybrat obrucky a hotovo. Musis byt razna a nie,ze niekto ti povie,mame cas,tak posluchnes. Chces to teraz zabezpecit,tak to urob a nevyhovaraj sa na inych. Ja som tiez taka,ze chcem vsetko hned a argument to ma cas u mna neprejde.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
27. apr 2025
@marca12

Velmi to prezivas. Sprav si zoznanm. Na papier napis,co vsetko planujes,potrebujes a postupne odskrtavaj. Ak chces pomoc,zadaj ulohy ostatnym,ale nech sa drzia zoznamu. Muzovi povedz,teraz ideme vybrat obrucky a hotovo. Musis byt razna a nie,ze niekto ti povie,mame cas,tak posluchnes. Chces to teraz zabezpecit,tak to urob a nevyhovaraj sa na inych. Ja som tiez taka,ze chcem vsetko hned a argument to ma cas u mna neprejde.

@marca12 ja nemám komu zadelit úlohy. Sestry sú 200km ďaleko jedna je až v zahraničí. Mám starých rodičov. Mužovi rodičia bez seba nevibavia nič a kamarátky nemám. Iba tú dobrú kolegyňu ale nemôžem všetko dať riešiť jej. Má svoju rodinu a má aj zdravotné problemy

katica06
27. apr 2025

Načo ti je pri všetkom dozor? Však si dospela a svojprávna...nie? Budúca svokra niečo.kúpi zle je, niečo nespravila zle je. To je ako zajac s čiapkou a bez.... . sorry. až mi je na smiech.
S mužom sme sa dohodli že po 9.15. že by sme mali mať svadbu a bola 18.11. a boli aj oznámenia, aj kapela, aj kamera aj fotograf, aj kostol, aj sála aj šaty aj oblek, aj zábava do 5tej rána.
Zobuď sa,. máš ešte päť mesiacov a sama píšeš že chýbajú drobnosti, načo tá dráma. Sama sebe si komplikuješ život

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
27. apr 2025
@katica06

Načo ti je pri všetkom dozor? Však si dospela a svojprávna...nie? Budúca svokra niečo.kúpi zle je, niečo nespravila zle je. To je ako zajac s čiapkou a bez.... . sorry. až mi je na smiech.
S mužom sme sa dohodli že po 9.15. že by sme mali mať svadbu a bola 18.11. a boli aj oznámenia, aj kapela, aj kamera aj fotograf, aj kostol, aj sála aj šaty aj oblek, aj zábava do 5tej rána.
Zobuď sa,. máš ešte päť mesiacov a sama píšeš že chýbajú drobnosti, načo tá dráma. Sama sebe si komplikuješ život

@katica06 pretože keď niečo aj poviem že takto tak všetci sa ohradila že načo a je to blbosť. Svadbu platí moja rodina. My sme chceli len malú svadbu o rodičoch a nikto iný. Teraz máme svadbu o 20 ľudí ktorý sa v živote nevideli a ani nevedia z druhými vyprávať no celé zle. Muž hovoril,že oblek si kúpi týždeň pred svadbou.
My sme obmedzení financiami

biba_18
27. apr 2025

ak by som chcela svadbu iba obed či večeru, nikto by ma do kaštieľa nedostal… my sme ani hudbu na svadbe nemali, lebo sme nechceli. mali sme svoju predstvu a tú sme si splnili. keď sa rozpustila oficiálna časť, rodičia a malé deti išli domov a my mladí na diskotéku…

autor
27. apr 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba ktoré auta, kto s Kim ide kto usmerní čo kedy sa bude robiť, kto bude fotit,kto bude sledovať čas, kto má odvezie do kostola kto muža, ktoré auto kto tam donesie koláče a torty, kto výzdobu kostol a kaštieľ, kto to správe atď.

kvietok173
27. apr 2025

Prečo búši mala dat zadávať úlohy iným? Veď to rieš sama a obrúčky s priateľom. Čo sa týka zlata kľudne daj robiť veď oni neroztavia práve tvoje. Tvoje ze odkúpia zlomkoch zlato a zaplatíš prácu. Zas nejaké povery čo sa môže a čo nie. S priateľom sa dohodni že kde chce byt a kde nie a ak to veľmi chceš takto rob všetko s pozitívnou náladou. Veď byto mal bytovom deň.Aj Saty, každému sa páči niečo iné ale dôležitý je tvoj vyber a aj ako sa v nich ty cítiš a pre priateľa a ostatných to bude prekvapenie.

Strana
z5