Cítim sa sama na prípravu svadby
Máme svadbu o necelych 5 mesiacov. Mám vybavený iba kostol a papiere. Svadobné šaty stále neviem nájsť pre seba a už začínam byť frustrovaná. Každý má na všetko čas. Oznámenia som spravila sama chcela som ich dať vytlačiť. Však je čas. Chcela som kúpiť výzdobu..však je čas. Muža som naháňala,že treba už obrúčky pozrieť netreba je čas. Najskôr mi všetci do toho kafrali a teraz keď sa chcem poradiť sú iné veci prednejsie. Neviem mám pocit,že som na to úplne sama. Mama je urazená že som nedala za svedkynu sestru ale len kolegyňu z práce.
Som unavena a zničená....takto som si našu svadbu nepredstavovala
Prečo búši mala dat zadávať úlohy iným? Veď to rieš sama a obrúčky s priateľom. Čo sa týka zlata kľudne daj robiť veď oni neroztavia práve tvoje. Tvoje ze odkúpia zlomkoch zlato a zaplatíš prácu. Zas nejaké povery čo sa môže a čo nie. S priateľom sa dohodni že kde chce byt a kde nie a ak to veľmi chceš takto rob všetko s pozitívnou náladou. Veď byto mal bytovom deň.Aj Saty, každému sa páči niečo iné ale dôležitý je tvoj vyber a aj ako sa v nich ty cítiš a pre priateľa a ostatných to bude prekvapenie.
@kvietok173 ja som mala vybrané lenže pýtajú za požičanie 580€ a na to nemám tak hľadám lacnú alternatívu lenže som moletka a nie všetko mi sedi
Tak ak je to taký financiami a to ešte nevieme ako máš bývanie sa ti čudujem by som zrušila cele šialenstvo čo bude stať kopec peňazí a naco to všetko. Nech ti rodičia dajú peniaze na to čo naozaj potrebujete alebo nech štichu nechajú. Keby od tohozaviselo ako budete žiť. Vidíš že priateltotak vobec nevníma a oblek si kúpi týždeň pred 👍🤩
Vsak tak si správ svadbu o dvoch svedkov a keď budes mať za pár rokov na takú svadbu ,ako si predstavuješ,potom si ju správ
Zbytocne to hrotis a ešte keď nemáš na šaty ani 500 fakt neviem
Tak načo to všetko keď sú problém peniažky. Mne sa pacia svadby že si kľudne dáš Saty jednoduché napr dlhé lanové či hoc aké aké sa ti pacia za pár eur a do vlaskov kvietky a kyticku a niekde v záhrade stan a altanok kde bude svadba. Žiadne ceremónie je to Vás deň. Načo to divadlo čo stojí kopec peňazí a hlavne keď je problém finančný. Úvaz a v klude si premysli čo chceš porozpravaj sa s Vašimi aj s priateľom. Ak svokra chce veľkú svadbu nech si obnoví sľub s manželom 😂. Držím palce a hlavne kľud 🍀🌸❤️
@1ryba ja neviem či čítate čo som písala. Rodičia majú cez 80 od nich zadať vybavovať veci nemôžem. Sestri mám ďaleko oni prídu už rovno na svadbu, mužov brat ten nám nepomôže lebo nemajú dobré vzťahy a rodičia majú problémy s pohybom a okrem toho nemám už nikoho.
Takže nemám ani koho požiadať o pomoc
A aký máš dôvod ordanizovat tento neorganizovaný chaos, keď nemáš s tým skúsenosti
Tak ju neziadaj. Nemáš peniaze a rodičia ťažko ušetrené dajú na svadbu kde príde švagor čo dobre nevychádza s bratom? Fuuu tak toto by som nechcela. Radšej neformálne posedenie a bez stresu.
Tak načo to všetko keď sú problém peniažky. Mne sa pacia svadby že si kľudne dáš Saty jednoduché napr dlhé lanové či hoc aké aké sa ti pacia za pár eur a do vlaskov kvietky a kyticku a niekde v záhrade stan a altanok kde bude svadba. Žiadne ceremónie je to Vás deň. Načo to divadlo čo stojí kopec peňazí a hlavne keď je problém finančný. Úvaz a v klude si premysli čo chceš porozpravaj sa s Vašimi aj s priateľom. Ak svokra chce veľkú svadbu nech si obnoví sľub s manželom 😂. Držím palce a hlavne kľud 🍀🌸❤️
@kvietok173 asi sa nechápeme. My sme chceli jednoduchú skromnú svadbu a hostina mala byť v reštaurácii. Lenže im vadilo že sme vybrali motorest tak oni si zamysleli,že nám zaplatia svadbu ak to budeme mať v kaštieli, že aby sme mali pekne spomienky. My potrebujeme zakúpiť len obrúčky a šaty.
My sme mali svadbu za 6 týždňov od prvotného nápadu. Vybavili sme si všetko sami. Čím viac ľudí do toho zapojíš, tým viac názorov a o to horšie. Šak si vybav a porieš podľa svojich predstáv.
Tak si ich kúp a ostatné nerieš? A potom čo tu píšeš čo musíš zabezpečiť. Teraz ja nechápem.
Ani obrúčky nepotrebuješ a šaty stoja fakt malo
No že keď som povedala že toto a hento by som chcela zrazu,že vymýšľam a spekulujem.
A teraz keď som hovorila koľko treba kúpiť výzdobu do kostola zrazu nikto nemá čas mi poradiť či to bude dobré alebo nie. Ja mám pocit,že s tým každého len otravujem.
Povedala som, treba poslať oznámenia aby si ľudia vedeli vybaviť voľno a oni ,že načo čo vymýšľam,že to stačí mesiac pred svadbou
Veď ty nerobíš svadbu, robíte malú oslavu.
Koho k čomu potrebuješ? K čomu všetko s niekym riešiš?
Sadni si s priateľom, dohodni sa s ním, kedy pôjdete kúpiť alebo dat robiť obrúčky, dajte si vytlačiť oznámenia, zober kamošku a vyber si šaty, svokre povedz, aké zákusky a tortu chceš na piecť, nech pripraví do určitého dátumu zoznam, čo k tomu potrebuje.
Nevešaj ľuďom okolo seba na nos, čo ideš robiť. Robte si to sami s priateľom a je vybavené
Robíš somára z komára.
Ja neviem ako to funguje! V živote som na svadbe nebola. Veď poradiť by mali ty čo svadbu mali. Hovorím,že každý sa tvári akoby to nič nebolo
Bože môj, čím viac čítam, tym viac sa bavím.
Rodicia majú cca 80, čiže ty adi 20 nemáš. Tak si sadni, spíš, čo potrebuješ a choď bod po bode. Áno, naozaj v podstate o nič nejde. Hlavne sa ukľudni a začni sa chovať dospelo.
Prosim ta sprav fakt svadbu o dvoch svedkov,sadnite si doma na záhrade a je,zbytocne sa stresujes
Veď ty nerobíš svadbu, robíte malú oslavu.
Koho k čomu potrebuješ? K čomu všetko s niekym riešiš?
Sadni si s priateľom, dohodni sa s ním, kedy pôjdete kúpiť alebo dat robiť obrúčky, dajte si vytlačiť oznámenia, zober kamošku a vyber si šaty, svokre povedz, aké zákusky a tortu chceš na piecť, nech pripraví do určitého dátumu zoznam, čo k tomu potrebuje.
Nevešaj ľuďom okolo seba na nos, čo ideš robiť. Robte si to sami s priateľom a je vybavené
Robíš somára z komára.
@abbey1 priateľ na to nemá čas dal mi v Tom voľnú ruku. Ale ide o to,že ja neviem čo treba ešte vybaviť. Ja som nebola nikdy na žiadnej svadbe takže neviem čo všetko treba.
Šaty na seba zohnať neviem,buď v nich vyzerám hrozne alebo ich neobleciem skrz váhu. Svokra mi povedala,že sa nemám starať ona to spravi ako to robí. Tortu som jej povedala aj ukázala fotku akú chcem ale či ju takú spraví netuším. A ďalej už neviem čo mám ešte vybaviť?
Prosim ta sprav fakt svadbu o dvoch svedkov,sadnite si doma na záhrade a je,zbytocne sa stresujes
@minenkaa na záhrade sa nedá
Tak nemusíte po sobáši nič riesit,ono to nie je povinne a ani obrúčky ,ani saty
Nehnevaj sa, ale toto už je taký chaos, že ani neviem, kde je vlastne problém. Mne to vychádza tak, že ty si absolútne nesvojprávna, neschopná sa rozhodnúť sama a na všetko máš výhovorku. Keď nemáš s partnerom peniaze ma svadbu, tak sa nikoho nič nepýtaj, nezisťuj, zajednajte termín v kostole/na matrike, oznámte rodičom kedy a kam majú prísť a zaplaťte im jedlo tam, kde uznáte za vhodné. Toto je absolútne zbytočné čo robíš okolo toho. Bude to škoda peňazí na takýto paškvil.
A priateľ je čo? Špičkový neurochirurg s uvazkom v 3 nemocniciach?
Akože nemá čas? A taky manžel ti bude k čomu, ked nebude mať čas na rodinu?
Prepáč, ale keď čítam tvoje príspevky, buď sa zoberte 2 na úrade, alebo radšej vôbec nie.
Šaty žiadne nekúpiš? Čo si prvá obézna nevesta v republike?
Chce ozaj aj tvoj nastávajúci svadbu či len ty?