Cítim sa sama na prípravu svadby
Máme svadbu o necelych 5 mesiacov. Mám vybavený iba kostol a papiere. Svadobné šaty stále neviem nájsť pre seba a už začínam byť frustrovaná. Každý má na všetko čas. Oznámenia som spravila sama chcela som ich dať vytlačiť. Však je čas. Chcela som kúpiť výzdobu..však je čas. Muža som naháňala,že treba už obrúčky pozrieť netreba je čas. Najskôr mi všetci do toho kafrali a teraz keď sa chcem poradiť sú iné veci prednejsie. Neviem mám pocit,že som na to úplne sama. Mama je urazená že som nedala za svedkynu sestru ale len kolegyňu z práce.
Som unavena a zničená....takto som si našu svadbu nepredstavovala
Autorka
Celé to máš divné - svadbu si máš vybavovať sama s budúcim mužom, rodine a známym len oznámiť miesto, dátum a čas. Financovať si to máte sami, keď nemám na väčšiu svadbu, tak sa vezmete s dvomi svedkami + rodičia a pozvete ich na obed.
Nuž, za mňa naj svadba s 2 svedkami na úrade, ktorí neboli z rodiny... Ušetrili sme hlavne nervy.
V jednej vete sa sťažuješ, že nikto ti neporadí a v druhej, že ti veci kritizujú a kafrú sa do nich... nikto ti nepomáha, ale svokra zároveň zbytočne nakupuje veci ... odporuješ si trochu a mám pocit, že vlastne ti chýba len niekto kto ti bude na všetko iba prikyvovať 😅 lebo panikáriš...
Čiže nádych, výdych, ukľudni sa, spíš si všetko čo chceš a ako chceš spraviť, čo ešte treba kúpiť, vybaviť, zariadiť... normálne si predstav ten deň ako pôjde krok za krokom a rozmýšľaj čo k tomu treba.... preklikaj články na tému plánovanie svadby a fóra na stránke mojasvadba.sk... a napríklad tie obrúčky, veď sprav ako vy DVAJA chcete, snúbencovi rodičia povedali svoj názor, ale nemusíš ich v tomto počúvať...
@1ryba nemôže ísť pre mňa lebo naši si to neželajú. Že sa bude robiť iba zbytočný cirkus a to nemajú za potreby. A časovo to ani nestíha. Ja mám ráno o 9 kaderníka o 11 mám vlasy musím sa naobedovať, dať lieky a najneskôr o 13:30 musíme vyraziť do kostola ktorý je od nás cca 45 km a svadbu máme o 15.
Šaty mi ani jedny nesedia skúšala som ich asi už 100 a v ani jedných nevyzeral dobre. Jediné ktoré mi sedeli a vyzerala som v nich krásne stali 580€.
A muž pracuje až do večera a nemá kedy behať somnou pozerať a vybavovať pretože z práce dovolenku len tak nedostane. A koľko krát robí aj víkendy a obrúčky čo by sme chceli sa dajú kúpiť iba cez tyzden
Práve mi oči vypadli z jamiek ,rodicia si niečo neprajú?
V jednej vete sa sťažuješ, že nikto ti neporadí a v druhej, že ti veci kritizujú a kafrú sa do nich... nikto ti nepomáha, ale svokra zároveň zbytočne nakupuje veci ... odporuješ si trochu a mám pocit, že vlastne ti chýba len niekto kto ti bude na všetko iba prikyvovať 😅 lebo panikáriš...
Čiže nádych, výdych, ukľudni sa, spíš si všetko čo chceš a ako chceš spraviť, čo ešte treba kúpiť, vybaviť, zariadiť... normálne si predstav ten deň ako pôjde krok za krokom a rozmýšľaj čo k tomu treba.... preklikaj články na tému plánovanie svadby a fóra na stránke mojasvadba.sk... a napríklad tie obrúčky, veď sprav ako vy DVAJA chcete, snúbencovi rodičia povedali svoj názor, ale nemusíš ich v tomto počúvať...
@lindous veď ja som mala ten plánovač a ségra mi ho vyhodila ,že to je somarina.
Nie ja len som chcela aby mi niekto poradil,že čo ešte treba a na čo nezabudnúť. Ségra na mňa vyblafla,že či ešte a toto a toto a ja som na ňu len plestila oči,že ja vôbec neviem ani čo to je? Vypravala mi o nejakom svadobnom sľube ale nevysvetlila čo to je, nácvik v kostole nemáme čo mi príde cudne a keď som povedala,že nechcem v kostole organistku ktorá falošné spieva tak som už bola divna
@1ryba tieto mi nesedeli. Mala som objednané druhé tie boli super lenže musím kúpiť druhé a väčšie lebo ich vzadu nezapnem
Naozaj si nejsvojpravna?
@1ryba nie moji rodičia si proste neželajú aby tam bol cirkus pretože to budú všetci susedia vonku a ocumovat nás ale prioritne by to ani nestíhal.
Ségra riešila,že kto má odvezie a to ja neviem kto mňa odvezie. Lebo ani neviem kto moze
Kamarátka, čo si ju vybrala za svedka ti nevie pomôcť?
Naozaj si nejsvojpravna?
@letfenixa som svojpravna si predstav ale jednoducho som v živote na svadbe nebola takže neviem ako sa taká svadba organizuje
Kamarátka, čo si ju vybrala za svedka ti nevie pomôcť?
@lindous ona sa mi snaží pomáhať ako môže ale není to jednoduché keďže býva skoro 100km od nas
Prosím ťa, koľko máš rokov a aká je tvoja profesia?
Prosím ťa celé to zruš, objednaj koláče z cukrárne, behni do obyčajného obchodu so šatami kúp prvé čo ti dobre padnú, zajednaj úrad a reštauráciu pre vás a rodičov a už nič ďalej nerieš. Jedna dospelá žena si snáď vie vybaviť vlastnú svadbu sama.
Prosím ťa, koľko máš rokov a aká je tvoja profesia?
Chceme svadbu v kostole. Farár povedal,že to stačí riešiť v aguste všetko.
@abbey1 mám 38 a pracujem ako vedúca úseku.
Ale veď na to, aby ti poradila čo všetko treba a na čo nezabudnúť, čo sa zdá byť hlavný problém, nemusí byť pri tebe... jediné na čo by sa ti možno zišla spoločnosť sú tie šaty, trochu podpory od druhej osoby... ale inak neviem načo by mal byť niekto fyzicky pri tebe, čiže nevidím problém ani v dialke súrodencov, ani kamošky... mňa to celé čaká o pár dní, takže mám to plánovanie celkom čerstvo v hlave, ak chceš niečo konkrétne, napíš, skúsim poradiť, s čím budem vedieť.... ale hlavne sa ukľudni... lebo si pokazíš celý zážitok... ono to nie je raketová veda, len treba trochu nadhľadu... a plán... aby mi sestra niečo vyhodila?? tak to fakt nie... trošku asertivity... nevieš kto ťa odvezie, lebo nevieš kto má ako čas? tak však sa popýtaj... atď... premohlo ťa to, takže všetko vyzerá byť strašné, ale všetko sa dá riešiť, len sa musíš upokojiť
Ja som si myslela že máš osemnásť. Máš 38 robíš vedúcu a nevedela si usporiť pästovku na šaty a všetko.ti platí otecko a mamička?

Inak autorka tušíš v akej cenovej relácii sú obrúčky?