Cítim sa sama na prípravu svadby
Máme svadbu o necelych 5 mesiacov. Mám vybavený iba kostol a papiere. Svadobné šaty stále neviem nájsť pre seba a už začínam byť frustrovaná. Každý má na všetko čas. Oznámenia som spravila sama chcela som ich dať vytlačiť. Však je čas. Chcela som kúpiť výzdobu..však je čas. Muža som naháňala,že treba už obrúčky pozrieť netreba je čas. Najskôr mi všetci do toho kafrali a teraz keď sa chcem poradiť sú iné veci prednejsie. Neviem mám pocit,že som na to úplne sama. Mama je urazená že som nedala za svedkynu sestru ale len kolegyňu z práce.
Som unavena a zničená....takto som si našu svadbu nepredstavovala
Už len začiatok je super každý sa ti do toho stará svokra kúpi, lebo nevie či máš atď...hlavne si dávaj pozor, lebo tak sa ti budú starať aj ďalej do života.Chcela si obed už to bude svadba, ešte aj do svedka sa ti starajú.Ty máš rozdat ulohy s týmto potrebujem pomôcť atď...
Mam pocit, ze toto nebude moc stastne manzelstvo 🫣
Ahoj, opytaj sa v kostole ako to funguje, u nas zdovia kostol zeny, my sme dali len maly prispevok (nikto nic nepytal od nas)
Rovno treba zaistit aj organistu, pripadne spev
Po sobasi posadate do aut a pojdete do kastiela, tam vas slavnostne privitaju (privitanie si v kastieli dohodnite vopred, my sme nechceli rozbijanie taniera atd)
Mam pocit, ze toto nebude moc stastne manzelstvo 🫣
@diewcatqoo myslím,že tu sa svadba ni nebude konať
A musis od zaciatku sa naucit povedat: chcem to takto, mam vlastnu predstavu
Nam do toho nikto nekafral, svokrovci byvaju daleko, doniesli vino (poziadali sme ich) a slobodna svagrina mi objednala kvietky na stol (poziadala som ju, ale radsej som si to mala urobit sama, lebo sa urazila, ona chcela ine kvety uplne inak ako ja a este po rokoch mi to nezabudla pripomenut)
Tak treba jasne bez debaty a bez vyjednavania povedat co chces
Obrucky rieste co najskor, zvycajne sa na ne dlhsie caka
Aj saty nie su vzdy na pockanie, ale ak nemate dost penazi, investujdo seba a nie do balonov, kup si pekne saty
Do kostola nic nepotrebujes, stacia obrucky a dobre je mat kriz, pozehnaju vam ho a doma si ho zavesite
Este predtym treba vypisat papiere a zaniest ich na matriku, to vam vsetko vysvetli a da knaz
V kostole citas vsetko len z papiera co ti daju, nic netreba pripravovat
Ak mas konkretne otazky k vybavovaniu, kludne sa pytaj
Objednaj si kadernicku a kyticu s pierkom na konkretny datum
Mna namalovala svagrina, ja sa nemalujem,cize mne to stacilo, pripadne ak chces, objednaj sa na malovanie, pripadne nechty
Do kostola nic nepotrebujes, stacia obrucky a dobre je mat kriz, pozehnaju vam ho a doma si ho zavesite
Este predtym treba vypisat papiere a zaniest ich na matriku, to vam vsetko vysvetli a da knaz
V kostole citas vsetko len z papiera co ti daju, nic netreba pripravovat
Ak mas konkretne otazky k vybavovaniu, kludne sa pytaj
Objednaj si kadernicku a kyticu s pierkom na konkretny datum
Mna namalovala svagrina, ja sa nemalujem,cize mne to stacilo, pripadne ak chces, objednaj sa na malovanie, pripadne nechty
@janetinka27 jej to si zapisem. My chceme rozbíjanie taniera ešte že si to napísala. Ja som myslela,že to oni automaticky robia.
@abbey1 ženích nemôže prísť lebo časovo by to nestíhal ako píšem kostol máme skoro 45 minút. A prečo ten? Lebo tam máme dom a je tam blízko aj ten kaštieľ. A ak muž pôjde odtiaľ tak to už časovo vôbec nestihne sa otočiť a neviem či pôjde od nás z domu alebo od rodičov l. To nechávam na ňom
.
@janetinka27 toto všetko čo si napísala mám už vybavené. Nám už chýbajú len obrúčky a šaty. Výzdobu v kostole sa máme ešte dohodnúť.
Keď tam mate dom, prečo nepôjdete všetci z toho domu? Prečo si to komplikujete a ty budeš 45 min ďaleko?
Ja sa v tom všetkom strácam.
On ta moze prist domov vypytat (my sme to vypytanie vynechali) a isli sme spolocne fo kostla jednym autom, ale je to normalne, ze muz pride pre nastavajucu k nej a odtial sa ide do kostola
Inak aj v tom kastieli urcite robia svadby tak vam povedia cely navrh a vsetko s vami prejdu, neboj sa vopred
Hlavne si vsetko zapis, lebo zabudnes co kedy mas odniest
Keď tam mate dom, prečo nepôjdete všetci z toho domu? Prečo si to komplikujete a ty budeš 45 min ďaleko?
Ja sa v tom všetkom strácam.
@abbey1 do nášho domu sa toľko ľudí nepomesti. Je tam len obývačka a kuchyňa. Kde tam natrepem 20 ľudí?.
Pretože kaderníčku a na make Up mám vybavené v mieste bydliska. My žijeme na dedine
K vam nemusi prist 20 ludi. Pridu tam iba vasi a jeho rodicia abo vobec nikto, mozete sa stretnut pred kostolom.ak chcete, moze vas dvoch niekto vyzdvihnut a doviezt ku kostolu.budete davat stuzky na auta?
A svadbu teda máte u vás v dedine?
A nemôže tvoj priateľ jednoducho pred svadbou prespať u tvojich rodičov s tebou a potom ísť spoločne na svadbu?
Zbytočne všetko komplikujete. Kde sa stretnú hostia, tam príde i nastávajúci a pôjdete všetci spolu. Žiadny problém.
A svadbu teda máte u vás v dedine?
A nemôže tvoj priateľ jednoducho pred svadbou prespať u tvojich rodičov s tebou a potom ísť spoločne na svadbu?
Zbytočne všetko komplikujete. Kde sa stretnú hostia, tam príde i nastávajúci a pôjdete všetci spolu. Žiadny problém.
@abbey1 dalo by sa keby nemáme hospodárstvo. Ráno to treba pokrmit dať vodu a trvá to dosť dlhoon pôjde z nášho domu rovno do kostola.
K vam nemusi prist 20 ludi. Pridu tam iba vasi a jeho rodicia abo vobec nikto, mozete sa stretnut pred kostolom.ak chcete, moze vas dvoch niekto vyzdvihnut a doviezt ku kostolu.budete davat stuzky na auta?
@janetinka27 dom je malý vravím.ked je tam návšteva tak sa tam už nedá pohnúť to radšej nech prídu všetci do kostola
Uz chapem hosti preco uz len pridu na hotove...pri takej neveste radsej dat ruky prec...
Autorka, ja vybavujem 2 svadby v 2 krajinách. Myslíš, že mi, respektive nám, v tom niekto pomáha?? Všetko si vybavujeme sami a aj sami si to všetko platíme. Veľa veci som objednala z Shein, temu alebo Ali. A už máme v podstate všetko vybavene. Ostáva ešte úprava mojich šiat, stretnutie s oddavajucim, rozdanie zvysnych pozvanok a napísať krátky príbeh o nás.
Chceli ste svadbu, tak makaj a nenariekaj.
Ty si to pekne skomplikovala
Sprav whatsup skupinu alebo ma messengeri alebo co používate a daj tam svokru a sestry. Svokra co kupi, rovno nech nafotí. Sprav si zoznam veci co chces. Podla toho co svokra kupi si vyznačis na tom zozname. Je ti svadba pre 20 ludi nie 200. Obrúčky si chod pozriet ake chces ty. Mužov to nezaujima. Potom povedz priatelovi, ze mas vybraté, ze idete vtedy a vtedy sa pozriet s nim aby ste vedeli velkost. Nie v auguste je neskoro. Urcite by som to riesila skor, hlavne ked si chcete dat vyrobit.
V tvojom veku je taky stupen neasertivity sokujuci
Preboha a ja som si myslela že to píše nejaká 20ročná žaba. To si nevieš buchnúť do stola?
So šatami plus size za dobrú cenu by som ti vedela pomôcť 🙂
,, keď som sa jej 3x pýtala kedy sa budú riešiť obrúčky povedali,že to stačí riešiť v aguste,, Naozaj si sa pýtala svokry - Kedy sa budú riešiť obrúčky ??? Ide sa vydávať tvoja svokra alebo ty ? A že svokra zatrhla aby ste si dali urobiť obrúčky z vášho zlata ? 🙈 ja som sa tiež vydávala prvý krát ale takto mimo som nebola. Obrúčky sa kupujú minimálne 3mesiace dopredu a keď si ich chceš dať robiť tak minimálne 6mesiacov. Zober starého do zlatníctva a kúpte obrúčky a nepýtaj sa svokry. Alebo vyskúšajte akú veľkosť potrebujete a objednaj na internete. Na niektorých stránkach majú aj taký ,,meter,, papierový že si to vytlačis na tlačiarni, vystrihnes a podľa toho vieš akú veľkosť prsteňa objednat.
Tak treba vlastne vyriesit len prstene a saty? Prstene by som riesila co najskor. Nevies ako dlho im to bude trvat vyrobit. Ja by som ich mala radsej doma. A inak ani nemusia byt zlate, teraz sa uz robia aj z chirurgickej ocele. Tam usetris vela a mozes mat saty po ktorych tuzis.
Nechapem preco neides z vlastneho domu do kostola ked to mas blizko. Zbytocne to komplikujete. Ved tvoji rodicia rano obriadia hospodarstvo a dojdu za vami. Ostatni hostia kludne mozu dojst do kostola, nemusia byt u vas doma nasackovani.
Svokre ludsky vysvetli co od nej chces a o ostatne nech sa nezaujima, ze si to poriesis sama. S vyzdobou by som si velku hlavu nerobila, to nie je podstatne. V dnesnej dobe sa oznamenia uz posielaju vacsinou online. Kazdy kto ide na svadbu o tom urcite uz dopredu vie. Na tvojom mieste by som si to riesila sama a s nikym sa o tom nebavila, lebo ta len pomylia.
,, keď som sa jej 3x pýtala kedy sa budú riešiť obrúčky povedali,že to stačí riešiť v aguste,, Naozaj si sa pýtala svokry - Kedy sa budú riešiť obrúčky ??? Ide sa vydávať tvoja svokra alebo ty ? A že svokra zatrhla aby ste si dali urobiť obrúčky z vášho zlata ? 🙈 ja som sa tiež vydávala prvý krát ale takto mimo som nebola. Obrúčky sa kupujú minimálne 3mesiace dopredu a keď si ich chceš dať robiť tak minimálne 6mesiacov. Zober starého do zlatníctva a kúpte obrúčky a nepýtaj sa svokry. Alebo vyskúšajte akú veľkosť potrebujete a objednaj na internete. Na niektorých stránkach majú aj taký ,,meter,, papierový že si to vytlačis na tlačiarni, vystrihnes a podľa toho vieš akú veľkosť prsteňa objednat.
@livsi no to není tak jednoduché nám ich platia
Tak buď si zaplaťte svadbu sami a urobte si ju podľa seba, alebo si sadnite s rodinou, povedzte čo a ako chcete, ak chcú nech dobrovoľne prispejú, ale nemôžu cam všetko organizovať podľa nich.
Prečo ste vôbec na to pristúpili? Stojí vám svadba pre 20 ľudí za to všetko?
Prepáč, ale ešte raz sa opýtam, vy obaja s partnerom ste mentálne v poriadku, žiadne hendikepy, 2 pracujúci dospelí ľudia?
Ak áno, začnite sa tak chovať. Veď takto nemôžete ak ďalej do života fungovať. Píšeš, že máš prácu, bývate spolu s partnerom, máte hospodárstvo. Tak musíte byť schopní bežného rozhodovania a zariaďovaní bazalnych veci.prwoac, ale kúpiť obrúčky je ako kúpiť záclony. Vyberieš, zaplatíš, hotovo.
necitam odpovede, ale: ja som vybavila penzion+farara par tyzdnov pred sobasom aj to zo zahranicia volala kedze sme tam zili. Oblecko kupila tiez v zahranici. Na ostatne som mala 2tyzdne a zvladla som to SAMA s 9mes. synom. Kedze sme si to platili nakomplet sami, tak sme aj sami rozhodovali. Bolo nas do 40ludi. Este sme aj pokrstili. Bud si dupnes a urcis pravidla alebo to zabal, lebo budes frustrovana.

Čo nestíha? Čo bude chudák ženích robiť od rána v svadobný deň?
Vy nemáte v okolí bydliska bližší kostol? Prečo budeš 45 min cestovať do kostola?
Do všetkým máš problém.
Prečo by si neišla do kostola jedným autom so ženích om? Bežne tak snúbenci cestujú spolu.
Bude vás 20, to je tak max 5-6 áut.
Ženy ti tu píšu logické rady.
Žiadne sľuby do kostola nepotrebuješ. Na poučení vám kňaz všetko povie.
Oženiť sa bude mať tvoj priateľ čas?
Ste ľudia v strednom veku, tak sa nechivajte ako 12 ročné deti. Veď toto byt už pubertiak zvládol zariadiť.
Jeden víkend si s priateľom k tomu sadni, vspiz základný zoznam, zober do ruky mobil, zapni internet a do týždňa nemáš čo robiť.