Čo darovať mladomanželom na svadbu?
Ahojte prosim poradte co na svadbu pre mladomanzelov… na rozlucku sme investovali 250€ co povazujem za dost velky peniaz. Kvety nechcu - chcu zreby (to mali ako podmienku) takze im dame do obalky zreby k pohladnici a planujeme tak 50€ na redovy. Co este myslite ? Bojim sa ci to nie je malo aj ked cena za rozlucku uz bola za mna dost nadstandard. Dakujem
@ghostsgirl 👏 presne tak
@esterr_ka ano. Nevesta by si mala platiť rozlúčku
@nyusika no a kto da malo, tak toho posadia niekde do rohu a vecerat bude na bednickach od piva, nie pri stole 😂😂😂
No len mna napadla taka vec, ze ked napriklad niekto ide na svadbu teraz a da 100 EUR a on sam bude mat svadbu o 5 rokov, tak jemu daju tolko isto alebo ekvivalent v tej hodnote? Lebo peniaze maju uplne inu hodnotu teraz ako budu mat o par rokov. Takze ci rovnako, aj ked mozno 100 EUR bude "desat" alebo jak.
Ja som bratovi dala robit fotku do skla
Musím dodať že si super kamoska keď si jej dopriala takú výnimočnú rozlúčku so slobodou a všetko to zaplatila
To je pravda.
My sme dávali 400 aj s dvomi malými deťmi plus kytica 60e, taktiež som musela šaty kupovať, nevesta si priala čiže vyše 500e. Ako bolo fajn všetko, ale už by som nešla.
Mam na to, ale je to dosť...
Tých 50 stačí. Kľudne choďte s čistým svedomím.
Rozlucku pripravuju kamaratky a je na nich co usporiadaju. Nema to byt tak, ze nevesta si naordinuje let balonom, masaze v Dubaji a veceru u Jamieho Olivera. Ja co som bola, tak sme sa stretli u jednej baby, dali sme darcek na ktory sme sa zlozili, isli sme sa najest do klasickej restauracie a do klubu. Este co viem, tak zvyknu ist na kozmetiku, manikura, pedikura, ale nic extra.
Ja som rozlucku nemala a ani nechcela.
Aspon, ze si je nevesta vedoma kolko si do nej investovala. Po jej slovach by som jej uz ani tych 50€ nedala, sama to navrhla. Blahozelanie, par zrebov a € na redovy. 300€ nedavam ani rodine ked ideme na svadbu. Kde su este saty, oblek, kadernik, atd.
@andreakotesova Ja som nič také nepísal, že hostia by mali platiť. Prečítajte si znovu a (možno) pochopíte, že som napísal to, že podľa mňa koľko sa patrí dávať do obálky aj s tým, že som to zdôvodnil. Tým to končí.
@surama, presne kvôli tomu som hneď na začiatku ľudom hovoril, že nech kvety nenosia, alebo maximálne jednu ružu, z ktorej si vyskladáme jednu peknú kyticu. Žiaľ, kytíc bolo aj tak veľa, a nakoľko nemám doma desiatky váz, tak sme s kyticami naložili najlepšie ako sme mohli. Inak v končinách kde sa pohybujeme, je úplne bežné, že sa časť kytíc berie na hrob(y) najbližším, často hneď po obrade cestou z kostola na veselicu.
@e1h ano aj my sme brali na hroby. Ja osobne som si kvety zelala normalne proste nech nosia čo chcu hostia. Dostala som paradoxne od kazdeho jedneho kvetinky aj zreby. Zrebov bolo 120 a vyhra 15€… 😃 kvetinky mam dodnes natocene, na fotkach vyvolane nakolko milujem kvety. O 2 dni isla cas na hroby a viacero mi ostalo❤️. Suhlasim s vasim nazorom.
Žreby su vždy len hazard ale zelam
Kazdemu zo srdca nech maju hoc hlavnu vyhru!🙂 sanca minimalna ale je.
Dostala ako dar let balónom a aj si je toho vedomá 😊. Takže už iba pár žrebov do obálky bude stačiť.
@e1h píšeš: "ale keď sme chodili viac na svadby, tak sme sa snažili aspoň zhruba pokryť náklady na nás vynaložené"...
@andreakotesova to bolo vždy naše rozhodnutie, nie očakávanie.

Tak do obalky 50,bez zrebov a radový 10€. Divím sa,že kamarátka mala guráž spýtať sa,čo je dlžná.