icon

Čo dávate deťom z rodiny na Veľkú noc?

8. apr 2023

Ahojte, co davate detom z rodiny na Velku Noc? V rodine mame chlapca aj dievca, chlapec dostane zajaca čoko plus nejake peniaze , ale davate aj dievčaťu? Teda jeho sestre...deti maju obaja menej než 10r

Strana
z3
anicka182
8. apr 2023

Mam 5 synovcov 1 syna a 1 neter a teda ano rovnako ako chalanov obdarujem niecim sladkým a peniazkom aj ju...viem ako by som sa ja sama citila ze vsetci dostanu a ja nic, hoci viem ze je to sviatok kedy chalani si ,,vysibu,,..ona ma uz 11rokov cize chape o co tieto sviatky ide, ale i tak mi neda jej nedat nic.

simsalabim
8. apr 2023

Dala by som rovnako chlapcovi aj dievcatu.

U nas doma chodi Velkonocny zajko. Ziadne sibanie ci oblievanie, toto je jeden prekonany pohansky zvyk, prisposobeny tak, aby vyhovoval muzom. Nikdy som ho nemala rada, doma sme vacsinou boli odcestovani (chodili sme do hotelov, mama tento sviatok tiez neuznavala, vlastne sa to u bas generacne tradovalo), ak sme boli nahodou doma, neznasala som chalanske navstevy, neskor ani neotvarala a zavidela som bratovi, kolko si “zarobil”. Prislo mi to velmi nespravodlive.

banana10
8. apr 2023

Ked ma vysibe a obleje syn, dostane sladkosti. Rovnake sladkosti dam aj dcere a to uz len preto, ze musela oblievanie ,,vytrpiet". Obaja su na prvom stupni ZS.

Peniaze nedavam ani synovi. Dostava iba sladkosti.

sapetka
8. apr 2023

U nas hladaju coko vajicka 🙂olievacka sa nepraktizuje. Zijeme sice v zahranici ale teraz sme na svk a tu to bude tiez tak. Budu sa hladat po zahrade vajicka

andrejka1974
8. apr 2023

Moja dcéra chodí tiež šibať mala troch starších bratov tak chodila s nimi ale len po rodine ku nám domov nikto nechodil takže dostala aj ona čo chalani tak jej kľudne daj zajaca tiez

ukulela
8. apr 2023

Len sladkost, ziadne peniaze.

bublinka1426
8. apr 2023

@eny333 je to fajn, ze myslia aj na dievcata. lebo ako dieta som nechapala, preco moj brat ma vysibane kopec penazi a este aj kopec sladkosti a ja nic. 😢

mamamasama
8. apr 2023

Dávam rovnako. Dievčatám aj chlapcom.

salima66
9. apr 2023

Dievčatkám to isté čo chlapcom.

guudy
9. apr 2023

@marsmykkok
zhrnutie sibacky:
chlapci aj dievcata sa pekne oblecu.
Chlapci upletu korbac, dievcata nachystaju/zabezpecia vysluzku/obcerstvenie.
Chlapci dostanu odmenu a vytrieskaju dievcata, dievcata su mokre a odmena nula nula nic.
Mimochodom, chlapcom neprajeme, aby boli zdravi??? 🙂

karmen118
9. apr 2023

Ja som túto nezmyselnú tradíciu- že výslužku dostane iba chlapec a dievča ostane mokré a vyšibané - ako malá zrušila v celej rodine. Ako škôlkarka som zahlásila na drzovku na plnú ústa u starkých že je nefér, že dostane iba bratranec čokoládu a peniažky - starkí mali 1 vnuka a 3 vnučky. Dospelý stŕpli, dedko sa zamračil, ale babka sa v tú ranu zarazila, zamyslela a povedala, že mám pravdu a od ďalšej Veľkej noci už sme mali všetky vnúčatá aj čokoládku aj peniažky. A donieslo sa to aj k druhej strane rodiny, tak už aj tam dali výslužku aj nám dievčatám 😀

simsalabim
9. apr 2023

@guudy si si usta, ze chlapci korbac upletu? Nekupia si ho v Tescu? 🤔😉

zuzki1
9. apr 2023

Ja aj dievčaťu ak príde vramci návštevy, chodila k nám susedkina mala spievať na veľkonočnú nedeľu s kosikom kvetov …

mima1608
9. apr 2023

My sme ako deti dostávali od babiek a tetiek aj aj. Chlapci na Veľkonočný pondelok, dievčatá na kvetnú nedeľu. Ale ja to nejako nepraktikujem. Malý synovec dostane Kinder vajíčko a 10 eur a tam som skončila s Veľkou Nocou 😅

laila22
9. apr 2023

Moja dcéra bola dlho jediné vnúča v rodine a normálne dostávala veľkonočný balíček. Aj ja ako jediná vnučka medzi vnukmi som dostávala rovnako ako chlapci.. Teraz mám neterku a synovca a obaja dostanú rovnako, aj keď malá nechodí šibat.. 😉

marsmykkok
9. apr 2023

@guudy pozri zbytočne si tu derieme prsty. Autorka neodpovedá, napríklad ja by som vedela rada vek detí. Ak vek 3,5 a 4,5 napríklad tak asi lepšie dať obom, nepochopia, budú si závidieť ešte aj ak dostane jeden žlté a druhý modré vajce. Ak napríklad je chlapec 4, dievča 10-12, mala by rozdiel chápať. Ak by prišla, uctila by som si ju inak. Napríklad upiekla jej obľúbený zákusok a zabalila jej z neho aj domov alebo kúpila nejaký lesk na pery alebo tak. Takú už možno ani tie čokolády nepotešia, lebo si drží líniu...

guudy
9. apr 2023

@simsalabim pisala, ze je to pekna tradicia pre vsetkych, tak som z toho vychadzala, ze ma spravit korbac sam, aby to bola pravda, ze s tym ma nejaku robotu a odmenu si zasluzi😂😂😂😂😂. Nehovoriac o tom, ze najcastejsi scenar asi aj tak je, ze vytiahne minulorocny korbac zo skrine a je vybavene ;)

guudy
9. apr 2023

@marsmykkok pre mna je vek nepodstatny. Nase deti mali a maju vzdy rovnako, nikdy sme nepestovali zvyhodnovanie jedneho na zaklade pohlavia. A nemyslim tym len Velku noc 🙂

huginko
9. apr 2023

@tenerifka lebo hľadať čokoládové vajcia na zahrade je také.. No... Normálne... Hodne 21.storocia a členstva v EÚ... 😁

simsalabim
9. apr 2023

@huginko hladat vajicka zapaja vsetky deti rovnako, je to zabavne a vzrusujuce ako hladanie pokladu. Nediskriminuje nikoho na zaklade pohlavia a ani neidolizuje obradne nasilie.

huginko
9. apr 2023

@simsalabim radšej si zahryznem do jazyka...

simsalabim
9. apr 2023

@huginko kvoli mne nemusis 🤷‍♀️

huginko
9. apr 2023

@simsalabim akože mat vaše problémy.. 🙊

simsalabim
9. apr 2023

@huginko ale ved ja ziadne problemy nemam 🤷‍♀️ Problemy mas zjavne ty, ked ti vadi vysvetlenie, preco niekto nepraktizuje tieto pohanske obycaje a namiesto toho robi nieco, co prinasa radost jeho rodine…

autor
9. apr 2023

@marsmykkok ahoj ja som pisala uz v otazke ze maju pod 10r , presne dievca 9 a chlapec za chvilu 8..ale dame im rovnako aj coko aj peniaze 🙂 a je klud

cukroska
20. apr 2025

Ja by som dala. Len tak ,áno aby jej nebolo ľúto

Strana
z3