Čo kúpiť na krst dieťaťu mojej nádejnej švagrinej?
Ahojte chcela by som sa spýtať, čo by bolo najvhodnejšie kúpiť chlapčekovi. Je to syn mojej nádejnej švagrinnej. Môj priateľ (jej brat) ide za krstného. Ja som na krstinách ešte nebola a neviem čo sa kupuje. Chcem podotknúť, že som s ním veľmi krátko iba 4 mesiace, veľmi ich nepoznám, dokonca som bola u nich iba raz na Silvestra. Krst sa bude konať na dedine a zíde sa celá obrovská rodina, tak mi záleží na tom, aby som zapôsobila. Budem vďačná za konkrétne veci, ktoré by som mohla kúpiť, nejaké kvalitné, na cene nezáleží. Takisto by som sa chcela opýtať, čo by som si mohla obliecť? Mám z toho hrozný stres, lebo nechcem nič pokaziť, myslím to s ním vážne a bola by som rada, keby jeho rodina o mne hovorila v dobrom. Viem, že si ma budú veľmi všímať, lebo som tretia priateľka ktrorú si berie na takúto rod. oslavu, navyše som o 11 rokov mladšia a na dedinách sa také veci strašne riešia. Ja len chcem, aby bol hlavne spokojný on, aby sa nemusel hanbiť za to čo prinesiem a aby to dieťatko využilo a mamičku potešilo. Ďakujem vopred za Vaše rady a opovede.
Skus nieco prakticke, termoobal na flasku, cumlik so stipcom na oblecko, capacky, nejaku hracku, lehatko pre babtka, nieco co vyuziju a ak ti na cene nezalezi, tak mozno nieco co stoji viac a vies, ze sami by si to nekupili. Ale ani s tym co navrhuje ja,ruska8 nic nepokazis. Moj priatel je tiez krstny, ale nie rodine, len kamaratovemu synovi, a ja som bola tiez pozvana. Tiez som len oblecko kupila, mikinku dva natelniky, hracku....
Inak ma napadlo napriklad, v obchodoch maju nadherne detske deky, ide jar, prestane sa na hlbokych kocikoch nosit nanoznik, tak mozno nejaka krasna decka do kocika, ktoru by vyuzili....pripadne kolotoc nad postielku pre babatko, cd-cko s detskymi uspavankami......tych detskych veci je neskutocne vela. Hracia deka......boze toko veci je na vyber, naozaj treba zajst do detskeho obchodiku, a staci sa rozhliadnut, urcite najdes kopec inspiraciimaj sama 🙂 Skus fotoalbum, alebo take supravy zo sadry maju, do ktorych sa robia otlacky detskych ruciciek a noziciek, to je pamiatka navzdy pre to dietatko....kniha do ktorej sa vpisuju postupne dolezite zivotne udalosti a lepia sa do nej fotky....tiez pamiatka pre to dietatko na cely zivot.....
@myskacici nekupuj oblecenie. teraz maju v tescu vypradaj hraciek maju uzasne kvalitne a hlavne naucne hracky pre deti za par korun (70%) budu mat velky uspech tak nevahaj a nieco kup hoci aj na rocne dieta, vsak dorasie a budu na teba v dobrom spominat aj o 1/2 roka 😀 😀 oblec sa obycajne (nie rifle) ale nic moc extra nie je to svadba krst je o prijati dietata do cirkvi. skus sa na oslave trosku zaujimat o babatko, maminu to ich potesi, ako rastie, ako kojenie.... proste nezavazna konverzacia ale budu vidiet ze mas zaujem zapadnut 😵 a skuste nieco doniest spolu s partnerom nie kazdy zvlast, sak tvorite par 😵 😵
@myskacici mne sa pacia napady typu kupit viac veci a "vyrobit" z nich nieco. Pozri na nete "plienkove" torty,my sme kamoske vyskladali motorku - boli tam dupacky,kosielka,nejaka hracka a naaranzovane ako motorka.presny navod si uz zial nepamatam. Oblecenie nieco sviatocnejsie,elegantne,nohavice/sukna a nejaky top/bluzka, pripadne sako,hlavne na dedine,(mozno nieco na styl pracovny pohovor,len urcite nie cela v ciernom)
@myskacici no ja ako zena privydata do "dedinskej " rodiny ti poradim, oblec sa do kostymu, ziadne ze nohavice, sukna alebo saty
to ze ta priatel skusa je od neho dost trapne, najma ak si 3.ia co berie do "rodiny", ked idete na krstiny jeho sestre mali by ste kupovat spolocny dar, nie ze ty sama a on sam, tymto by u mna klesol na uroven kamosa a kamosovym synovcom na krst nechodim
takze a dary: plienky pampers, velke balenie !!! dolezite lebo ak donesies ine ta ohovoria ze na decku setris 😀 to myslim vazne
torta - na krstinach musi byt aj keby skysla
vcelku lacna a veeeeeelka vec je : taka ze "kazdy vidi "ze si doniesla DAR, je podlozka na hranie, cenovo od 30-70e v hrackarstvach
ak nesplnis co som napisala moja svokra by ta oprala jak spinave gače 🙂 Vela zdaru
@eeffka tak si mi to natrela 😀 😀 . Predsa len oblečiem šaty typu ako na pracovný pohovor. Priateľ je krstný, takže on zaobstaral dosť drahú vec, ktorú prediskutoval so sestrou, preto nekupujeme spoločný dar. Mne nevadí, že ma "skúša", ja robím to isté. Veď je lepšie keď zistím na začiatku aký je v niektorých veciach....a nie budem s ním 3 roky napríklad a potom zistím, že nieje taký ako sa javil. Je vyberavý, tak čo už 😀 Ja niesom o nič lepšia 🙂 .
Ďakujem za názor a rady 🙂
Mne sa nepaci, ze priatel ta skusa!! ste par spolocne by ste mali dary dat a nie kazdy zvlast... a co take na krst: plienkova torta nie je zla..alebo tiez oblecenie na vacsie babatko..alebo hojdaci konik...a ked to nie je tajomstvo aku drahu vec zaobstaral priatel?
Z vlastnej skúsenosti, mne je krstná sestra, tiež má priateľa, ona nám dala náušničky pre malú, a on spolu s ňou ešte nejaké vecičky na oblečenie. Všetci z rodiny, čo prišli na krst, podávali malej oblečenie už vo väčších číslach, a nejaké hračky. To oblečenie ma veľmi potešilo, hlavne, že bolo väčšie, teraz začína nosiť niektoré z tých vecí, keď má 11 mesiacov. Určite nekupuj malé vecičky, na začiatok je každá mamička pripravená a má kopec malých vecí, časom začnú veci chýbať.
@1katkas Mne to ozaj nevadí, pretože po tých skúsenostiach, čo mal s bývalou sa mu ani nečudujem. Kúpil kočík a autosedačku. Ďakujem.
@dankakk dakujem.
@mirkazbirka dakujem, určite kúpim väčšie oblečko 🙂
@myskacici ahoj daj mu urobiť retiazku na ruku s platničkou na ktorú dáš vy gravírovať jeho meno a dátum narodenia určite to poteší 🙂
no co ja viem tak na vychode sa to berie dost vazne a krstny kupuju cele oblecko na krst pre dieta a zlate nieco tiez..
osobne by som v tomto pripade tiez sla do niecoho zo zlata....
plienky nie nevies ake pouzivaju .. tie ostatne velke veci tiez nie .... typu podlozka a pod bez dohody s rodicmi ... takze asi naramok a vygravirovat ,meno alebo retiazku s priveskom a pod...
osobne taketo darceky nemam rada ale teda ... by som skor tu sla tymto smerom ...
@1katkas ďakujem veľmi pekne. Hej, on je taký, že na tých, ktorých má rád ozaj nešetrí 🙂 🙂
@maznacik007 lenže ja nebudem krstná, mňa tam uvidia prvýkrát niektorí, jeho rodičia vlastne iba druhýkrát, tak zas to nechcem preháňať, nech to nevyzerá, že sa vnucujem nejak.
Takže všetko dopadlo dobre, asi k nim budem chodiť častejšie, hlavne koli babatku, úžasné je 🙂 aj ja také chcem 🙂

@myskacici Ahoj a koľko mesiacov má malý?? Počuj a s priateľom si sa o tom nebavila?? Vieš, u nás napr. krstní rodičia kupujú zlato. To je tradícia. Ale ja by som kúpila na tvojom mieste nejaké krásne bodynká, hračku, čo aj využije. 😉