Čo musí zabezpečiť krstná mama na krstiny?
ahojte kočky, chcem sa opýtať, čo všetko musí zabezpečiť krstná mama na krstiny ? 🙂
@peggi myslim ze na silu nevyriesis nic, ak raz nema zaujem podla mna ani zaujem mat nebude ...mozno neskor , ked si uvedomi iste veci, ale sa zmenia jej hodnoty...tazko mi to popisovat kedze ju nepoznam🙂 ale ked ju budete do toho tlacit podla mna skor bude robit presny opak...tak drzim palce aby sa unormalizovala a stala sa dobrou krstnou mamou🙂
@stvura kazdy to vnima inak, niekomu krstom konci cele posolstvo, iny zase sa stara o krsniatko ako o vlastne, je to individualne...Len potom na druhej strane cloveka mrzi, ze si myslel ze mu vybral spravneho krstneho rodica, a pritom dotycneho/dotycnu vobec netrapi co je s jeho krsniatkom, smutne... 😢
@stvura asi to treba prijat tak ako to je ...mozno sa to casom vyriesi...ale pokial ona sama nebude chciet vy natom nic nezmenite...ja sa po Novom roku stanem krstnou mammou, a poviem ti ze sa velmi tesim...tym ze vnimam s kamoskou cele tehotenstvo, isty vztah s malym uz mam aj ja vybudovany... 🙂
@stvura Ona žije v inom štáte,je pochopiteľné,že príde raz za čas,hoci najlepšie je mať krstných rodičov blízko,aby v prípade potreby mohli pomocť, samozrejme,ak by boli ochotní. Ale,ako píšeš,asi to bola pre vás najlepšia alternatíva.Ten náš prípad je horší v tom,že nežije ďaleko od nás,len nemá záujem alebo potrebu byť v bližšom kontakte s malým. Keby sa dal vrátiť čas,tak určite by sme si ju za krstnú nevybrali. Tiež sme rozhodnutí,že keď budeme mať druhé dieťa,ona jeho krstnou určite nebude.
@meyby Pokial viem, tak kr.rodic by mal mat vsetky sviatosti....nam bola moja sestra so snubencom, uz su manzelia,,,a dohodli sme sa, ze malej kupia nausnicky,,,ale bola som s nimi vyberat, aby sa mi pacili 😀 moji rodicia urobili obed.,.,,a ja som si objednala krasnu tortu s babatkom....a ostatny clenovia rodiny, kt. boli pozvani na obed, doniesli peniazky,..a ine darceky
@stvura S tým krstným otcom máš pravdu. Tvoje deti možu mať s krstnou pekný vzťah aj na diaľku. Viem,že tá pomoc chýba, poznám to,ale možu si písať a volať a budú mať aspoň pocit,že krstná na nich myslí a má ich rada aj keď je ďaleko. A to je veľmi doležité. Mne nevadí,že moje deti by mali každé iného krstného rodiča. Syn má krstnú z manželovej strany a druhé dieťa bude mať zasa z mojej. Poznám veľa známych,ktorí majú dve deti a každé má iných krstných rodičov.
My....teraz ideme na krstiny...ale krstný otec bude len manžel...a krstná je z druhej strany...ja som teda už krstnou mamou dievčatku ktoré má už za sebou toho roku aj prve sv.prijimanie...a čo si pamätám...vtedy to bolo ešte staromodne..nosil sa kvet..vkvetináči..ozdobený, darčekový kôš...s blbosťami a ako krstná som dala spraviť košieľku do krstu...perinku... 🙂 a pamätam že sviečku doniesol krstný...aj naušnice....tak ja už teraz fakt..neviem
Teraz je to iné...aspoň tuná na východe...sa teraz dáva robiť torta klasická, potom torta plienková-tj.namiesto toho toho koša...či kvetu...a na tej torte už sú blbosti ako hrkalky, capačky, fľaša, cumeľ..a tak....potom náušnice..v pripade dievčatka...a plus obálka s peniazmi 😒 tieto krstinky nás vyšli cez 150 euro.. 😒 ....och...ale komu dáme..ked nie tým našim deťom....?..ne? 😀 😀 😀 😀
ja som dala za krstnu kamaratku (myslim ze javi o malu ovela vacsi zaujem ako cela nasa rodina) a manzel svojho brata. kazdopadne to beriem ako pro forma, urcite necakam ze by sa o malu postarali keby nieco, ale mozno im krivdim 😉 my ideme krstit az teraz (mala ma 2,5r.) a najvacsi problem maju krstni s darcekom. kedze nausnice retiazky atd. mala nenosi, tak musia vymysliet nieco ine ak nechcu dat len peniazky. a krstnu kosielku a sviecku sme kupovali my.
Môjmu synčekovi som vybrala ako krstnú mamu moju sestru,s ktorou si veľmi dobre rozumiem,malému dala sviečku,košieľku,peniažky a drevené písmenká na stenu do izbičky-jeho meno a krásnu tortu,synčeka moc ľúbi a chodí za ním často.....teraz máme dcérku,ideme krstiť a tiež volám sestru ako krstnú.....keďže už malinká má náušničky,tak jej chce kúpiť náramok na ručičku s menom a tiež tortu,košieľku a sviečku.....tie 3 veci je asi základ a potom už môže dať čo chce,alebo po dohode s rodičmi.....napr.založiť knižku na štúdium,plienkovú tortu,fotoalbum a odtlačkami......dúfam,že jej to raz všetko budem môcť vrátiť 🙂
Baby ja nejdem za krstnu, ale sme vacsia rodina a na krst sme pozvani, co doniest aky darcek pre babatko na krstiny, u nas je to zvykom ze sa na krstiny vola najblizsia rodina surodenci a krstny rodicia..
@mimus265 u nas sa tak pozyva a dceka dostala: nejake oblecenie, topanocky prve napr. kozene sme dostali a velmi sa mi to ratalo, ci osusku detsku, zupancek.. knihu slovenskych rozpravok s venovanim, detsku Bibliu, pekny album, plienkovu tortu.. a nieco pre rodicov - sladku pozornost, alebo kvety.. 😀
@lenkove cize nic velke ste nedavali, ja viem ze nezalezi od velkosti a narocnosti darceka, s tou detskou bibliou sa mi to velmi paci to urcite kupim, vies predsa nieco uz mam kupene ale to chcem doniest ked pojdeme pozriet babatko kupila som oblecenie a babiku taku drahsiu, tak rozmyslam ze co potom doniest na krstiny kedze sa to vsetko bude odohravat v najblizsich tyzdnoch...
ahojte, my sme boli krstni uz viackrat, ako hlavny darcek sme priniesli kosielku a sviecku, ale tiez aj nejaku peknu detsku knizku s kretanskou tematikou, naposledy Moja duhova knizka modlitieb - strasne pekna knizocka...
(komu sa pacia originalne veci, tak existuju aj personalizovane krstne sviecky, pozrite si www.krstnamama.sk)
Ahojte kedy je vhodne dat nausnicky malinkej?