icon

Čo pre vás znamenajú zásnuby?

24. máj 2021

Patrím do mladšej generácie (20) a veľa mojich známych sú už zasnúbené. Nešokkuje ma ten vek, skôr to, že po akom čase vzťahu. Keď som sa pár ľudí spýtala, tvrdili mi, že však sú to len zásnuby. Len si povedia, že raz pôjdu pred oltár a dostane prsteň, ale nie je to nič také extra. Môj priateľ má nato tiež taký názor. Sú to len zásnuby, len dostanem prsteň a povieme si , že raz (rok, 5, 10) budeme svoji. No pre mňa to nie sú len zásnuby ale až. Nie je to niečo ako dať sa do vzťahu. Jasné, že po pár mesiacoch máme ešte pocit, že to bude navždy a budeme spolu až do smrti ale aktuálny pocit podľa mňa nie je dôvod sa zasnúbiť. To by som sa mohla s každým mojim aktuálnym partnerom. Je mi jasné, že nepodpisujem žiadny papier, že ten prsteň mu môžem kedykoľvek hodiť k hlave, no robiť zásnuby tak zhurta veď aj tak sú to len zásnuby mi príde divné. Zaujíma ma váš názor, som len moc staromódna alebo ako?

Strana
z3
janedoe
24. máj 2021

Ja som bila zasnubena 2x. Prvy krat v 18stke a aj to len preto, lebo priatel strasne chcel. A tak to aj dopadlo. Po roku sme sa rozisli. S teraz uz manzelom sme mali zasnuby cca rok pred svadbou. Tiez chcel skor, ale ja som nie som velmi na xy rocne zasnubenie, prstene nenosim a tak sme sa dohodli, ze ked to bude naozaj mysliet so svadbou vazne (ze do roka bude svadba), tak sa zasnubime. A tak aj bolo. Zasnubili sme sa a zacali riesit svadbu.

mima1
24. máj 2021

@bambulienka25 no tak mna napr vedu vsade uz ako pani ..... skolka dr co mame pre chalanov a atd. Aj sa podpisujem vela krat v mailoch napr do skolky muzovim menom. Ucitelky neriesia ani nikto ze mam ine priezvisko

marcellka32
24. máj 2021

Ja som asi stará škola, nie sú zásnuby už vlastne prípravy na svadbu v zmysle čo najskôr bude svadba? Muž sa má sám rozhodnúť a žiadať ženu o ruku...ale dnes je už iná doba, žena tlačí muža do svadby a žiada ho o ruku

ivangeline
24. máj 2021

No ono to ma byt o blizkosti svadby,vaznosti zavazku a planovani spolocnej buducnosti. My sme sa cca do roka zobrali a skoro vsetci,koho poznam sa zasnubia a svadba uz ako sa dohodnu ale max do 2 rokov.. ked si na nu setria napr alebo su ine nevyhovujuce podmienky..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
dominika1988
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
24. máj 2021

Tiež chápem zásnuby ako ze ok. Ideme sa brat, a uz sa začínajú reálne kroky robiť,termin,kostol,urad,sala,hudba,katering,fotograf.....a vsetko ostatné...ale ani to nieje záruka nicoho... zásnuby je cas odkedy požiadal chlap,babu o ruku dokedy sa vezmú,rozijdu...tak to bere moja hlava

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
number19
24. máj 2021

@bambulienka25 Nie som si ista, ale v AT existuje registrovane partnerstvo, mate take nieco?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
number19
24. máj 2021

@bambulienka25 V Holandsku (kde som zila) je to rovnaky pravny status aj pre hetero vztahy. Nie len pre rovnake pohlavie. Nie je to total manzelstvo, ale vztah je uz ako tak pravne podchyteny. Vela hetero parov to tam malo...dost popularne.
Neviem ale ako v AT, preto ma zaujima ako to vy mate, ze co si podpisala. Hovorim o "eingetragene Lebenspartnerschaft"?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
24. máj 2021

Pre mna to nie su "len" zasnuby ale "uz" zasnuby. Zaciatok pripravy na svadbu. Zobrali sme sa do 1.5 roka od zasnub.
Inac to slovicko "len" bol hlavny impulz preco som zacala rozpravat o svadbe... casnicka v nasej oblubenej restike sa nas opytala: A vy spolu len randite alebo ste zobrati?" V tom case sme s muzom spolu zili uz asi 1.5 roka, takze to nebolo randenie ale neboli sme ani zosobaseni. Ja som sa od soku nad takou priamou otazkou, nezmohla na slovo ale muz pohotovo odvetil ze: "Len randime." A ta odpoved sa mi teda vobec nepacila... hlavne to slovicko LEN podstatu nasho vztahu uplne zmenilo na nezavaznu zabavku.

aksunah
24. máj 2021

Pre mňa zásnuby znamenali veľa a boli krásne, znamenali to,že môj MM sa pre mňa isto rozhodol a ja pre neho,prišiel s veľkou kyticou ruží a išla som si vybrať snubný prsteň....bol to náš krásny deň....všetkým sme oznámili dátum svadby a začali sa prípravy.

robin30
24. máj 2021

Zasnuby neznamenaju absolutne nic.Snubak je odlozeny v supliku,svadobne saty v gauci male babatko v postielke a otec sa ozenil s inou.

andreatytler
24. máj 2021

@robin30 Auuu... to musela byt riadna rana pod pas☹. Je mi luto.
Riadny kreten ze sa stihol uz s tou druhou aj ozenit v tak kratkom case.
Ale hadam lepsie takto ako by si sa s nim mala zozierat niekolko rokov a rozist sa az potom.

robin30
25. máj 2021

@andreatytler tak on mna nechal hned ako sa dozvedel,ze som tehotna.Prebolelo to uz.A malu videl 2x takzr sa mi neukazuje na oci nekomunikujeme peniaze vyriesili tety z uradu a ja mam klud.

ella_price
25. máj 2021

@robin30 Dúfam, že sa máte s maličkou teraz dobre. Takíto chlapi - nemám slov 🙈

robin30
25. máj 2021

@ella_price dakujem,mame sa skvelo.Zijeme si spokojne a sme stastne.Nic nam nechyba.

andreatytler
25. máj 2021

@robin30 Si silna zena. Vela stastia vam obom.

robin30
26. máj 2021

@andreatytler dakujem krasne.

normalpeople
31. aug 2024

treba nájsť správneho partnera musíte sa milovať a mieslieť na to dieťa ...je to vlastne rovnica poznam to .-ak ho spoznate v 18 máte 2roky nato ho spoznať a kým urobí ten krok-zásnuby takže potom príde svadba v ten rok-čo vedie aj k svdobnej noci kde sa dejú veci-potom v 21 roku života by sa po správnosti malo narodiť dieťa prečo tak skoro? Abz malo mladých rodičov pretože v 10 budú mať rodičia 31 čo je uplne skvelé pre dieťa samozrejme musia sa vedieť postarať..myslim ako starší frflú na zabavu mladých. a poviete že mladý si ešte chcú užívať A NIE MAť HNED DIEťA ALE DNEšNá GENERáCIA AKO JA Mám 12 a viem čo a ako pretože dnešné deti si užívaju teraz vonku s kamošmiu v 15 už festivaly koncerty atd... cestovanie preto.

Strana
z3