icon

Čo pre vás znamenajú zásnuby?

24. máj 2021

Patrím do mladšej generácie (20) a veľa mojich známych sú už zasnúbené. Nešokkuje ma ten vek, skôr to, že po akom čase vzťahu. Keď som sa pár ľudí spýtala, tvrdili mi, že však sú to len zásnuby. Len si povedia, že raz pôjdu pred oltár a dostane prsteň, ale nie je to nič také extra. Môj priateľ má nato tiež taký názor. Sú to len zásnuby, len dostanem prsteň a povieme si , že raz (rok, 5, 10) budeme svoji. No pre mňa to nie sú len zásnuby ale až. Nie je to niečo ako dať sa do vzťahu. Jasné, že po pár mesiacoch máme ešte pocit, že to bude navždy a budeme spolu až do smrti ale aktuálny pocit podľa mňa nie je dôvod sa zasnúbiť. To by som sa mohla s každým mojim aktuálnym partnerom. Je mi jasné, že nepodpisujem žiadny papier, že ten prsteň mu môžem kedykoľvek hodiť k hlave, no robiť zásnuby tak zhurta veď aj tak sú to len zásnuby mi príde divné. Zaujíma ma váš názor, som len moc staromódna alebo ako?

nikolk0
24. máj 2021

Pre mňa a môjho partnera sú zásnuby dôležitý krok vo vzťahu po ktorom nasleduje plánovanie svadby. Nechápem prečo sa niekto hrnie do zásnub a sú takto niekoľko rokov.. pre mňa je to ako "drž hubu" prsteň

littlebubble
24. máj 2021

Znamenalo to pre mňa, že tento vzťah je na vyššej úrovni než vzťahy predošlé.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
raja95
Odpoveď bola odstránená
silvike
24. máj 2021

juuuj, ty kokso... najprv bude predsnubny zo 5 rockov, potom zasnubny dalsich10 rockov a a zistia ze obrucku nakoniec ani netreba alebo sa rozidu najlepsie 🙂 Ach jaj, cudne to vztahy...

matkahelka
24. máj 2021

zasnuby su presne u takej vekovej kategorie ako si ty, velmi moderne. kedze to vlastne nie je ziaden zavazok a kazda druha sa chce pochvalit fotkami na insta. podstata unika. ako pisu baby, zasnuby su "predvojom" svadby. zasnubim sa a planujeme svadbu, nie ze budem behat s prstenom 5 rokov a potom si ho Feri, Karol, Rudo vypyta spat, lebo sa rozhodol, ze ho da inej.

autor
24. máj 2021

Aj ja to beriem tak, že zásnuby znamenajú, že sa chceme vziať a teda sa začíname chystať na svadbu. Dobre je iné, keď akurát nemáme financie, korona alebo iné problémy. No a ten pred zásnubný prsteň mi príde tiež taký, že chalan má názor zásnuby= svadba a nechce sa len tak ohadzovať zásnubným prsteňom, kúpi prsteň a sľúbi jej, že raz dostane aj zásnubný 🤦🏻‍♀️😁

bagre
24. máj 2021

No v tomto ponímaní ani ja v tom zmysel nevidím. My sme pri zásnubách (tesne okolo nich) vyberali termín na svadbu. Do roka svadba bola... A buď to vážne myslím alebo nie. Keď už niekto z princípu nechce svadbu tak to skôr beriem ako 10 ročné zásnuby 😉

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
elizita
24. máj 2021

Zasnuby su podla mna ked sa uz rozhodnu zobrat... my sme vedeli mozno po 4r spolu, ze sa asi raz vezmeme.. po 7r sme sa zasnubili vo februari, dali sme taku milu spolocnu navstevu moji a muzovi rodicia a v juni bola svadba... inak byt zasnubeni 10r je o com? Ved ked sa chceme sobasit, tak to urobime.. nam skor branilo to, ze sme sa sami nezivili este..

janetinka27
24. máj 2021

tak nejednej zene sa zalesknu oci, ked ju priatel poziada o ruku. ked som bola v tvojom veku, tak som ani nedychala, ked som pocula, ze sa nejaka kamoska zasnubila. ale teraz to uz vnimam inak, to boli take zasnuby pre romanticke deti. zasnubili sa, lebo ona isla na par mesiacov do zahranicia... ini sa zasnubili, lebo film titanic im vyburcoval hormony atd. , ina chcela byt dolezita a "dospela" medzi nami. take zasnuby si mozes urobit s kazdym frajerom trebars aj po mesiaci randenia.
po rokoch je realita ina, niektore su zasnubene tych necelych 20 rokov, ini sa rozisli, niektori ostali spolu, ale vzali sa az po rokoch, ini rozvedeni. ale v tom case to bolo pre nich nieco pekne, dolezite, romanticke.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
24. máj 2021

@elizabet173 tiež nechápem no napríklad kamarát to kúpil priateľke, sú spolu rok a ona chcela na výročie zásnubný prsteň. On má 24 a ona 19. On je ten typ ako ja, že zásnubný prsteň je už iný level a aj keď nie papierový ale záväzok. No takže ona zásnubný nedostala a strašná hadka z toho bola. Nakoniec to vyriešila takto. Ona si spokojne fotí a posiela fotky aký prsteň dostala a on jej v podstate povedal len toľko čo doteraz, raz ju chce požiadať o ruku ale nie teraz😃

3009
24. máj 2021

No my sme boli bez zásnub, za 3 mesiace chodenia svadba, sme spolu 41 rokov. Nie je to o prsteni.

raja95
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
24. máj 2021

Presne taký 😁 mne by normálne bolo trápne dostať taký prsteň

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
24. máj 2021

Inak mne teraz napadlo. Keď som bola menšia kúpila som si zásnubný prsteň. Sama sebe. Vtedy sesternica dostala a rozprávali mi, čo to znamená. Chcú byť spolu, ľúbia sa, spoločná budúcnosť. Ja také samoľúbné dieťa, som požiadala samú seba o ruku😁 však s kým budem celý život, nie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
24. máj 2021

@elizabet173 ale vsak jasne, ze nie kazdej. napisala som ze nejednej a nenapisala som, ze pri zasnubach kamosky.

lllenuli
24. máj 2021

Ja som mala 19 a môj manžel 20 keď sme sa zasnúbili 😁 okolie skoro zošedivelo 😁 ale my sme si proste povedali, že tento vzťah je už na cely život, a keďže sme boli len študenti a na svadbu vtedy nebolo, tak sme sa zasnúbili, a tým sme ten vzťah aspoň teda v našom ponímaní spečatili....svadbu sme vtedy neplánovali, že až po škole...ale o rok po zásnubách som otehotnela, tak sa svadba urychlila 😁 a tento rok to už bude naše 5. výročie....a nebolo to také, že som musela “nenápadne” naznačovať a potom čakať kedy príde to “prekvapenie” (poznám pár takých báb)...u nás to bolo spoločne rozhodnutie, aj prsteň sme kupovali spolu 🙂 bol to krásny deň...potom neskôr sme urobili aj oficiálne zásnuby v reštaurácií s našimi rodinami 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
any_soj
24. máj 2021

My sme už po zásnubách nemali na čo čakať, svadba bola o 3 mesiace. Dôležité pre nás bolo, že sme sa rozhodli, že chceme spolu byť a to vyjadril manžel tým, že sa odhodlal darovať sa mi, riskovať a neozbrojene ponúknuť seba ("vezmeš si ma?") a ja tým, že som to prijala a tiež sa rozhodla darovať sa mu. Potom už nebol dôvod čakať.

selest
24. máj 2021

Zasnuby znamenaju ze v dohladnej dobe bude svadba
Je to predsa poziadanie o ruku. Cize podla mna max do roka, potom uz je to divne.

mikadooo
24. máj 2021

Ahoj, no mne to bolo jedno ale môj partner chcel po zásnubách do roka svadbu (ja som chcela preložiť o rok, kvôli dátumu, boli by tam sedmičky). Ustúpila som, povedala som si že veď je to len dátum a sme sa napokon teda do roka aj vzali.

mima1
24. máj 2021

@bambulienka25 ja som zacala hovorit ze muz. Proste je to moj muz a hotovo aj ked svadba nebola 😂😂 a tiez mam prsten uz skoro 9r

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená