Ďalšie "vydarené" výročie
Včera sme mali siedme výročie svadby. Je naozaj pravda, že siedmy rok býva kritický? Manželovi som to tohtoročné musela pripomenúť 😔. Rozhodol sa, že teda na plánovaný bike trip nepojde v ten deň s kamarátom ale vezme mňa a jeho mama nám postráži dcérku. Tešila som sa, že konečne po rokoch pôjdeme niekde len my dvaja kým bude maličká spať. Prišlo ráno, dcerka mala zvýšenú teplotu, manžel chcel, aby sme ju zaviezli k jeho mame na dve hodiny v tom case mala zrovna spinkať v kočíku. Mne sa nepacilo, že bude v cudzom prostredí, navyše s teplotou a kde sú navyše ukričané deti švagrinej a jeho otec, ktorý tiež neberie ohľad na spiace dieťa. Navyše som sa bála, že by v inom prostredí plakala. Hovorím manželovi, či by nemohla predsalen mama prísť k nám, kde je ticho, mám pre ňu navarené, oddýchne si a prečíta časopis kým sa dcéra vyspinká. Manžel ma nazval egoistom, že myslím len na seba a čo je podľa mna lepšie a nehľadím na druhých. Podotýkam, že o svagrinine deti sa stará práve manzelova mama (zatiaľ čo švagriná pravidelne uteká od nich z domu aj na niekoľko dní. Mama vari, upratuje, s deťmi sa jej snažíme pomáhať). U nás by si oddýchla. Nakoniec výhlasil, že teda prečo vlastne otravujeme jeho mamu, veď nech dcérku postráži naša ukrajinka čo u nás býva, lenže ona má sama malé bábätko a navyše nechcem nechávať dcérku niekomu, koho poznám sotva 2 mesiace. Ako ho to mohlo vôbec napadnúť. Nakoniec sa žiadne rande nekonalo a ani výročie sme poriadne neoslavili. Hádku totálne vyeskaloval tak, že som potom celý deň plakala. Akurát dnes som si urobila radosť a kúpila si v tescu malú kyticu ružičiek za 2,5 😔
Autorka, prepáč, ale prídeš mi tak trochu teatrálna. Ešte aj s tým, že si si sama kúpila kvety (v Tescu za 2,50€ 🤔). A vaša vzájomná komunikácia s mužom ide úplne zlým smerom, ubližujete si navzájom. Výčitky, vzbudzovanie ľútosti, plač, scény... To nie je dobre. Treba si uvedomiť, že muži sú iní, ako ženy. Nepamätajú si výročia, či iné významné dátumy a ani im neprikladajú takú dôležitosť, ako ženy. Do budúcna: výročie, či sviatok, treba chlapovi pripomínať vopred. "O týždeň máme výročie, kam pôjdeme?" A podobne. Keď už on mal naplánovaný bike trip s kamošom, nechcela by som po ňom, aby ho zrušil. A nedávala by som pred ním okato najavo, ako strašne ma ranil, keď si pri jeho plánovaní nespomenul, že v ten deň je výročie. Proste by sme to oslávili inokedy.
K druhému problému: Ak mám choré dieťa, neidem sa zabávať a oslavovať, ale som s ním doma. Ak je to niečo vážne, čoho sa nemôžem nezúčastniť (čo oslava výročia s manželom nie je) a niekto je ochotný mi postrážiť dieťa, som vďačná a neurčujem si podmienky, ako a kde to má prebiehať.
A prečo to robíš? Chcem ti len povedať, že to nikto nikdy neocení, ani deti nie. Nikto nechce, aby mu neskôr vyčítali starostlivosť, aby museli byť stále niekomu vďačný.
Rob, čo ťa baví, s dieťaťom, bez dieťaťa, ako ťa to baví. Veď ono má aj otca, nechaj ho sa prejaviť.
A k tomu výročiu... My sme manželia 16 veľmi šťastných rokov. Máme 4 deti. Výročie sme oslavovali len raz, na desiate objednal stôl v reštaurácii a boli sme tam spolu s deťmi. Inak si dáme len pusu, ak nezabudneme. Ale radosť si robíme priebežne, keď máme čas a chuť. Treba sa vedieť dohodnúť, chcieť sa dohodnúť. Nerobiť druhému napriek, ale ani sa nechovať ako jeho mama a riešiť jeho veci.
joj, možno keby ste všetky, nielen ty, nečakali , kým vás niekde pán MUŽ vezme, čo ste balik ? či pes, čo treba ho vziať na prechádzku ? Nakoniec si dobre spravila, kúpila si kytičku.
čo sa týka organizácie okolo dieťaťa, ja toto chápem, pre mna su deti najdôležitejšie
Autorka ak nou este nie si (co ty objektívne zhodnotiť nevieš ako posobis na druhých), tak máš na to nabeh. Skoda, ze si si z môjho príspevku vybrala len to co ti vyhovuje (opäť niečo z čoho následne môžeš vyrobiť kauzu a problém) a úplne rovnako podla mna fungujes aj doma. Síce si napísala jeden príspevok ale tvoje reakcie hovoria dosť veľa aka si, ako fungujes a v realite to nebude iné. Zrejme ani život s tebou nie je najjednoduchši... Zvolni tempo, buď menej napätá a užívaj si život bez očakávaní od druhych (ano, stale ich máš aj keď tvrdis, ze nie). Držím palce, uvidíš, ze sa ti uľaví ❤️
Aj podla mna si zvlastne upata na dieta......hrozne. muz ta vymeni za ukrajinku
Tiež si myslím, že vás problém je inde ako v zabudnutom výročí. Ty si moc teatrálne, upatá na ,,maličkú" pri manželovi máš podľa mňa nerealne predstavy. Švagriná je tá zlá a ty dobručka chce odbremeniť svokru. A vieš čo? Kašli na všetkých. Je to tvoj život. Ak je švagriná naozaj taká strašná tak svokre nepomahaju, nech si to uvedomi sama ako ju zneužíva. Máš jedno svoje dieťa, venuj sa jemu. Z toho čo čítam tá berú skôr ako samozrejmosť ktorá sa postará o 4 deti. Chod si s malou na výlet a hotovo. Manželovi o rok skús povedať dopredu ako chces osláviť výročie.
@aurora33 švagriná je dlhodobo závislá na pervitíne. Svokra si uvedomuje, že zneužíva jej dobrotu ale nevie si s tým urobiť poriadok. Mám dve deti. Máš pravdu, začnem si viac užívať život a chodiť viac mimo dom.
@canany vieš čo, ja som sa nezlozila z 4 operácii zabprvy rok života môjho prvého dieťaťa. Ak by ma malo skladať to ze ma decko zvýšenú teplotu a nechcem ho dat k babke, lebo medveď, tak neviem ako by som prežila všetky nástrahy života. Rovnako, že tvoj muž odišiel od teba, lebo co? Si umierala? Potrebovala si nosiť čaj, paralen, či čo? To ze ty by si to robila a on nie... Ja neviem, tak si si mala nájsť podobného, tu nejako vidieť, že protiklady sú nič moc. Pre mňa je dôležité, aby ma chlap miloval a venoval sa mi celý rok, nie na MDŽ, Valentín atď... Aby vedel byt podpora, ja som zaregistrovala, že dohodnutých kamarátov zrušil, zabezpečil stráženie a kurník, nestačilo. Anooo, máš pravdu, výmena chlapa to isti...
Este nie sme ani manzelia, ani 7 rokov. A za to saskovanie okolo výročia mam chuť sa s tebou pohádať len na zaklade opisu...
A to musite zrovna na den si robit spolocny den a este ked dieta ochorelo a babka strazi dalsie vnucata?
Ziadne svagrinine deti by som nepostrazila ma tam svojich rodicov.Sama si to robis🙂
Ja by som nesla na bicykel, ked je dcera chora mohli ste to cele zrusit a spravit inokedy.Bola to uplne zbytocna hadka chlap, ked chcel nech ide...
Naco tahat svokru nasilu k vam, ked a asi chce byt doma a tam sa starat o dalsie deti.
Skratka tak tuzis po pozornosti, ze to takto vyeskalovalo.Od isteho roku manzelstva je kazdy rok krizovy🙂)
No mala by si práve začať chodiť aj na tie kavičky ako pozerám, lebo je vidieť že funguješ len s deťmi a okolo domu... Máš očakávania od muža na výročie ako násťročná, veď ste mali plán, nemala si ho meniť. A keď si sa rozhodla zmeniť plány na poslednú chvíľu, tak nemaj očakávania že budú všetci skákať ako chceš.
A ty mas svoje deti oni nech si riesia situaciu so svagrinou...ty nie si charita preco to robis?aby si im ukazala aka si sikovna?ved je to muzova sestra kolko on pomaha sestre?
Tvojho muza mozno ani nenapadlo nejako slavit vyrocie.Do buducna povies pojdeme na najest...kazdy si ide svoje a ty mas na krku nezodovednej zeny deti.Aj svokra robi medvediu sluzbu
Ale asi teda nebola "malička" extra chorá, keď si na druhý deň mohla s nou do tesca. A druhe dieťa by kto strážil? Koľko majú deti?
@maciatkolulu lenze on ten bike pravdepodobne koli nej zrusil, vies. Takze chod na bike - asi nebola moc moznost.
@maciatkolulu mala vysokú teplotu dva dni, včera už bolo dobre. Predpokladám, že zo zúbkov.
Takže mala vysokú teplotu dva dni, napriek tomu si plánovala odísť od nej, netušila si či bude lepšie, či nie? Celkovo nerozumiem tomu celému. Dieťa mi ma dva dni vysoké teploty, napriek tomu mi nevadí, že od nej odídem a stropim scénu, lebo??? Dievča zlaté, mat tvoje problémy a nervy tvojho manžela.... Plus svokru, čo mi príde na 2,3 hodiny po strážiť, raz do týždňa babo🙏👍.
Ja zasnem ake necitlive odpovede si ti podostavala, spravila by som ako ty! A urcote by ma nastvalo ako sa muz zachoval!
@guliver19 tiež len čítam a oči otváram, že ako jej tu nakladajú....
Za prvé, tvoj muž je otrasný, to on je egoista a pozerá na seba. Lebo on sa nemohol ísť povoziť s kamarátom na bicykli....no nemám slov...
Za druhé, samozrejme, že keď má dieťa teplotu, tak ho nedám strážiť babke a ešte ho k jej aj teperiť.... Proste zruším program a aj môj manžel by nikde nešiel (sám by to zrušil)....
Po tretie, keď si ty nebola dosť kreatívna pri tom 6. Výročí, tak by som chcela vedieť, že čo si vtedy dostala ty od neho.... Dúfam , že aspoň let balónom a smaragdové náušnice..... DEBIL....
@katie253 Prosím?! Veď manžel výlet zrušil, akonáhle mu ona pripomenula výročie. Lebo naňho proste zabudol. Je preto otrasný egoista, čo myslí len na seba a ešte aj debil? Aj mamu vybavil na stráženie, aby bol kľud v dome, lebo autorka nutne potrebuje oslavovať.
Autorka, píšeš, že máš 2 deti. Ale v úvodnom príspevku spomínaš len dcérku. Prečo nie aj druhé dieťa? Človek by čakal, že napíšeš "jeho mama nám postráži deti" a nie len dcérku. Mýlim sa, keď si myslím, že druhé dieťa je staršie a má iného otca?
@h2 no egoista je dosť veľký. Vždy mysli najskôr na svoje blaho. Pred týždňom isiel napríklad na jachte zatiaľ čo staršia dcerka mala kiahne. Keď sme boli všetky tri choré tak nás poslal k mame na chalupu nech náhodou neochorie. Ja nutne oslavovať nepotrebujem, len som sa tesila, že by sme išli my dvaja niekde spolu a boli spolu, nielen vedla seba. Staršiu dcérku si vzala moja mamina k sebe na týždeň. Býva dosť ďaleko a nebývajú spolu často tak si ju vypýtala.
Tak egoista musel byť aj predtým ako ste sa vzali nie? Či sa zrazu zmenil ako sa narodili deti? Vylet kvôli výročiu zrušil, to je fajn, stráženie vybavil to je tiež fajn. Teplota nie je zase až tak hrozná vec, sú aj horšie diagnózy. Ak je doma stále tak ste oslavu mohli len presunúť. Podľa mňa ste obaja urobili z komára somára.
@stary_ujco ja mam zas chut odist od toho chlapa ako tak citam o nom… vyzera to tak ze sa ani v bezny den nestara, preto autorke tak zalezi na vyroci
@kassandra25 aj mňa presne toto napadlo🤣🤣🤣. Výmena .
@wayway hmmm tak vies niektore dufaju, ze aspon v ten den o ne chlap prejavi taky ten iny zaujem, preskoci zas iskra a tak trocha prelomia ten stereotyp. No o com je taky vztah, len o istotach ci uz financnych alebo teda ze maju kde byvat?
Ja si nepamätám ani presný dátum sestrinych narodenín (mam ju naozaj rada) ani ona tie moje 😅 a rodina mi blahozelala týždeň po a aj to som musela volat sestre, že mala som narodky vtedy pred týždňom aj niečo a nasla som si pekne topánky, poprosím si peniaze ako darček a pôjdem si ich kúpiť 😂 a so snúbencom je to rovnako, nepreživame to a ako je nám ľahšie. Minule vianoce som nič nekúpila, ved sme sa dohodli, on mal darček. Neurazil sa. Inokedy pocas roka mu niečo kúpim, on mne až toľko nie, ale som rada, raz mi priniesol hnusnu kabelku, občas ju vytiahnem a smejem sa.
Si už dospelá, prežívaš zbytočnosti a tvoj manžel tiež. Ako ti môže povedať, že si malo kreatívna, môže byt rad ze vôbec niečo dostal, blbec. Tento rok ste to mali presunúť
My sme s manželom 3 roky spolu, ani jedno výročie sme neoslavovali, jednoducho sme si ani nespomenuli, pretože je to presne na synove narodeniny Takže proste sa to točilo okolo neho. Na prvé výročie som bola v pôrodnici, na druhé sme chystali oslavu 1.roka.
A potom mi napadlo, ups, my máme aj výročie... No a čo? Viem, že vždy to tak bude pretože jednoducho malého narodeniny to "prebiju".

@karelova podľa jedného príspevku usudzuješ, že som večne nespokojná fúria? 🙂