Ďalšie "vydarené" výročie

4. júl 2022

Včera sme mali siedme výročie svadby. Je naozaj pravda, že siedmy rok býva kritický? Manželovi som to tohtoročné musela pripomenúť 😔. Rozhodol sa, že teda na plánovaný bike trip nepojde v ten deň s kamarátom ale vezme mňa a jeho mama nám postráži dcérku. Tešila som sa, že konečne po rokoch pôjdeme niekde len my dvaja kým bude maličká spať. Prišlo ráno, dcerka mala zvýšenú teplotu, manžel chcel, aby sme ju zaviezli k jeho mame na dve hodiny v tom case mala zrovna spinkať v kočíku. Mne sa nepacilo, že bude v cudzom prostredí, navyše s teplotou a kde sú navyše ukričané deti švagrinej a jeho otec, ktorý tiež neberie ohľad na spiace dieťa. Navyše som sa bála, že by v inom prostredí plakala. Hovorím manželovi, či by nemohla predsalen mama prísť k nám, kde je ticho, mám pre ňu navarené, oddýchne si a prečíta časopis kým sa dcéra vyspinká. Manžel ma nazval egoistom, že myslím len na seba a čo je podľa mna lepšie a nehľadím na druhých. Podotýkam, že o svagrinine deti sa stará práve manzelova mama (zatiaľ čo švagriná pravidelne uteká od nich z domu aj na niekoľko dní. Mama vari, upratuje, s deťmi sa jej snažíme pomáhať). U nás by si oddýchla. Nakoniec výhlasil, že teda prečo vlastne otravujeme jeho mamu, veď nech dcérku postráži naša ukrajinka čo u nás býva, lenže ona má sama malé bábätko a navyše nechcem nechávať dcérku niekomu, koho poznám sotva 2 mesiace. Ako ho to mohlo vôbec napadnúť. Nakoniec sa žiadne rande nekonalo a ani výročie sme poriadne neoslavili. Hádku totálne vyeskaloval tak, že som potom celý deň plakala. Akurát dnes som si urobila radosť a kúpila si v tescu malú kyticu ružičiek za 2,5 😔

dzulli1980
4. júl 2022

Sa rozhodni, čo vlastne chceš ... ani tak, ani tak, ani tak ... nad sebou by si si mala poplakať, sa Tvojmu mužovi ani nedivím, že mu praskli nervy.

petamich
4. júl 2022

ja musim suhlasit s @dzulli1980, sice si chcela ist ale iba v pripade, ze vsetci a vsetko sa prisposobi tvojej predstave 🤷‍♀️ chapem, ze dieta malo horucku ale v tom pripade ste sa mali dohodnut bud, ze to vyrocie oslavite inokedy alebo ste si mohli malu uspat a veceru objednat, pripadne ist niekam blizko, nechat ju tej pani co u vas byva a prist domov, ak by cokolvek alebo si ju teda mala nechat svokre (asi by tam nesla prvykrat), mali ste x moznosti, ako to vyriesit, ty si sa ale rozhodla, ze jedina cesta je, aby svokra prisla k vam a nebola si ochotna akceptovat nic ine, zial sama si mozes za to, ze to takto dopadlo a necudujem sa, ze manzel sa nahneval, ked sa (on chlap co sa malokedy stane) este aj snazil hladat riesenie ale evidentne nedobre

a este aj ten bike trip zrusil

aamaria9
4. júl 2022

Problem je, ze si prilis upata na malé...vsak mate vyrocie, malá by to v pohode zvladla nebyt tvojho presvedcenia, ze ty to zvládneš najlepsie. Ako matka ano, ale zvladli by to aj u rodiny. Pripadne skusit prelozit na cas, ked uz bude bez teploty. Zbytocne si vas oboch pripravila o krasny cas spolu...Chapem manzelov hnev, predsa len tiez mohol inak reagovat...Tak uz len pokusit sa o dalsie rande. Ale bez presvedcenia, ze iba Ty to zvládneš alebo ze ostatni iba za Tebou presne urcenych podmienok...

miadi
5. júl 2022

Ak svokre doverujes u vas doma tak by si mala aj u nej . “ vasa ukrajinka” vam tam s babom tiez robi nejaky ten hluk, .. nemas rada svagrinu a jej deti tak by tam tvoje 2h nevydrzalo.. Nebolo podla teba a nebola si ochotna prijat ziadny kompromis potom si zo seba urobila chudatko obet.. muz je najhorsi a ty si svata matka zem. Tak vedela si ze bude vyrocie a ze “ vasej ukrajinke” nedoverujes svokra k vam nedofrci mala si sa dohodnut ze k vam pride casopis na 2h citat tvoja mama. To vyrocje aj jeho Nie len “ tvoje “. Nic by sa nestalo keby bolo vase dieta u svokry so svojimi sesternicami/ bratrancamj .. podstatne je len to ze svokra sa vie o vnuca postarat .A ze bola ochotna..

kittykat22
5. júl 2022

ziadny 7 rok nie je kriticky. Je to len povera. Ak chces aby si manzel pamatal vyrocie svadby, povedz mu, aby si dal pripomienku do telefonu. Valna vacsina muzov si mysli, ze ked sa dohrabe pred oltar, odkvaka 2 vety tak je na cely zivot vybavene. Chapem, ze si dieta so zvysenou teplotou nechcela nechat u jeho mamky. Pravda je, ze male dieta so zvysenou teplotou nemas nechavat nikde - ma byt doma. Manzel bol protivny lebo sa tesil na bike, ten zrusil "koli tebe" a nakoniec z toho nic nebolo. Ale tak to jednoducho s dietatom je. Nieco planujes a dieta ochorie 😀 Niesi egoista. Si zodpovedna mama 👍 A nebud smutna. Jeden vecer lasku nerobi. Ak sa mas s muzom fajn, veci svistia, tak vyrocie je urcite super vec, ale nemozes na tom stavat svoje zivotne stastie.
A ak ti na vyroci tak velmi zalezi tak by som ti poradila, aby si kazdy rok tyzden dva pred jeho prichodom, muzovi tento sviatok pripomenula. Usetris si tak sklamanie a mozete spolu pripravit pekny vecer alebo vikend bez problemov, ake nastali tento rok.

maciatkolulu
5. júl 2022

@kittykat22 zodpovedná, ale teda ľahko hystericka a teatralna. Véd normálne žena dokáže mužovi povedať, dráhy, mala ma teplotu, chod na bike s kamošmi, zajtra, o týždeň atď, pôjdeme my. A nie vyrobiť cirkus a ísť si kúpiť kytičku za 2,5. Ja byť chlapom, tiež nič nekúpim,nespravim. Asi sa nejadnalo o pol dna, keď malo dieťa v týchto horúčavách 37,2 a nejedná sa o novorodenca, tak si myslím, že 2 hodiny u svokry by to snáď prežilo😉, takto sa serkaju vzťahy. Úplne ukážkovo. Manžel má pravdu.

0silvia0
5. júl 2022

Osobne by som nechala ist muza s kamosom s tym, ze vecer by ste sli na veceru, pivo, vino... Kam s dietatom si mohla planovat cely den. Popripade dieta zobrat so sebou. Ja nevidim ziadny problem.
Len ty si si vysnivala romantikus vyrocie🤷‍♀️

jaskolka
5. júl 2022

Ani z voza, ani na voz. Vedela si, že mala ma teplotu, tak keď si nechcela ju dat inde, tak ste mali si s mužom naplánovať oslavu na iný deň, vopred si zariadiť stráženie dieťaťa a hotovo. Nie takto saskovat na poslednú chvíľu.
Logicky keď jeho matka strážila už svoje vnúčatá (sestre deti) tak mala ich nechať a bežať k vám?Tiež by som ju nezberila cudzej žene, čo ju poznám pár týždňov, ale tak zrejme tiež u vás nie je až také ticho, keď je tam aj iné dieťa.
Nehnevaj sa, ale sama si si pokazila vaše výročie, tak teraz zbytočne sa hneváš. Muž si zmenil program, súhlasil s tým, že budete spolu, neodmietol ta.

vsauce_
5. júl 2022

Môžeš si za to sama a nepomôže ti hrať sa ani na chúdiatko. Skús si to po sebe prečítať ešte raz a trochu nad tým porozmýšľať. Možno toho muža aj pochopíš.

sense
5. júl 2022

Úprimne mňa by to byt naštvalo, keby zruším výlet s kamarátom a nakoniec zabitý deň lebo ti nič nie je dobre. Ta mierne zvýšená teplota bola koľko, a dieťa je ako staré.? Dôveruje Ukrajinke toľko, ze ju necháš u vás bývať, ale ze da pozor na dieťa nue? Zvláštne, plus svokor neberie ohľad na spiacce dieťa ale ukrajinskine babo je na baterky? Ze ho vypne keď tvoja spi? A keď ti to tak vadilo, co ti neprišla tvoja. Mama po strážiť,? Nemusela si si teatralnne kupovať kvety za 2,5.
Prioadne si mohla povedať mužovi, vieš čo Janko Zuzka ma 37,2 tak chod radšej s kamarátom a my pôjdeme p týždeň

20erika07
5. júl 2022

Co ja viem 🧐 ja by som isto dieta s teplotou neodniesla nikam a este spať von do kocika v tychto horúčavách ,radsej by som mala ako ty, skazene vyrocie ( aj ked my neoslavujeme ani nic, bezny den normal) ,a ostala doma ,manzel je svojpravny, mohol by sa rozhodnúť sam ci chce ci nechce ist aspon s kamosmi, pokial ho nejak extra nepotrebujem pri niecom, nemam pripomienky ani ine návrhy.

canany
5. júl 2022

Vsetky ti tu nalozili, ale ja ti rozumiem. Poznam tieto sklamania, ze si nespomenie, kyticka ziadna, ziadna romantika po tolkych rokoch a zamyslala si to dobre, svokra by si odpocinula od svagrininych deti a starala sa len o jedno, aj to spiace.
A take akcie, ked ja som ochorela a chlap bol schopny ist sam bezo mna, ma este viac zaboleli. Lebo ja by som nesla a ostala doma sa o neho starat.
Uz vidim tie panie z vyssich prispevkov, ako su v pohode, ked im dieta teplotuje, chlap takto reaguje a obrati to cele proti nim. Ako by boli silne a nezlozili sa. Plac je dobry, das von emocie a nepotlacas ich.
Ja som sa naucila jedno, neocakavat od druhych nic, aby som nebola sklamana, aj ked je to tazke a clovek v kutiku duse stale dufa. Kasli na chlapa a nabuduce oslav vyrocie s dcerkou. Ja som chlapa nakoniec vymenila 😉 a teraz dostanem kyticku aj na MDZ

barborachors
5. júl 2022

ty sa mas prisposobit dietatu, nie dieta tebe. Ked ochorela, mala si ostat doma a muza pustit s kamosom, vyrocie nevyrocie, mas uz dieta a to je prvorade. Dieta nie je vec, ze ho odlozis, lebo ty chces ist na vylet. Co si si myslela, ze ked si raz urobis dieta, budes si behat hore dole ako za slobodna? Naco si zeny robite deti, ked ich potom odkladate.

elizabet173
5. júl 2022

podľa mňa ti zbytočne hrotíš a malé dieťa s teplotou má byť s mamou, nie ho vláčiť po babkách. . Že muž zabudol, to sa stáva, mala si ho nechať tak, nech ide na ten bike, zostať s malou doma, večer, keď príde, otvoriť fľašu vína a povedať mu, na čo zabudol, aj to, že ti je z toho smutno, ale veríš, že to napraví a urobíte si pekný deň, keď bude malá zdravá. Muži žiaľ zabúdajú. Ak by sa ani zajtra, ani do soboty nespamätal, nekúpil aspoň kvety, tak by som si objednala drahú kabelku, a povedala mu, že takto to bude vždy, keď zabudne, len cena bude rokmi stúpať 😉. Nehnevaj sa, aby som sa z tohto skladala? Môj síce na výročie nezabudol nikdy, ale zabudol hneď na prvé meniny po našom zoznámení. Prežila som to bez zrútenia, sme spolu dlhé roky. Pre mňa je podstatnejšie, že je zdvorilý, starostlivý, je pre neho normálne, že domácnosť je naša, nie moja, ako to, či zabudol na nejaké výročie. Takto ste mali pokazený deň.

elizabet173
5. júl 2022

žiadny siedmy rok nie je kritický, o rok týždeň pred vaším výročím sa muža spýtaj, ako ho oslávite, lebo ťa mrzí, ako to tento rok dopadlo.

danica2711
5. júl 2022

siedmy rok nie je kritický, ale keď na tom budeš ďalej usilovne pracovať, tak bude

miadi
5. júl 2022

@canany pani z hora nepanikari ked dieta mà 37.5 .. ak ma ozaj vysoku teplotu tak logicky ostanem doma. Tu to ale vyzera ze autorka len chcela aby svokra dosla k nim. No ta mala svagrinej deti svoje dalsie vnucata nevieme akeho veku o ktore by sa Asi svokor nepostaral. Preto bola reakcia jej muza taka aka bola. Ak by bol problem zdravotny stav dietata svet by sa nezrutil keby si oslavili vyrocie inokedy. Autorka sa ale obavala ze jej dieta by plakalo v cudzom prostredi kym doma by cely cas spalo ani ukrajinske babo by ho nerušilo. Zas to dieta Nebolo tak chore ked si mamka zbehla kupit kvietok za 2.50e .. cele je to o tom ze mala ine ocakavania a nie je flexiblita prisposobit sa situacii.

canany
5. júl 2022

@miadi neviem ci som nieco prehliadla, ale boli dohodnuti, ze sa postara o malu, nie ze v ten den bude strazit aj svagrinine, pisala, ze svokra strazieva svagrinine a oni jej pritom obcas pomahaju, tak si myslim, ze postrazit ich dieta v jeden den par hodin aj ked u nich doma, nie je taka tragedia. Aj ked chapem tymto rozdielom v strazeni deti, mam to rovnake ked sa jedna o bratove a moje.
Kvietok si isla kupit asi na druhy den, tak som to pochopila ja.
A ano ocakavania aj ked aspon raz za rok mame asi kazda a sklamanie byva velke, zial kto nezazil, nepozna ten pocit. A si myslim, ze prisposobiva som dost.

autor
5. júl 2022

@miadi nie je to presne tak ako píšeš. Manželovi som nakoniec povedala nech ide na bicykel sám ako chcel, že ostanem s maličkou doma keď má teplotu. Svokrine deti by mala švagriná a nie svokor, v tom case bola švagriná doma. Ukrajinske bábätko by nerusilo, chodí spinkať v podobnom case. kvietok som si bola kúpiť až včera s maličkou v rámci prechádzky a nákupu potravín. Ano, mala som iné očakávania a od manžela väčšiu snahu. Minulý rok to bol podobný scenár. Ja som mu darovala pivný kúpeľ a trojchodové menu pre troch ale keďže som to kúpila cez zlavomat (kvoli financiám) tak mi to šplechol do očí, že som nevynaložila dostatok kreativity na výročný deň. Na margo toho som mu povedala: " vidíš, ty si mi ani ten posraný kvietok nedal".

autor
5. júl 2022

@canany svokra býva so švagrinou a jej deťmi, stará sa o nich non stop a keď švagriná odíde tak ich brával napríklad zo škôlky a beriem ku nám domov hrať sa do večera alebo ostanú u nás aj spinkať. Spolu sa teda starám o 4 deti. Mne nepomáha nikto, v priemere raz za týždeň mi svokra postráži maličkú na 1-2 hodiny keď potrebujem odbehnúť Napr k dr alebo niečo vybaviť. Kvietok som si kúpila deň na to, aby som si urobila radosť. Očakávania od manžela už radšej nemám žiadne. V poslednej dobe sa veľmi zmenil. Žije skôr vedla nás a nie s nami. O nejakej pomoci nemôžem ani hovoriť, posledne povedal, že okolo domu a v dome neurobí nič a bude sa starať len o "technické veci".

liljana
5. júl 2022

Vasa komunikacia naznacuje kriticky rok. Dostat darcek a povedat, ze bol malo kreativny? Predpokladam, ze ti asi vracal nejaku tvoju pripomienku z minulosti a hrate vycitkovy pinpong. Ostatne uz bolo povedane hore.

autor
5. júl 2022

@barborachors prepac ale vôbec ma nepoznáš tak nesúď! Deťom venujem 100% svojho času, nechodím na žiadne výlety ani na kávičky. Po štyroch rokoch som len chcela ísť s manželom na jedno rande. Všade chodím s deťmi a vsetok čas venujem len deťom a domu (s výnimkou toho, že idem nakúpiť potraviny/plienky alebo raz za mesiac na hodinu na nechty, to je pre mňa oddych).

autor
5. júl 2022

@liljana ten darcek bol pred rokom na šieste výročie. Nemyslím si, že je to Ping long. Od neho som nikdy nič kreatívne nedostala. Napríklad tieto Vianoce som nevedela či sa mám na darčekoch smiať alebo plakať.

ninusa221
5. júl 2022

Normalne som si to musela prečitať dva krát lebo toto mi pride výlev 17 ročného dievčata…😀

elizabet173
5. júl 2022

ty ale potom riešiš špičku ľadovca, nie váš vzťah celkovo a ani spoločné rande a kytica ruží na výročie by nezmenili nič. Toto je na dlhý rozhovor a stanovenie určitých pravidiel. Nerozumiem, prečo strážiš štyri deti a nie len tvoje, keď tebe nikto nepomôže, keď potrebuješ. Mňa by to ani nenapadlo. Ty si musíš viac vážiť sama seba, preto si ťa ani ostatní nevážia. Nemal očakávania, rozprávaj sa o nich s mužom.

lienka.7
5. júl 2022

Mali ste ostat doma, doriešiť malu a zdravú ju dat svokre aj v sobotu a ist niekam. Pripadne zavolat tvoju matku k vám. Ak ste mali výročie, mala si mu dat niečo male a vo veľkom to osláviť môžete aj inokedy predsa, nie? Ci len a len v daný deň?
Tej ukrajinke celkom nechápem. Byva u vás ale postrazit tiez nevie? Asi bude niekde problém... a zacni od seba. Netoci sa všetko len podla teba

solange7
5. júl 2022

Zbytocny hrot. Keby mam vyrocie v pondelok, tak si naplanujem pekny den vo dvojici na vikend. Ved sa to nemusi viazat prave na ten den. A ta kyticka za dve pade je trochu teatro.

karelova
5. júl 2022

Autorka vy mate daleko vacsie problémy vo vzťahu ako 'nevydarené' vyrocie. Cakas od svojho muza zrejme niečo čoho bud nie je schopný (nie každý muž je beznadejny romantik) alebo si ho svojou večnou kritikou a nespokojnostou tak znechutila, ze sa uz snazit nechce.
Ako chybu vnimam aj tu tvoju 100%tnu oddanosť a odovzdanost detom a domu. Ty si následne nespokojná, frustrovana, necítiš sa dostatočne ocenena a si vnútorne nastvana na svojho muža.
Treba sa spolu otvorene rozprávať, on čítať myšlienky nevie a z napisaneho z jeho strany trochu snahy cítim. Ale nikto vedľa seba nechce večne nastvanu a nespokojnu furiu. Uber trochu, venuj sa aj sama sebe a začni s muzom komunikovať ale nie vycitkami.

autor
5. júl 2022

@elizabet173 strážim, lebo chcem trosku odbremeniť svokru a niekedy ich len manžel dovezie a ani sa ma neopyta. Cítim, že si ma manžel dlhodobo neváži, neviem ako to zmeniť a ani to zo dňa na deň nejde. Otázne je, či to vôbec ide. Už od Neho nemám žiadne očakávania, robím si radšej všetko sama. Nechcem ani s ním ísť do žiadneho konfliktu, lebo u neho je najlepšia obrana útok.

liljana
5. júl 2022

"Deťom venujem 100% svojho času, nechodím na žiadne výlety ani na kávičky. Po štyroch rokoch som len chcela ísť s manželom na jedno rande. Všade chodím s deťmi a vsetok čas venujem len deťom a domu"
Mozno toto je ten problem. Ze si zijes uz 4 roky svojim vlastnym zivotom iba pre deti a dom, manzel je uz len trpeny clovek doma, ktory plati vydavky. A ktoreho obcas zdrbes, ked na nieco zabudne a ktory dost neocenuje tvoju oddanost detom. Treba zacat davat deti rodine do opatery a venujte sa obcas sami sebe ako par. Spolocny vylet do hor, wellness,...